4238
-
Orionk #3518 Szerintem hibáztál, amikor leírtad, hogy két Mitchell él egy időben. Ugyanis az eredeti kapitány, az Mitchell-nek a déd, vagy ük, vagy mittomén milyen faterja volt.
Aztán meg Mitchell visszament az időben, amikor Baal érkezik a Chapa-ai-n(csillagkapun :) ) és lelövi. Vagyis egy hajón van a dédapjával, aki mint kiderült a csillagkapu-t szállította.
Itt jön a kicsit unszimpatikus dolog, hogy Mitchell visszament, hogy lelőjje Baal-t, de aztán abban az időben kellett, hogy éljen, mert nem tudott visszamenni az eredeti jövőbe, mert nem volt erre technológia.
VAgyis jó arc volt, hogy vissszament, és kinyirta Baal-t, de aztán gondolom pár évtized után meghalt. -
#3517 de ő az igazi is lehet :) -
#3516 csak gondoltam, hogy az sántítana, ha azt mondom simán, hoyg klón, mert azokat elvileg már szanálták a jeladó segítségével (amúgy, ugye film szerint is maradt egy, akit nem találtak meg, szal lehet több is;) -
#3515 LOL és ezt így tök komolyan beírja SD:ASD:ASD:DAS:SD:S:ASD:ASD:ASD:ASDSD -
#3514 -
#3513 ne ijedj meg, csak egy klón volt. lehet kivetette a jeladót, hogy SG-1 ne vadássza le -
#3512 :DDD én is szegedi vok és direkt Baal szakálat csináltattam. :D -
Orionk #3511 Ma délután sétáltam Szeged belvárosában a Kárász utcán.
Egy csávó jött velem szemben, totál úgy nézett ki, mint a sorozatban Baal rendszerúr. :D
Ugyanaz a testalkat, a szakáll, szóval nagyon hasonlított rá.
Úgyhogy vigyázzatok, mert a goauldok közöttünk vannak :D :D
Mindenki tegye meg a szükséges óvintézkedéseket. :D -
#3510 amúgy a Vissza a jövőbe c. trilógiában is volt egy nagy időparadoxon, sőt asszem több is, még annak idején addict koromban emlékeztem is rájuk. Szóval ott sem figyeltek mindenre :) -
#3509 dehogynem lett volna, úgy kellett volna, mint 1969 részben, megölik a Baal-klón-t elkezdenek beugrálni a féregjáratba, Daniel Jackson, Sam, Mitchel még épp beugrik, Vala, meg Teal'c meg már nem, így rájuk hatással lesz az idővonal változása... innentől kezdve nagyjából mehetett volna simán tovább, legfeljebb egy kicsit több időbe telik, mire Carter rájön, hogy nem csak a CSKP lett fagyosabb annál, amire emlékeztek -
#3508 Emlékeztek a Vissza a Jövőbe filmekre?! Abban is fokozatosan tűntek el a fényképekről a családtagok ÉS szépen kezdte magát rosszul érezni McFly barátunk! :DDD ÉS ők, akikre kihatással volt az időgép, nos ők emlékeztek az összes idővariációra, de csak ami velük történt meg. MÉGIS minden minig úgy volt, ahogy lennie kellett, azaz előre meg volt az dvonal és bárhol is piszáltak bele, az már úgy volt direkte. Logikus! Nem lehet megváltoztatni a múltat és a jövőt sem, csak alternatív részeket (lásd. a Prof magyarázatát). -
#3507 ja mondjuk logikus, tényleg, megszülethetett újra. -
#3506 No igen. De ugye úgy nem lett volna sztori. :D -
#3505 Mitchel megöregedett és meghalt, de ezzel megmentette a CSK programot, stb... aztán 1970-ben megszületett ebben az idővonalban is és csatlakozott a CSK-hoz -
#3504 nem az a bajom, hoyg egyesével tűntek el (bár valszeg az is necces, hiszen amint Baal megváltoztatta a múltat, rögtön megváltozik a jelen is, nem darabonként), hanem különösen azzal, hogy ahogy eltűntek, úgy a többieknek el is kellett volna felejtenie azt, aki eltűnt -
#3503 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!igazából csak mitchell jelenléte furcsa a végén. mert ő volt az aki nem halt meg, csak visszament a múltba és ott halt meg. de a többiek jelenét ezzel megváltoztatta, tehát a többiek halála meg sem történt. viszont mitchellnek nem kellett volna ott lennie a végén... -
#3502 He?! Szerintem tök logikus a Continuum és az "első" visszautazás is benne van. Mindemellett a fokozatos eltűnéseket gondolom azzal magyarázzák, hogy ahogy Baal halad előre a "múltban" a tervével, úgy változik meg a jövő fokozatosan (tehát van egyfajta csillapítása az időnek). Persze elég gázul fest, de így is el lehet fogadni. -
#3501 Moebius duplarészben is ugyanez volt: két időszálban feláldozták magukat, csak hogy a 3.-ban (mátmint azok közül amiket láttunk) ne kelljen semmit se csinálniuk.
Amúgy ezért necces, ha időutazáshoz nyúlnak.
1969 c. rész: visszautaznak és nincs semmi idővonal, minden önmagára vezet vissza (lesz egy hurok a kauzoalitásban...) és ráadásul együtt léteznek a gyerekkori önmagukkal
2010 c. rész: visszaküldik az özenetet és ezzel létrehoznak egy másik idővonalat
Moebius: új idővonalat hoznak létre, aztán megint újat
Unending: megint új idővonal, de most az még érdekesebb, hogy az öreg Teal'c nem együtt él a "fiatallal", hanem a helyét veszi át
Continuum: új idővonal, már két Mitchel él egyszerre egy olyan időben, ahol eredetileg nem is kéne lennie (ebből ráadásul az első visszautazás nincs is benne a filmben, szal arra neked kell rájönni...)
és mikor megváltozik az idővonal akkor egyesével tűnnek el a dolgok, meg személyek, ami az eddigi legnagyobb f*szság, mert abban a pillanatban, hogy valaki eltűnik, el kéne hogy tűnjön az összes ismeret is arról, hogy eddig ott volt (és mindezt azért a pár eltévedt WC fele poénért....)
Szal, ha lehetséges is valójában az időutazás, nem tudni, hogy pontosan mik lehetségesek, és pontosan mik a következményei, de tuti, hogy nem egyszer ilyen, egyszer olyan. Egy sorozaton belül legalább az kéne, hogy egyfajta legyen az időutazás hatása.
Alapjában véve ezért volt az, hogy rögtön a legelejétől csalódás volt nekem ez a film... -
#3500 SPÓÓÓÓÓÓÓÓÍÍÍÍLER HEGY ne olvassa el az aki még nemlátta:)
Amugy igazad van
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Daniel lábát amputálták, majd kapot egyet a botfegyverrel, és meghalt... ahogy a többiek is kivéve Micselt ( de hát őis... ), ettől kicsit olyan érdekes az időutazós téma:) -
#3499 huhh, van egy kis kavar a fejedben az tuti (mármint a filmmel kapcsolatban, nem flame akar lenni) :)
és senki nem mondta, hogy nem lesz több SG-1, sőt... ;)
Stargate Universe, de még nem 100% -
#3498 Izé. Ezt spoilerbe kellett volna tenni! :D
De amúgy ők pont ugyanazok. Mitchell pedig szépen leélte az életét a múltban és itt is tovább él, mivel nem ment vissza ezen az idővonalon. Ez a paradoxon. Senki sem halt meg, csak Baal (és klónjai). -
Orionk #3497 Kár, hogy nem lesz több SG1 ez a continuum megint visszahozta a régi hangulatot. Sajnálom, hogy több nem lesz.
Az a kár, a Continuum-ban, hogy lényegében az igazi CSK1 az meghalt kivéve Mitchell ezredest, aki visszament 1939-be, és megmentette a csillagkapu-t Baal-tól. De ő is meghalt gondolom a 2007-ig. Szal az igazi CSK1 az meghalt, azok akik a film végén végignézik, ahogyan a gazdatestből kiveszik Baal-t, az már nem az a CSK1, akik az elején voltak.
Amit kicsit nem végok, hogy a film legvégén Mitchell ezredes szekrényén ott a fényképe az öregapjával. Ez hogy lehetséges?? Mitchell lefényképeszkedett vele, de hogy jött volna vissza a jelenbe?
Egyébként mi is lesz a cime az uj sorozatnak? amiben már 9-edik ékzár is lesz?
Üdv., -
#3496 Mit szeretnél tudni? Nyomassad! :D -
#3495 bár sztem spoilerbe, hátha valaki még nem látta -
#3494 hogyne láttuk volna
ha meg van mondani valód nyomjad, ne kérdezz -
Orionk #3493 Sziasztok!!
Láttátok már a Stargate Continuum dvd filmet?
Itt lehet beszélgetni a filmről? Sajnos csak spoiler-el tudok bármit is leirni.
Mindenesetre szerintem sokkal jobb volt mint az Ark Of Truth dvd film. -
Nuki #3492 Igen, azt nem fenyegeti a veszély, hogy abbafejezik. -
#3491 Kiégtél, válcsá barátokköztre! :D -
#3490 nemtom, ezek tényleg viccesek? vagy csak én untam meg az sg humort? :) -
#3489 Amikor Ónil, Dzsekszon, Vala, Tilk egy térben folytatnak magaslatos társalgásokat az már magában vicces:)
de pl ilyen hogy Ba'al-t Jack ( BÍ ) B-nek szolítja meg:)
meg hogy Vala wcre ment stb... -
#3488 igen, rövid volt szerintem is :( -
#3487 Jóak volt ez a Continuum. Rövid, de jó. -
arkkansas #3486 "pl az elején és a végén vagy közben... "
vicces :)
mi volt a 2 legjobb poén szerintetek?
a sg-1 s07 végén a 2 extra részt (lost city) viszont még nem is láttam. persze a torrent se akar lejönni... vki vmilyen módon el tudná nekem juttatni? előre is thx -
#3485 Az CSK1 tagjainak szokásos játéka, beszolásai pl az elején és a végén vagy közben... -
arkkansas #3484 sokan említik a poénokat - mik voltak olyan jók benne?
különben észrevettem: a sorozatokban (mármint SG-A + SG-1) a gyengébb részekbe mintha jóval több poént "csempésztek" volna, mint amiben van is valami értelmes cselekmény.
pl. s10e04 uninvited - hasonlóan a s10e02 morpheus c részhez, ami ráadásul 2 résszel előtte volt lényegében uolyan cselekménnyel :) - tele van jópofizásokkal, némelyikük nem is olyan xar... néha nem értem, miért kell "felhigítani" egy ilyen jó kis sorozatot olyan részekkel, amik igazából nem kerülnek kevesebbe, de lényegesen gyengébb a nívó... bár az uninvited-nél spóroltak egyet a vadászházon, mert o'neil-ét használták XD -
#3483 10/10 Nekem nagyon tetszett. Volt benne egy-két furcsa rész, de összességében jó volt.
-
#3482 megnéztem... de nekem sem jött be... szerintem nem hozta a színvonalat... ( az elmúlt egy hétben a 8évadig végignéztem a csillagkaput...úgyhogy állíthatom,hogy nem hozta a színvonalat) ... a poénok jók voltak,de a történettel nem vagyok megelégedve!
...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem értem miért kell ennyire erőltetni ezt a időutazás vonalat?(bár lehet,hogy csak így a 8évad fináléja után sokaltam be...)
De szerintem annyi elvaratlan szál van,remélem nem kell említenem a furlingeket...
Szeríntem az ötletek kicsit megcsappantak
Mindenesetre örülök,hogy volt akinek tetszet... én sajno ki merem jelenteni,hogy nem nézem meg többször! -
#3481 egyetértek, szerintem is jó volt, hozta a szokott szinvonalat :) volt humor, és Jack O'neil, teljesen jó :) -
#3480 Jó volt ez a Continuum, minden benne volt ami kell egy jó SG filmhez, feelinghez, még több ilyet! -
#3479 Stargate.Continuum.2008.DVDRip.XviD.AC3.iNT-V4D3RSUCKS
1.4GB, 448k AC3 6ch, 16:9 - 672x384