Ati RadeOn 32Mb DDR/SDR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AsusDVD vagy PowerDVD vagy MicroDVD lejátsza jól...
FIGYELJEN MINDEN RADEON TULAJ!!

Sziasztok! azthiszem elõjött az elsõ "bug" a RADEON-ból. A DVD lejáttszásról van szó (úgy tudom hardweresen támogatja). Nekem eddig egy ATI RAGE FURY MAXX teljesen jól lejáttszotta a DVD-ket, de tegnap kaptam egyet kölcsön és AKADOZIK de nagyon. A legújabb driver van fönn, és a Radeon tweak-errel is próbáltam állítani a DVD beállításain, de semmi eredmény. Nem tudjátok mi lehet a baj???? Nagyon fontos volna. Most nem tudom a kártyám szar, vagy a gépem kevés (eddig jó volt, PIII 500).
HELP!

a balettpatkány

Duron900
166/166:2410
200/200:2860
XP nem kell még........
Új driver megnéyte már valaki???
Dikkma

ATi Radeon LE 32 mb DDR : 23800 ft, itt!
43As driverrõl senki sem tud semmit mondani?
Valami haszon?
Na a 99es már télleg nincs fent sehóó mind1 a 03as kb ua.
Link: http://driver.ati.com/drivers/98me-753-010409x.exe
Gyó belinkelem
A 99es.....no bug mérés alapján korrekt sebesség..van jobb sebességü de az bugos
WWW.Rage3D.com v WWW.ATi.com
Még mindíg találni hibát a Radeon meghajtóprogramjában...

Aki ATI Radeon DDR-es videokártyájának teljesítményét / stabilitását / tuningolhatóságát a 3DMark programmal teszteli és azt tapasztalja, hogy a teszt során lefagy a gép (esetleg akkor is, amikor minden alapfrekvencián jár), az töltse le az ATI honlapjáról vagy a drivers.hu-ról a legújabb meghajtó programot, mert azzal megszûnik ez a hiba. Esetleg aki már járt a www.madonion.com-on és látta ott a Radeon tesztet, nem kell bedõlni annak, hogy az SDR memóriával rendelkezõ videokártya a gyorsabb, tehát nem körözi le a DDR-t (nem is értem ezt hogy hozhatták ki). A tesztek alapján a DDR-es változat a Geforce 2 Ultrát is megszorongatja... (de nem körözi le).

Tuning során a kép "szemetelését" a memória túlmelegedése okozza, annak ellenére, hogy 6ns-os memóriával szerelik (166MHz), mégis különösebb gond nélkül járatható 190MHz-en. Sõt ha valaki vásárol két chipset hûtõt és azokat félbevágja és "ráoperálja" a memóriákra, akkor némi légárammal a 220Mhz is elérhetõ. Ez nagyon sokat dob a kártya sebességén.

Tipp: Érdemes ATI Radeont vásárolni, mert ár/teljesítmény szempontjából igen kedvezõ. Igaz ugyan, hogy majdnem másfélszer annyiba kerül, mint egy MX-es Geforce2-es, de ezért a pénzért majdnem egy GTS teljesítményt kapunk, de ott van alternatívának a Radeon LE-s változat, ami noha "butított" változat, de ez gyakorlatilag visszaállítható.
Gyerekek nagyon király: vettem egy RADEON 32Mb sdr-t és kurva jól megy, meg szép a képe.
3dMark2000 kb. 3500 pont a köv. géppel
ASUS p3v4x
PIII 500

ES meg semmit nem tunnungoltam rajta!!!!! Nekem az elõzõ ati kártyám volt egy szinten egy GeFos 2 MX-el (leteszteltem), de a RADEON van egy árban velük!!! Nagyon hülye az aki ilyen árak ~ teljesítmény mellett nem az ATI-t választja.

Egy kérdés: nem tudjátok honnan lehet overclock -t letölteni az ATIhoz? Meg az ARK demot honnan lehet leszedni? Vagy rajta van a CD-n csak én nem vettem észre?

a balettpatkány

a VE abba csak a HydraVision van ami jó.......a LE pedig DDR csak no Hyper-Z
Dikkma
Valahogy így.... az a LE...
http://members.home.net/carz2/radeon.htm
Itt mindent +találsz!!!
de mért nem raktak rá ventit????????
Nemértem meg gyengített lett a mag is vagy mi?
Dikkma
Ezt azért csinálják, mert ha egy láma lát a boltban egy 32 megás meg egy 64 megás kártyát, a 64-est veszik meg. Mert az szerintük jobb. De nem jobb. Na mindegy.
A memória meg most ingyen van, így minimális többlet a 64 mb. Ezzel néhány MX-et legyaknak, a saját javukra.
Az ATI oldalán megjelent egy új termékleírás, amely egy meglehetõsen furcsa kártyáról szól.

Ha az információk igaznak bizonyulnak (márpedig miért ne lenne igaz, hiszen az ATI saját weboldalán jelent meg: http://www.ati.com/na/pages/products/pc/radeon64_sdr/index.html ), akkor egy olyan RADEON kártyát vásárolhatunk meg a közeljövõben, amelyen 64 MB SDR SDRAM található. Egyelõre nehéz kitalálni, hogy az ATI mérnökei mit szeretnének ezzel a termékkel elérni. Az egyetlen magyarázat az, hogy a cég követi az nVidia lépéseit, mivel kapható olyan GeForce2 MX 400 kártya, amelyen 64 MB SDR SDRAM kapott helyet. A GeForce2 MX architektúrájában némileg eltér a GeForce2-tõl, ezért olcsóbban elõállítható, és kicsivel olcsóbb, mint egy teljes értékû GeForce2 kártya. Az ATI viszont az SDR és a DDR memóriát használó kártyáját is ugyanarra a chipre építi. Ezért a 64 MB SDR SDRAM-os RADEON jóval drágább, mint a 32 MB DDR SDRAM-ot tartalmazó verzió. A tesztek alapján viszont a plusz 32 MB lassú SDR memória csak a nagy felbontásokban érvényesül, és még így is sokkal kisebb sebességnövekedést lehet vele elérni, mint a kétszer nagyobb sávszélességgel mûködõ DDR memóriával. Ezért a 64 MB-os SDR RADEON a legtöbb esetben lassabb lesz, mint az olcsóbb, 32 MB-os DDR RADEON. Viszont akkor ki fogja megvenni? Csak bízni lehet abban, hogy erre az ATI is rájön, és nem kezd bele egy olyan termék gyártásába, amire nem lesz kereslet.
Még egy dolog szólhat az ATI döntése mellett: elképzelhetõ, hogy a raktárakban nagy mennyiségû SDR memóriachip van, és ettõl szeretne a cég minél gyorsabban megszabadulni. Ezért a kártyát talán az elõállítási árnál olcsóbban árusítja majd (például ugyan annyiért, amennyibe a 32 MB-os SDR változat kerül). Ebben az esetben érhetõ, hogy miért hoznak ki egy ilyen „innovatív” terméket.

jo elvannak
dewdew
nem, az XbitLabs-rol
Anandtechrõl szedted??????????
Bradock
Radeon LE teszt (gigahertz)

dewdew: Jó az oldalad! Csak így tovább!
dewdew
Cikk a RADEON LE-rol!!!

www.nexus.hu/matusek

Az oldalt en csinaltam, ha van valami eszrevetel, akkor az mailbe, vagy ide.

koszi
a 31es ISZONYATSZAR volt szal már ki se próbálom......maradok a 99esemnél
az hogy driver neki való az aztán lényeg is....
csak az az érdekes hogy a srd rõl is csak novemberben jelent meg a veblapon valami......
nem tudjátok, hogy van - e RADEON LE TV Out -os kivitelben? És ha igen körülbelüli árat tudtok mondani?

a balettpatkány

VE meg butitott lassabb még a rendes SDR esnél is

Coine
Hol van már a Radeon II ???????

< img src:http://images.kbench.com:8080/kbench/hardware/new/2001_06/radeon_le_ultra/box.jpg>
hopp a képek😊
nha vannak újabb hírek...
Lesz Radeon LE ultra!
"This is an official radeon LE "ultra" which is basically the same card with 32DDR but the priceline is within that of LE's with H-Z enabled in bios.
ATI's official reseller, Unitech, claims that it's produced bt ATI itself for asian market only."
Hát ebbõl kimaradunk

Illetve az SE:

mi ez a kipusztultság?
ALi
Ez nevetségesen eccerü
Annyit teszel hogy leszeded mondjuk a cdrõl azt az exes drivert az eglszet s az AtiDrive könyvtárat kicseréled
Kiraly, és milyen alaplapod van hozzá. VIA vagy INTEL? Csak azért kérdem mert nekem egy régebbi ATI kártya a VIA alaplapokkal "rakoncátlankodott".

a balettpatkány

Hát az egy külön téma........
Ugyanis nállam a demó rendesen mert ok de a rip semmi...Hogy mért no comment de nem nagy szám ne az legyen a legnagyobb bajod....
Konkrtétan meséljek.....hát figyelj nincs vele szinte semmilyen gond driverek korrektek képminõség állat sebesség OK húzhatóság megintcsak korrekt szinte semmivel nincs baja csak tweakerbe be kell állítani minden gaménak megfelelõen s akkor zúzhatsz mindennel..
Textúrahibák nincsenek vagy csak pár gaméba van(Tony HPS2 Ventúra pálya....)de ezt el lehet viselni......vagy veszel nVidiát kocsifos képpel ugyanilyen speedel s naponta szedheted le a drivereket hozzá
biztos jol 😊
Dikkma
Bocs, Bazsi és nem tom, ki!

Dikkma
sajna nincs de ha találok akor bevágom
hoppá pont 1000. -ént
az a baj hogy nem most veszek kártyát...eredmény nincs???????
3D Chipset] Egy pár héttel ezelõtt már képek is megjelentek az ATi Radeon SE videokártyájáról, ami gyakorlatilag egy gyárilag túlhajtott Radeon 64MB. A kanadai gyártó akkor minden létezõ helyen és módon tagadta egy Radeon SE nevû termék létezését.
Aztán néhány Radeon-vásárló azt vette észre, hogy a kártyáján 5T memóriachipek vannak és a videochip meg a memória órajele 198 MHz. A dobozon semmilyen árulkodó jel nincs, de a kártyán és mûködés közben jól láthatók az eltérések:

SiSoft Sandra és Powerstrip a kártyát Radeon SE-nek ismeri fel
A gyári órajel 198/198 MHz
A chipen nagy fekete hûtõborda van a kicsi ezüst helyett
A hátoldalon "Made in Canada" matrica
5T memóriachipek
na Ati is követi Nvidia utját

FIC Radeon VE

Jetway RADEON 32MB DDR

Xelo Storm-128 (RADEON VE)

nem azért de ezek közül én csak a FIC röl halottam . ami meg az also képet illeti enél igénytelenebb márkát meg kivitelezést még nem látam mintha egy s3 trio64 lenne 😊
ja
legalább elleszel vele tovább
A VEn nincs! tv-out csak 2 monitorkimenet....szal arra ne alapozd a jövõd...meg 183MHZ mellette 1!!!!!! pipeline 183as fillrate ami elég gyengus...kb egy G450....
KérlekRadeonTweakerrel hútom most 200/260! on megy ez "csak" 700pöttyöt jelentett 3dmark2001be s 26FPS-t Q3TAbe(1024*768*32)
Szal inkább csak a ramot húzd
elvileg a Lobbyban lévõ villogást javítja csak...kár hogy nekem az sincs😊))))))))))
hwswn is van link és a Rage3dn is van
jah meg oly kiegyensúlyozatlan lett ez is
de lehet hogy ha fejlesztek inkább a Radeon3 lesz majd
MuERTe
hát nem sietik el,de jo munkához idõ kell.
amugy meg szerintem az nvidia kapkodta el a gf3 megjelenését.jövö tavaszig nem indokolja semmi a jelenlétét.dehát õk tudják.maguk alatt vágják a fát😊
én inkább a minõséget választom akár még a sebesség rovására is.
Az ATI kedden bemutat egy új technológiát, a TRUFORM-ot, melyet a közelgõ Radeon 2-es videokártyájukba kívánnak integrálni. Ez az új technológia lehetõvé teszi a játékfejlesztõk számára, hogy a játékon belüli modelleket minden eddiginél élethûbbé tegyék.

Az új technológia gyakorlatilag olymódon mûködik, hogy hardveresen egy lapos képet gömbölydeddé tesz, eredményképp élethûbb arcmodellezést tesz lehetõvé. A TRUFORM DirectX 8.0-s funkciókat használ, így aztán viszonylag könnyû lesz az új játékokban felhasználni.

Mint tudjuk, az ATI a Radeon 2 mintapéldányait késõ tavasszal kezdi gyártani, s a tömeges bolti megjelenést nyárra tervezi

késö tavaszal, az télleg késö lesz..
nemhiszem hogy nem elég......simán jó azt akkora erõmûved van hogy nehiszem hogy pont az a 10fps számítana
dewdew
ha a jatekok meg nem szaggatnak veszettul, akkor vard meg a radeon2-t