Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Wearwolfff
Bár igen jobban megnézve egy kockával tényleg nagyobb az a korlát. Javítom. Kösz.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Wearwolfff
A kövek külön vannak, csak egybe vannak combineolva..

a korlátot majd feljebb húzom egy kicsit de az eredetin sem sokkal nagyobb. Mondjuk nem is akarom 1 az 1ben másolni, szóval lesznek eltérések.

Egyébként igen, az mb ben benne van a bevonat és egy relatív hivatkozás a textúrára. Ezért találták ki a project könyvtárat, hogy abba tedd bele a textúrát. Ha el akarod vinni máshová akkor csomagold össze és kész.

Magnificat
igen, az mb-ben minden benne van a textúrákon kívül

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

a sarkokon a kovek kulon polyk vagy extrudaltak? szep lesz
a mentett mb fileban az anyagok is benne vannak ugye? csak a textura fileokat kell atmasolni, ha masik gepen akarom renderelni a kepet, ugye?
Garou
Jó lesz, de a korlátokra figyelj, elég alacsonynak tûnnek!

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Wearwolfff
Én meg most egy épületen dolgozgatok ami majd az alant található (26677) térség mellé készül. Azért nem csak ennyi, lesz neki két oldalága is. Ha majd kész lesz.

Magnificat
jól van tudod hogy értettem... nekem te olyan példakép vagy miféle vagy 😊
Jó nyaralást... Hova mész?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Hello,

Ja, benne van, vezettem egy sequenciat, azt amikor Neytiri es Jake eloszor repul a mother tree-hez, amibol a kep is van a trailerekben. Jo film lesz, remelem tettszeni fog nektek.

Most nem sok mindent csinalok, epp utolso napom itt a weetanal a nyaralas elott, mar alig varom 😉

"mellesleg: NEM VAGYUNK RÁD MÉLTÓK!!!! 😄"

Mekkora faszsag ez ember? Beloletek lesz a kovetkezo generacio, sot, latom sokan itt mar nagyon jol nyomjak, csak igy tovabb!

Na udv,

ward

lead Lighting TD - Weta Digital www.balazskiss.com

schorby
csináld vele kezdetektõl a színt, és akkor jó lesz a méreted...
Magnificat
mit kell ezen kiakadni?

Homeless3D
ezt furallottam:
Nevezetesen a Digital : dinamika cd je a pelda,hogy mint azota rajottem,,,begyepesedett europai modra termeszetesnek vettem,hogy SI- a nyero,,evvel szemben a scene ugy ahogy a moziban is latom,s haladok benne: nemhogy incs ben,hanem LAB ban adka ki azt ,ahogyan kell...magam is kiakadtam rajta....

Egy kis abstract

the world is mine

Magnificat
most már ezt is tudjuk, köszönjük 😊

Magnificat
mindenki SI-t használ (én spec jelenetfüggõen centimétert vagy métert)... a program is azt ajánlja fel alapból...

Homeless3D
megeccer kerdezek:| #26723

az a gond ,hogy milimeteres es nem angolszasz mertekegyseget hasznalok?...

(ha nem illik a topicba az ilyesmi akkor szoljatok,s nem farasztom magam)

ibor90
create animation snapshot 😉

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Magnificat
esetleg beavathatnál minket...

rooney8
bakker... pont ez kellett volna tegnap 😄 és akkor nem szarakodok a kézi rakosgatással 😄 szval engem is érdekelne... csak nekem úgy kéne, hogy egy plane lap edge-ére 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

ibor90
amúgy erre nem kell script 😉
van rá egy beépítve..csak nézz utána 😊

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Magnificat
én úgy szoktam, hogy a duplikálandó objektet motion path-ként hozzárendelem a görbéhez, így ugye végigmegy rajta... minden képkockánál duplikáltam belõle egyet... így csináltam anno a csigavonalon a szögesdrót mintát is, bár ott scriptet is írtam, hogy ne kelljen ezerszer duplikálni kézzel...

Wearwolfff
Kérdés: curve mentén hogyan lehet duplikálni?

Homeless3D
általában a digital tutorokat hasznalom okulasra...(nagyon jok nekem,s gyenge angolllal is szepen levezetnek a dolgokba...szoval jo)
viszont:valszeg beallitasi problemak,de:
-a pelda scenek mereteivel van a gondom,azaz milyen mertekegysegre vannak optimalizalva?
pl:behivok egy pelda filet,de az nem a racson,hanem kb 100x akkora mint a gyakorlofeledatot mutato moziban,,,,
ennyi lenne a gondom,s koszonom.

Magnificat
igazából mindegy, mert nem használja ki... 4670-est vettem 20k-ért, ami 2x erõsebb, mint a régi 8600GT-m volt, a maya viewportja mégsem gyorsult egy fikarcnyit sem, felteszem azért, mert quadro/firegl-ekhez lett alakítva a viewport... szóval maya-hoz proci, proci, proci, ram. (a mi szintünkön 4 giga szerintem sokszor elég, a 6 gigám ritkán van kihasználva, bár nem renderelek...). Attól függõen, mennyire kell játékra is, 4670 vagy 4850 teljesítményét célszerû megcélozni...

hello meg tudnátok mondani, hogy melyik videókártya lenne ideális a mayához ( mert veszek egy új gépet játékra/tervezés <- inkább 2dben) az autodesken nem irták mkilyen videókártya legyen (csak azt irták, hogy 2 gb ram)? van rá kb 20-25 ezrem.
schorby
Laptoppal...
😄
amúgy nem 😄 mert lepausolom, és csak akkor megyek, ha már nagyon kell 😄
Scorby es hogy tudsz kimenni wc-re? <#nevetes1>
schorby
amúgy ha érdekel valakit miaz hogy sorozatfüggõ:
itt a lista amit nézek
schorby
Akkor kérdezz rá 😄
mert lehet elszorítja, aztán lemészárol mindenkit...
Megnéztem a kaliforgia évadzárót is
hát kész vége ennyi...
az ember így merjen nyugodtan sorozatot nézni
de mindegy mert kb fél év és lesz új rész... 😮
Magnificat
nem élek vele, de szobatárs gyanítom látta, de nem vettem rajta észre semmit

heh?

the world is mine

schorby
OFF
de mondja valaki hogy nézett dexter évadzárót és együtt érez velem!
meghalok
fél órája csak ülök, na ezt hívom én évadzáónak, pedig már sokmindent megéltem...
/OFF
koszi Peet!
Magnificat
hóhó Ward... Mi újság veled? Valóban mocskosul rég jártál erre (lehetnél napi tag 😄). Az Avatarra megyünk, elvileg 17-18. magasságában adják Miskolcon 3d-ben... a te kezed is benne van a dologban? 😄
Bár a topic pörög, nem úgy mint a te idõdben 😊 De ez az én hibám is... 😞 mindegy, mesélj valamit 😊

mellesleg: NEM VAGYUNK RÁD MÉLTÓK!!!! 😄

Hu Sracok de reg jartam erre,

mi a helyzet? Jo latni, hogy meg mindig prorog a topic!

Csak igy tovabb, azt menjetek nezni Avatart!

Udv
ward

lead Lighting TD - Weta Digital www.balazskiss.com

Magnificat
néha kikapcsol

rooney8
ezzel majd holnap elszórakozgatok.. köszi 😊

huhh köszi 😊 de ez mért tûnt így el? 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Magnificat
window->settings/preferences->plugin manager, bekatt a mayatomr.mll (a loaded és az auto load is)

Magnificat
jah, még úgy is, hogy nem animáltam soha 😄

gyors képtutor a snap kérdésrõl

nah akkor remélem mostmár minden ittlévõakinemértetteeddig ember megérti 😄
Szóval
1-es képen lévõ bekarikázott vertexet szeretnénk elmozgatni...
2-esen kijelöljük a mozgatás tengelyét (sárgává válik)
3-ason látszik, mivel akarjuk egy szintbe hozni. az egérrel a nyíllal jelölt vertex felé megyünk, és a középsõ gombot lenyomva kicsit mozgunk a vertex körül.
4-es képen látszik, hogy hopp, oda is ugrott (ha nem lett volna aktiválva egy tengely, akkor mindhárom alapján odaugrott volna, ergo pont abba a pontba esik, ahol a célpontja. de mivel ki volt jelölve egy tengely, csak annak mentén mozdult, a többi mentén nem)
5-ösön másik tengelyt aktiválunk
6-oson pedig másik vertexhez snappelünk...

remélem így már érthetõ

rooney8
így se jó... ááá😄 na mind1, ezt majd holnap leírom értelmesen.
viszont most meg nem tudok mental ray-el renderelni... csak maya software meg hardware van... de mental ray kéne

schorby
azt csinálod hogy kijelölöd azt amit oda akarsz vinni, katt arra a manipulátortengelyre amin mozgatni akarod, és utána a C-t nyomvatartva, középsõgombbal körzöl a felett ahova vinnéd és egyszercsak odaugrik...
hajrá
ibor90
így egy mondat megütötte a fülemet
"it's very simple" 😊))) azért szerintem vagyunk itt páran akik ezzel vitába tudnánk szállni

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

rooney8
jogos 😄 akkor az amelyiken csak egy nagy patkó van 😄
na de hogy lehet csak egy tengely mentén mozgatni az oszlopot (úgy nem jó, hogy rákattintok a z tengelyre ás elhúzom), még az elsõ tutorialodba volt, hogy talán ctrl + rákatt a tengelyre és akkor az inaktív lesz... de így nemjó 😄

Magnificat
gyakorolni kell még ezt a snap-es témát 😄 meg minden snap patkómágnes jeles 😊

rooney8
ááá 😄 hülye vagyok. szval úgy volt a jó, hogy a gyepet kijelöltem, rákattintottam a "mágnesre" (ekkor átváltozott a színe) és utána az oszlopot a snap to curves-el ráhúztam... csak hogy lehet inaktiválni a többi tengelyt? mert ha csak simán a z tengely mentén mozgatom, akkor nem követi a curve-ot...

rooney8
ja mégse... mégis a snap to curves tool volt a jó, csak még mindig nem tudom úgy megcsinálni, hogy csak a z tengely mentén mozogjon...

rooney8
a kék vonal a gyepnek a vége, a pirossal jelöltek pedig oszlopok... és az oszlopokat akarom ráhúzni a gyep végére... 😊
amúgy Midas volt a nyerõ, már csak azt kéne megoldani, hogy csak az z tengely mentén mozogjon 😄

Magnificat
ha a sárga vonal (egyenes lenne?) mögötti kék egyenesre gondolsz, felteszem próbáltad snap to curve-vel ráilleszteni a kék vonalra... ha az átmozgatásra kerülõ pontok befolyásolják a kék/sárga egyenesed, esetleg lokátorokat tehetsz a megfelelõ helyekre, amikhez majd snap to pointtal snappelõdhetsz... de mivel pontosan nem értem mit akarsz elérni, lehet mellélövök...

Magnificat

van az a patko magnes most nem jut eszembe a neve azzal probald csak tolni kell oda ahova akarod es oda huzza majd elvileg.

the world is mine

rooney8
ha van ötletetek akkor ne tartsátok magatokba, mert holnapra valamit be kéne mutatni 😄