Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibor90
úúuuúúuúúú 😄 osztóóó! 😄

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Magnificat
te pontosan nem tudom mióta (mégha ugyanakkor regeltünk is), de én sem most kezdtem...

a napi képeket visszavonom, most visszanézve csak gyakorinak tûnt... de azért wip-eket is szívesen látnánk, attól te se leszel kevesebb, és mi is tanulhatnánk esetleg valamit 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

nem toltok fol naponta uj kepeket, de ha vissza gondolsz miota irogatunk ide?

the world is mine

Magnificat
nem tudom, lehet én vagyok lassú, vagy nem kezdtem elég korán (hogy millió elõzõ munkám legyen), de nem tudok egyik napról a másikra összehozni 2-3 egyedi karaktert, környezetet, shadingot (mégha azok nem is igazán jók midasnál), rendert... ezért lenne jó wip, hogy lássuk a folyamatból is valamit, ne csak naponta egy új képet...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

schorby
Nem tommit izéltek hogy nincs wip
hát a egyikképen még tó van a háttérbe a másikon meg már ott van a híd....
ibor90
😄

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Jaja, bezony úgyértem.😊
Magnificat
de valahogy megint nem kaptunk wip képeket... 😊

Egy otlet hogy hogyan tudod meg folhasznalni a kepet amit kirenderelsz.
Kirendereltem ket regebbi munkamat photoshopban tettem rajuk par filtert, meg corelben ra festettem plusz meg egy kis blending es kapsz egy tok jo kis fantasy kepet.

the world is mine

Oks, de hogy jön ez egy Maya-s topikba?<#rolleyes>
Nagyjabol befejeztem a csajos kepet is meg kap egy kicsit reszletesebb kidolgozast majd.

the world is mine

Ugy erted a terdnel nagyon ossze szukul a laba?😊

the world is mine

Én nemtom poser-e. Nem értek hozzá.😊 Kicsit fura a bal lábánál a térdhajlata. Olyan nemtom. nagyon bemélyül az a hajlat. Szal érted.😄
Ez nekem tipikus Poser figurának tûnik.
Nem vagyunk ma valami aktivak 😊 En most ezen ugykodom par napja kb felenel tartok most.

the world is mine

Kozben befejeztem a swampos kepet kapott egy kis blurt meg egy filtert.

the world is mine

shading dologban kernek helpet, probalkozom anyagozni, de nem ertek vmt. Csinaltam egy fa anyagot a 3d textures>wood-bol, a hypershade-ben elegedett vagyok vele, de a renderben mas fakobbnak tunik az egesz, egy sima directional lightot hasznalok 1es intenzitassal. A wood egy blinn colorjahoz megy siman, es csak a diffuze ertekkel probaltam jatszani, de ha tul felveszem vilagosodik (ami ha jol tudom azt jelenti, h visszaszorja a vilagitas fenyet), ha leveszem sotetedik, a tobbi parametert leszedtem nullara. Mutatok egy kepet mirol van szo:

kepem
az az, koszonom
schorby
Poligon menü
mesh
transfer attibutes (kisdoboz)
mind off, csak az uv sets ALL
attribútomoknál meg megadhatsz tükrözést forgatást

sok sikert
koszi, igy teszek eztan en is 😊
Wearwolfff
1. Ezért csinálom én azt, hogyha tudom, hogy mondjuk kész vagyok egy lámpaoszloppal akkor azt még duplikálás elõtt uvzom, igy az uv is duplikálódik vele. sokkal egyszerûbb és gyorsabban megy mint a másik módszer.

2. Vagy még uv elõtt mikor duplikálsz akkor instance módban csinálod így mikor valamit módosítasz az eredetin az változik a másolatokon is. beleértve szerintem az uv-t is. Még nem próbáltam így, de elvileg mûködnie kellene.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

hianyzik neki az automatic mappolas...
odaig mar eljutottam, h kijelolom az elso fok lapjait, es az uv editorban nyomok egy copy UVs-t majd kijelolom a masodik fok lapjait es paste UVs, de valahogy egymasra dobja az osszes lapot, nem lesz ugyanolyan, mint amirol masoltam. A vertexek szama es relativ pozicioja is megegyezik...
5let?
na es meg egy, van egy letram, a letra egy fokanak automatic mappinget allitottam, beallitottam szepen, hogy tudom, egyaltalan at lehet-e masolni masik letrafokra a beallitasokat?
hali

az uv editoron szeretnem latni, h fog elhelyezkedni a textura, tehat kijelolom az objectet, viszont a textura parametereit pl noise nem tudom allitani, mert ugye ha rakattintok, az uv editorbol eltunik a minta... erre van vm megoldas, h mig egy osszetevot allitok lathassam az uv editor dolgat?
koszi
Magnificat
a 30 napos verziója elérhetõ a honlapjáról (link regisztráció után, amúgy pedig megvehetõ pár ezer dollár körül...

the world is mine

Honnan tudom letölteni a Mayát ? 😊 Rengeteg képet láttam már belõle, és megjött hozzá a kedvem, hogy esetleg én is megtanuljam, de nem találtam sehol. 😞 Kérlek segítsetek.

Asus K50AB-SX045D AMD Turion X2 RM-74(2200 Mhz), 4096 DDR2 RAM(800Mhz), 500Gb HDD, ATI Mobility Radeon HD4570(512Mb), 15.6\" HD/LED

Wearwolfff
Az egy módosított photon shader. De különben ugyanúgy mûködik mint a sima csak ha valahol prizma hatás van akkor ott színekre bontja a photonokat. Bár ez ugyebár értelemszerûen csak akkor mûködik ha photonokat használsz. Ami magával vonzza azt, hogy minél több foton annál szebb kép. Vagyis vas kell hozzá, hogy igazán jó legyen. Szóval néha egy felfestett textúrával szebb a végeredmény. Az én képemen is tök foltos a színkép.

Nekünk otthon például az ablakkal szemben van egy nagy szekrénytükör. Néha mikor úgy esik a nap akkor a padlón is szivárvány van. Ha ezt egy sima photon shaderrel próbálnád az ablakon és a tükrön nem mûködne, Ezzel igen csak kérdés, hogy milyen szinten.

Ráadásul nemcsak a renderen bontja szét színekre hanem a map vizualizációban is a kis pontokat, nagyon hatásos dolog. Arra már nem emlékszem honnan szerváltam. De ingyenes cucc szóval biztos több helyen is meg lehet találni..

koszi, megvan, ugy csinaltam, a befottesuvegben van valami hiba, nem tudom mi, de ujracsinaltam nagyjabol es tok jo lett. Egy kerdes, lattam azt a szep prizmas rendert, ott van vm mas anyag is, vagy eleg hozza a dielectric es az szetdobja a szineket?
Wearwolfff
Lapozz a hetedik oldalra. Ott volt szó a befõttesüvegekrõl. Egyébként meg tiszta felesleges blinn bevonatot használni ha azon belül van a dielektrik. Akkor már kapásból a dielektrik az objectre.

Figyelni kell a refrakt reflect és a trace depth értékre. Esetedben elég a 4-4-8. És a face normálok mindenütt kifelé álljanak.

hali!

befottesuveget szeretnek kesziteni:
az uvegnek van kulso es belso oldala is, es egy object az egesz
az anyaga blinn, a shader material shadere: dielectric_material, es a photon shadere:: dielectric_material_photon
Ez utobbi kettonel az ior 1.52 es a phong coef: 30
A megvilagitashoz egyenlore egy phyical sun-t hasznalok.
A kerdesem, h miert van ilyen 'csunya' belseje (ha ior-t kozelitem 1 hez, akkor egyre jobb, de nem lesz annyira uvegszeru),
Mit rontok el?

Wearwolfff
Settings preferences - selection - poligon selection résznél van. Rakd át centerre.

Homeless3D
a 2009-es verziot hasznalom.......
a regebbi tutorok alatt a poly modban a face kijelolesnel segitett a face feluletenek kozepen levo kis "foggantyu"....ebben -a 2009-esben - alapbol nem igy mutatja,,,ez kulonoskeppen akkor zavaro(a hianya) ha oldalnezetbol kellene a tp face kat kijelolni,,ilyenkor most korulmenyesen masik nezetben kell kijelolni,s utana ismet az oldalnezetben formálni,,,,
ez eltunt ebbol a verziobol,vagy kulon kell vhol beallitani?

tehat facekijelolesnél a segedjelzes kellene,,,ha van....koszonom.

Peetmaya
én írtam egy kis scriptet, ami annyit csinál, hogy ha megcsináltad egy sima felületen a lyukakat, aztán ezt a felületet görbíteni akarod, de nem sima benddel, hanem valami komplex formában, akkor egy wrap deformert ad hozzá és hozzáigazítja a görbített felülethez.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

grat 😊<#eljen>

the world is mine

Magnificat
hát egyetemen ülök egy nagy pohár szarban, és a héten elkezdték lötyögtetni (még úgy is, hogy eddig minden zh-m meglett, amire eddig nem volt példa...)

rooney8
pontosan ez kell nekem... köszi 😄

Magni: a tied is jó, majd késõbb biztos szükségem lesz rá. kösz 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Magnificat
de persze blueprint alapján csináltam a lentebb látható spline keretet is, és utána is blueprint mellett dolgozom, de a blueprint nem fedi az életet 😊
pl ha megnézed ennek a képnek az oldalnézetét, és az orrot nézed, ott a kerékjárat és az orrbeömlõ közt van egy illesztés, míg ezen a képen látható, hogy nincs ott illesztés, maximum egy törés (ami meg máshol nincs vonallal jelölve)
ugyanakkor itt még szinte törés sincs ott, egész máshol megy az illesztés... szóval ahány év, concept vagy tényleges kocsi, annyi féle verzió...

Wearwolfff
Nem raktál be olyan vonalas refképet? Én is nézegetem fotókat a részletek miatt, meg hát jobban látszik rajta, de sokat segít nekem az a blueprint.

Magnificat
nah kicsit haladtam a kocsi orrával, franc kivan, hogy szinte mindegyik képen más és más új camaro van... teljesen más a panel osztás a képeken, szóval próbálom átlagolni a fotókon látható infókat... persze mire rájöttem erre, pár napi munkámat (2-3 nap, napi fél-egy óra) dobhattam ki... mind1, azért itt van egy kép kezdeti rácsozattal, meg itt-ott félkész felülettel, alap skylight és car shaderrel:
http://magnificat.uw.hu/camaro/camaro01.jpg

Wearwolfff
Na mindegy én is felvettem egyet, de már látom, hogy újra lett linkelve.

Azért itt van... Remélem használható valamire.
(bocs a szöveg miatt, de még nem volt értekezésem regelni.

Oha, ez tetszik. Kösz.
Magnificat

"Szerverünk jelenleg karbantartás alatt áll. " annyi baj legyen, majd holnap. 😄
Magnificat
hát nem tudom, remélem segít, de még régen összedobtam egy fallout stílusú lángszórót, és annak egy eleme lyukacsos lett... akkor kérdeztétek hogy csináltam, és megtaláltam a tutort, amit csináltam akkor róla...

Making of Lyukacsosrács 😄

rooney8
igazság szerint szeretném kimodellezni... amúgy ugyan így egy xbox-ot akarok csinálni, tehát közelrõl lesz majd látható.

ez most így kicsit magas... 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Magnificat
hát attól is függ, hogy mire készül... egy sima kép esetén, ahol nem látszik túl közelrõl, jó lehet egy bump/normal map is , bár akkor jó nagy felbontásnak kell odaesnie, hogy ne legyen recés... transparency is okés lehet, bár ekkor 0 a vastagsága ott az anyagnak, esetleg alá betehetsz valami anyagot, ami ott feketét ad vissza, mintha lenne mélysége... de ez csak így fejben, végeredmény nem tudom mennyire lenne jó... mindenesetre mindig ott a lehetõség, hogy kimodellezd...

Írnáátok- e ha szépen megkérlek titeket egy-két szót a normál maprol? mire is való, hogy is kell? 😊
Wearwolfff
szerintem jobban jársz egy textúra bump vagy normal mappal.
De ha mindenképp modellezni akarod akkor én úgy csinálnám, hogy:

1. Leteszek egy négyzet planelapot. majd az egyik oldalát extrudálom. Ez az új face lesz ugye a lyukak közti rés szóval ne legyen ez is négyzet, hanem keskenyebb. Illetve attól függ, mekkora lyukak közti rész..

2. Kijelölöd a négyzetlapot és síkban extrudálod befelé egyformán. Ilyenkor úgy néz ki, mint két négyzet egymásban sarkai összekötve.

3. extrudálsz megint egyet síkban befelé, de ezt keskenyebb legyen. Mostmár három négyzet egymásban.

4. Extrudálod lefelé már mélységre a középsõ négyzetet; egyszer egy rövidet majd egy hosszút. és kitörlöd a középsõ face-t hogy lukas legyen.

5. Lényegében készen van. a pivotot az egyik sarkába rakod, és megduplikálod ezt a kis mesht, és valamelyik széléhez igazítod, majd shift+d vel annyiszor rakod egymás mellé ahányszor akarod. Ha megvan egy huszas sor akkor ezeket egybecombine. És a sort lefelé irányban is duplikálod.

6. nyomd meg a hármas gombot és láss csodát. Ha nem érthetõ majd teszek fel valami magyarázóképet.