Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sztem nem igy van es meg is tudnam cafolni a filmbol de akkor paran itt el vagnak a torkom biztos 😊
Varjuk a linket amugy <#eljen>

the world is mine

Én láttam IMAX-ben, és a látványért mindenkinek látnia kell. De a történet minden egyes aspektusa a régi sablonokat követi.
Magnificat
Nah elkellt a flash játékunk... amint beépítettük a CPMStar reklámfelületet, kikerül honlapokra, és linkelem ide is 😊

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Eszmeletlen jo lett a film, es szerintem nem merul ki annyiban mint amit ez a cikk feszeget.
Masreszt ha megnezek par kepet az exposebol vagy egy ilyen filmet mindig elamulok hogy milyen hihetetlen jora meg tudjak krealni es ez pl szamomra nagyon osztonzo 😊

the world is mine

Magnificat
még nem spoilerezem le magamnak, majd elolvasom miután láttam a filmet...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Wearwolfff

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Magnificat
R.I.P. Britanny Murphy... Nagyon szerettem pedig...

rooney8
dánke sõn 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

je, egy 2001-es kerdesre valaszoltam 😊
Az nincs, olyan van amit priviben kuldtem...
Wearwolfff
Ha például combineolsz több hengert egy darab meshé, akkor itt az outlinerben megmarad az elõzménye, hogy mibõl készült. Ha az új elemnek kitörlöd a historyját akkor az esetek többségében eltûnnek ezek a plusz dolgok. Ha nem csak akkor töröld ki magad. De töröld az elõzményeket mert még véletlenül azt is kitörlöd amit nem kéne.

rooney8
hali
az baj ha ezeket kitörlöm? 😄 mert van belõlük még egy ugyan ilyen, csak más az elõttük lévõ kis kép...

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

grat 😊

the world is mine

berlinboy6329
Erre vki? 😞

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

ibor90
huhú meglett 😄

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
kéz és lábtÖtöst

ibor90
na mindjárt indulok még gyakorolni aztán 10-tõl rutin vizsga....drukkoljatok! 😊

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
jó ez, és szerintem textúrázni sem lesz rémálom...

jo <#eljen>

the world is mine

Wearwolfff
Lassan készen van az épület. Most kb olyan 80%. Csak a textúrázástól félek már elõre.

laza egy kis extra zseton mindig jo. En azon agyalok ocsemnek mit kellene vennem 😊

the world is mine

Magnificat
nah eladtam a régi vga-mat (8600GT) 7k-ért, jött még egy kis keret a karácsonyra...

Peetmaya
nagyon szép, nekem nagyon tetszik az az íves rész.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

alakul 😊

the world is mine

eleg profi magni!
Magnificat
nah nyomtam egy alig 15 perces full rendert 😊
full

és az új részrõl egy közeli
közeli

Az ív fölötti síkra majd normal mappal kerülnek föl díszítések, az ív alá a földre pedig mint említettem, tervezek majd valamit...

Magnificat
Nah a lecserélt torony-kistornyai-közti-összekötõív
link

Az ívek alá még tervezek valamit, az most szerintem kissé üres...

Melyik reszen vagy ?😊

the world is mine

Magnificat
Mi majd héftõn nézzük meg (ezekszerint lehet, hogy nem lesz már jegyünk? :S 😄 foglaltatni kellene? 😄)

Garou
Ward:

Elõször is gratulálok a projekthez! Hétvégén megyek is megnézni, ma már volt vetítés, de 3 nappal elõtte már nem lehetett jegyeket kapni normális helyre, csakis a hétvégi elõadásokra. Pedig ez nem is a fõváros, de látszik, hogy az iszonyatos hype megtette hatását. Barátnõmnek már tele a hócipõje, minden este valami Avatarral kapcsolatos dolgot lesek a neten...<#buck>

Annyi kérdésem lenne, hogy ezek után mennyi idõ tellik el, mire újra munkára késznek érzi magát az ember? Konkrétan a mostani állapotra gondolok, te is írtad több helyen, hogy nem hitted az elején, hogy valaha is vége lesz, gondolom van némi kiégettség utána, vagy nem? Illetve publikus, hogy ezek után min fogsz dolgozni?

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Magnificat
hát itt Miskolcon nincs kevesebb minusz 5-nél, de legalább szép fehér minden... mehetek ajándékokat venni majd magamnak és másoknak 😊

basszus tegnap csináltam a katedrálist, de naná, hogy nem voltam elégedett az új elemekkel... majd azért lehet javítok rajta, és feldobom az alakítást...

schorby
úgy lópoli, hoyg tudom mekkora lesz majd a képen és próbálom úgy nagy és uniform fészekbõl összerakni...
hat Tonga mellett egy isten hata mogotti szigetre 1 hetig a baratnommel, olyan lesz mint a Lost 😊
aztan meg 2 het Uj Zeland eszaki sziget tura. szal nem fogok unatkozni, aztan meg vissza UKba ill MOra szetfagyni, hallom ott -20 fok jon. brrrrrrr

lead Lighting TD - Weta Digital www.balazskiss.com

Magnificat
a te fogalmaid szerint low poly? 😄
amúgy várjuk a folytatást 😊

Én sajna megkaptam, hogy Java vizsga elõtt még leadandó progit kell gyártanom, így egész eddig lapátoltam be magamba a java tudást... már ablakot meg menüelemeket, gombokat le tudok tenni 😊 holnap tovább mélyülök, ha sikerül, lehet valami képnézegetõt csinálok...

schorby
egy SnM-re elmennék
amúgy kis teaser a nagyon lópolinak szánt mutató húzó robotról:
eddig 4500 face
Magnificat
hát én nem hagyom ki... pláne, hogy vagy 10 éve voltak itt utoljára, és következõnek sem hiszem, hogy hamarabb jönnének...

Wearwolfff
Én szeretem a zenéjüket, de az ilyen koncerteken túl nagy a decibel és túl sok az ember.
Nekem nem való az ilyen koncertezgetés.

Magnificat
Jön valaki Máj. 14-én Metallica koncertre?

rooney8
na csak sikerült összerakni 😊 köszi mindenkinek

berlinboy6329
Jah,pont ezt akartam én is irni..LEgalábbis hasonlót..Elég fapados módszer az enyém,dehát,az eredmény ugyanaz...Csinálsz egyet hozzsnappelve a körhöz,shift+D a duplikáláshoz asszem,aztám megnézed mennyi csõ kell,elosztod a 360at vele hozzásnappeled a köv pointhzo aztán már csak nyomogatni kell a shift+d-t mig keörbe nem ér(És persze a rotation indicatort a kör közepére kell rakni..Sõt ez eleve fasság amit irtam, lol,mert ha kör közepére snappeled,akkor shift+d,elforgatod,akor elm. be kell állnia a csõnek,aztán meg csak nyomogatni kell...(nem volt kedvem a fentit kitörölni😛)

Ám off kérdés...Gondoltam olyat,h mivel itt az érettségi éve,meg továbbtanulási izé-mizé....Egyetem cvan olyan,ahol3d modellezés van?Esetleg filmezés(abban is inkább After effects,utómunkák,effektek)Olyan egyetem kellene,ami hogy mondjam..Nem mûvészi,mert ott mindneki máûvész,én meg "7köznapi" emberekkel akarok egüt lenni.,ahol van info rész,meg bölcsészkar,meg minden iilyen kommersz cucc.Nézegettem párat,de az mind képpzõmûvészet...

Ilyet találtam,h elektronikus ábrázolás,de az gondolom inkább concept artra való,PSelés.
Olyat is találtam, intermédia-mûvész.Ez inkább már videósabb.
De ezekhez meg mindhez kell ilyen idióta alkalmassági vizsga..És rajzolni kell,amit tudomásom szerint nem tudok...Mág a pálcikaember is görbe lenne.:C Én gépen tanultam,amit tudok,és soha nem rajzoltam mer nem volt rá szükségem...Inkább megcsináltam AE-ben az effektet aztán láttam,h jó-e v nem...V modellezésnél vannak szép blueprintek,leszedem és kész..De ilyet,h portrérajz,meg modell utáni rajz,pfff....Nem akarok az ország másik végébe menni,itt spec Eger van a legközelebb,35km,ott van elekrtonikus ábrázolás,dehát az inkább PS..:C

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Wearwolfff
egyébként meg ha az elsõt ami mondjuk a függõleges henger élnél van, azt mindjárt nem kell sehová sem forgatni. Nyomj rá egy freeze transformationt. Utána 360 elosztva amennyit a hengernek adtál és megvan a forgásszög. Majd duplicate specialban ezt a kiszámoltat megadod asszem Y-nek, alatta meg hogy hányszor duplikálja. Ha jól csináltad akkor már megvan körben pontos irányban, már csak hozzá kell snappelni az ovális végéhez. Dióhéjban.

rooney8
amúgy hülyevagyok... már megint nem gondolkoztam 😄
138 vonal jön ki a körbõl... annak a fele 69 (mert ugye csak a fele van) és 180/69=2.6... magyarul 2.6 fokonként kell lépkednem -.-"😄

Magnificat
mondjuk a henger egyik élsora, amikhez teszed az oszlopokat, vízszintesen vagy függõlegesen legyen, és ahhoz pontosan lehet forgatni. De szvsz ez azért szemmel is mehet, nem hiszem, hogy egy fél fokos eltérés látszana a végsõ képen... pláne, ha az oszlop középsõ élsorát nézed, és ezt összeforgatod a hengerével egybevágóan...

rooney8
és azt hogy tudom kiszámolni, hogy pontosan a henger végéhez forgassam? nincs valami "snap to valami" ehhez is? 😄

Garou
Hm, adva van hozzá ez a henger ugye, aminek a végeihez rakod az oszlopokat...

Az elsõ helyre lerakod, beforgatod irányba, hogy jó legyen. Ezek után a forgáspontját tegyed a henger középpontjához. Freeze transformationra nyomsz és utána elkezded forgatni+duplikálni õket...

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

rooney8
inkább hagyjuk... most megcsináltam így, de megint kérdés :$😄
úgy csináltam ahogy mondtad, de nekem úgy vannak az oszlopok, hogy a teteje be van hajlítva, és ugye amikor megy az íven mindig el kéne fordítani... de ezt egyesével megcsinálni, meg pontosan, hát... 😄 szval nincs valami gyors módszer, amivel egyszerre tudnám helyes irányba fordítani?

itt egy kép hogy megértsétek
(ahogy a piros vonal van úgy kéne állnia...)

rooney8
és télleg.. dehülyevagyok 😄 köszi
de azért érdekel, más megoldás is... 😊

Wearwolfff
Én ezt a helyedben úgy oldanám meg, hogy tennék egy hengert a pálya közepére aminek adnék megfelelõ számú szeletet és akkor csak a vertexeihez kell igazítani a lámpasort. Arányos lesz, mert az az ovális henger is az. Kábé.

rooney8
öhm... ezt eddig én is tudtam 😄
na akkor elmagyarázom hogyan kéne... ugye egy stadiont csinálok, és a pálya körül van védõkorlát. elõször az oszlopokat akarom lerakni, de ugye a pálya vége nem egyenes, hanem íves. nos én ezekre az ívekre akarok 2 méterenként oszlopokat lerakni. ugye az egyenes oldalon semmi extra, duplicate special és az x tengely mentén eltolom... na de most jön az íves rész. hogy tudnám úgy másolni, hogy ott is 2 méterenként legyenek és hogy kövesse a vonal útját is? 😊

Ryleh
sziasztok...
Probálta már valaki Linux (Suse) alatt futattni a maya-t?
Azért kérdem,mert a eleve procizabáló a progi,es kipróbálnám nem WIN környezetben is...
várom a válaszokat,s további jó alkotást!😊