4238
  • Istencsászár
    LoL, pedig ez nagyot dob rajta, kegyetlen jó! 10.et else kezd nézni akkor...
  • djukel
    Nem tudok napirendre térni afölött, hogy milyen istentelen szarság folyik a csillagkapu 9.évadjában. Az Arthur mondakör bevonása és tálalása hihehetlen nagy faszság.
  • angelus
    Átböngésztem és az elmult 198 rész során 8szor szedtek össze valamilyen betegséget, és 8szor (ha egynek vesszük a Mobieus 1-2-t) játszottak az idővel és a párhuzamos síkokkal. Tehát ha innen nézzük mindkettőre kellő figyelmet fordítanak, de ez a kéttő együtt még igy is elenyésző...
  • tnm #2355
    igen ez egyedi, de nekem annyira nem tetszett maga az, hogy hol volt meg a megoldás, meg hogy persze megint minden utsó pillanatban

Örülök. Békés vitára mindig kapható vagyok.:D
  • angelus
    Ugyan egyáltalán nem akartam agresszív lenni, inkább vitát akartam indítani mert ezt már sokszor hallottam, bocs h annak tüntem.
    Csak annyit hozzá, h álomkór létezik mint betegség, és annak egy extrém változatával találkoztak. Egyébként meg én ilyenkor mindig arra gondolok, h a csillagkapu attól jó h nagyon sok problémával foglalkoznak. Köztük az időutazással és párhuzamos dimenziókkal is jópárszor. Betegségekkel is kell, ettől kerek. A megvalósítás pedig tetszett, ráadásul ugye nem a csk-1 en mult a megoldás, ők simán otthagyták volna a foguk, ami külön pozitívum.
  • tnm #2353
    Először is: nem Beléd akartam kötni, csak gondoltam én is közlöm a véleményemet a részekről. Ha esetleg tévesen veszek észre agresszív hangnemet a hsz-edben, akkor én kérek elnézést! De:
    sci-fi: science-fiction
    az álomkór nem annyira nagy fantáziát igénylő fikció, inkább vmi mesékből átvett valami, tudomány meg alig-alig van benne
    igazi sci-fi-s részek sztem azok, ahol az időutazással, és azok paradoxonjaival foglalkoznak pl. vagy párhuzamos realitások vagy dimenziók, de ha csak az űrnél tartunk pl. az volt egy nagy sci-fis ötlet, mikor bolygót kerestek a Jaffáknak (ha jól emléxem) és egy olyanra bukkantak, amit egy másik faj már kiszemelt magának és elkezdte felégetni... aztán kiderüól, hogy nem pusztít, csak lakhatóvát teszi magának.
    A sci-fi műfaj erőssége az, amikor ki tud törni az emberi gondolkodás kereti közül, de nem a misztikum irányába. Az a rész sokkal közelebb volt a fantasy-hoz, sőt inkább a sablonos katasztrófa/akciófilmekhez.
    Sztem a jó sci-fi az, amelyiknek nem találom ki a végét a felénél. (Tudom, hogy ez elég szubjektív, de:) Szeretem, ha a(z eseményszál) végén azt tudom mondani: "huhh, erre nem is gondoltam"; pl:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "You're not a hologram, are you?"
  • angelus
    Mi szted az igazi Sci-fi?
    Egy idegen bolygón összeszedett álomkór és az azzal való megbirkózás smafu? Magyarázd már meg kérlek...
  • tnm #2351
    S10E02 szerintem 10/2 semmi igazi "scifi" nem volt benne,
    viszont S10E03 10/10, mert ez megint olyan rész volt ahol az
    ősös jelentekkel sikerült kicsit felborzolni az ember hátát, legutóbb sztem ezt csak Threads (Szálak) című 1 órás résszel tudták...
  • angelus
    Amugy h értelmeset is szóljak:
    S10E01 - Flesh and Blood
    Egész jó rész volt, lezárta a Camelotban elkezdett "csatát", tulajdonképpen be lett mutatva, h kaptunk egy pofont és eszmélünk. A Baljós vég nagyon tetszett. 10/7

S10E02 - Morpheus
    Szokásos CSK rész végre main plot érintésével! Elmegyünk megkeresni Morgana-t, közben összeszedünk egy betegséget. Jó történet, hangulatos helyszín. Színvonal tartva. 10/7

S10E03 - Pegasus Project
    Az előző részhez kapcsolódva elindulnak Atlantiszra hőseink, h kutassanak, és h kitárcsázzák az Ori szuperkaput.Ezzel használatlanná téve. Tehát továbbra is main plot! Első győzelem, legyőzünk egy Ori hajót, kiiktatjuk a szuperkaput, és még Morganát is megleljük, egy remek Crossover rész keretében, hosszú idő után egy nagyon jó rész. 10/9

S10E04 - Insiders
    A main plothoz kapcsolódik ugyan de mellékszál. Ba'al az egyik legizgalmasabb mellékszereplő kerül elő, és átveri csúnyán hőseinket. A 9.ik évad vége óta érzem egyébként h visszább vették a Csk-1et. Először Seggberugta őket a 4 Ori hajó, majd egy virus győzte le majdnem őket, és nem rajtuk mult h nem maradtak ott, aztán a pegasus-ban volt egy kis siker hatalmas mákkal, és most még Ba'al is beléjük rúg. Ötletes rész, néhány béna hibával de még az első két rész szinvonalán. 10/7
  • angelus
    Mellesleg a mozis csak a Children of the Godsban volt...
    1.-2. Évad: Összevagdosott részek az első évadból.
    3.-4.-5. Évad: Egy a mozis introra hajazó intro.
    6.-7.-8. Évad: Egy az eddig évadokból összevágott, kapumellett mutatom a főszereplőket intro volt, változó tartalommal itt-ott. (ugye Közben hol volt hol nem Jonas, Daniel, és Hammond.)
    9.-10. Évad: A Mostani intro, a 10.ik évadban kiegészítve Valával és pár Camelottos jelenettel. Légyszi ennyi legyen elég, mostmár állj le. Akkor se lesz egynél több mozifilmes intro, ha még tízszer h volt...
  • angelus
    Hát te hülye vagy, pont ezt magyaráztam
  • Istencsászár
    Megnéztem a 10es szezon első 3 részét, eddig nagyon jó, első rész jó volt, második izgalmas, harmadik pedik mindent vitt :)
  • joebacsi
    ...
  • ROKICA
    az első évadban a mozifilmes intro volt, és biztos vagyok benne hogy az uj intro később jelentkezett mint a 3 évad.. megfigyeltem és elég sok intro volt az sg-1 történelmében, legelőször volt a standard mozis, ami total ugyanaz volt mintamivel a mozifilm kezdődött, aztán jóval később jött egy összevágott, aztán az is cserélődött párszor, más tartalmú de ugyanolyan összevágottra, majd később jött egy bejáccásoktól mentes intro, amiben nagyon közelről mutatták a kapu ékzárait. aztán abba bemixeltek bejáccásokat, majd jött a mostani Mitchel-es intro.. azt javaslom nézzél utána ha még mindig nem hiszel nekem.
  • joebacsi
    márnemazér srácok, de nemqva mind1? :D
    kislánykák szoktak ilyen dolgokon hajbakapni :)
    egyébként nekem 10x4 valahogy nemvolt bejövős, pedig elején az öreg baal megjelenése elég kecsegtető volt...
  • angelus
    Légyszi öcsi fogd vissza magad.
    A filmet már rengetegszer láttam, csak épp az nem rémlett h a children of the gods is hasonlóan kezdődik. De utána tudod, ebben meg te tévedsz, az első két évadban már intro volt, összevágott hasonlóan a mostanihoz. Amiről te beszélsz, az az h a 3-4-5 évadban csináltak a filméhez hasonló intro-t, és az volt ott végig. Aztán a 6ik évadtól volt ismét a összevagdosott intro...
  • ROKICA
    A csk elso resze a children of the gods.. annak ugyanaz az introja mint a mozifilmnek. es mi abban akülönös h a mozifilmnek van intro-ja,, talán nem olyan értelemben mint a sorozatnak, de ugyanúgy kezdőtött, ugyanaz volt a kezdődése a mozifilmnek mint az sg-1 nek jó sok sok évadon keresztül aztán elbaszták valamiféle bejáccásos introval...:(

amúgy te nézted egyáltalán a mozifilmet?
  • angelus
    De a csk.hu-n amugy is csak a pilot-film van ami ugye az első évad első két része...
  • angelus
    Valamit elnézhettem/elnézhettél nagyon, ha annak volt...
  • angelus
    A mozifilmnek volt introja?
  • ROKICA
    tévedsz.. vagy félreértettél, a legelső intro megegyezett a mozifilm introjával.
    tudodmit töltsd le a csk.hu ról és bizonyosodj meg..
  • tnm #2337
    csillagkapu.hu
  • Lyan Kyj
    csillagkapu.hu :)

10x04: nagyon jó kis rész, kellően izgalmas, és Vala gyönyörűbb, mint valaha!
  • Seten

Hol találtál ehhez feliratot? A feliratok.hu-n a mai dátummal a S10E03-hoz van.

• ikegami
    Hát eléggé érdekes a 9x20. Érdekes a befejezés.
  • Lyan Kyj
    wow, már van is felirat 10x04-hez, ez gyors volt! Atlantishoz megint nem lesz pár napig, de ne legyen igazam!
  • RelakS
    fúúúú, ez már az utolsó előtti rész volt a 9. évadból? O_O
  • angelus
    a legelső intro nem a filmből volt, hanem a sorozatból összevágva, amire te gondolsz az a 3-4-5 évados intro...
  • ROKICA
    nekem a legelső intro teccett az sg-1 nek.. ami még a filmől maradt, nem lett volna szabad leváltani:(
  • ROKICA
    nekem a legelső intro teccett az sg-1 nek.. ami még a filmől maradt, nem lett volna szabad leváltani:(
  • Seten

Miért, már megtalálták?

• tnm #2327
    azt nem mondom, hogy tudom, de az nagy baromság lenne, hogyha egy felemelkedett lényt (akinek nincs fizikai valója) úgy is el lehetne pusztítani, hogy felrobbantják...
    szal nem célszerű a hajókra rámenni (amennyiben van jobb módszer, és nem az a helyzet, hogy a már itt lévő hajókat kell elpusztítani, mert még nincs meg a grál)
    mikor megtalálják a grált akkor Mitchel meg is kérdezi, hogy ez a kis vacak hivatott elpusztítani az Orikat és akkor Daniel azt válaszolja, hogy valószínüleg az a kis kütyü teren (dimenziókon) és időn fölül áll. Szvsz, ha fogjuk látni működés közben akkor az majd olyasmi lesz, mint amikor a replikátorokat legyőzték, valami nagy fehér-sárga fénycsóva ami mindent elvakit és magába szívja az ilyen derengő fényű Orikat, és utána voltak, nincsenek. Ezenkívül semmi változás nem lesz a környezetben. SZVSZ!
  • Seten

Ja, hogy te már tudod, hogy működik a fegyver?! Így már o.k.

• Trisztin
    én nem jósolnék ilyen sokat még az sg-1nek...

minden esetre még van egy kiaknázatlan terület...
    A Furlingek (Furlings) még nem ismernek minket... ezzel még lehet egy kicsit húzni...
    ---
    Mellesleg most nézem a régi részeket... és a 6x01 kezdése a legjobb!!A mostaniban túl sok a kép :))
  • tnm #2324
    Go'a'uldokat se úgy gyözték le, hogy az összes hajót legyőzték...
    Egyébként meg ugye a Szent grált keresik, amellyel meglehet murderni az orikat, és akkor marad egy csomó hajó egy rakás legénység, meg katona, akiknek nem lesz vezére...
  • Seten

"mellesleg miért kellene bekövetekeznie, nem a hajókat akarják elpusztítani (az még jól is jöhet), hanem az Ori-kat..."

És ezt szerinted, hogyan akarják kivitelezni?
    Megvárják amíg az Ori összegyűlik egy "Vidám vasárnapra" és egyszerre felrobbantják mindet? :)

• _Vegeta_
    Egyetertek. Az sg1nek még 3-4evad realis max 5. Szerintem ennyit lehetne még ki lehetne huzni vele. De kitudja lehet az orik utan mehetunk az asgard galaxisba valami feneeros ellent gyilkolaszni. :D
  • ROKICA
    Hello!
    A karakterháborúhoz hozzáfuzök vamit én is:

Eloször is az volt a leghülyébb dolog amit itt olvastam hogy "már egy generáció felnott".
    Az SG sosem volt gyerekmese... az sg olyan valós tudománnyal foglalkozó sci-fi amit , ahogy azt már elottem is mondták foleg a 20. on túliak nézik..

Nemtom... Oneill volt az igazi.. de Mitchell elég jól kitölti az utána maradt urt.. énsem hittem volna hogy ennyire beleillik az sg1be... nekem az fájt amikor annó Jonas kiszált az SG1 bol..:(

De mondjuk az tényleg mélypont lenne ha pár év mulva átcserélodne az egész csk1..:(
    nemhiszem végülis h az lesz, mert a sorozat címe SG-1 szal ha átcserélodne az SG1 összes tagja, mittomén Carter elmegy gyerekeket szülni:)
    Teal'C a földre költözik, vagy a Jaffa állam élén irányít.. Mitchel alapít egy másik SG-1 et, vagy? nem, hadseregen kívüli szerepet nem tudok neki elképzelni..:)
    Daniel elmegy egy kutatóbázisra fura dolgokat tanulmányozni, vagy összejön Vala -val..de az nem valószínu.... És ezzel vége lenne az SG-1 nek.. én is sajnálom de azt mégse szeretném ha ugy csinalnak még belle +8 évadot hogy már senki nincs az SG-1 ben a "régi" csapatból... lásd: Sliders..
  • tnm #2320
    csillagkapu.hu-n van már magyar
  • Seten

Valaki meg tudná csinálni a S10E03 magyar feliratot? Az angol itt van:
    http://feliratok.dyn.hu/