Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

transparency-nek csinalsz egy fekete fehér texturát. asszem fehérre fested a lyukak helyét, feketére a többit. de msot lehet hogy hülyeséget mondtam...<#nemtudom>
rooney8
hali
hogy lehet a legkönnyebben ilyen kis lyukakat csinálni egy modellre, mint pl. ezen a képen? 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Wearwolfff
õõõ más kérdés. Artistpubon ahogy láttam szinte ugyanazok az emberkék vannak akik a world3d-n is ugyanazokkal a képekkel. A kérdés ti már régebb óta vagytok benne mint én: most mi a különbség a kettõ közt. Én eddig csak a world3d-re töltögettem, de most gondoltam beregelek az Artistra, de most láttam, a felhasználónevek vészes egyezését. Szóval mi értelme annak, hogy ugyanazt a képet ugyanazok két oldalra is beírják ugyanazt a dolgot.

Persze minél több helyen van kint a kép annál többen látják, de remélem értitek, hogy mi van a kérdés mögött. Mintha azt kérdezném mindenütt az Astoriát végigjárva, hogy mitõl jobb a maguk bankja a szomszéd banknál.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Garou
Aha Wolf, akkor gondolom, ha valaha is szólnának, hogy a kocsit nem te csináltad, akkor simán befognád a szájukat pár wip képpel ugye? Na, valami ilyet kértünk itt is. Vagy szimplán annyit, hogy amit te is mondtál, szóljon, ha valami nem saját, mert idegen tollakkal ékeskedni nem szép dolog.

Ehelyett jött valami izzadságszagú magyarázkodás némi melegviccel körítve, a szokásos magaslóról leszólós melldöngetéssel a végén. Egyébként attól, hogy ps-ben festi a modellt, nem tudom mit kéne levonnom, meg a gnomonnak is van pár tutorja a témában, de majd utánanézek. Mennyire más lenne most a szitu ha egy szmájli kíséretében felrak büszkén pár félkész wire-t... Ehelyett most itt állok, és Midastól kell megtudnom, hogy homár lettem.

Tehát a szájkarate helyett méltó válaszként várnék tõled egy szép nagy rakás wip képet Midas, addig nekem egy kamu gyerek maradsz. Mielõtt közölnéd, hogy lesz*rod, annyit mondanék még, hogy ha nyilvános fórumon publikálsz, akkor az esetleges kritizálókat, vagy kétségbevonókat is tudni kéne kulturáltan kezelni. Mivel véleménye sokaknak lesz, ez a fórum lényege.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Wearwolfff
csakhogy annyit megjegyezzek egy képet el lehet készíteni egy nap alatt is. Gondolok itt arra, hogha én most elkészülök végre ezzel a lambóval akkor biztos, hogy másik képhez is fel fogom használni. Miért ne tehetném. Attól eltekintve, hogy a kép elkészült 1nap alatt a modellezés jó három hónapig is eltarthatott. Ha az ember könyvtárat csinál és minden modellezményét külön projectben csinálja meg, mellette egy kis gyorsrenderrel, akkor évek múltán már egész sok modellje lesz amit felhasználhat. Nem kell lemodellezni ugyanazt a fotelt vagy lépegetõt ami nekem is van már egy félkész.

a vue nekem is fennt van. a gyorsrenderén tényleg nem látszik semmi. Kicsi és foltos, meg árnyék se nagyon látszik rajta. utána meg jó fél-egy óra egy elfogadható kép. Akkor meg már az ember megmutatja véleményezni.

De ha netrõl szedett cuccokat importál be, hát nagy ügy. Az animátor is mások által modellezett dolgokkal dolgozik, csak akkor legalább mondja meg, hogy a növény, meg az akvárium, meg a szekrénysor a tévé meg az ágy nem az enyém, csak a padló.

Ha csinaltal volna valaha hasonlo scenet tudnad mennyira nehez modositani a dolgokat a vegen mivel semmi memoriad nincs es a gep rohadt lassan hajtja vegre a dolgokat raadasul irtam is hogy nem latszott 640 ben. Es igazabol szinte ott voltak photoshoppal 2 perc javitani kb de amugy mar rendbe raktam oket. Ezt trianglet ne eroltesd tul mert angoloknal azt jelenti hogy meleg vagy. Deh wacom tablat hasznalok es zbrushban festem meg a modeleket vagy photoshopban remelem a tobbit le tudod vonni magadtol is.
De amugy gnomonak van egy high poligon karakter modelezos videoja azt ajalom figyelmetekbe.
Tema reszemrol lezarva.

the world is mine

Wearwolfff
Ezt már kérdezted. Nekem átlag fél perc mire bejön, de ez változhat az aktivált pluginek számától.

Ami nem kell azt mind lõdd ki, ilyenek, hogy hair, fur, muscle, vector render. amig csak modellezel nem kell a mentalréy se. satöbbi sorolhatnám. Gyorsabban betölt akkor is ha nem úgy mented el, hogy nyitva van minden belsõ ablak. Pláne a hypershade az nagyon tudja zabálni a memóriát, szóval mikor csak teheted inkább multilistert használj.

Amikor nekem volt 512 ram akkor nekem is le kellett mondani sok extráról, például subd és smooth helyett, alacsony poligonnal és soft élekkel dolgoztam. Most, hogy 1giga van most is kifagy a render ha subd modellt akarok renderelni. Gyorsnézetnél nem csak átkonvertált subd-nél. Ha nem megy az amit mondasz akkor ne használd. Addig nyújtózkodj amíg a takaród is ér. Például én is a tévét lövöm be valami zenetévére és nem a mediaplayert mert, tudom, hogy kettõ együtt már nem annyira megy.

hello azt szeretném kérdezni, hogy nálatok milyen gyorsan jön be a maya (nekem a 2008-van) mert a gépem: 512 mb ram, és 2,46 ghz a maya gépigényében 2gb ram volt, azért kérdezem mert gyakran le fagy, ha pl nagyobb számú polygonokal rendelkezõ google sketchupból be importált modelleket használók, vagy ha ezeken a nagy polygon számú modelleken amikor be állitom, hogy legyen activ rig body akkor lefagy a maya nem válaszol, meg ha elinditom 1,5 perc mig bejön ha más programokat, használok lefagy a maya meg a többi program? Mit tegyek?
Garou
Bocs, de ez nekem is alátámasztja amit gondoltam. Egy haladó szintû ember pontosan tudja, hogy hogyan lehet haladni z-brushal, vagy mudboxal. Sajnos én úgy vélem a star warsos modellek óta, hogy nem saját cuccokkal mész. Ha valaki ennyire jó, akkor hogyhogy arra nem tud figyelni, hogy a bábuk nem állnak a talajon? Meg a trianglés modellek után nekem kb egyértelmû volt, ne haragudj.

De ha felraksz ide egy wire képsorozatot, hogyan alakult ki a kardos bácsi pár óra alatt egy kockából, külön pár képet mondjuk ahogy a kezét összeraktad, meg úgy az egészrõl, és annyi, máris megváltozik a véleményem.

Nem flame-elni akarok, csak az eddigiekbõl nekem ez jön le, de Peet is mondta, meggyõzhetõek vagyunk simán. Sõt, igazándiból szurkolok neked, hogy tényleg ilyen jó legyél, úgyhogy küldjed ide az építésrõl a képsorozatot, és máris gratulálni fogunk!

Peetmaya
Midas a probléma megoldása nagyon egyszerû. Vedd fel az egyik ilyen 2-3 órádat, amikor tolod, modellezel stb, és tedd fel nekünk, hogy lássuk, hogyan csinálod. Mert ha tényleg te csinálod, és ilyen sebességgel, akkor ezt oktatni kell, emellett természetesen vissza tudsz vágni nekünk is, hogy mekkora barmok vagyunk, hogy hamis dolgokat feltételezünk rólad.

Mellesleg ( )-ben jegyzem meg, hogy zbrush is más dolog, mint a maya. Ott más az eszközkészlet, más a célja az egésznek és TELJESEN MÁS a mûködési elv is, ezért lehet benne gyorsan dolgozni. Alap egyszerû feladatokat, amiket a maya 2mp alatt megcsinál, meg zb-ben lenne vagy 20-30 perc, mire kisakkozod, hogy hogyan kell...
itt a te képeden az assassin karaktereden kívül van 2 új karakter, ebbõl egy ló, meg az új háttér, és eltelt az elõzõ képed óta 2 nap. Tényleg napi 2-3 óra munkával te ilyen gyorsan dolgozol? ne etess...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Erre inkabb nem mondok semmit azt gondoltok amit akartok. Ha nezel tutorialokat lathatnad hogy egy profi milyen gyorsan dolgozik nem kell neki napok mint pl nekem is.
De asszem multkor ibor tett fol egy kepet amit talan oran gyartott zbrushal vmi ufo.
Nagyon egyszeru a tortenet este lehet tvzni es vagy cs wow etc vagy belokod a mayat es 2-3 ora utan boldogan bologathatsz.
Nekem nagyobb elmeny egy kep mint, vmi jatekot gyilkolni egesz nap inni egy kocsmaban vagy postfarmerkredni.

the world is mine

Peetmaya
Garou simán lehet dolgozni blinnel is. Mr shaderek csak annyiban különböznek, hogy össze vannak szedve a dolgok egy helyre, és nem kell annyi mindent kötögetni, mint blinn esetében. Amúgy én most ezt a puppet shader kitet használom, konkrétan a megaTK shadert. Nagyon jó, eszméletlen gyors, szóval ez lesz az én pipelineom.
Nagyon sok a képpel kapcsolatban úgyis kompozitban dõl el, alakul ki, stb. Kompozit adja meg a végsõ alakját a dolgoknak, szal...

Én már elég régóta úgy gondolom, hogy Midas nem saját modelleket használ fel, ennyi idõ alatt egy pro sem modellez le ennyit úgy, hogy nincs mellette élete. Azt meg nem hiszem el, hogy te napi 8-10 órában mayazol hobbiból... Persze ezt nem akartam mondani, mert nem akarok bunkó lenni, mert én is tévedhetek, de úgy látszik nem vagyok egyedül, aki így gondolja.

Meet Meline-nel kapcsolatban meg, én elõször a csajnak a miniszoknyáját kezdtem nézni, amit nem tudtam eldönteni, hogy gatya vagy mi, közben jól le is maradtam az infókról, mert ott franciául beszéltek, ezért azt nem értettem, a feliratot meg a szoknya miatt nem olvastam, de aztán megláttam, hogy a csajnak sûrûbb a szemöldöke, mint az enyém, ezért komolyabb figyelmet tudtam fordítani a szakmai részekre is😊
Volt egy rész, ahol õk kimentek játszóterekre gyerekeket figyelni, hogy rájöjjenek, mitõl is olyan aranyosak. Én most végeztem egy évente 1 hetes munkával. Csinibaba néven fut a dolog, MOM parkban felállítunk egy fotós standot, és gyerekeket fotózunk. Nagyjából 650 0-10 éves korig gyerekek õrjöngtek körülöttünk, szal nekem most egy picit elég is volt belõlük😊

Wearwolfff
jujjj... csak, hogy én a hölgyeményre gondoltam volt.

Garou
Gondolom ezek fullosan saját modellek, semmi innen-onnan beszerzett mások által készített dolog nincs a képen. De miután ötös perc alatt találtam ugyanolyan agyontrianglézott csillagromboló mesh-t a neten mint a tiéd, sajnos vannak fenntartásaim, bocsi. De gondolom a Vue megeszi a négyszöges polyt is, meg amiket mutattál még maya-ban voltak, szóval gondolom azért háromszögezel mindent, mert úgy szereted. Vagy mert import...

Nem kívánlak itt fikázni, ha mindez totálisan saját, akkor irány az artistpub, meg a w3d, nyiss neki wip topicot is, és rakd fel a karakterek wire képeit, azután dõlj hátra és várd a gratulációkat, mert ez már keményen a halód/profi szint!

Akkor meg1szer

the world is mine

schorby
Tényleg jóképû a srác, csak én nem vagyok olya...
Wearwolfff
Hát igen én mindig is mondogattam magamban, hogy bolondok ezek a franciák.
Bár az is biztos, hogy hasonló társasággal én is elõtte tudnék ülni két évig.

Garou
Making of Meet Meline

Nagyon érdekes és tanulságos!

Peet, ha megnézed a videot látható a felénél kb, hogy anyagoznak, és sima blinn shadert használnak. A végeredmény meg fenomenális. Vélemény? Gondolok itt a standard maya shaderek vs mental ray shaderek témakörre.

ibor90
15-20 mp

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

hello azt szeretném kérdezni, hogy nálatok milyen gyorsan jön be a maya (nekem a 2008-van) mert a gépem: 512 mb ram, és 2,46 ghz a maya gépigényében 2gb ram volt, azért kérdezem mert gyakran le fagy, ha pl nagyobb számú polygonokal rendelkezõ google sketchupból be importált modelleket használók, vagy ha ezeken a nagy polygon számú modelleken amikor be állitom, hogy legyen activ rig body akkor lefagy a maya nem válaszol, meg ha elinditom 1,5 perc mig bejön ha más programokat, használok lefagy a maya meg a többi program?
Magnificat
most még egész biztosan nem... hamarabb kerül bele direct compute támogatás (kódok futtatása gpu-n) szvsz, mint belsõ tesszelátor használata... de még a DC használata is jó kérdés, mikor lesz elérhetõ)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
vajon a maya/mr ki fogja renderkor használni a kártyákba épített tesszalátort?

ibor90
nekem meg a laptopomon is elfut a COD MW2...szép graffal....na? 😄

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
hmm... Crysis Warhead 1280x720 minden csúcsra téve dx10-ben 30 fps felett... kár hogy maga a játék ratyi

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
én is gondoltam, hogy az lesz a ludas

Wearwolfff
jelen pillanatban a rácsok amik nagyon megdobják. Ha azokat kiveszem akkor felére csökken. Valószínûleg majd egy sima plane lesz ott átvitt normal mappal. Bár végülis mindegy mert ugyanannyi ideig tart a render. Nem játékba megy.

Majd holnap dobok pár wire képet.

Magnificat
elsimerésem wolf, ezek már igencsak szépen alakulnak... nem látok bennük túl sok kivetnivalót egyenlõre, talán az A oszlop kissé vékony befele, nagyok az illesztési hézagok, meg kissé sok poly... ha a végén összeépíted a darabokat, igen pofás modelled lesz... egy jó renderrel pedig pofás kép

Wearwolfff
Én meg haladtam kicsit az autómmal, és csináltam egy kis padot majd a teljes képemhez.

Magnificat
igen, a márka fogalmát is lehet tisztázni 😊

Nem tom mi a neve a regi gepembol szedtem ki XD

the world is mine

rooney8
ha a márkás alatt codegen-t értesz, akkor a helyedben nem használnám túl sokáig 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

markas meg fut is vele jol csak sztem elobb utobb kinyirna 😄

the world is mine

Magnificat
hát azért én 4 mag alá sürgõsen beszereznék egy márkás, erõsebb tápot... pláne ha a 300-as nem márkás...

Homeless3D
koszonom!😊

itt meg egy autokrol osszegyujtott blueprint csomag,,,,egy regi cd-men talaltam...
http://data.hu/get/1905528/blueprints_unselect01.zip.html

/sorry a nemDirekt linkert,,,de tul friss a regem az url beszurashoz./

Assassin

Az uj gepembe halt meg a tap 4 magos 4 giga memoria egy vinyi meg egy iro.
De fut gond nelkul nem alt meg le egyszer sem majd veszek bele egy uj 450 es tapot.

the world is mine

Magnificat
Nah vagyok, akkor a válaszok 😄

Peet: ha rá tudsz szánni még 5-6k-t, HD 5750-et lehet kapni 35k körül az iponon... Az még erõsebb kari, full dx11, beépített tesszelátorral, szóval több benne a jövõ, mint a 4770-ben (ami még mindig elég most szinte mindenre full grafon, kicsit késõbb talán le kell menni "csak" kisHD-re 😄 Legalábbis a 4670-es is sok legújabb játékot visz 1680-ban magason-maxon.a 4770 meg jóval erõsebb kari). A jövõ viszont szerintem az 5ös szériáé, sok jó feature van benne, amit remélhetõleg már használni is fognak a játékok 😄

Midas: attól függ, milyen a gép... egy márkás 300-as táp elég szokott lenni a nem túl erõs gépeknek gond nélkül hosszú távra is, de ez mondom konfigtól és márkától is függ...

Wearwolfff
Gondolom erre gondolsz:

1. Nyisd meg a Lambert 1 attribútumokat
2. Nyisd meg a script editort pipáld ki, hogy echo all command
3. Töröld ki a script historyt, hogy ne legyen ott semmi szöveg.
4. Mozgasd el a lambert 1 Transparency csúszkát mondjuk háromnegyedig.
5. ctrl+c a scriptet az editorból és csinálj neki egy hotkeyt parancsnak illeszt be a scriptet.
6. ismételd meg a 3. lépéstõl, csak most húzd vissza az eredeti transparencyt vissza nullára.

Ezzel hasonló hatást érsz el mint az x-ray, csak a refkép nem változik. Illetve semmi amin nem a lambert 1 van. Berakhatsz még egy harmadik fokozatot is. nekem pölö: 0; kábé 50; kábé 80.

Homeless3D
a kovetkezoben kerek segitseget:

a shading ki/be kapcsolasanal SAJNOS a referenciakepek is "eltunnek,holott csak a kijelot nurbs objektumrol szeretnem levenni,s csak ezt "drot vázban" látni...azaz szeretném ha ref képek nem változnának...mert nagyon zavaro.......

(anno a regebbi maya konyv kitert ezekre is,,,de ez a mostani nem emlit ilyesmit...😞

Wearwolfff
Akkor nekem segíts légyszi. 😊

Nem ugrik be annak a deformernek a neve, ami azt csinálja, hogyha van például egy lyukacsos rácslapom tele fészekkel. akkor azt kifeszíti egy pár vertes planelapra, hogy avval kicsit meghajlítsam, a rácsot...

Próbálkoztam már lattice-val de nem az igazi, szóval kéne ez a másik dolog.

Peetmaya
jah hogy megvan a megoldás már, azt el se olvastam, annyira segíteni akartam😄

Peetmaya
thx Magni akkor valszeg 4770 lesz.

montressor menj be a window/animation editors/graph editorba
fogd meg a cure-öt és az inputoknál a motion path-t
elvileg így behozza a graph editorban a motion path anim curvejét
ott jelöld ki az kezdeti és végpontokat és a graph editorban nyomd meg a tangent curve gombot
asszem ez a neve, nincs elõttem maya nem tom pontosan
egy egyenes vonal 3 ponttal

meg van
valamelyik tutor atallitatta velem a az animaciok gorbejet stepped-re es ugy felejtettem
hali

motion path nem akar mukodni, video tutort nezek es megse, szoval
curve megcsinal, kup lerak, kup es curve kijelol, anim>motion path>attach to motion path
option: follow, fron az x, up az y, inverse front check, start/end 1/300 ->ok
a vonal elejen egy 1-es a vegen a 300 jelenik meg, de az idocsuszkat mozgatva, csak a 300ig az 1es jelu ponton all a curve elejen a 300.on meg aturik a vegere, kozte semmi. Mi lehet a baj?
(rajtam kivul...)
jo lett 😊 <#eljen>
Viszont este megdoglott a tapom es most az elozo gepbol raktam bele a 300 as tapot de ebbe egy 450 es volt nem tudom birja ez egy darabig igy? Magni ha leszel irj mar vmit thx.

the world is mine

Garou
Ja, köszi, már meg is érkeztem. 😊

Akkor keresre remelem segit elindulni 😊

the world is mine

Egy ujabb video nem lett vmi jo de meg igy is 18 oraba kerult 😛
sw

the world is mine

Garou
Szerintem a Maya-nak onnét kezdve, hogy megforgatja neki a gpu a cuccost, tökmindegy, hogy mid van, renderkor a cpu-t használja. Meg a RAM-ot.

Magnificat
a zbrush tudtommal prociból és ramból dolgozik, a gpu nem gyorsít rajta... a 28k-s kategória az ATI 4770, 4850 vagy az NV 9800-asokvagy GT250-esek (amik szintén 9800-asok 😄)...

Peetmaya
28kért mi a köv lépcsõfok? zbrush alatt mit tud a karid? maya-nak mire van szüksége? (mayaban mondjuk a legjobb az lenne, ha a hq rendering gyors lenne. ott vannak árnyékok meg normalmapos shaderek, sok lámpa stb.)