4238
  • Narxis
    Nekem olyan cucc kéner amivel Carter apja repült egy darabig. Komp vagy nem tom minek hívják. :D
  • öregharcsa
    sínai???? az nem kell...inkább várok a naquada napkollektorokra amit tájváni barátaim ígértek....
  • tnm #3716
    bolhapiacon láttam tartós ZRM-et (4-et egy 100-asért). lehet egy oda útra elég kakaó lenne benne. :D
  • öregharcsa
    hehe..pedig én is vettem volna egyet és uccu a pegasus galaxisba rendetlenkedni
    csak nem tudom hogyan indítottam volna el ...
  • MerlinW
    Nem
  • Nuki
    Lehet kapni itthon boltban a Csillagkapukat?
  • Lompi73
    má megvan
  • Lompi73
    melyik adón? mikor megy?
  • exTrem
    Ettol tartottam :S. Digi tv az még odébb van. Marad a letöltés :), ha elkezdik adni magyarul. Most az Atlantiszt kezdtem el az elején nagyon furcsa volt álállni SG1-rol és megválni a régi kedvenc szereploktol :(, de egyre jobban tetszik az atlantis pedig még az elején vagyok csak :).
  • Kori
    rossz hír neked
  • Kori
    sztem az upc oldalon találsz erre választ
  • exTrem
    Nem tudja vki, hogy az AXN SCI-FI-t az mennyibe kerül vagy esetleg ha ingyenes akkor upc csomagban hol lehet befogni ?
  • ugot2know
    Március 1-től tripla Stargate Atlantis adagot kapunk vasárnap reggelenként 9 órától, a sorozatot az első évadtól kezdi ismételni, miközben az AXN SCI-FI-n jön a második etap, és az anyasorozat, a Csillagkapu 10., befejező évada - ez utóbbi az Aliashoz hasonlóan magyarországi premier lesz.
  • N3TuddKi
    ezzel én sem. szerintem idióta választás volt...
  • Jaffa 2843
    én azzal nemtudtam megbirkózni, hogy a tollan Narim, az atlantis-ban Dr. Wier barátja :S (mármint a szereplő ugyanaz)
  • Narxis
    Jaja.
  • Shiwo
    elkezdtem nézni az Eureka nevü sorozatot, s ismerős arcok tüntek fel benne :)

először Garwin Sanford, ki a tollan Narimot játszotta

majd jött David Nykl, alias Zelenka

végül Michael Shanks (Daniel Jackson) is felbukkant egy részben

jó azért ismerős arcokat viszont látni :)
  • Narxis
    lol
  • Kori
    menjetek ide
  • Kori
    átalakult a topic hibakereső topiccá????????????????????
  • tnm #3698
    energia-fegyverek is átmennek, szal nem tudom gravitáció és az ezzel járó torzulások miért ne mehetnének át.

#3695:
    Atlantiszi kapun átmegy a víz :) amúgy nem tudom, lehet nem voltak konzekvensek. nem ez lenne az első eset. de a waterworld részben sztem valamit habláztak, hogy miért nem jön visszafele a víz. (ugye, mert amikor az oroszok áthoztak az "elő" vízből, akkor legalább egyszer onnan is ki kellett nyitniuk a kaput és nem esett arról szó, hogy ezt egy medencében tették volna, vagy, hogy mindent elárasztott volna a víz. sőt igen kevés vizet hoztak vissza, tehát tuti nem áradt át. persze lehetne azt mondani, hogy ezért mert a víznek akarata volt, és ezért nem is jött át, de akkor kb első percben rá kellett volna jönniük, hogy valami nem stimmel a vízzel, ha ez nem normális viselkedés lett volna)

mellesleg akkor a levegőnek is át kéne jönnie a kapun, márpedig amikor ilyen vegyvédelmi ruhákban jönnek vissza, akkor nincs lezárva az egész kapuszoba az airborne vírusok stb. miatt. és persze, mikor Atlantiszon a Puddlejumperek világűrben lévő kapun mennek keresztül, akkor sincs vákuumhatás a kapun keresztül...
  • Lompi73
    igaz-igaz
  • Lompi73
    és azt mivel magyarázod mikor a fekete lyuk hatásai jutottak túl a kapun?
    szerintem igen áramlik az anyag de csak egy irányban
  • Monoton
    Átmegy rajta a víz ezért kellett az egyik Atlantis részben is felhúzni a pajzsot.
  • Lompi73
    az eseményhorizont kicsapódás pedig depolarizálja az anyagot, és azért halálos mert nem stabil
  • Lompi73
    tealc és nem oneill

nem víz alatt, halem a létformák voltak folyékony halmazállapotúak
    (oroszok nyitották a féregjáratot)
  • Shiwo
    valyon ha egy vízesés alá fektetnék be, akkor átmenne rajta a víz ?
  • tnm #3691
    de a föld megtartja magát, magyarul mikor a kinyíló luk kivájja az üreget, akkor az esemény horizontot nem fogja nyomni semmi (csak a gázok, amik maradnak az üregben)

Teal'c megy kiásni a kaput, ami föld alá került azon a bolygón, ahol O'Neill ottragadt 100 napra.
  • Shiwo
    lehet rosszul rémlik akkor, akkor Teal'c volt, bár nekem valamiért Jack rémlik..

amúgymeg a nagy tömegü hónak és földnek is egyenletes lehet a nyomása, nem ?
  • tnm #3689
    nem O'Neill, hanem Teal'c és a víz, meg azért nem ment át, mert a kapu nem engedi át az egyenletes nyomású dolgokat, mint a víz, vagy a bolygók levegője, biztonsági okokból
  • Shiwo
    hát az eseményhorizont kicsapódása elpárologtat mindent, ami maga a kapu elött van, ha jól rémlik, volt rá példa, hogy elvolt döntve a kapu, s O'Neill odakerült az eseményhorizont által kivájt gödörbe a kapu alá.. meg volt olyan rész, hogy víz alatt volt a kapu, de pl az sem ment át a horizonton
  • öregharcsa
    semmi...mi lenne...??
  • Amcir
    Kérdés: A legtöbb bolygón a csillagkapu alja el van ásva/temetve (alsó kb 20 cm az eseményhorizontból. Ha egy olyan kapun lépnek át amin nincs és olyanra érkeznek ahol el van akkor mi történik?
  • Monoton
    ...jahh, meg az Atlantis topikban kitárgyalni.
  • Andr0
    belekukkantottam a az Atlantis se3 végébe... Látom csak sikerült felemelni a várost Sheperdnek de az a sugár kicsit hazavágta a vezérlőt o.0 már csak a full Season kéne...
  • biomage
    az történt vele hogy Oma Desala megtámadja, még mondta is hogy nem lehet ött már megölni de lefoglalja :), ugy hogy ezért gondoltam látható lesz a sorozatban még
  • tnm #3682
    komolyan mondom, nem értem hogy lehet úgy nézni egy sorozatot, hogy elfelejtjük, hogy mik történtek a főgonoszokkal, pláne, ha nincsenek végérvényesen lezárva.
    egyébként pont volt arról a részről szó nem rég.
    a Threads című az, amikor Daniel épp a kávézóban készül 2.szorra felemelkedni. ebben szerepel utoljára Annubis, de most csakazértse írom le mi történt vele. :P

#3678: én reg-es amcsi torrent oldalon találtam meg, természetesen nem szinkronnal :D
  • haywire
    http://www.csillagkapu.hu/hir.php?ID=1456
    ez valamelyest ide is tartozik
    kíváncsi vagyok a 3.DVD filmre
  • haywire
    ja azt valahogy nem vette észre.. Anubist a 8.évad végén megölik vagy vmi hasonló.
    16.Leszámolás I.
    17.Leszámolás II.
    18.Elvarratlan szálak (RAR1)
    19.Elvarratlan szálak (RAR2)

ezek közül valamelyik részben...de javíts ki ha tévedek. most nézem újra a 8. évadot de még csak a 10. résznél járok
  • biomage
    olvasd el a spoileremet újból, fölleg a végét ahol anubisról kérdezek valami :P