4238
-
#3558 tv2-n meg múlt héten elértek az O'Neill-es részek végére, de ma az Atlantist kezdték el ismételni... ezek szerint talán leadják a maradék két évadot itthon is, rendes időben? -
#3557 Nem lenne kedvetek egyébként csinálni/résztvenni egy stargate kvízben? Mondjuk a gumiban lehetne neki topikot nyitni. -
#3556 Maloc, vagy melyik rendszerúr volt, amelyik kivégeztette a jafa nőket? hát gondolom az ő világain olyan a helyzet, mint a börtönökben:D
ezek ugye meg ha jól látom mindenféle szabad jafa-k... -
#3555 Jah, transzvesztita jafa. :D Valamelyik rendszerúrnak igen érdekes ízlése lehet ha transzi jafákkal veszi körbe magát. :DD -
#3554 most miért ítéled ez a transzvesztitákat??? :))))))))))))))) -
#3553 6x09-ben megakadt a szemem egy kis költség hatékonyságon :DD :
(jobb szélső "nő" :)) -
#3552 AXN Sc-fi-n folytatják vagy ott is újra kezdték. De úgy néztem, hogy egy nap több részt is leadnak. -
#3551 CSak szüneteltetik vagy nem is folytatják? -
#3550 Levették. -
#3549 Hova lett a sorozat az AXN-ről?Szombaton és vasárnap reggel szokott ott futni. -
engine #3548 Na igen csak free torrenteket néztem mert ahhoz fértem hozzá.
De akkor majd kicsit megpiszkálom a haveri kört, kösz az infót :) -
#3547 de magyarul?
mert egy csomó reges oldalon fenn van együtt a 10 évad (általában freeleech-ként), hol egyben, hol évadonként -
engine #3546 Gondolom kitalálható, de kifelejtettem SG1-ről lenne szó -
engine #3545 Nyílván azt akartad mondani, hogy Rha hagyod :D
Amúgy régebbi részeket honnan lehet beszerezni?
Kb. mikortól a tv2 abbahagyta. Mert Nekem ott szakadt meg a sorozat, a filmeket épp ezért még meg sem néztem.
Szóval van 5let? Pár torrentet néztem, de vagy csak borzalmas minőség volt, vagy 1-2 rész az évad végéből és azt is alig seedelték.
Előre is köszi a segítséget! -
Orionk #3544 Rá is hagyom, nem törödek ezzel többet. :D -
#3543 de ha nincs miért vissza menni akkor miért mennék vissza??...
amúgy szerintem erre Moebius jobb példa... mikor visszanézik a felvétel,és tudták,hogy már nem kell visszamenniük mert ezt már elintézték... de szerintem te tényleg ne rágodj ezen többeT!!! -
#3542 -
#3541 Afene sejtette, annó valami ilyesmiről regéltek a történelem órákon:) -
#3540 Számodra legalábbis:) Ókorban többistenhit volt számos helyen (Róma, Egyiptom, Görög, stb) -
alex88 #3539 hello!
tudtok egy olyan warez oldalt mondani, ahonnan tudok letölteni rendesen Stargate (CSK-1, Atlantis) részeket?lehet sms fizetős is!amit eddig találtam, ott vagy nem volt SG vagy pedig volt, de nem ment a letöltés...
-
#3538 nem, nem fogsz visszamenni, pont erről szól a több idővonalas megoldás, ellentétben az 1969 c. részben látottakkal, ahol az időutazás (látszólag?) nem visz át új idővonalba. -
#3537 Valóban, csak egy van:) -
Orionk #3536 Istenek nem is léteznek ! :D -
#3535 "elmondom egyértelműbben... Azért történt úgy,mert ő egy ISTEN... "
looooooooooooool :) -
Orionk #3534 Igen a szüleim összehoznak újra, és ujra megszületem, DE DE DE ujra visszafogok menni a multba, és mindig meghalok majd 2008-ban.
És a Continuum -ban (SPOILER - SPOILER): Micsell meg mégsem halt meg, ahnem a végén végignézte a Baal goauldjának eltávolitását. -
#3533 oké,nem sikerült neked értelmesen elmondom...
Szóval vagyok én (a 2008-as én) aki kirándulást teszek 1920-ba attól,hogy 2008-as felnőtt énem meghal,amit előtte véghez vittem az mind megtörténik,mivel nem az őseimet ölik meg csak engem...ez maximum a 2030ban feltételezhetően születendő lányom életét veszélyeztetné...
Itt jönnek be az alternatív idővonalak,úgyanis,ha én visszamegyek az időben és ott meghalok,akkor nem lesznek leszármazotjaim,ezzel megváltoztatom az "eredeti" jővőt (ami akkor lett volna ha nem megyek vissza...) ...de attól,hogy X visszautazik az időben és ott mondjuk lelövik attól még a szülei találkoznak pár év mulva és összehozzák őt és szépen felnő az illető...
Szerk: dE ha még ez sem érthető akkor elmondom egyértelműbben... Azért történt úgy,mert ő egy ISTEN... kész ezzel lezárhatjuk a témát -
#3532 igazából költői kérdések voltak, arra rávilágítandó, hogy egy másik idősíkbeli éned kiléte is hasonlóan eldönthetetlen. -
Orionk #3531 Nézd erre egy jó példa: a 10 perccel ezelőtt saját magam nem ugyanaz mint aki a jelenlegi saját magam. Ugyanis az a 10 perc alatt bármit megtanulhattam, amit az előző énem nem tudott, vagy nem ismert. -
#3530 ház ez inkább filozófiai kérdés, sztem. a tegnapi saját magad az Te vagy? és a holnapi? és ha kétféle holnap létezik, és abban két különböző Te, akkor melyik 'Te' leszel a mainak a "folytatása"? -
Orionk #3529 Hiába ölik meg 2008-ban, a multban Micsell megölte a hajón, vagyis a jövőben nem is kellene, hogyl létezzen -
Orionk #3528 Ez egy jó kérdés!!!
Nem is tudom rá a választ. Erre azért kitérhettek volna, hogy tényleg mit csinált vele -
Orionk #3527 Ezzel nem igazán magyaráztaD MEG, HOGY miért létezik mégis Baal. Vagy csak én nem értettem meg?
-
Orionk #3526 Az érthető, hogy visszamegyek, és elásom a csomagot, visszamenni nem tudok, és megöregszem a multban, és meghalok. A jövőben meg nem mondhatom azt, hogy megszületem, mert az már nem én leszek, én már meghaltam, az egy másik sajűt magam lesz.
REmélem érthető, vagy nem igy lenne? -
#3525 szerintem nem rendezői hiba,mivel az eredeti Baal nagyjából abban az időben utazik vissza,amikor a eltvávolító szertartás zajlik (azért a szertartás alatt tünnek el az emberek és nem korábban...)
Mivel őt csak "2008"-ban ölik meg,ezért a 2007-ben létrehozott klónjai léteznek...
(Remélem értehtően fogalmaztam...) -
#3524 Ütögette meg fafejezte, mint az öreg Biff a fiatalt. -
#3523 valyon a jövőből visszament Baal mit csinált a múltbéli Baallal ? -
#3522 Ne menj rendezőnek! :D Azt a Baal-t lőtte le, amelyik nem sokkal azelőttről ment vissza, mint a jófiúk az elején. Ergó miért ne lenne a jövőben Baal, meg klónja, meg hasonlók. Egy olyan idővonal jött létre, ami szinte megszólalásig hasonlít az eredeti, kiinduláspontbélire (kivéve kis barátunk múltban ragadását). -
#3521 Nem. -
#3520 hát ha az tényleg Mitchel nagyapja akart lenni és nem az a Mitchel, aki egy korábbi idővonalból utazott vissza, akkor meg nagyon szar megoldás volt, hogy ugyanazt a szinészt sminkelték öregre, inkább kellett volna keresni valakit, aki olyan idős, mint a karakter, és kicsit hasonlit Ben Browder-re.
a másikra meg. tegyük fel, hogy vissza mész az időben 5000 évet, hogy eláss a föld alá valami olyat, ami nagyon értéktelen akkor, de 5000 év mólva ritkaságánál fogva rohadt sokat ér. hagysz magadnak egy üzenetet, hogy mikor 5000-életkorod év múlva megszületsz, megtaláld a csomagot. ezután, mivel az időgépet nem tudtad magaddal hozni visszautazni nem tudsz ott megöregszel majd meghalsz. 5000-életkorod év múlva megszületsz és a már megváltozott idővonal miatt megtalálod a csomagot, és nem kell visszautaznod, ezért ebben az idővonalban "saját időd" szerint öregszel és halsz meg. a kérdés csupán az lehet, hogy azzal az idővonallal mi lesz, amiben vissza kellett utaznod, megszűnik a visszautazásod pillanatában, vagy a változás nélkül zajlik tovább, nélküled(!). akármelyik eset is forog fenn az új idővonalban nem kell visszautaznod megint, és ezért ott együtt öregszel meg azokkal, akikkel együtt születtél.
mi a film végén a "legfrissebb" idővonalat látjuk, amelyben nem kellett visszautaznia az idóban Mitchelnek, így a Csillagkapu szállításakor a Ba'al-t megölő Mitchel egy másik, egy előző idővonalból.
érthető, amit itt jó hosszan leírtam??? :D -
Orionk #3519 ezzel is egyet értek, hogy csak idővonalakat lehet megváltoztatni, nem pedig a jövőt.
Viszont az is logikus, hogy Mitchell úgy változtatta meg a dolgokat, hogy a jövőbeli CSK1-nek ne kellejen többet visszamennie.
VISZONT, MOST rájöttem valamire. Ez lehet, hogy egy rendezői hiba a film-ben: Ha Mitchell lelőtte azt a Baal-t, aki az eredeti, nem pedig klón, akkor a jelenben nem is kellene, hogy létezzen Baal, viszont a végén mégis létezik, és eltávolítják belőle a Goauldot