Ati RadeOn 32Mb DDR/SDR

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

amúgy nekem 750nél megáll a fill rate-sdr hátránya-
nemtom de esetleg elküldöma beállitást ha van rá igényed...
De persze ezen már nem stabil...bár a borda alánéztem és csak az egyik fele alatt van trutyi.../asszem hűtő csere lesz...😊/
hja és a kértya 218/404 Mhz-en ment
Addig szenvedtem míg kereken 900MTexels/s
sikerült kicsikarni a kártyából...😊
Egyébként a ragasztásokról...
Én már sok kártyát alakítottam át..pl az utolsót savage2000-et ami bírta a 166/210Mhz-et (fesz növeléssel persze../ lecseréltem a bordát egy pI-re vékonyan beszilikon zsíroztam /a hiedelmekkel ellentétben nem kell vastagon.../ és a 4 sarkára pillanatragasztó csepp.Ez bőven élég volt ahoz hogy,elvégezze a feladatát tehát a megfelelő hűtést.
Ui.:lehet a pillrag.cseppet a bordára átlósan is rakni tehát elég 2 csepp is!
Bandee
ezt sejtettem, de csak nem akar szugerni. meg probaltam table fog-ot is (regen nvidia kartyaknal muszaly volt), de ez sem volt vmi yo 5let. amugy agp tex ... enabled. de csak nem akar yo lenn ? kerdes : mer visz nekem csak 2750-et a gepem ?
Athlon 1.2G
256 PC133-as RAM 133Mhz-en
Radeon LE 183/183-on

5let ?

várj felrakom a demóját s kavarok egy beállitást hozzá ha lesz időm de szerintem neked is meg kellene ezt tudni csinálni
Nagyvonalakba tudod nem hogy mi kell a szekröfájsznak nem?nagyfelbontásu tex,lvb meg agp tex...kisérletezz
Jha Én is kisérleteztem ma majdnem kisütés lett belőle
Meghajtottam a gépet,12percig birta de amit akartam az megvolt:a 3dmark2001 lefutott😊
Eredmény:
Duron 1105 8.5*130
256MB 130as ram-nem mertem átkapcsolni 133asba mert akkor a 162t nemhiszem hogy birta volna...
A mexokott radeon sdr 200/200on
7153as driver
Eredmény:3189
Lala:ezen még nemkgondolkoztam mert most a borda megtervezése lemérése berajzolás az elvitte az időmet.Majd utánna nézek.serintem amúgy vezeti is lehet nem egy réz de vezeti
mára ennyi
Bandee
amúgy télleg lassabb a 7153-as driverrel 😞 2750 a 3020 helyett ! SUX
Mind1, a játékok repesztenek, szarok a 3d mark 2001-re 😊
De a Sacrifice gondomra kivancsian várom a megoldást !

Bandee
mit állítsak ?

Bandee
es megis mit allitsak ?

radejon twíker
Bandee
az igaz. csak 1. megpedig a sacrificeban ! allandoan eltunik az egesz terep, es csak az eg laccik. a readme-ben azt irjak radeon-ra : diable fog. oks. meg is van, de ugyanolyan ! 5let ?

Én most egy átmeneti kicsit raktam rá
P1es borda 4 részre vágva ezek a ramra szilikonzsírral megkenve ezáltal ott is rakad és át is megy a hő és ha baja lenne még él a garancia
De most tervezek egy újat minden fogatás nélkül inkább odaragasztom vagy valami durvát...
ez már Piies borda lesz..
jha a venti az télleg pici ahelyett egy kis PIIes venti is elég vagy egy mostani 68as kaliberü😊
nekem ramhűtők nélkül 176nál szitált ramhűtővel 190és ez csak átmeneti
bandee:Azért ad kevesebbet mert kijavitották a hobákat
én már leszarom azt a progit a játékok a lényegek NEM?
driver most szerintem szünetrelni fog de a Detonator 4el szerintrem fog egy debütálni😊
addig ez...bár semmi hiba nincs benne nem kell izgulni
Bandee
Szerintetek, mikor lesz vmi driver frissites vegre ? Eleg regen volt, majdnem 2 honapja !

Bandee
de q3 team arena-ban meg +8 fps 😊 Nem ertem. De legalabba nem ugral a Max Payne-es reszletben a csavokon a textura ! Amugy is most nyomom a game-t (most lattam yonak a gepem hozza)

Bandee
hát ez a 7153-as driver sux. vazz' kevesebb pontod ad a 3dmark2001, de a 2000 tobbet. ez megis hogy van ? na nekiesek a registry guberasanak asszem, akkor is kisajtolok belole 3000 feletti pontot 😉

Sűrgős segítségre lenne szükségem. Van egy 64 Mb VIVO kártyám. DE! Azt szeretném kérdezni hogy milyen verziójú Multimedia Center használjak a captureözéshez + milyen beállításokkal?
Előre is THX!
jha és az újjak között már ottvan a 200/200on járatottak.
nemtom biztos képes vagy kifogni HA elolvasod miben más
mert az a plusz órajel megéri😊
Dikkma
Azt írták, most 45+fa újan. Vedd meg, ha nincs tönkrerakva.
KBB
Jaja, megéri, a piaci ára most valahogy 55+áfa körül mozog.

by kbb

http://parallelorealms.blogspot.com

KBB
ATI

by kbb

Irsz pár eredményt?
Radeon, de inkább LE. 20820+sarc az E-connect-ben (08.30. árlista). Ha a TV out nem fontos (ala SDR Radeon), akkor ezzel sokkal jobban jársz.

ATI
Na igen...
meg alapból szimpibb cég
csak a driverek szólnak az nvidia mellett
Csatlakozom....fjűcsörlistje is jobb..
ATI!!!
nem kérdés....
ATi
A Radeon ddr "sokkal" jobb mint egy sdr....
De akkor is a Radeon Le ami a legjobb választás..
Majdnem egy GTS szintjén teljesít 32bit-ben meg is előzi néha...
3DMark2001-ben meg is veri....
a Jobb húzhatóság és a könyebb beszerzés és a minimális különbség és semmi bioszég vagy registrizés.
ha nem kell akkor le vagy sima sd
az a Radeon Ve mert DualViewnek hiszik amikor HydraVision van nem kell azon semmit se nézni.
Khegyetlen 183as fillrateja és a T&L hiánya miatt hagyd.
Na a vásárlásodról:Akarsz-e tv-n filmeket nézni játsani alias kell-e neked a Tv-out?
Ha kell:akkor az SDR/TVout az ami neked való mert 27ezres ára és jobb chipjei melette szólnak.
Mivel azt mondtad a pénz szab határt a 64MBos ViVO DDR-t szerintem haggyuk
Ha nem kell akkor sima DDR vagy SDR vagy LE
őszintén Én az első 2tajánlom mivel mint látod,okosnak is gondot okoz a beszerzése s még bioségetéssel vagy softwaretuningal se mindig éri utól a sima ddr-t.Indok:válogatottan rosszabb csipek vannak rajta.Persze árához képest ez a legjobb választás HA CSAK játékra kell és képes vagy rá rakni egy ventit-lehet a boltba raknak de ha tuningolni akarsz az szerintem kevés lesz.
A DDRes 36rugó az sdres 24 a LE pedig 22 és 20között mozog de láttam 19ért is!
Ha játszani akarsz akkor nyugodtan vedd meg a KYROIIt.hogy mért?mert nincs igazi játék amely kihasználja a t&Lt.és leszarhatod nyugodtan a 3dmarkokat mert egy pont nem szólhat egy egész kártya ellen.
Képminőségbe semmi különbség,mind2nek gyönyörű.Ez igaz a 3ds képre is.Abba is van tv-outos ha kell.Én a VIVID XS-t ajánlom abba.
A döntés a Tied:Kell-e a tv-out ez legyen most a legfontosabb.
KBB
Jól érted.
Az LE az kicsit lebutított, a VE meg nincs benne T&L motor.

by kbb

KBB
Az jó, bár én nem vennék LE-t, lásd lejjebb Anee üzeneteit.
Az SDR-es picivel drágább csak. Mint mondtam, ez a kártya nem SOKKAL jobb mint az nVidia, hanem sokkal szebb, de elég gyors így is, és a fill-rate-je is magasabb mint az MX-é.

by kbb

KBB
Egyértelműen radeon, de olvasd el a hozzászolásomat: 1229
Vagy a Radeon 8500 Téma legelső hozzászólását olvasd el, az még ezt a témát is feszegeti.

by kbb

Radeon jobb sőt ,ha be tudsz szerezni egy Radeon Le-t az még jobb....
RadeOn a jobb vagy a Geforce2MX400?
Dikkma
www.savagegamers.hu

Teszt a Kyro II-ről, mert látom vannak még hiányos részek.

De én Radon LE-t ajánlok...!
KBB
V.színüleg majd Anee is reagál, addig kitöltöm az üres sorokat én...
Mint Anee azt már alább is leírta, 5-10 % sebességkülömbség van a DDR-es radeon javára, szóval én nem hiszem, hogy akkor érdemes lenne befektetni arra, bár lehet, hogy az újabb tetszekben többet teljesít, erről nem tudok érdembeli, csak hallott információkkal szolgálni.
Szóval én az SDR-es Radeont ajánlom, olyan 25-27 e forint körül van áfa-téfa mindennel. Tehát látszik, hogy egy márkásabb MX is ezen az áron van, de ezt most hagyjuk.
Kyro II jó, de kicsit drága. Talán még az, hogy nincs benne T&L engine, szóval a jövőre nézve talán nem ajálnott. (bár mostanság csak a 3Dmakr tesztek, meg a Q3 /egy picit/ támogatja a T&L-t, de ez változni fog)Ennek ellenére sok jót halottam a Kyro II-ről, de én szívem szerint Radeont vennék.
Szóval, akkor mire vagy kíváncsi? Hogy mit tud a kártya?
2048x1536x32 -es felbontásig bírja, 30 milió poligon / sec, 1,5 Gtexel/s.
Egy kis future lista:
CHARISMA ENGINE™

PIXEL TAPESTRY™ architecture

Integrated Transformation, Clipping and Lighting

Twin Cache Architecture

Texture Cache

Superscalar Rendering

Single-Pass Multi-texturing

True Color Rendering

Triangle Setup Engine

Bilinear/Trilinear Filtering

Line & Edge Anti-aliasing

Full screen Anti-aliasing

Texture Compositing

Texture Decompression

Specular Highlights

Perspectively Correct Texture Mapping

Mip-Mapping

Z-buffering and Double-buffering

Hierarchial Z-buffer

Emboss, Dot Product 3 and Environment bump mapping

Spherical, Dual-Paraboloid and Cubic environment mapping

Fog effects, texture lighting, video textures, reflections, shadows, spotlights, LOD biasing and texture mapping

Szóval ebből is látszik, hogy többet tud ez a kártya, mint a versenytársa. Míg a Gef 2 csak egy Cubic mapping -et és egy DOT 3 mappinget tud, addig ez a káryta tudja az Enviromental Mapped Bump Mapping-et is, amit a G400 nyomott legelsőnek.
Apróságok, mint a 3D-s textúra, meg soft shadow, mind csak az összképet javítják.
DVD gyorsítás, ahogy azt már az ATi-tól megszokhattuk, a hollywood kártyákat ki lehet dobni nyugodtan.

És a képminőség. a 32 bitet végre sebességvesztés nélkül élvezheted, textúramosások nélkül, szép képminőségben. Szóval igaz, hogy ez a kártya picit lassabb, de amikor olyan gép van alatta, hogy szakít 140 fps-t, akkor aztán már nem látszik annyira meg az a kis sebességhátrány, amit képminőség persze bőségesen kompenzál, persze attól függ, kinek mire van igénye. Van aki arra megy, hogy olyan gépe legyen, hogy a tesztekben minnnél több pontja legyen, van aki meg a minőségre is utazik. Az utóbbiaknak ajánlom a kártyát.

Röviden ennyi, Anee bizonyára majd tapasztalatokkal is szolgál...

by kbb

Bandee
jah 😊 amúgy most töltöm le a 7153-as drivert, mer eddig nem volt net ! 😞 Utána jönnek az új eredmények ... (ez 7103-assal volt !)

tweakerbe beállitotta
Hát nemtom az enyém 189/189en ment akkor gyári ventivel+bordával a ramokon(á lá GF2 Ultra vagy GF3)és pöcre be volt lõve.amúgy biztos kijönne az a teljesitmény csakhát a LEre inkább kiválogatták a rosszabbul húzható Rage6Cket és a 6nsos DDR SDRAM se egy tuningbarát.Szerintem egy emberi hûtéssel kihozhatsz belõle úgy 200/200at,de ehez szerintem egy procihûtõre és remhûtõkre lesz szügséged.
Én majd ha csak elmegy a garancia csak akkor rakok rá hütést.Addig kibirom kisebben is..de a 5.5nsos chipeknek is vége úgy 210nél.
Amúgy 5% a különbség a radeon sdr-ddr között.
Bandee
Bár csak 175/175-ön megy, és ma rakok fel csak új drivert ! + applikálok rá 1 ventit oszt meghajtom a kicsikét 😊

Bandee
Ennyit jelent a DDR ? Nem sok ...

Naná, hogy megéri..ég és föld a kettõ. Egyébként nem kell külföldi oldalra menned tweak progiért.
Lapozz a www.hwhunpage.com-ra, Letöltés/Video/ATI. Itt kettõt ajánlok:
R3DTweak 2.6 (én ezt használom)
RadeonTweaker 1.1.96.

Mindkettõben lehetõseg a HZ ki/be kapcsolására, a memória/mag tuningjára stb.

HMMMMMMMMMMMMM
Nékem 4950et megy egy 927es Duronnal...
Bandee
radeon tweaker van 😊 rage3d-n

Bandee
Íme egy kis 3D Mark 2000 is 😊 (default)

3DMARK 2000 PROJECT FILE

PROJECT
Description: My Project
Comment:
3DMark Version: 335
Install ID: 0x75396527