4238
  • Encore
    Nemrég elkezdtem újranézni a szériát és feltűnt valami. Amikor kézzel kell tárcsázniuk mert nincs tárcsázó valahol, akkor ugye kell szerezniük energiát is. Például az első évad tantalus kínjai c. epizódban (mikor a hapsi 50 évig élt egyedül egy világon) elromlott a tárcsázó és energiát kellett szerezniük a kézi tárcsázáshoz. Volt ott egy hologram gép de annak nem volt elég az energiája, úgyhogy a közelgő vihar segítségével villámcsapásból nyertek elég energiát, hogy működésbe hozhassák a kaput (mint a vissza a jövőbe c. filmben).
    De, a 3. vagy 4. évadban az 1969 c. részben (mikor visszakerültek 69-be), és a végén jöttek haza ott is kézi tárcsázással indították be a kaput, energiát meg egy pár teherautó akkuumlátoraiból nyertek. Na most ezt nem értem, hogy akkor sok energia kell a kapunak vagy elég pár aksi is? :D
  • MerlinW
    Atlantis topik
  • RelakS
    Stargate 200

Michellel megtarthatták volna John szerepét, ha már Vala megtartotta Aeryn-t :D (farScape jelenet)
  • Lompi73
    rosszul emlékeztem
  • Andr0
    mármint a Traveler féle hajó?

nos annak a story-a:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sheppard épp tart hazafelé Atlantisra mikor egy idegen hajó elkapja McKay a plafonon van mert sem lidérc sem replikátor nem lehetett(hiperhajtómű alapján). so elrabolják és kényszerítik az "Utazók" Sheppard-et hogy segítsen nekik egy ős gén interfész kialakításában hogy gén nélkül tudják majd üzemelni az ős hajót persze Sheppard csillapítás nélkül elindul vele mindenki a falra kenődik aztán mégis meggyőzik hogy működjön együtt(hajtómű sugárzással). Sheppard átadja hidat de SOS jeleket kezd sugározni "subtér zajként" aztán lelépnek kiderült hogy McKay-en kívül másnak is feltűnt a Subtérzaj és jönnek a lidércek majd Sheppard kicsinálja őket pár Drone-nal aztán miután Sheppard és az utazók vezetője (vmi csaj) kinyírják a hajóra átszállt lidérceket azután megérkezik a többi Utazó pont McKay-ék előtt,de Sheppard-et kirakják mielőtt hipertérbe lépnének az ős hajóval és mindenki boldog:D
  • Lompi73
    az nem az övék volt?
  • Andr0
    én nem a csatahajóról beszélek hanem a "komjuniké"-ről amit hordozott a lidérc technológia gyengeségéről

az Orionra gondolsz? hmm hát az mondjuk úgy elfüstölt a pegasus galaxis szélén asszem 3/1-ben

meg utánunk is találtak ős hajót azt pedig a Traveler-eknek "adták"
  • Lompi73
    + még az AURORA-n kívül is találnak egy ős csatahajót
    azzal mi is lett?
    2/19 Inferno címü részben
  • haywire
    de akarták foltatni csak sokba került volna ezért abbahagyták... de terveznek még 2 részt a végére lezárásnak és elvileg úgy kezdődött volna a 6.évad.. am szerintem is szar az 5x20 az 5x19 viszont nagyon bejött.
  • Lompi73
    I can't english,
    látni láttam és amit a gyenge angolosságommal felfogtam megértettem.
  • Andr0
    volt is vmi hasonló eset mikor megtalálták az Aurorát de az infót törölték már ami a Lidércek gyengeségéről szólt
  • Lompi73
    t
  • tnm #3746
    ezen a mondaton dolgozzál még egy kicsit :D
  • Lompi73
    találhattak volna szupervírus is ki a lidércek ellen, mint a tokrák a GOAULD ellen talált.
    És akkor nem lenne ennyire egyértelmű a vége.
  • Andr0
    hát végül is ez volt a lényeg !!^^ de én is sajnálom hogy vége Atlantis-nak szép város volt az jó csapattal ×Ð Carson is visszatért a halálából so jócsapat....jócsapat
  • Narxis
    Há jah, nem is akarták folytatni. Me SG: Univerzum lesz helyette.
  • Lompi73
    me hazamegyünk és megmentünk mindenkit, és az milyen fazsa!
    folytatási lehetőség szinte 0
  • Narxis
    me?
  • Lompi73
    atlantis 5. évad vége (szar)
  • Kori
    10x01
    szezonkezdésnek jó volt de nagyon
  • Banderas1990
    Folynak az előkészületek egy 3. SG-1 DVD filmről, de legkorábban 2010-ben jöhet ki.
  • Lompi73
    láttam már, de köszi.
  • Prd
    The Ark of Truth, katt
  • Lompi73
    egen tömören
    nem egy nagy durranás
    más filmről tud vki
  • haywire
    igen láttam...egy duplaepizódnak felel meg. rövid tartalma:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az utolsó rendszerúrt Ba'al-t elkapták közbe egy kis párhuzamos valóság meg időutazás aztán minden visszaáll a régibe és kiszedik a goa'uld-ot a gazdatestől és vége
  • tnm #3733
    nem, senki -.-
  • Lompi73
    stargate continuum látta még valaki?
  • tnm #3731
    igen-igen, ezt asszem már írtam ide én is (vagy Atlantis topikba, most nem tudom):D
  • Jaffa 2843
    ujabb színész egyezés :D
    stargate sg-1 1x10 - a '45ös kísérletekkor átküldött ember (fiatalkori színésze) az atlantiszi Dr. Carson Beckett
  • Amcir
    Csak érdekelt mert nem emlékeztem .
  • Nuki
    6x02 szerintem :P (mert ugye ma volt)

Ha jól emlékszem az orosz kapu az, ami az Asgard hajóról a vízbe pottyant. Ez az amit gízában találtak, és a sorozat elejétől fogva használták talán.
    Ebből kifolyólag az Antarktiszi robbant fel. De ez miért fontos?
  • Amcir
    Csak kérdés ami felrobbant a 6x01-ben az az Antarktiszi kapu vagy a Gízai?
  • Narxis
    Reméljük. :p
  • exTrem
    Én beérném egy kisebb géppel is asgard sugárral felszerelve :P
  • Lompi73
    nemtom mi a neve
    kis vadászgép

Peltac
    Teherhajó

Alkes
    Csapatszállító, bombázó

Hatac
    Anyahajó
  • Prd
    A háziorvosod biztos tud génterápiát alkalmazni :D:D
  • Narxis
    Ja, tényleg. De az kisebb, nem? Meg kellenének ős gének is.. :p
  • Jaffa 2843
    és van benne gyűrű is :)
    kb az (atlantiszi jumper)ugró megfelelője :D
  • Narxis
    Azaz, szolíd űrjármű, álcázással. :D 1 személynek bőven elég. :D
  • Jaffa 2843
    ha jol emlékszem Teltac-ja volt (vagy valami hasonlo. Alkesh biztos nem)