5242
  • Sipocz
    No akkor a forgalomgenerálás ügyében:)))!
    Azt meséljétek el nekem, hogy a simek nem aprólékosan irányított útkeresése hogyan müxik. Mert nem toronyiránt és nem a legközelebbi mindenesetben az fix. Pl. a macskám nem a vackához legközelebb levő duginatort használja ami ráadásul kb. 4 lépésre egy irányba eső ajtó után jönne, hanem kimegy egy másik ajtón+lemegy egy emeletet+megkerüli a fél telket és egy másik eszközt vesz igénybe. A spontán megébredő simem nem a tőle 1 ajtóra lévő fürdöszobájába keres felfrissülést hanem a ház másik végében tőle 3 ajtónyira lévő másikban.
  • Adam5
    Miaz Tom3-óta nincs forgalom?
  • Carlos
    -Sehogy.
    -Nemtom.
  • Sipocz
    Hi!
    (nagyon csendesen vagytok:)!)
    -Hogyan lehetne a simmel eldobatni egy nála lévő, immár felesleges holmit?
    -Hogyan lehetne a saját otthonában a simnél előcsalmi azt az interakciót hogy 'Kérdezd: Mi iránt érdeklődsz?', azt ami a downtownban és az oldtownban simán megy?
  • Sipocz
    Nemtom figyeltétek-é már amikor a két egymással beszélgető simet sikerül úgy összehozni, hogy az adott téma mindkettőnek mániája. Tökjók amikor gesztikulálnak és új blablabla megy:))!
  • Sipocz
    A 7 deadly sim site-on felleltem egy kv főzőt, a leirás szerint vmi. brutál energialöket. Azszem ez helyre fogja tenni a dolgot, mert igazán másra nincs szükségem. A piciket küldöm aludni, a felnőttek meg olvasgatnak, tv-getnek, buliznak meg ilyesmi (fun, comfort, szoci így visszajön).
    A gyertyásat viszont jó hogy mondtad, köszi!!:)
  • Sipocz
    A sim generálásánál oszthatók el pontok néhány fő jellemző között pl.:
    - neat (tisztaság,rendszeretet) szvsz. 3 elég ez még nem piszkít maga alá, de pl 4-től már kezd rendmániás lenni viszont 1-nél,2-nél iszonyú rendetlen lehet,
    - nice (kedvesség) nagyon fontos a "befogadó","passzív" simeknél (lásd még nők); nagy nice-szal bíró tagok a tv-ben imádják a románcokat; roppant toleránsak, szivesen veszik a hizelgést és a romantikát
    - playfull (játékosság) szinte minden simnél roppant fontos hiszen fogékonyságot ad sok-sok vidám dologhoz, megőrülnek a cartoonért a tv-ben, minden gyerek sim "fullra playos", ezek a simek viccelődnek, ugratják egymást és természetesen ugyanígy fogadják a viccet és ugratást:)))))
    - outgoing (eljárás) fontos hogy az un. "háttér" simeknek, tehát akikkel nem igazán játszol, de jó ha vannak; nekik ez nagy legyen mert akkor könnyű őket elcsábítani vendégségbe vagy kiruccanásra, az alacsony outgoing mellett a sim nehezen moccan ki a házából hívásra
    - active (mozgékonyság) itt állítod be mennyire igényelje a mozgást, a sportot; imádják a tévében az akciófilmeket már ha megmaradnak 2 percig nyugton:)), az egyhelybeni kikapcsolódást (olvasás, tv-zés) nem igazán kedvelik
    A személyiség ezen dolgoknak a kombinációja és már egy picike eltérés más és más karaktereket erdeményez. A kombinációk alapján jósol a progi a simnek zodiákust. Bizonyos zodiákusok kerülik egymást, mások (még ha homlokegyenest eltérőek) is vonzák. Célszerű egy háztartáson belül a simeknek más-más tulajdonságát kiemelni a gördülékeny szocializálás érdekében.
  • Sipocz
    Hello Amiga!
    Azt nem tudod-e pontosabban, hogy hány érdeklődéspont amivel egy sim gazdálkodhat?
  • Amiga
    A kiruccanásik valóban elég idegesítőek tudnak lenni, hát szabadnapot kell kivenni utána.
    Érdeklődési kört az újságok olvasásával lehet növelni, de meghatározott pontszám van, tehát egy ponton túl egymás rovására fognak változni a területek.
    Talán a glamoursimsen vagy a deadlysimsen van egy kávéfőző 10-es energiával, ezt tedd fel és nem lesz annyi gondod az energiára.
    Nekem nem utálkoznak a simjeim általában. Ez beállítottság kérdése, egy kedves és játékos sim nem fog annyit morogni.
  • Sipocz
    Hi!
    Na megtaláltam a kutyanyakörves pultot, ott volt csak a szememet nem verte ki (egy holoványződ gúlaszerü rücsök:)).
    Döbbenet hogy egy oldtowni kiruccanás az egész családot a fizikai kimerülés határára juttatja. Amikor at oldtowni loton felszállnak a villamosra(troli??) még eléggé kellemesen érzik magukat, de amikor leszállnak róla mint akiken átment egy úthenger, a kutya,macska a pillanatban a házelőtt simán összeesnek és saját kényelmes vackukról álmodva ájulnak el, az emberiséget meg épp el tudom küldeni az ágyukig (már nem amelyekkel lőnek, hanem amelyekben alszanak:)))! A downtownnal dettó a helyzet, bemegy a koma reggel 10-kor a városba üzletelni, hetyegni, dumcsizni az időnkívüliidőben lenyom itt 8 órát, hazaér a normálidőben 11-re és a fizikai állapota megfelel egy 23 órás (pm.11) állapotnak. Nincs annyi ejtőzés meg kávé ivás hogy ezt helyre lehetne rendesen tenni!
    Más: jól látom hogy az érdeklődési kör összetétel néha megváltozik? Volt nép akinél egy 10-es téma nullázódott és a pontvesztés egy része (nem igazán adminisztráltam mennyi) mintha átkerült volna néhány másik témához. No nem prüccös a dolog csak jó erre felkészülni.
    Más: nálatok is úgy van hogy a spontán (tehát a más cselekvés közbeni) beszélgetések nagy része valahogy így játszódik: 1.tag->"Na hallja én nagyom útálom a xxx dolgot...", 2.tag->"Jó hogy mondja én még magánál is jobban útálom...". Mert ez így nem egy épületes dolog. A hozzáállás nem csökken, de úgy néz ki ezek a simek nem örvendezni hanem útálkozni járnak össze.
  • Carlos
    Nemteljesen. Csak már lassan ez helpdeszk lesz és nem Sims fórum...
    Van hely ahol ezeket meg tod kérdezni!!!
  • Carlos
    Ha Falshgettel töltesz nem!
    DE!!!!!!!!!!!!
    Ne offolt szét a topikot!!!!!!
  • Carlos
    Vagyis nem normális, de megszokott.
    Jobb lenne, ha jönne max sebességgel folyamatosan, dehát sajna ez van!
  • Carlos
    PERSZE!
    Flashgetem tiszta sorminta már... :)
    Persze hogy van!!! Ez tök normális!!!
  • Carlos
    :)
  • Sipocz
    Egy ilyen faluban ahol én lakom a kutyák elmenekülnének egy tűzcsap láttán még akkor is ha aranyozott:)))!
  • Carlos
    Aszittem egyértelmű, hogy a kutya a tűzcsapra gerlyed!!! :)
  • Sipocz
    Apám! és ezt csak most mondod?!?! Ha én ezt tudom! Nem szenvedtem volna vele ennyit!
  • Carlos
    Nomrámost, a kutya piszkitásának problémája valamelyest orvosolható egy bizonyos aranyozott tűzcsap (nem a piros!) applikálásával. Persze ha oda röttyint, aktívan kell dícsérgetni és jutalmazni!!!
  • Sipocz
    Hi!
    A weben elérhetően sajnos nem találtam javítást a dog collar-ra, az átmaszkírozott pult ua. a macskacenter!
    Viselkedés-tanulmány a kutyák szokásaihoz (ha lehet ellenőrizzétek és cáfoljatok vagy igazoljatok): a dög-dog korántsem szobatiszta és ennek a tuti módszerén dolgozok. Sajnos a bepiszkításért járó szidalmazás eléggé rossz hatásu a hozzáállásra. Úgy láttam hogyha a kutyát folyamatosan a "szabadban tartózkodásra" utasítod előbb-utóbb lesz egy helye az udvaron ahova üritésügyileg járni fog. Nálam ez két esetben úgy néz ki, hogy az egyik a macskapajtás kaparófája a másik a jószágfürdető asztal egyik lába. Ha ez így igaz akkor az udvar-kert átrendezésénél ezt érdemes figyelembe venni.
    A simek közötti párbeszédekre eddig jól bejött az amit a #2395-ben szóltam, 0 hozzáállásról indítva egy röpke downtowni inicializálás után két 3-3fős család már 3 simnap után 2 barátot biztosít egymásnak, ha elkezdenek egy beszélgetést alig tudják abbahagyni és az egyéb cselekvések közötti spontán dumálás is folyamatos +-okat hoz.
  • cold_fire
    adam5 asszem már eccer kértük,hogy ne offold szét ezt a drága jó topikot..:)
  • cold_fire
    Hát ftp-ről és lapról nem nagyon hiszem,de valamelyik hubon biztos megtalálod.
  • Tom911
    Köszi Adam5, már csak arra lennék kiváncsi,hogy az alap Simset le lehet e tölteni még valahonnan, mert az enyém tönkrement.
  • Tom911
    Meg tudná nekem mondani valaki, hogy honnan tudnám letölteni az Unleased (amiben állatok vannak) című kiegészítőt (DC++on kívül). Előre is köszönöm.
  • Sipocz
    Amig itt molyoltam a meloban addig találtam egy site-ot ahonnan letöltöttem egy collar&ribbon pultot, ha bejön ma este a próbája küldöm:)!
  • Sipocz
    Aztán értek ám még meglepetések, a Maxis kissé pontosabban is előadhatta volna magát amikor a házijószágot megjelöli. A Maxis terminusai szerint "useable by pets", no ez nem mindig így hanem pontosítania kellene hogy "useable by cats" or "useable by dogs". Pl. a "karmolófát" és a "duginatort" csak a macsek tiszteli meg. Ráadásul amig egy kutyából szobatiszta lesz kész gyötrődés pedig szorgalmasan szidom ha berondít és lekesen dicsérem ha a kinti fákat tiszteli meg!
  • cold_fire
    hoppika oldtownba..:)
  • cold_fire
    Sőt állítólag a dögöket vlahogy sétáltatni is lehet,ha csak nem az a sétáltatás,hogy mennek veled downtown-ba.
  • cold_fire
    Nem mert még kutyára én sem tudtam nyakörvet venni,csak macsekra(fasza szegecseset).
  • cold_fire
    Na ezen nem vitázok,mindenki onnan és azt tölt le amit akar.Pedig a dc a legjobb nekem elhiheted..:)
  • Carlos
    Nem lehet, hogy rossz helyen keresgélsz?
    A macska nyakörveket valami karika alakú tárolóból lehet levenni, míg a kutyásét egy másikról. (nemtom melyik pontosan, mert sosincs kutyám, macskapárti vagyok... :))
  • Carlos
    Amúgy nekem a DC nagyon nem jött be!
  • Sipocz
    Hi Coldfire!
    Nem tudsz-e megoldást a kutyanyakörv ügyre a #2395 szerintire?
  • Carlos
    Ehhh, mitgondolsz nem próbáltam???
    Hidd el, próbáltam és bőszen akarta kezdeni elölről...
    Csak nem hagytam!!!
    Nekem egy 500-ast megér egy játék ráadásul a warezcenterről már a harmadikat töltöm és még van hátra két játék... :)
    WAREZCENTER RULEZ...
  • cold_fire
    Azért nem értelek benneteket.10 kiló a mai sms-es világban free-ként persze nem is annyira rossz,ha nem dc-ztek.Faszt kell lázadni,mikor ezért nem kell fizetni senkinek,ez nekem magas.Carlos ha megszakadsz,ami szerver túlterhelés etc.. miatt előfordulhat simán tudod folytatni.
  • Tom911
    Meg tudná nekem mondani valaki, hogy honnan tudnám letölteni az Unleased(amiben állatok vannak)című kiegészítőt (DC++on Kívül). Előre is köszönöm.
  • Carlos
    Najó, bekaphatja a faszomat!!!
    92% megszakítja a kapcsolatot!!!
    Akkor inkább warezcenter!!! Igez fizetek, de tuti lejöné s nem 10 K-val tölt!!!
    Ekkora szart!!! Ha teheted és az kell ,ami a warezcenteren is fennvan, akkor onnan tölts!!!
    Szétk***r az ideg!!!
  • Carlos
    Jawohl!
  • Carlos
    Nyugikaaaa...nekem is annyival jön... :)
  • Sipocz
    Hi!
    No! eme hosszú melószünetben volt időm a HD óta megváltozott szocializálás (márhogy a Sims-béli:))) kitapasztalására. Hát jókora szívás, ennyi melót még a "barátozásba":) nem öltem bele. Legnagyobb bajom a downtown és a vacation isle népével van mert sajnos az ő érdeklődési körük marad azon a silány alapon ahogyan a Maxis beállította őket. Nekem a HD utáni kieg.-ek sorra átrendezték az érdeklődési köröket és nem győzök "rátanulni". Meg azt is kisasoltam, hogy az oldtown béli figurákat is el kell küldeni egy egynapos vakációra mert az interest-jük roppant hiányos, de az utazás helyrenyomja őket. Nagyon rossz ha óriási az adott tárgyköri érdeklődésszintben a beszélgetők közötti különbség, a legjobb a 4-7 közötti tájékozottsági szint, a sok kiugró érték is veszélyes. Nekem volt egy elemzésem-> ha a felmerül a tárgykör és a dumálás hosszasan folyik akkor a kevés érdeklődésü pasanál a "tudákos" tisztelete egy ideig nő miközben a tudónál a "kishülye" folyamatosan csökken aztán már mindkettő csökkenős. Azért ideális a témák szintjét 5-6 re felvinni mert így sem lefelé sem felfelé nem tátong nagy szakadék az érdeklődésben.
    Más: nem tudok a kutyámnak nyakörvet venni, valszeg bugos a tárgy mert a "collar"-t csak a macskák nyakába lehetne betenni akárcsak a "ribbon"-t:((. Tudtok megoldást? (mod,patch,item)