StarGate (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tnm
ha arra vagy kiváncsi, story szerint miért, akkor:
azt mondta neki az a csaj (mi is volt a neve???), hogy azért, mert olyan nyílt elmével járt a Keben (ha jól emléxem a bolygó nevére, mindenesetre azon a bolygón, ahol az a fél Go'a'uld gyerek volt /aki mellesleg ugyancsak felemelkedhetett..../)

Mert egy hulye kis pi*ca os aki ezer eve nem latott ferfit. 😄
Amugy azert mert daniel foszereplo es szabadsagot akart kivenni. 😄

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Serpa
😛

jó de miért érdemelte ki, miért nem hagyta meghalni.
már nem emléxem.

Mert segitett neki az õs pic*a. 😄
Tulajdonkeppen o csinalta. 😊

Serpa
Daniel miért is emelkedhetett fel?

Valoban nem, de a tudas novelesevel kell elerni egy olyan szintre amikor "megvilagaosodik" az egyen.

South Park->Kyle amikor megvilagosodik. 😄

Pharaoh
A tudás nem egyenlõ a megvilágosodással, ami a felemelkedéshez kell.

Nem is technologiarol van szo hanem tudasrol. 😉 Az asgardok teste mar visszafele fejlodik a sok klonozas miatt szoval mar reg fel kellett volna emelkedniuk. 😊

ROKICA
és a nemtomhanyadik évadtól nem tagja az SG-1 nek😞

MerlinW
9x01-ben jön Mitchell, 8. évadban végig szerepel O'neil

[merlinw.org]

Pharaoh
Miért kellett volna felemelkedniük? Az nem technológiai szint kérdése, akkor már inkább a nox.

Asszem a S09 elején (Avalon I.) mikor Mitchell próbálja összeszedni az SG-1-et.

Kövesdi A
meik részben tünt el a sorozat-bol Jack_O Neil ?

Az asgardoknak mar reg fel kellett volna emelkedniuk a magasabb szintre, de hulyek hozza. 😊
Szerintem viszont a replikatorok csak "egy" problemajuk volt a sok kozul. 😊

MerlinW
Mi komolyan nyomjuk, egy lapra mindent, így nem kell annyifele figyelni, annyi mindennel foglalkozni😊

[merlinw.org]

gergod
Nem baj azt is tönkre tesszük 😄

SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse

mooo
Alig van pár bolygójuk...Nekünk egy van <#nyes>
gergod
Azért õk sajnos egy kihalófélben levõ faj, akiket a replikátorok nagyon elcsipáztak. Alig van pár bolygójuk, a népességük nagy része csak az adatbankokban tárolja a tudatát. Kevesen vannak, kevés bolygón, távoli galaxis(ok)ban.

SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse

Nyilvan van egyeb dolguk is. 😊

Hát akármennyire szimpik az asgardok, én azért csodálom h csak egy hajót küldtek, mi meg már annyiszor megmentettük O'neill-t idézve a kis szürke seggüket.....

Sic vis pacem para bellum

MerlinW
A 7 évad végén, 8. évad elején indul el az atlantiszi szál, az Antarktiszi csata után, mikor megtalálják at õs helyõrséget. Ott találták meg Atlantisz kapucímét.

[merlinw.org]

Serpa
ez így jó is lenne.

le megy a 2 évad, jövõ nyáron kijön a S03dvdripben, és így fel tok csatlakozni, a S04 kezdésig.

Victor1103
Köszi az infót😊

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Csinálja valaki a S10E05 (magyar) feliratát?

Istencsászár
Szvsz 2 helyszín 2 csapat, 2 történet megy párhuzamosan, néha összefonodik és ide-oda mennek az utalások.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
Sg Atlantisz ha ugy vesszük kölün álló, de az Sgbõl ágazik le és az Atlantisz, Õs dolgot kezdi el feszegetni ahol egy uj ellenfél bukkan elõ... De az Atlantisz az Sg vel is összefonódik, pl az Sg 10es évadban 1ik részben a 2 team egymással dolgozott, mivel a szálak az Atlantiszra vezetnek... Atlantisz egy nagy város, ahol sok tudás és technika van, ezeket fedezik fel az Atlantis szériában és ott találkoznak egy ellenséggel is...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Victor1103
Én most már totál nem értem az egészet:Az SG atlantis egy teljesen különálló SG,vagy most közvetlen folytatása a sima SG-nek????

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

tnm
pontosan<#taps>

gergod
Ez az atlantis rész hihetetlen jó volt!! Bõven feledtette az elõzõ szarságot 😊

tnm
két Atlantis évad múlva, tehát durván 44 hét múlva, vagy több.... 😄
egyébként a SG-1 S10E05 kontra Atlantis S03E05 mezõnyben, most szerintem egyértelmúen Atlantis volt jobb... régóta elõször

Istencsászár
Valszeg az Atlantis 1. évada után..., de nemkell várni, 1szerûen letöltöd a részeket és megnézed.

Sziasztok

lehet tudni, hogy mikor lesz (ha lesz) 10. évad a tv2?

nagyon jó rész volt a mai, de nagyon gáz, hogy nem tudom mi lesz a folytatás
Istencsászár
jaja, mí tu

Serpa
nem tom ki hogy van vele, de én imádom amikor az Asgardok megjelenek.
szimpatikusak.

Szerintem jot tett a stargate univerzumnak egy kicsit "komolyabb" tema. 😊

Serpa
én elõre gondoltam erre, és már leszedtem 😊

amúgy sztem faxa zárórész volt, ezek az Ori hajók elég durván néznek ki.

Pharaoh
Azért azt egy kicsit furcsállom, hogy az Ori alattvalók középkori körûlmények között élnek, most meg egyszercsak egy hiper szuper ûrhajót írányítanak.
pl. Tudják, hogy kell a wc-t használni, vagy pottyantós van az úrhajón?

Istencsászár
Nézd a sg 10-et és megtudod!

Pharaoh
Ha azt akarod, hogy a nézõk várják a 10.-et, akkor így fogod befejezni.

A TV2 meg elkezdi az atlantiszt, így jó soká lesz 10. évad nálunk, kénytelen leszek letölteni.

Istencsászár
😊), miért kéne máshogyan? pl az jobb lenne hogy legyõzik az orájt és heppy end meg minden ? ez teljesen jó évad lezárás volt.

seriesfanatic
Hát ez már csak így szokott lenni az évadzáró részeknél!!!

Kori
hát elég szarul fejezték be a 9. évadot

tárva-nyitva minden

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

magus
na akkor most valaki meselje el mivan?😄

altalam elkepzelheto lehetosegek:

most? mindenki meghal, eggyel feljebbi dimenzioban folytatodik a kuzdelem vagymivan?😄

Istencsászár
LoL, pedig ez nagyot dob rajta, kegyetlen jó! 10.et else kezd nézni akkor...

Nem tudok napirendre térni afölött, hogy milyen istentelen szarság folyik a csillagkapu 9.évadjában. Az Arthur mondakör bevonása és tálalása hihehetlen nagy faszság.
Átböngésztem és az elmult 198 rész során 8szor szedtek össze valamilyen betegséget, és 8szor (ha egynek vesszük a Mobieus 1-2-t) játszottak az idõvel és a párhuzamos síkokkal. Tehát ha innen nézzük mindkettõre kellõ figyelmet fordítanak, de ez a kéttõ együtt még igy is elenyészõ...
tnm
igen ez egyedi, de nekem annyira nem tetszett maga az, hogy hol volt meg a megoldás, meg hogy persze megint minden utsó pillanatban

Örülök. Békés vitára mindig kapható vagyok.😄

Ugyan egyáltalán nem akartam agresszív lenni, inkább vitát akartam indítani mert ezt már sokszor hallottam, bocs h annak tüntem.
Csak annyit hozzá, h álomkór létezik mint betegség, és annak egy extrém változatával találkoztak. Egyébként meg én ilyenkor mindig arra gondolok, h a csillagkapu attól jó h nagyon sok problémával foglalkoznak. Köztük az idõutazással és párhuzamos dimenziókkal is jópárszor. Betegségekkel is kell, ettõl kerek. A megvalósítás pedig tetszett, ráadásul ugye nem a csk-1 en mult a megoldás, õk simán otthagyták volna a foguk, ami külön pozitívum.
tnm
Elõször is: nem Beléd akartam kötni, csak gondoltam én is közlöm a véleményemet a részekrõl. Ha esetleg tévesen veszek észre agresszív hangnemet a hsz-edben, akkor én kérek elnézést! De:
sci-fi: science-fiction
az álomkór nem annyira nagy fantáziát igénylõ fikció, inkább vmi mesékbõl átvett valami, tudomány meg alig-alig van benne
igazi sci-fi-s részek sztem azok, ahol az idõutazással, és azok paradoxonjaival foglalkoznak pl. vagy párhuzamos realitások vagy dimenziók, de ha csak az ûrnél tartunk pl. az volt egy nagy sci-fis ötlet, mikor bolygót kerestek a Jaffáknak (ha jól emléxem) és egy olyanra bukkantak, amit egy másik faj már kiszemelt magának és elkezdte felégetni... aztán kiderüól, hogy nem pusztít, csak lakhatóvát teszi magának.
A sci-fi mûfaj erõssége az, amikor ki tud törni az emberi gondolkodás kereti közül, de nem a misztikum irányába. Az a rész sokkal közelebb volt a fantasy-hoz, sõt inkább a sablonos katasztrófa/akciófilmekhez.
Sztem a jó sci-fi az, amelyiknek nem találom ki a végét a felénél. (Tudom, hogy ez elég szubjektív, de😊 Szeretem, ha a(z eseményszál) végén azt tudom mondani: "huhh, erre nem is gondoltam"; pl:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"You're not a hologram, are you?"

Mi szted az igazi Sci-fi?
Egy idegen bolygón összeszedett álomkór és az azzal való megbirkózás smafu? Magyarázd már meg kérlek...