4251
  • tnm #3851
    ilyesmit nem nagyon szabadna, de pü-t valamiért nem tok küldeni, mert hülyén jelenik meg a küldőablak :S

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    mikor bezárt az endless-skyline, akkor lett az ncore -innen a new beginning, meg beyond endless-skyline szlogen-ek az alap skinen.
    az encore jelentése pedig: "megismételtet, megismétlés, megújráztat, ráadás, újrázás". jelen esetben valami olyasmire utalhattak, mint pl. mikor vége a koncertnek, elköszön az együttes, majd visszajönnek és zúznak még egyet-kettőt. ezaz "aenkór"
  • Lompi73
    lehet low vok de nem tudom még most se.
    egyszerübb lett volna ha leírod, simán.....
    THX
  • tnm #3849
    áhh, feladom. a legtöbb ember nem vágja a szójátékot, és azt sem érti, hogy honnan jön (hint: alap skin mellett nézd meg mi a szlogen), azért nevezik magnak, vagy magocskának, mert ennyit értenek belőle. de tényleg feladom. (a többi gondolom nem nekem szól)
  • Dante73
    Mivel a köztudatba mint "mag" került be, így a szó esetleges többi jelentése nem releváns. És mivel az oldal meghívós, felesleges linket adnom. Maghívót pedig még a rokonaimnak sem adtam...
  • tnm #3847
    és szted mi az oldal neve? mert nem az, hogy core.
    ugye azt ismerjük, ahogy pl. az envision-ből nVision lesz. (vagy extra-ből Xtra), nah ugyanígy...
  • Lompi73
    linket v cimet kérhetnék
  • MerlinW
    a "core" márpedig magot jelent:)
  • Lompi73
    a cseresznyének is van!

(ez mit is jelent pontosan?)
    lehet, hogy én vok béna de nem értem
  • tnm #3843
    off
    sok ember nem tud angolul és 'mag'-nak hívja, pedig sztem az inkább 'még' akar lenni (pontosabban "ráadás")
  • Dante73
    mag
  • Lompi73
    honnan szedted le
  • Dante73
    tévedtem. A lejátszóm voét szar. Jó release.
  • Dante73
    Leszedtem az ark of thru-t, de nagyon gyenge verzió. (Roszqtya) feliratok fele nincsen meg, soxor nem is arról beszélnek, mint a felirat. melyik release-t ajánljátok, amelyik felirata jó?
  • Encore
    A McKay és a citromos csirke esetére én azt hittem hogy egy amolyan belső poén, hogy mivel megváltozott a jelen (sok minden más lett ugye) ezért McKay ott nem allergiás a csirkére.
  • Lompi73
    az időutazás során véghezvitt cselekedetek mindíg és sokféle formában hatnak a jövőre! (2)

(1) ugrójuk max mindíg csak 2 lehet de az is csak a múltban!
  • haywire
    na most:
    Az Ori tudtommal meg"semmisült" akkor amikor a szuperkapu átküldték Merlin fegyverét, csak a hívői nem tudnak erről. Adria (vala lánya) jó kérdés, szerintem a 3.filmbe lesz róla vmi amiről tudjuk hogy 2010ben fog kijönni. De viszont nem tudom hogy hisz-e benne még valaki, mármint isteníti-e őt vki, mert ugye az Ark of Truth című filmbe megmutatták a hírnököknek az igazságot. Ba'al a 10 évad végén még él, az akkor egy klón volt, a valódi Ba'al-t a Continuum című filmbe ölik meg (bár lehet még benne gikszer de én nem látom valószínűségét, hogy visszajönne a 3.filmbe)

Remélem semmit nem hagytam ki, és ha valamit rosszul tudok javítsatok ki.

Na és most jöhetnem az én kérdéseim, vagy affélék.
    A 8.évad befejező duplarészében a Moebius I-II.ben:
    1. A rész végére elvileg 3 ugrójuknak kéne lenniük. Mert ugye az eredeti az 1, amikor visszamentek először a múltba akkor az rájukmaradt ezt bizonyítja hogy tudták azt használni, és megint visszamentek a múltba ahol így szintén kettő volt és ahogy telt múlt az idő a végleges jelenbe 3nak kell lennie, mert van az eredeti meg az a kettő ami a múltból maradt egyiptomba. Ez egy hosszú kifejtés volt de szerintem így lenne evidens.
    2. ez egy baki, a 2.jelenbe McKay elhívja Cartert ebédelni és mondja, hogy most vmi citrusos kaja van. Én úgy tudom hogy McKay allergiás a citrusfélékre (és szerintem a múltba való visszautazás ezt nem befolyásolta)
    3. még van egy harmadik észrevételem is de az most nem ugrik be, majd még egyszer megírom.
    Bocs hogy ilyen sokat írtam.
  • cash888
    most, hogy levetítették a 10.évad utolsó részét is magyar szinkronnal, tud valaki DVD-borítót a 10.évadhoz magyarul? már csak ez kell a teljes kollekcióhoz... Nagyon szépen köszi előre is a segítséget!
  • tnm #3834
    nézd meg a filmeket, egy csomó mindenre választ kapsz!
    A°rk of Truth
    Continuum
  • Dante73

Ja, igen, Valaa lánya akkor most hová került? Ori galaxisba, és Ő az egyedüli Ori, vagy a mi galaxisunkba, és felemelkedettek nem engedik garázdálkodni, vagy most mi a szösz van. Mert hogy az összes dolog sikerült, hát--- Nagy szerencse kellene hozzá...

Bocsi a dupla post miatt. Ez elsőre kiesett a fejemből.
  • Dante73
    Nem tudom, hogy ez a vita lejátszódott-e, vagy sem, ezért inkább rákéredzkedek.... Szóval, 10/20. Csk1 befejező epizód. Csomó dolog nem tiszta. (Én kivártam a magyar szinkront, a továbbiak spoilerben, hátha valaki még nem látta.

1; Ori-al mi van? Meghaltak, vagy sem? Ugyanis hogy Baal(?) azt mondta, még nem biztos.
    2; Baal volt aki meghalt, vagy egy klón, vagy egy másik Goa'uld... Ez sem tiszta.
    3; Asgard fegyverek, Asgard tudás megmaradt, tehát akkor most le tudjuk győzni a hajókat? Ez a vége? érdekes....
    4; Időlassítás... Már bocsi, de ez egy baromság. Mármint az ott töltött 50 év. (Szegény Teal'c) Lelassítom az időt, feltöltöm a pajzsot, (ha kell megjavítom előtte,) majd kilövöm az Ori hajót... Nem logikusabb? Azzal, hogy O'neal elhagyta a sorozatot, sokat vesztett az érdekességéből, bár Claudia Black azért dögös egy fehérnép...

Hirtelen ennyi. Kíváncsian várom a véleményeket!
  • Sir Quno Jedi
    Nem akart, hanem AZ! ?:D
  • Nuki
    Gondolom Kinsey senátor akart lenni.
  • RelakS
    ÉS? Én meg magyarul néztem.
  • Sir Quno Jedi
    Jóvanvaze, félig aludtam.
  • haywire
    aki angolul nézi annak már rég vége.

ki is az a kensington? ilyenkor reggel be vagyok fagyva.
  • Narxis
    Jah.
  • RelakS
    Véééééééééééége :/

Hogy is van? A 10. évad után filmek jönnek?
  • Narxis
    :DDDDDDDDDDDD
  • tnm #3823
    Kensigton, mert mindig be akarta zárni a Csillagkapu programot. Ez a kensington zár. :D
  • Kori
    Kinsey
  • Lompi73
    ez most nem jött be!
  • Sir Quno Jedi
    Kensington pontosan tudja miféle hősök is a mi hőseink, pont ezért akarja kiiktatni őket! :D Veszélyesnek tartja őket és elfogadhatatlannak, hogy ők döntenek a bolygó és az egész faj sorsában (méghozzá gyakran). Ők ugyanis nem az emberiség megválasztott vezetői (mégcsak nem is nagykövetei egyetlen államnak sem), ellentétben a Kensington féle politikus genyókkal, így joguk sincs meghozni a döntéseket helyettük. O'Neill-ék 1xű, a kapcsolatfelvétel feladatára hivatalosan alkalmatlan katonák és tudósok, akik idegen lényekkel konspirálnak folyton-folyvást. Legalábbis így látszik ez egy hataloméhes politikus szemszögéből.

Ne feledjük, mi sokkal többet tudunk O'Neill-ékről, mint akár ők saját magukról, mivel egy/több láthatatlan kamera megy velük és másokkal is, hogy a történet minden fontos aspektusát láthassuk. Kensingtonnak ők csak 1xű kellemetlen púpok a hátán, akik nap- mint nap, minden elképzelhető módon megszegik az összes katonai és civil előírást, önbíráskodnak, hadianyagot lopnak, nyíltan csalnak, jelentéseket hamisítanak meg stb.-stb. A való világban már réges-rég felkötötték volna őket hazaárulásért, avagy ami eszükbe jut éppen, vagy elküldték volna őket Izlandra melegvízforrásokat kutatni...

Maga szempontjából Kensinek igaza van. Csakhogy a jog, a törvény, az igazság, a hazafiság és sokminden más is relatív ugyebár...

A rossz emberek mindenkiben rosszat látnak és mindenkiben ellenséget vélnek felfedezni, azon 1xű okból, hogy magukból indulnak ki és ezzel a saját seggük alatt vágják a fát.
  • Nuki
    Tényleg szép volt a beszéd :)

Azért sokszor kell bízniuk másokban, az ösztöneikre hagyatkozva, és természetesen azért egy kicsit kell vigyázniuk magukra, mert különben nem lenne nekünk jó kis sorozatunk ;)
  • Lompi73
    még védőbeszédnek is jó lenne!
    Összehozzalak Kensie szenátorral?
  • Sir Quno Jedi
    Nana. Ők abszolút szuperhősök, mondhatni eternális csempionjai a Földnek. Mind úgy KEZDIK a fősztorit, hogy már mindent buktak ami számukra fontos volt, MÉGIS kapnak egyetlen nyúlfarknyi esélyt, hogy azt tegyék, amit a lelkiismeretük diktál.

Aztán a sorozatban: meghalnak, úraélednek, folyton megkínozzák őket, idegen lények élnek bennük, évezredek bölcsessége zúdul reájuk, robotkópiákat kapnak, átprogramozzák őket, megismernek isteneket, idegen fajokat, felemelkednek és letaszíttatnak, megtapasztalják a túloldalt, járnak időn és téren át, más galaxisokban, alternatív idővonalakban, párhuzamos dimenziókban és virtuális valóságokban, küzdenek istenekkel és halandókkal, szeretnek és megbocsátanak, kezelik őket árulóként és nemzeti hősként, gyakran meg- és elítélik őket és ki is szabadítják számtalanszor, tucatszám hullanak el mellettük a társaik, nem bízhatnak senkiben, mégis igyekeznek nyitottak maradni...

ÉS SOHA, egyetlen pillantaig sem nézik a saját boldogulásukat, vagy törődnek a saját túlélésükkel. Már réges-rég túl vannak az ilyesmin.

EZEK a HŐSÖK! Csipázom O'Neill-t, mikor végképp kilátástalan helyzetben, halálosan megfenyegetik őket (csak a szokásos) és ő megfáradt, enyhén gúnyos vigyorral jelzi, hogy most aztán naaaagyon megijedtek! :DDDD No persze.
  • Amcir
    De és akkor bepakoltak egy kis plutóniumot a K'Tau napjába.
  • tnm #3815
    igazából ez az egyik hibája a sorozatnak, mindig más az időutazás.
    1969 címűben pl. az idő önbeteljesítő volt. a 2010 c.-ben már alternatív idővonalak voltak. aztán Moebius-ban már egy időbvonalban -ha 2 ezer év késéssel is- de létezhet valaki kétszer. aztán az utsó részben meg a visszautazó Teal'c "kiüti" a már ott lévő Teal'c-et. A filmben meg Daniel Jackson felhívja a másik saját magát...

#3814: GOTO #3810
  • RelakS
    Meg napkitörés kellett a 60-as évekbe visszautazáshoz is

De nem utaztak át egyszer simán csak egy útba eső csillagon is?
  • Nuki
    Carter egyszer a jövőben szuperszámítógépekkel számolta ki egy napkitörés idejét, és egy cetlit dobtak át a kapun, ami a múltba érkezett.

Mindig is meglepődtem, az sg tagok mennyire önzetlenek a saját alternatív dimenziójukkal (vagy a jövőjükkel, múltjukkal)
  • Amcir
    Nem, nem az a napkitörés amire te gondolsz:) És szerintem az agyvérzés az csak poén volt a vörös égbolt miatt.