4238
-
#3838 A McKay és a citromos csirke esetére én azt hittem hogy egy amolyan belső poén, hogy mivel megváltozott a jelen (sok minden más lett ugye) ezért McKay ott nem allergiás a csirkére. -
#3837 az időutazás során véghezvitt cselekedetek mindíg és sokféle formában hatnak a jövőre! (2)
(1) ugrójuk max mindíg csak 2 lehet de az is csak a múltban!
-
haywire #3836 na most:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az Ori tudtommal meg"semmisült" akkor amikor a szuperkapu átküldték Merlin fegyverét, csak a hívői nem tudnak erről. Adria (vala lánya) jó kérdés, szerintem a 3.filmbe lesz róla vmi amiről tudjuk hogy 2010ben fog kijönni. De viszont nem tudom hogy hisz-e benne még valaki, mármint isteníti-e őt vki, mert ugye az Ark of Truth című filmbe megmutatták a hírnököknek az igazságot. Ba'al a 10 évad végén még él, az akkor egy klón volt, a valódi Ba'al-t a Continuum című filmbe ölik meg (bár lehet még benne gikszer de én nem látom valószínűségét, hogy visszajönne a 3.filmbe)
Remélem semmit nem hagytam ki, és ha valamit rosszul tudok javítsatok ki.
Na és most jöhetnem az én kérdéseim, vagy affélék.
A 8.évad befejező duplarészében a Moebius I-II.ben:
1. A rész végére elvileg 3 ugrójuknak kéne lenniük. Mert ugye az eredeti az 1, amikor visszamentek először a múltba akkor az rájukmaradt ezt bizonyítja hogy tudták azt használni, és megint visszamentek a múltba ahol így szintén kettő volt és ahogy telt múlt az idő a végleges jelenbe 3nak kell lennie, mert van az eredeti meg az a kettő ami a múltból maradt egyiptomba. Ez egy hosszú kifejtés volt de szerintem így lenne evidens.
2. ez egy baki, a 2.jelenbe McKay elhívja Cartert ebédelni és mondja, hogy most vmi citrusos kaja van. Én úgy tudom hogy McKay allergiás a citrusfélékre (és szerintem a múltba való visszautazás ezt nem befolyásolta)
3. még van egy harmadik észrevételem is de az most nem ugrik be, majd még egyszer megírom.
Bocs hogy ilyen sokat írtam. -
cash888 #3835 most, hogy levetítették a 10.évad utolsó részét is magyar szinkronnal, tud valaki DVD-borítót a 10.évadhoz magyarul? már csak ez kell a teljes kollekcióhoz... Nagyon szépen köszi előre is a segítséget! -
#3834 nézd meg a filmeket, egy csomó mindenre választ kapsz!
A°rk of Truth
Continuum -
#3833 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ja, igen, Valaa lánya akkor most hová került? Ori galaxisba, és Ő az egyedüli Ori, vagy a mi galaxisunkba, és felemelkedettek nem engedik garázdálkodni, vagy most mi a szösz van. Mert hogy az összes dolog sikerült, hát--- Nagy szerencse kellene hozzá...
Bocsi a dupla post miatt. Ez elsőre kiesett a fejemből. -
#3832 Nem tudom, hogy ez a vita lejátszódott-e, vagy sem, ezért inkább rákéredzkedek.... Szóval, 10/20. Csk1 befejező epizód. Csomó dolog nem tiszta. (Én kivártam a magyar szinkront, a továbbiak spoilerben, hátha valaki még nem látta.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
1; Ori-al mi van? Meghaltak, vagy sem? Ugyanis hogy Baal(?) azt mondta, még nem biztos.
2; Baal volt aki meghalt, vagy egy klón, vagy egy másik Goa'uld... Ez sem tiszta.
3; Asgard fegyverek, Asgard tudás megmaradt, tehát akkor most le tudjuk győzni a hajókat? Ez a vége? érdekes....
4; Időlassítás... Már bocsi, de ez egy baromság. Mármint az ott töltött 50 év. (Szegény Teal'c) Lelassítom az időt, feltöltöm a pajzsot, (ha kell megjavítom előtte,) majd kilövöm az Ori hajót... Nem logikusabb? Azzal, hogy O'neal elhagyta a sorozatot, sokat vesztett az érdekességéből, bár Claudia Black azért dögös egy fehérnép...
Hirtelen ennyi. Kíváncsian várom a véleményeket! -
#3831 Nem akart, hanem AZ! ?:D -
Nuki #3830 Gondolom Kinsey senátor akart lenni. -
#3829 ÉS? Én meg magyarul néztem. -
#3828 Jóvanvaze, félig aludtam. -
haywire #3827 aki angolul nézi annak már rég vége.
ki is az a kensington? ilyenkor reggel be vagyok fagyva. -
#3826 Jah. -
#3825 Véééééééééééége :/
Hogy is van? A 10. évad után filmek jönnek? -
#3824 :DDDDDDDDDDDD -
#3823 Kensigton, mert mindig be akarta zárni a Csillagkapu programot. Ez a kensington zár. :D -
#3822 Kinsey -
#3821 ez most nem jött be!
-
#3820 Kensington pontosan tudja miféle hősök is a mi hőseink, pont ezért akarja kiiktatni őket! :D Veszélyesnek tartja őket és elfogadhatatlannak, hogy ők döntenek a bolygó és az egész faj sorsában (méghozzá gyakran). Ők ugyanis nem az emberiség megválasztott vezetői (mégcsak nem is nagykövetei egyetlen államnak sem), ellentétben a Kensington féle politikus genyókkal, így joguk sincs meghozni a döntéseket helyettük. O'Neill-ék 1xű, a kapcsolatfelvétel feladatára hivatalosan alkalmatlan katonák és tudósok, akik idegen lényekkel konspirálnak folyton-folyvást. Legalábbis így látszik ez egy hataloméhes politikus szemszögéből.
Ne feledjük, mi sokkal többet tudunk O'Neill-ékről, mint akár ők saját magukról, mivel egy/több láthatatlan kamera megy velük és másokkal is, hogy a történet minden fontos aspektusát láthassuk. Kensingtonnak ők csak 1xű kellemetlen púpok a hátán, akik nap- mint nap, minden elképzelhető módon megszegik az összes katonai és civil előírást, önbíráskodnak, hadianyagot lopnak, nyíltan csalnak, jelentéseket hamisítanak meg stb.-stb. A való világban már réges-rég felkötötték volna őket hazaárulásért, avagy ami eszükbe jut éppen, vagy elküldték volna őket Izlandra melegvízforrásokat kutatni...
Maga szempontjából Kensinek igaza van. Csakhogy a jog, a törvény, az igazság, a hazafiság és sokminden más is relatív ugyebár...
A rossz emberek mindenkiben rosszat látnak és mindenkiben ellenséget vélnek felfedezni, azon 1xű okból, hogy magukból indulnak ki és ezzel a saját seggük alatt vágják a fát. -
Nuki #3819 Tényleg szép volt a beszéd :)
Azért sokszor kell bízniuk másokban, az ösztöneikre hagyatkozva, és természetesen azért egy kicsit kell vigyázniuk magukra, mert különben nem lenne nekünk jó kis sorozatunk ;) -
#3818 még védőbeszédnek is jó lenne!
Összehozzalak Kensie szenátorral?
-
#3817 Nana. Ők abszolút szuperhősök, mondhatni eternális csempionjai a Földnek. Mind úgy KEZDIK a fősztorit, hogy már mindent buktak ami számukra fontos volt, MÉGIS kapnak egyetlen nyúlfarknyi esélyt, hogy azt tegyék, amit a lelkiismeretük diktál.
Aztán a sorozatban: meghalnak, úraélednek, folyton megkínozzák őket, idegen lények élnek bennük, évezredek bölcsessége zúdul reájuk, robotkópiákat kapnak, átprogramozzák őket, megismernek isteneket, idegen fajokat, felemelkednek és letaszíttatnak, megtapasztalják a túloldalt, járnak időn és téren át, más galaxisokban, alternatív idővonalakban, párhuzamos dimenziókban és virtuális valóságokban, küzdenek istenekkel és halandókkal, szeretnek és megbocsátanak, kezelik őket árulóként és nemzeti hősként, gyakran meg- és elítélik őket és ki is szabadítják számtalanszor, tucatszám hullanak el mellettük a társaik, nem bízhatnak senkiben, mégis igyekeznek nyitottak maradni...
ÉS SOHA, egyetlen pillantaig sem nézik a saját boldogulásukat, vagy törődnek a saját túlélésükkel. Már réges-rég túl vannak az ilyesmin.
EZEK a HŐSÖK! Csipázom O'Neill-t, mikor végképp kilátástalan helyzetben, halálosan megfenyegetik őket (csak a szokásos) és ő megfáradt, enyhén gúnyos vigyorral jelzi, hogy most aztán naaaagyon megijedtek! :DDDD No persze. -
Amcir #3816 De és akkor bepakoltak egy kis plutóniumot a K'Tau napjába. -
#3815 igazából ez az egyik hibája a sorozatnak, mindig más az időutazás.
1969 címűben pl. az idő önbeteljesítő volt. a 2010 c.-ben már alternatív idővonalak voltak. aztán Moebius-ban már egy időbvonalban -ha 2 ezer év késéssel is- de létezhet valaki kétszer. aztán az utsó részben meg a visszautazó Teal'c "kiüti" a már ott lévő Teal'c-et. A filmben meg Daniel Jackson felhívja a másik saját magát...
#3814: GOTO #3810 -
#3814 Meg napkitörés kellett a 60-as évekbe visszautazáshoz is
De nem utaztak át egyszer simán csak egy útba eső csillagon is? -
Nuki #3813 Carter egyszer a jövőben szuperszámítógépekkel számolta ki egy napkitörés idejét, és egy cetlit dobtak át a kapun, ami a múltba érkezett.
Mindig is meglepődtem, az sg tagok mennyire önzetlenek a saját alternatív dimenziójukkal (vagy a jövőjükkel, múltjukkal) -
Amcir #3812 Nem, nem az a napkitörés amire te gondolsz:) És szerintem az agyvérzés az csak poén volt a vörös égbolt miatt. -
#3811 napon keresztül nem időutaznak? :] -
#3810 sztem semmi. legalábbis nem rémlik ilyesmi.
- ha napon megy keresztül, akkor O'Neill agyvérzést kap
- ha fekete lyukra nyitnak, akkor nem záródik be a kapu és "bejön" a feketelyuk a kapun
- feketelyukkal "görbítették" a párhuzamos valóságokban féregjáratokat úgy, hogy egy csomó csk csapat érkezett az mi sgc-nkre -
#3809 asszem összekeverednek a párhuzamos dimenziók, vagy ilyesmi -
Amcir #3808 Mit okoz a sorozatba ha a féregjárat fektelyukon megy át valamelyik részbe szó volt róla de nem emlékszem(de nem lehet valami súlyos különben a galaxis jó részét nem tudnák tárcsázni). -
#3807 Húú, a tábornoknak milyen exneje van O_O -
#3806 Valóban! (kicsit meghajol, és elmosolyodik) -
#3805 Vagy inkább: "Indeed" -
#3804 Ámen. -
Nuki #3803 Az igazi rajongó nem körülményeskedik mint egy fürdőskurva hogy szinkronos vagy eredeti, megnézi. ;D -
#3802 ha valaki igazi rajongó!
annyiszor nézi ahányszor jólesik, de nem 1xer -
#3801 hát igazi rajongója vagyok igen sok sorozatnak, de a legtöbbnél néha már szentségtörésnek érezném szinkronnal megnézni. egyébként is, ha értem angolul és már ott van elérhető közelségben, miért akarnám magyarul is mégegyszer megnézni. az eredeti még mindig elérhető lesz. (eredeti, mint eredeti hang, nem mint original copy :D ) -
cash888 #3800 én meg úgy látom, hogy az igazi rajongó leszedi feliratosan (ahogy mondtad), megnézi, aztán ha kijön szinkronosan, megnézi úgy is... ;)
nálam így volt :P -
Monoton #3799 Hát én úgy vagyok vele, ha igazi rajongó akkor az szedi le megjelenés után másnap és már nézi is :D Vagyis utána már nem nézi meg szinkronosan biztos, max. ha nem unatkozik egy hideg téli du. és bekapcsolja a TV.t :P