4238
  • csocso14
    Ő jaffa neki meg se kottyan ennyi plusz év :D
  • MerlinW
    Indeed.
  • _Vegeta_
    Nyugdijas lesz. :D
  • Shiwo
    Teal'C -kel mi lesz amúgy ?
  • _Vegeta_
    Miert nem taroljak el az elmejuket egy szamitogepbe? Az egesz annyira logikatlan...
  • Seten

A kötözködések is tartalmaznak logikai hiányosságokat. :)

Pl
    - a Nox-ot valószínű, hogy nem érdekli az egész galaxis úgy ahogy van.
    - miért öngyilkoltak az Asgard-ok? Szerintem ez elég érthetően meg lett magyarázva, tessék még egyszer/többször megnézni
    - miért nem építettek Asgard flottát? Ezt is elmondták: nem mindenki értett egyet a tervvel, azon kívül tudjuk mennyi idő "összedobni" egy hajót? :)
    stbstb

• nothes
    már eleve az is hülyeség volt, hogy azt a lemezekből összetákolt f.st tunningolták fel. egy tucat Asgard csatahajó jobb legacy lett volna.
    meg különben is, ha már kifejlesztettek egy olyan szuper cuccot, ami elintézi az ori hajókat, az öngyi előtt igazán segíthettek volna kitakarítani a galaxist..
  • _Vegeta_
    Rossz szohasznalat, szoval a meghatot valtoztassuk dramaira. :))
  • Fritz Von...
    Meghatónak megható lett volna akkor, ha az Ori felbukkanásakor nem tudnak mit kitalálni ellenük. Ezzel szemben a technikájukkal szarrá lőtték az Ori anyahajókat. Arról nem is beszélve, hogy két éven keresztül annyi Asgard volt, hogy Hermiodon röhög a buzer Sheppard...
  • _Vegeta_
    Azert oltek meg az asgard fajt mert valami uber meghato dolog kellett a vegere. Elegge otlettelen es kiszamithato huzas volt.
  • Pharaoh
    Az asgardok kollektív öngyirkossága akkor is nagy baromság volt. Csak pár év telt el a reklikátorok óta, akiktől úgy be voltak fosva, hogy kipusztítják az egész fajukat, de a végén mégiscsak legyőzték őket. Erre meg maguk pusztítják el magukat. Arról nem is beszélve, hogy ők voltak a legszinpib idegen faj
  • Evin
    Sajnálkozok és ugyanakkor persze várom is az új sorozatot. Nekem pl az Atlantis is bejön.
    Szívesen megnézném a Stargate: Infinity-t is(aki nem tudná ez rajzfilm sorozat), de sehonnan sem tudom beszerezni. Csak az 1.rész van meg. :(
  • gergod
    A Nox a 4 faj egyike... Valszeg ők is ismerik az Asgard történelmet, ezért nekik nem is nagyon kellet semmit adni
  • _Vegeta_
    Nem lehet megmagyarazni a paradoxonokat attol paradoxonok. :)
  • Lyan Kyj
    sztem várd meg a filmeket, ki tudja, lehet ott kapsz választ olyan kérdésre, ami most logikai bakinak tűnik... pl honnan vettétek, h a Nox-szal nem beszéltek az Asgardok? Vagy az is lehet, h a Nox nem kért belőlük, amúgy is eléggé zárkózott nép..attól még, h nem mutatták... tény, h sok érdekes kérdést felvetett, de attól, h még nem tudunk rá választ, nem jelenti, h baki...ettől függetlenül még lehet az, de várjuk ki a végét.
  • _Vegeta_
    Winnie kollega nem kerdeztem hogyan keszitenek egy forgatokonyvet. :) Sajnos scifi-ben nem olyan egyszeru megmagyarazni a logikai bukfenceket... :) Ha van egy akk az nagy valoszinuseggel megmarad paradoxonkent. :D

Most nincs idom se kedvem sorolgatni a logikai hibakat amiket az utolso resz felvetett, de van beloluk egy par és en ugy velem, hogy bar az enti utolso reszere sokkal kevesebb idejuk volt a keszitoknek es megis sokkal otletesebben megoldottak a feladatot.
  • winnie
    "Igen egyetertek, rengetek logikai bukfencet vetett fel ez az utolso epizod. Gondolkoztak ezek mikozbe leirtak??"

általában az ilyesmit, ha felvetnéd egy írónak, csuklóból megmagyarázná.

és, hogy gondolkoztak-e? egy epizód íráse elvileg abból áll, hogy 6-8-10 ember egy héten keresztül brainstormingol és felvázolja az epizódot, majd kiadják valakinek az egész vázat, aki megírja ap árbeszédeket és ezt jóváhagyja a sorozat showrunner-je, a csatorna és egyéb executive producerek.

szóval, ha mást nem is, de gondolkozni biztos gondolkoztak.
  • _Vegeta_
    Igen egyetertek, rengetek logikai bukfencet vetett fel ez az utolso epizod. Gondolkoztak ezek mikozbe leirtak??
  • BlackShadow
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    hát igen az eléggé összecsapott volt.. nekem se tetszett,de próbáltam elnézni :D feeling szinten szerintem a hajóbanrekedtes jelenetek (mikor ment a muzsika) fasza volt nagyon
  • Pharaoh
    Az Asgardok kinyírása valóban nagy faszság volt. Meg ha már úgy is kinyírják magukat előtte építhettek volna egy flottát is amit odaadnak az embereknek, ahelyett ,hogy toldozzák-foltozzák azt a szerencsétlen hajót. Arról nem is bezsélve hogy, az asgardok helyében minimum a noxnak is elküldtem volna pár törikönyvet, stb.
  • BlackShadow
    nagyon nagyon jó rész volt vége.. 10 év.. az életem fele :)
  • Lyan Kyj
    sztem mind évadzárónak, mind utolsó résznek kitűnő volt. Rengeteg aranyos poén, izgalmas és látványos megoldás, az utolsó jelenetben pedig minden benne volt...

Vala szülinapos poénján meg 5 percig röhögtem:)
  • nothes
    vegetának akart menni, sry
  • nothes
    igen, az a baj, hogy mindent az utolsó két részben próbáltak lezárni.
    attól pl. a szőr felállt a hátamon, ahogy az Asgardokat kinyírták.
    az is durva volt, hogy az eddig sérthetetlen Ori hajókat pár lövéssel elintézik. akkor ezek szerint mindvégig elég lett volna pár olyan kipolírozott Asgard csatahajó és probléma megoldva..
    és még lehetne sorolni.

látványos volt meg minden, de nem éppen méltó lezárása a sorinak. talán majd a film..
  • Gregie11
    Mi van ha sorozatot csinálnak a Stargate: Horizon-ból?
  • _Vegeta_
    Nemakarok megbantani senkit, de ez az utolso resz rettento gagyi volt. Kb mint az enti utcso resze, elkapkodott, osszecsapott, otlettelen baromsag...
  • _Vegeta_
    Mit sajnalkoztok? Kicsit sem vagytok kivancsiak az uj francishe sorozatra? Ngem megol a kivancsisag mi a fenet tudnanak még csinalni hogy erdees is legyen. :)
  • Evin
    Az tényleg jó rész volt. Meg mikor a múzeumban voltak, ott pedig Dr.Jackson nyomta nagyon jól a túszejtőt.

Az olyan típusú jelenetek hiányoznak akiben van némi helyzetkomikum is, mint mikor Vala és Jackson egy karpereccel voltak összekapcsolva. És bla-bla, elájult, és az orvosi ágyon felülve Vala a másik ágyon megszólal: Hiányoztam.
    Ez nagyon király volt.

Persze azt a jelenetsort semmi sem múlhatja felül, mikor O'neil és Tealc egy időhurokban ragadt és csinálták a maguk hüjeségeit.
    Meg mikor O'neal láthatatlan volt és mondott vmi poént, erre Tealc:
    Átlátok rajtad.

(hosszabb lett, mint akartam, de ha előtörnek a szép emlékek:D )
  • Fritz Von...
    Nem tudnék választani, inkább talán TOP20 kéne. :)
  • Fritz Von...
    Kicsit fura rész volt. Az eleje úgy indult, mintha temetésen lennék. Az Asgardot kihúzták egyetlen tollvonással. Igazság szerint mióta megjelent az Ori, nem is nagyon lehetett Asgardot látni. Sőt, annak idején amikor megjelent a hatalmas Asgardi csillaghajó szinte mindenhatónak tűnt. Ehhez képest mostanra már szinte csak mint bohócokat kezelték őket. :(
    Aztán belevittek némi humort is, volt pár jelenet amint elröhögcséltem. A csata részek nagyon látványosak voltak, jó volt látni, ahogy az Ori hajókat leszedik (Asgard faj roxx). Az, amit előtte belengettek csalinak, hogy majd öregen emlékeznek vissza, nem így sikerült, mert ugyebár megint az idővel szórakoztak.
    Összességében zárásnak nem volt rossz. De valahogy én mégis azt vártam volna, hogy egy két részes befejezés lesz, ahol kiirtják az Orit valamilyen módon az Ősök segítségével. Durva effektek, atom sztori, humor, egyszóval minden, ami benne volt 10 évben. Tudom, jön majd a mozifilm, amiben lezárják, de akkor is...
    Pár kérdés felmerült azonban bennem (kiaknázatlan szálak és egyéb):
    - Hova lett az idegen faj (Quetzalcoatl), akikhez Jackson nagyapja elment?
    - Furlingekkel kapcsolatban egyetlen utalás volt csak az eslő évadban, azóta még egy romot se találtak, nemhogy írást.
    - Hova lett a Nox, hogy Thor már az embereket tette meg első fajjá?
    - Miért azt mondják mindenhol, hogy nem volt energia két sorozat egyidejű készítésére, ezért ezt be kellett fejezni, eközben egy év múlva újabb sorozat indul az Atlantis mellett?
    - Richard Dean Anderson kiválásával szűnt meg az SG-1 valójában (utána még kínkeservesen kitalálták ezt az Ori szálat és behozták Valát meg Michellt, akik nem említhetőek egy lapon RDA-val), de nem lett volna olyan összeg, amiért maradt volna (tudom-tudom, neki is van családja)? És akkor még lenne nézőszám és sorozat is. :(

Na mindegy, csak el vagyok keseredve, mert az a valaha létezett legjobb sci-fi sorozat volt, és vége. :(
    Csak remélni tudom, hogy nem véglegesen.

• Gregie11
    Én is voksoltam a 4x06 - Window of Opportunity-ra. Hanem láttam 10-szer akkor egyszer sem. A leghunorosabb CSK rész az összes közül. SzvSz nem igen készült ehhez hasonló a 10 év alatt.
  • tnm #3087
    "Life's too short."

Szivem szakad meg...

Nem mondom, hogy ez volt a 10 év legjobb része, de nagyon igyekeztek, hogy kellően méltő legyen akármelyik évadhoz.
    BTW. lehetne szavazni, hogy melyik volt a 10 év legjobb része (mint ahogy a rész végén a vidám női hang is tanácsolja)-csak skyone oldalán nem is értem, kb. 10 részből választhatod ki, hogy melyik volt legjobb. :S vagy én vagyok a nagyon hülye. De ide is szavazhatnánk, segít nosztalgiázni.:)
    Szerintem a legjobb a 8x18 Threads volt (több, mint egy órás változatban is lehetett tölteni...)-ennek a végén volt a legnagyobb csavar szvsz.
    Persze azt hiszem a legtöbbeknek a 2x15 (The Fifth Race) lesz a befutó.
    Good Bye SG-1!
  • Gregie11
    Hát igen! Véget ért 10 évnyi minőségi sci-fi. És tényleg olyan mintha az emberben legbelül szintén véget érne valami. Isten veled... Na de várjuk inkább a filmeket és addig is nézzük újra az összes részt.
  • Victor1103
    Istenem el sem hiszem hogy vége.Pedig hogy emlékszem arra mikor a TV3-on indult annak idején.És az már 10 éve.Nemhiába az idő tényleg repül:(
  • Seten

S10E15

Amikor lövöldöznek:
    - Milyen részlegnél is dolgozol?
    - A könyvelésen. A kinntlevőségeknél.

- Férjnél vagyok.
    Ő egy vallási fanatikus, aki minden emberi lényt uralni akar ebben a galaxisban.
    - Szóval külön éltek?

- Nem emlékszem, a GW-be jártál?
    - Ó, én nem jártam iskolába.
    Eladtak háziszolgaként egy Forenze nevű fegyvercsempésznek.
    Miután megöltem és kivívtam a szabadságomat,úgy vettem,hogy a tanulmányaim nagyjából befejeződtek.
    - Hát, örülök, hogy találkoztunk.

• _Vegeta_
    Szerintem csinos karakter vot. :D
  • Evin
    Igaz, csak mikor bejött a sorozatba, vhogy több poént nyomott, mint a vége felé.
  • Seten

Á, szerintem mindig tudott poént lökni. :)

• Evin
    Én azt sajnálom, hogy a szezon elején még vicces karakter volt, de a vége felé már nem annyira.
  • Lyan Kyj
    én igazából Vala karakterét sajnálom:((