4238
  • BlackShadow
    sztem a kép alá belehetne linkelni abydosgate oldalát.. ott sok infó van :)
  • MerlinW
    Tárgytalan.
  • MerlinW
    Frissítettem a bannert, ha magyarul szeretnétek látni az "őszt", szóljatok:)
  • Evin
    Meg 2008 körül várható új Stargate sorozat, mint most az Atlantis.
  • Rage47
    nyugodtan összpontosíthatsz atlantisra.
    11.évad "helyett" mozifilmek lesznek
  • Kövesdi A
    most akor a 10 évadnak vége ? várható 11 évad ?
    vagy inkább az atlantisra összpontositanak ?
  • Shiwo
    annyiban igaza van, hogy elötte nem volt "beharangozva" a dolog..
    ha nem tudtam volna előre, akkor én sem értettem volna sztem, hogy hová lett..
  • Pharaoh
    Ő lett a Bázis parancsnok, majd ment ő is Washingtonba Hamond után.
  • grebber
    Ezt tudom de ő vezette az egész cuccost Hamond helyett de semmi utalás nem volt rá legalábbis nem rémlik hogy miért lett ez az új csóka az irányító!
  • Istencsászár
    Tábornok lett, a CSK1-ből szállt ki és ment az íróasztal mögé, de még vissza fog térni:)
  • öregharcsa
    magasabb beosztásba került....
  • grebber
    Nemvágom hogy lett a vezető a 9. évad elején az a csóka nem emlékszem hogy lemondott volna Jack a 8. évad végén :( ??
  • BlackShadow
    családi hagyomány lett szombatonként du a tv2-t bambulni tehát amióta van ott csk ott néztem :D viszont a 10. évadra már nem bírtam várni :P
  • _Vegeta_
    Ezzel ugyanazt mondod csak mas szavakkal. :)
    Nem, nem all jobban neki, minden szinesz igyekszik a hangjat a szerepehez alakitani es szerintem ezt Don Davis remekul megoldotta.
    No offence, jo magyar szinkronnal nezni, sokkal kenyelmesebb.. de nem jobb! :)
  • BlackShadow
    akkor ugymondom, hogy a karakterének jobban állt az erős és érdes magyar hangja, mint a szokatlan gyengébb eredeti :)
  • _Vegeta_
    Az teljesen rendben van hogy megszokod a magyar szinkront es nemnagyon veszed eszre a kulonbsegeket, de ne mondj mar olyan okorsegeket hogy a magyar hang jobb mint az eredeti.
    A szineszek nemcsak a testukkel hanem a hangukkal is szineszkednek ez a szinmuveszet, ha nem az eredeti hanggal nezed elvesz a szinesz munkajanak az 50%-a.
  • BlackShadow
    sztem a csk1 magyar hangjai tök jók :) csak a 10. évadot néztem eredeti nyelvvel és sztem jó választások voltak a szinkronszínészek. teal'c hangja pl simán jól sikerült :) a kopaszka tábornok (nemugrik be a neve) hangja magyarban spec sokkal jobb ^^
  • PyRex
    jaja :)
  • Shiwo
    az biztos.. pl. az Atlantisban szereplő Asgardinak nagyon ratyi szinkronhangja van
  • Rage47
    ha eddig szinkronosan nézte, fura lenne angolul, viszont sokkal évezetesebb eredetiben hallani őket és a film is sokkal jobb:)
  • Shiwo
    ehhez képest a te kérdésed is spoileres :) de ha jól tom, a teve kettő a 9. évadot nyomta le.. és mivel van 10. évad is... :) várd ki, míg leadják a folytatást..vagy töltsd le és nézd meg feliratosan :)
  • sorrow
    Szeretném megkérdezni, hogy mi a helyzet a TV2-n futott SG-vel, szóval most akkor az Ori leradírozta ez egész SG1-et? hiszen így lett vége...
    Vagy lesz folytatás...Esetleg összeérnek a szálak az SG Atlantissal?

(Azért nem olvasok vissza mert már így is túl sok spoiler-be futottam csak ezen az oldalon)
  • _Vegeta_
    Es gondolod a jaffak majd ha "megertek" a goauldjaik szepen belenyomatjak oket egy elolenybe mer annyira szeretik a goauldokat. Hiheto. :)
    #3167: Hat igen ez tudod olyan reszletkerdes mint a startrekbe a pl "hol van a WC?" dolog. Nem kell olyan nagy kepzeloero ahhoz hogy pl a prior megteremtette az osszeszereleshez szukseges szerszamokat. :)
    Nem az a lenyeg hogy takoltak ossze a hajokat. :)

#3173: "A ................ abba." ? Nezd meg a csillagkapu.hu-t ott le van irva a reszek sorszama. A kanadai ado miatt volt egy kis kavaras a reszek kozott.
    Amugy nemtudom mit nem ertessz bar nem vagyok fogalmazozseni, se ujsagiro, se regenyiro de asszem eleg logikusan felvazotam a dolgokat. :)
  • Seten

Az Ori-nak nem csak olyan bolygók hódoltak be ahol nincsenek heGesztőpisztolyok! :)

• ugot2know
    igazad van,én se mláttam heggesztőpisztolyokat a faluban!
  • hatezgaz
    Pfüüü!
    Jó hagyjuk. Mostmár tényleg nem értem mit nem értek.

Azzal amit irsz tök egyetértek. (pontosabban: A goauldok már valószinüleg nincsenek. kiegészítéssel.) Szóval én kész vagyok.

Amugy thx a választ, el sem tudod képzelni mennyit segítettél. A ................ abba.Ez a szar kavarás.Egyszerüen nem láttam azt a részt, röhej. Össze vissza vannak a részeim. Most vettem észre, hogy a 15 és 16 os részeim ugyanazok. ARRRRRRRGGGGGGGHHHHHH
  • Shiwo
    nyah..végeztem a 10. évaddal is.. tényleg kár hogy vége :(
    bár még az atlantis 3. évadja hátravan...
  • Pharaoh
    Plusz még a Jaffakban lévők, hisz még nem tért át mind a treoninra.
  • _Vegeta_
    Lehet hogy rosszul tudom(bar nem valoszuinu :D), de a goauldok azok olyan gonosz fereglenyek akik belementek a bolygojukon levo ertelmeselolenyekbe aztan megtalaltak az osok szarkofagat amit allandoan hasznaltak igy kiszivodott a lelkuk es gonoszak lettek.
    Ergo nicns tobb goauld a nagyfonok volt az utolso. Mar csak tokra van meg ahogy emlitetted a tavacskakban uszkalo no inteligencia fereg. :D
  • Pharaoh
    Goauldok még vannak, csak nincs hatalmuk, az eredeti bolygójukról nem is szólve, ahol a tavakban úszkálnak.
  • _Vegeta_
    Nem nemertunk egyet, hanem nemerted mirol is beszelek. :)
    Az asgard egy masik galaxisban él, az orinak fingjuk sincs hogy hol. Az asgardnak egyetlen egy bolygoja maradt a replikatorok utan.
    Ha az orik elfognanak egy asgardot az asgard kinyirna magat mielott a dragalatos oromlany (adria) megtudna barmit is. Az asgard se hulye...
    Goauldok mar nincsennek.

3x14 Tao Of Rodney

Remelem mostmar erted es egyeterthetunk az sg-1 atgondolatlansagaban. :)
  • Pharaoh
    Azt még most se értem, hogy tudott az Ori ilyen fejlett hajókat építeni, az ok, hogy ők tudják, de hiába adják oda a középkori embereknek a terveket nem hiszem, hogy megtudnák építeni, az infrastruktúrális háttéről nem is beszélva.
  • hatezgaz
    Én ugy gondolom , hogy értem amit mondasz, és kifogásolsz.
    Elég hülyén fogalmazok, ezért az alpvető kérdéseken kivül amikben nem értünk egyet, ilyenekből is sok félreértés adódott.Ha ezen kivül amit felsorolok vannak még, kérlek jelezd.

Az alapkérdésben teljesen nem értünk egyet.
    Te azt mondod, hogy az orinak és az ori hadseregnek nem érdeke, hogy megtámadja az asgardot, sőt egyáltalán foglalkozni velük sincs értelme.
    Én pedig arra az ingatag következtetésre jutottam, hogy ez szükségszerű, és ezzel az ori hadsereg és az asgard is tisztában van. Erre vezettem le az egész elméletem. Ezt abból gondoltam, hogy az ori hadsergnek az egyetlen akadály, hogy megtéritse a galaxist a föld és az asgard.
    Az asgard nem tejútrendszeri faj, de itt is van néhány bolygója és hadereje.Ezektől eltekintve lehet hogy nem köteleségük megvédeni a tejutrendszert, de mégis részt vesznek benne.

Az , hogy az asgardnak csak néhány bolygója van , nagy hiba, erős túlzás, tudom. De mégis ugy gondolom az ori hadsereg sokkal nagyobb ilyen háttérrel, és jóval nagyobb hadsereggel rendelkezik.
    Az ori hadsereg még nem ismeri az asgard galaxisokat, és helyzetüket, de ismerik az asgardot és erejüket. Ezt nem tartottam jelentős problémának, lehet rosszul tettem.
    Adria-t és az Ori-t tul sokszor általánosítottam és használtam az Ori hadsergre. Ezért a legfélreérthetőbb mondat igy hangzik helyesen.
    Ha az ori hadsereg elfogna egy asgardot, az nagy kockázat lenne. Ugyan nem szereznének uj technológiai ismereteket , de elsőkézből szereznének információkat ellenségük technológiájáról, és annak szinvonaláról. Az emberek közül egyedül Carter elfogása vezetne hasonló eredményhez.
    (Az asgard technológiai tudását nem az ori hadseregtől félti, hanem a föld többi ellenségétől. PL a Goauldtól.)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Rodney melyik részben emelkedett fel? Azóta ezen gondolkozom és egyszerüen nem emlékszem rá. Kezd idegesiteni.

• öregharcsa
    lehet hogy már volt, de inkább legyen többször mint egyszer sem...

Stargate: Continuum
  • _Vegeta_
    Az asgard nem a tejutrendszerben van, es megint nem veszed figyelembe amit irtam, igy nehez vitazni sajnos.

Az ori egy felemelkedett faj, nincsen nekik ellenseguk kiveve az osok, akik a tejutrendszert es lehetseges hogy az asgard galaxisokat is elrejtik eloluk(a hogyanba most ne menjunk bele). Az emberek megteritese csupan tobbletenergiat ad nekik, amivel lehetsegesse valik osi ellensegeik elpusztitasa viszont a nem felemelkedettek eletebe nem avatkoznak (avatkozhatnak?) be. Legalabbis csak enyhen, egy ember kepessegekkel valo felruhazasa kb olyan mint oma beavatkozasa. Ugyanezen okok miatt Adria is keptelen a tovabbi beavakozasra. Valoszinuleg ezert volt ez szamara a felemelkedes csak a sajat eletenek a mentese. Ugyan mond mar meg nekem miert nem emelkedett fel mar hamarabb hogy egy gondolattal elpusztitsa a foldet? :D
    Az osok egy felemelkedett faj redkivuli teologiai es szellemi fejletseggel, tudjak akarmi tortenik is nem avatkozhatnak be az alsobbrendu fajok felodesebe (meg ha ez a sajat halalukat is jelenti).
    Az asgard egy rendkivul fejlett faj, akik meg lettek bizva az osok altal bizonyos galaxisok vedelmevel.
    A nox es a masik (akiknek a nevuk nemjut az eszembe) fejlett faj nemtorodomsege szintén logikatlan, hiszen az orik rajuk is veszelyt jelent hiába no, ok sem felemelkedett fajok.

Mint mar kifejtettem a Sg elegge keszekusza, atgondolatlan sorozat es univerzum, nem olyan mint a startrek vagy a babylon 5 vilaga. Nehez ertelmet vagy osszefuggeseket keresni.

Egyebkent az egesz sg fikcio ugyhogy ... :)
  • hatezgaz
    Hello Adria vagyok. Itt van ez tejutrendszer ami nem akar behódolni. Nem baj majd akkor erővel meghódítom őket.Van benne olyan fejlett faj, amely képes lehet ori hajók elpusztítására? Hmm, ott az asgard.
    Igaz, a legnagyobb ellenségemnek a földnek a szövetségese, de nem baj. Igaz, folyamatosan adják át tudásukat a földnek, de nem baj. Igaz, csak néhány hajójuk van, simán elpusztíthatnám öket, de nem baj. Végülis nem fűződik hozzá semmi érdekem, hogy bántsam őket.Éljen a világbéke!

Hello mi vagyunk az asgard. Ugy néz ki néhány éven belül mind kihalunk.
    Ezt a néhány évet földi védelem alatt töltjük, valószínüleg egy unalmas, és sivár helyen. Ha meghalunk akkor átöltjük a tudatunkat egy számítógépbe, vagy robottestbe. Igaz , régi megszokott fizikai testünknek vége, de éljen a fizikai lét, kell egy másik kényelmetlenebb, szokatlanabb test. Ugyan,így megint fennáll a kockázata, hogy a test elpusztulásával mi is megsemmisülünk, de nem baj. Hiszen a föld békés hely, alig van néhány apró ellensége, és még belső viszályok, háborúk sincsennek. Tök jó lesz.

Hi mi vagyunk az asgard, igaz több ezer évig védelmeztük azt a néhány bolygót amit tudtunk. De az csak jó poén volt semmi több, mostmár nem jó poén, ugyhogy mostmár nem.
    Nemsokára eltávozunk erről a világról , de előtte átadjuk legfőbb szövetségesünknek a földnek a teljes tudásunk. Azonban mindenfelé széthagyjuk eszközeinket , számitógépeinket, esetleg néhány teljes asgard elmét is. Ez hasznos, mert igy legalább az ori megtudja milyen tudásra tett szert a föld. Így legalább bárki hozzájuthat. Tudjuk milyen hasznos, hiszen az ősök is így csinálták, a goauld sem azért uralta több ezer évig a galaxist , mert néhány hátrahagyott ős eszközt megtalált.

Számomra ezek tüntek logikusnak. Ezek azonban csak a saját fikcióim, ezért nem várom el senkitől, hogy egyetértsen vele.

(Ez már tényleg csak fikció:
    Hi mi vagyunk az ori erröl a világról el szeréntnénnk tünni nyomtalanul, ezért nem azt mindenkinek, hogy meghaltunk.)
  • ugot2know
    volt ebben az évadban olyan rész,amikor Carter egy egész bolygót eltüntetett (a Föld láthatatlanná válása),az asgardok is megtehették volna.
    Netán átmenetileg elszállásolhattuk volna őket,mint sok más népet már oly sokszor az évek során:biztos nem esznek olyan sokat-még külön kormányzati forrás se lenne szükséges :)
  • _Vegeta_
    Ki beszelt itt orikrol? Az asgardoknak nem kotelesseguk megmenteni a tejut galaxist az oritol.
    Adria pedig felemelkedett az orikhoz. Mi a fenet profitalhatna abbol ha az asgardot piszkalgatja? Semmit. Az orik miert nem oltenek emberformat hogy megteritsek az elolenyeket? Mert semmi erdekuk nem szarmazik belole sokkal kissebb energiabol megoldhato ez szamukra (priorok).

Megegyszer az orinak mi a fene szuksege volna asgard szamitogephez, tudashoz? Talan nem eleg fejlettek mar igyis? Gondold at megegyszer. :)

Spoiler rublika:
    Nem ra gondolok. :D Neki kampec lett.

Szoval olvasd at megegyszer mit irtam es akkor beszelunk.
  • tnm #3160
    Beckett tutira nem emelkedett fel.
  • hatezgaz
    Nem gondolom, hogy az asgard meg tudja ezt a galaxist védeni az ori-tól. Van fegyverük, amely használható ori hajók ellen, de nagy a létszámbeli fölény. A földi hajók használata, sem változtat sokat az arányokon.Ráadásul míg az ori mögött egy egész galaxis áll, mögöttük csak néhány bolygó. Csak idő kérdése, hogy Adria, ha nem is tudásszerzés, de a földi technikai fejlődés megrekesztése céljából, megtámadja őket. Az asgardok a földdel ellentétben majdnem hogy védtelenek egy ilyen támadás ellen.
    Adria és egy asgard találkozásakor, akármilyen fejlet is asgard elme, tudjuk milyen következményekkel járna. Nagyon jól tudták, hogy már Anubis is képes volt lopni a tudásukból, Adriának ez nem lenne nagy feladat.
    Elég alaposak az asgardok, ezért biztosra veszem, hogy miután átadták a földnek a tudásukat, esélyt sem adtak az ellenségnek ennek megszerzésére tőlük. Azaz nem hagytak ezen a világon egy számítógépet sem, nehogy hozzájusson az Ori.(Ennek legjobb módszere egy óriási robbanás.)
    Tudom mit mondtak a halálukról, de én nem hiszek nekik, ennél szerintem agyafurtabbak. Aki már egyszer legyőzte a halált megteszi töbször is. Számomra a haláluk azt jelenti, hogy ez a világ már sosem fog hallani róluk többet.
    Ebben a fizikai álapotban nem létezhetnek tovább, nem emelkedhetnek fel.
    De vannak más megoldások is. Pl: A galaxis egy eldugott zugában lévő apró időhurokban lévő miniatür "számitógépen" futhat egy olyan virtuális valóság, amelyben tudatuk létezhet; a megtalálásuk legapróbb koskázata nélkül.
    Amugy szerintem Beckett-re gondolsz, nem Rodneyra, végülis őmiatta volt kavarás a 14-17 részekkel