SIMS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hú az az ideg mikor összehozol egy jó throwpartyt,de a lakásban nincs ajtó lépcsõ etc. elég mindenkinek:Embereim ilyenkor bepislantak,elájulnak,zokog mert nem tud mit csinálni.😊
Van két hivatalos Maxis által kiadott pet-skin packom a hérdekel.😊
Sipocz
Hú, még a jószágokhoz!😊) Sikerült egy kutyát újítanom 0 smart-tal, na ilyen loncsost és bozontost még nem láttam. Kétnaponta muszály fûrdetni, de egyébként aranyos, pajkos állandóan trükközik meg ugrál, barátságos a végtelenségig. Node vmi eszméletlen egy koszzsák😊!

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Nálam a standard, hogy annyi ajtó van a házon meg lépcsõ, hogy inkább hasonlít a kégli kupira semmint "my house is my castle"-ra😊) A fõbejárat az mindig duplaajtó akárcsak a nagyobbforgalmu helyek->étkezõ, nappali bejáratai, így a közlekedõn-elõszobán 7-8 ajtó is van+1-2 lépcsõ. Az emeletes házaknál a felsõ szintre 3-4 lépcsõ visz, ezek az udvar felé is vezetnek. No meg amit lehet, fõleg a venégfogadást az a kertben csinálom, hamburgert zabálnak a népek meg néha van házibuli gardenparty alapon. (Még a WC-t és mosdót valamint a mosogatót és a hulladékdarálót is ide kirakom a partyhoz, a ház így csak a háziaké.) A jelenleg használatos családmodellem a 2felnõtt+1gyerek+1kutya+1macska eléggé kezelhetõ, igazán azért mert a jószágok inkább ösztönbõl nyomják. A gyerek mellé meg még jó is min. egy házijószág, mert bíz e nélkül néha rátörne a depresszió, a felnõttek (mint a valóban is) rohangálnak a lóvé után...
Nálam magának a jószágnak a befogadása külön 1-2 nap és általában egy vakációzás keretében zajlik, hogy legyen rá sok idõ. A jószág a családi belsõ min. 1 barát nélkül nálam folyamatosan depressziós és már megesett hogy a macsek leállt "siránkozni", hát mit mondjak nem vagyok egy sentiment, de szívszorító volt😊)!

Mike
ja és ami kimaradt az egy kis pöttyögés azt jeneti, hogy alváson és evésen kivül nem nagyon csináltam mást hétvégén 😊

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
Mostanában köpködök a Simsre, mert 1xrüen nem bírom kivárni a 2-est, erre ahelyett, hogy kihoznák mondjuk karácsonyra, megint egy kiegészítõ

mit tesz Úristan, hétvégén gondoltam pöntyögök azért egy kicsit vele 😊
persze jó szivatósra vettem a figurát, szóval van Apuka, Anyuka, 3 vásott kölök, plusz itteni olvasmányaimból merítve egy nagyi kinézetû hölgy, aki fõz, meg ezt-azt csinál, de mondjuk emellett a takarítónõ is van

na most az a baj. hogy a pasinak nem tetszik a nõ, hiába minden, már van piros szivecskéjük is, vettem a nõnek rózsát, de a pasi akkor is viszolyog 😊 tõle

másik, én marha a kutyát anyukával vettem, anyuka meg azt utálja, még szerencse, hogy a kutya holt értelmes (áldassék a Mindenható) és alapból nem piszkít a lakásba, meg produkálja magát, csak mire ez a "picsa" megdicsére

egyébként ezzel mennek az agyamra, a topogással, meg amikor beszorulnak az ajtóba 8:50-kor 😊

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Sipocz
Hi!
Nagyon érdekes, félig (vagy tán egészen az😊) cheat lomot találtam a http://www.c-and-c-enterprises.com/ site-on. Nagyszerû (szvsz, és a nagybetüzés nem kiabálás csak így egyszerübb volt ollózni😊)):
- PETS TRICKS AND TREATS patch->a gyerekek is tudják okítani a jószágot, engem már az is zavar hogy megvenni vagy etetni nem tudják õket, de ez itt egy kis hiánypótlás;
- C&C MAGAZINE RACKS & SHELVES->az érdeklõdési köröket lehet egyszerûen kiigazítani, még a gyerekeknél is; nagyon vigyázz vele ha használod és direkt programon kívül tedd használhatatlanná (fordítsd a fal felé) mert a simek képesek hülyére olvasni magukat a háziak és a vendégek egyaránt. Tanács:soha ne oktasd a simet 3 pont felé a fejlesztendõ tárgykörökbõl mert elvész a karakterisztikája, ha megvan mindenbõl a min 3 töröld a magazinos tárolót!
Nagyon jó azoknál akik a HotDate elõtti mentéseiket használják a kiegészítõ felrakása után (pl.én😊).
- Deb's Improved Mice - Bring to Master version->a macskák nem rakják tele döglött egérrel a házat. Nálam képes a cica esténként akár három döglött egeret is produkálni, no ezek összeszedése önmagában 1 sim-óra.
Ezzel együtt a cuccosok igencsak játékcsalósak, de roppant hatékonyak😊))!

Hehh ez a jó kérdés..egy sárkány kell(dragon cuccok) egy kút(gombácskák).Ja és neki is venni kell egy pálca és kristálykészítõ kombót.De azért néha nem ártana visszaolvsni sem..😊
Igen mert 1000-1500 magicoins kell hozzájuk a gempó mellett.Ezt duelel és mutatványokkal tudod összeszedegetni.
HalikA!Igen jönnek a livin large-ban de ez totál véletlen.És az 5fõ- tulajdonágaidat amirõl sipõcz kolléga már hosszasan írt-teljesen összekavarják..😊)
whitemage
a Makin magic-ban a varázslo városban van 3 ház oda hogy lehet bejutni? probálagattam de valami magic pontot irt ki de azt nem találtam sehovase kiírva! Pls help
Thx

Sadun Tryst
igaz nekem nincs meg az a kiegészitö, de úgy rémlik 1 régi PC GURU cikkböl, hogy sajna igen 😞

\"Bombing for paece is like fucking for virginity.\"

SLICK
Kószöntem :-)

SLICK
Kószöntem :-)

PLackó
CSÁ.Ha valakinek van 3-4-5 csillagos mentése a superstarhoz az küldje már el nekem(szerintem a házat kell ahol lakik) ELÕRE IS KÖSZI
[email protected]

whitemage
kinek van meg a makin magic? mert ha valaki tudna nekem inst kodot küldeni és egy crack filet az köszönném szépen [email protected] elöre is köszi

Adam5
Tom3 nak is kilpett a desktopra (neked nem ez a gond?)
Használd azt a applyp.exet és a parancs sort és ki javotja
filet! (az egy hibás file)

Adam5
Igen küldöm

SLICK
Szia Adam5! NEkem is eltudod küldeni a Superstear cracket?

[email protected]

Adam5
El küldöm a crac et

Adam5
olvasd a=#2125 tól Tom3 nak volt ilyen problémája

Sipocz
Namég! (csak itt közben meló is van😊)
Kitapasztaltam a növénytermesztés problematikáját és most foglalkoztat, hogy néhány simem (itt fõleg a nagy telkeket birtoklók érdekesek) otthon fog maradni földmûvesnek. Ahogy nézegettem egy pasas maxikb. 30 parcellát tud egészségesen mívelni napi 8 órában, persze ehhez még szükség van egy huntingra jól kiképzett macskára is. A növények átlag 2 naponta leadnak parcellánként átlag 5 termést és minden termés a piacon 4 pénzt ér. Mindez napi 250-300 simoleonos bevételt jelent és vszeg a kosztra sem kell mindig kiadni lóvét mert szívesen eszik a sajáttermelésü paradicsomos-répás salátát zöldbabbal😊))! Nopersze a családnak csak az egyik tagjára jó ez a dolog, a többiek járjanak csak el dolgozgatni 1000l!

Sipocz
Hi Doki!😊
Néhány telekre jellemzõ a közlekedési káosz ami vszeg grafikus megjelenítési hibát takar. Figyeld meg a sim mindig úgy próbál beszállni a jármûbe, hogy a jármü grafikai képe õközzé és a Te nézõpontod közzé essen. Ez a grafikai illeszkedéskeresés vezethet oda, hogy a gama kiesik egyfajta szinkronizmusból (lásd jármû hiába jött). Minden telekhez ki kell tapasztalni a legmegfelelõbb "kameraállást". Kicsi baromságnak tûnik ez a dolog de tény.
A simjeim? Köszi tipródom velük. Nálam 2003 nyaráig csak a LL kieg. volt fent és ezzel van egy falum akkortól örökölt 30 simmel (minden loton 3 fõs családok), na mára már végig van rakva a progi az MM-ig (bár még csak az UL-ig használom ki a gamát) és hát ugye ehhez a 30-hoz jött az oldtowni növekmény + a régi népek is újítottak eddig már 4 db. házijószágot(itt kutyát, macskát érts tehát amelyek nem tárgyként inkább simként viselkednek) és még akkor a többi NPC-simrõl nem is szóltunk(Townie-ék, a vakációs népek). Mára két család otthonát alakítottam át UL szabványok szerintire+fomáltam még a HD, VI és UL közösségi lotokat is. Nálam sok gondot jelent a "barátozás" a megváltozott hozzáállás pontozási szisztéma miatt. Bár a HP modul sokat segít, de még így is elõfordul hogy pl. a falu legrégibb simje, Osama bin Laden (nem azonos az arab tetüvel, de a nevébõl látszik hogy nem egy mai kreálás😊) a teljes verziónál az korábbi LL-hez képest 24 barátjából 12-õt veszített el, ugyan megvannak a sanszok és elég jó a nexus de még sem 100%-os barát😊). A simjeim ált. a 3. karrierjüket gyúrják, a progi néha eléggé merész váltásokat csinál pl. parapszichológusból sportoló, tudósból gengszter, orvosból szórakoztató😊)), de ilyen az élet.

whitemage
sziasztok ha valaki tud nekem olyan helyt ahol lehetne a Sims mackin magichoz tölteni crackot akkor pls mond el mert nem akar anélkül mükszeni elöre is köszi

SLICK
Ja egy nagyon tuti dolog:
Csináltam egy tuti házat. Nos ebbe beköltöztettem 1 fiut és 1 csajt. Na minden bevan rendezve és úgy higyétek el hogy nem tudtak bemenni a városba hogy vegyek nekik cuccot
ruhák stb... Ez kicsit feldühített A taxi is kijött csak a kerítésen nem mentek tovább. volt már nektek ilyenre pl?

SLICK
Hogy miket csinál már a Simed

Carlos
Mit értesz hogy állás alatt???

Þór vígi þessi rúnar

SLICK
ÜDVÖZLETEM MINDEN SIMS RAJONGÓNAK!
Na, most csak kiváncsian megkérdezem hogy álltok a Simeitekkel ,,emberekkel''? Mert most muszály volt letöröljem a Simset mivel elrontottam valamit a telepítésnél és a legügyesebb Simem oda veszett!! :-((
ÉS azért érdekel hogy lenyugtassam magam valamivel. Mindenféle hülyeséggel elvan rontva a hetem!
Így mivel rendesek vagytok talán válaszoltok is :-))
Ezt a rendességet nem úgy értettem csak vannak egyes ismerõseim és azok nem normálisak. Mindig elolvasom az itt lévõ üziket csak nem szoktam ozzászólni mert ebbõl én is tanulok mivel ha valamit nem értek akkor inkább nem terhelem a felesleges kommenttel a topicot!
Most nemtom miért írom ezt az üzit nem baj.
Mindegy Na hogy álltok a Simeitekkel?

Carlos
Milyen szolgát?
Csakmert van 3.
Van a bejárónõ, van a komornyik, meg van egy csontváz.

Þór vígi þessi rúnar

Adam5
gameswrz.uw.hu (sms-es)

Sipocz
No akkor a forgalomgenerálás ügyében😊))!
Azt meséljétek el nekem, hogy a simek nem aprólékosan irányított útkeresése hogyan müxik. Mert nem toronyiránt és nem a legközelebbi mindenesetben az fix. Pl. a macskám nem a vackához legközelebb levõ duginatort használja ami ráadásul kb. 4 lépésre egy irányba esõ ajtó után jönne, hanem kimegy egy másik ajtón+lemegy egy emeletet+megkerüli a fél telket és egy másik eszközt vesz igénybe. A spontán megébredõ simem nem a tõle 1 ajtóra lévõ fürdöszobájába keres felfrissülést hanem a ház másik végében tõle 3 ajtónyira lévõ másikban.

Adam5
Miaz Tom3-óta nincs forgalom?

Carlos
-Sehogy.
-Nemtom.

Þór vígi þessi rúnar

Sipocz
Hi!
(nagyon csendesen vagytok😊!)
-Hogyan lehetne a simmel eldobatni egy nála lévõ, immár felesleges holmit?
-Hogyan lehetne a saját otthonában a simnél elõcsalmi azt az interakciót hogy 'Kérdezd: Mi iránt érdeklõdsz?', azt ami a downtownban és az oldtownban simán megy?

Sipocz
Nemtom figyeltétek-é már amikor a két egymással beszélgetõ simet sikerül úgy összehozni, hogy az adott téma mindkettõnek mániája. Tökjók amikor gesztikulálnak és új blablabla megy😊)!

Sipocz
A 7 deadly sim site-on felleltem egy kv fõzõt, a leirás szerint vmi. brutál energialöket. Azszem ez helyre fogja tenni a dolgot, mert igazán másra nincs szükségem. A piciket küldöm aludni, a felnõttek meg olvasgatnak, tv-getnek, buliznak meg ilyesmi (fun, comfort, szoci így visszajön).
A gyertyásat viszont jó hogy mondtad, köszi!!😊

Sipocz
A sim generálásánál oszthatók el pontok néhány fõ jellemzõ között pl.:
- neat (tisztaság,rendszeretet) szvsz. 3 elég ez még nem piszkít maga alá, de pl 4-tõl már kezd rendmániás lenni viszont 1-nél,2-nél iszonyú rendetlen lehet,
- nice (kedvesség) nagyon fontos a "befogadó","passzív" simeknél (lásd még nõk); nagy nice-szal bíró tagok a tv-ben imádják a románcokat; roppant toleránsak, szivesen veszik a hizelgést és a romantikát
- playfull (játékosság) szinte minden simnél roppant fontos hiszen fogékonyságot ad sok-sok vidám dologhoz, megõrülnek a cartoonért a tv-ben, minden gyerek sim "fullra playos", ezek a simek viccelõdnek, ugratják egymást és természetesen ugyanígy fogadják a viccet és ugratást😊))))
- outgoing (eljárás) fontos hogy az un. "háttér" simeknek, tehát akikkel nem igazán játszol, de jó ha vannak; nekik ez nagy legyen mert akkor könnyû õket elcsábítani vendégségbe vagy kiruccanásra, az alacsony outgoing mellett a sim nehezen moccan ki a házából hívásra
- active (mozgékonyság) itt állítod be mennyire igényelje a mozgást, a sportot; imádják a tévében az akciófilmeket már ha megmaradnak 2 percig nyugton😊), az egyhelybeni kikapcsolódást (olvasás, tv-zés) nem igazán kedvelik
A személyiség ezen dolgoknak a kombinációja és már egy picike eltérés más és más karaktereket erdeményez. A kombinációk alapján jósol a progi a simnek zodiákust. Bizonyos zodiákusok kerülik egymást, mások (még ha homlokegyenest eltérõek) is vonzák. Célszerû egy háztartáson belül a simeknek más-más tulajdonságát kiemelni a gördülékeny szocializálás érdekében.

Sipocz
Hello Amiga!
Azt nem tudod-e pontosabban, hogy hány érdeklõdéspont amivel egy sim gazdálkodhat?

Amiga
A kiruccanásik valóban elég idegesítõek tudnak lenni, hát szabadnapot kell kivenni utána.
Érdeklõdési kört az újságok olvasásával lehet növelni, de meghatározott pontszám van, tehát egy ponton túl egymás rovására fognak változni a területek.
Talán a glamoursimsen vagy a deadlysimsen van egy kávéfõzõ 10-es energiával, ezt tedd fel és nem lesz annyi gondod az energiára.
Nekem nem utálkoznak a simjeim általában. Ez beállítottság kérdése, egy kedves és játékos sim nem fog annyit morogni.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Sipocz
Hi!
Na megtaláltam a kutyanyakörves pultot, ott volt csak a szememet nem verte ki (egy holoványzõd gúlaszerü rücsök😊).
Döbbenet hogy egy oldtowni kiruccanás az egész családot a fizikai kimerülés határára juttatja. Amikor at oldtowni loton felszállnak a villamosra(troli??) még eléggé kellemesen érzik magukat, de amikor leszállnak róla mint akiken átment egy úthenger, a kutya,macska a pillanatban a házelõtt simán összeesnek és saját kényelmes vackukról álmodva ájulnak el, az emberiséget meg épp el tudom küldeni az ágyukig (már nem amelyekkel lõnek, hanem amelyekben alszanak😊))! A downtownnal dettó a helyzet, bemegy a koma reggel 10-kor a városba üzletelni, hetyegni, dumcsizni az idõnkívüliidõben lenyom itt 8 órát, hazaér a normálidõben 11-re és a fizikai állapota megfelel egy 23 órás (pm.11) állapotnak. Nincs annyi ejtõzés meg kávé ivás hogy ezt helyre lehetne rendesen tenni!
Más: jól látom hogy az érdeklõdési kör összetétel néha megváltozik? Volt nép akinél egy 10-es téma nullázódott és a pontvesztés egy része (nem igazán adminisztráltam mennyi) mintha átkerült volna néhány másik témához. No nem prüccös a dolog csak jó erre felkészülni.
Más: nálatok is úgy van hogy a spontán (tehát a más cselekvés közbeni) beszélgetések nagy része valahogy így játszódik: 1.tag->"Na hallja én nagyom útálom a xxx dolgot...", 2.tag->"Jó hogy mondja én még magánál is jobban útálom...". Mert ez így nem egy épületes dolog. A hozzáállás nem csökken, de úgy néz ki ezek a simek nem örvendezni hanem útálkozni járnak össze.

Carlos
Nemteljesen. Csak már lassan ez helpdeszk lesz és nem Sims fórum...
Van hely ahol ezeket meg tod kérdezni!!!

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Ha Falshgettel töltesz nem!
DE!!!!!!!!!!!!
Ne offolt szét a topikot!!!!!!

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Vagyis nem normális, de megszokott.
Jobb lenne, ha jönne max sebességgel folyamatosan, dehát sajna ez van!

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
PERSZE!
Flashgetem tiszta sorminta már... 😊
Persze hogy van!!! Ez tök normális!!!

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
😊

Þór vígi þessi rúnar

Sipocz
Egy ilyen faluban ahol én lakom a kutyák elmenekülnének egy tûzcsap láttán még akkor is ha aranyozott😊))!

Carlos
Aszittem egyértelmû, hogy a kutya a tûzcsapra gerlyed!!! 😊

Þór vígi þessi rúnar

Sipocz
Apám! és ezt csak most mondod?!?! Ha én ezt tudom! Nem szenvedtem volna vele ennyit!

Carlos
Nomrámost, a kutya piszkitásának problémája valamelyest orvosolható egy bizonyos aranyozott tûzcsap (nem a piros!) applikálásával. Persze ha oda röttyint, aktívan kell dícsérgetni és jutalmazni!!!

Þór vígi þessi rúnar

Sipocz
Hi!
A weben elérhetõen sajnos nem találtam javítást a dog collar-ra, az átmaszkírozott pult ua. a macskacenter!
Viselkedés-tanulmány a kutyák szokásaihoz (ha lehet ellenõrizzétek és cáfoljatok vagy igazoljatok): a dög-dog korántsem szobatiszta és ennek a tuti módszerén dolgozok. Sajnos a bepiszkításért járó szidalmazás eléggé rossz hatásu a hozzáállásra. Úgy láttam hogyha a kutyát folyamatosan a "szabadban tartózkodásra" utasítod elõbb-utóbb lesz egy helye az udvaron ahova üritésügyileg járni fog. Nálam ez két esetben úgy néz ki, hogy az egyik a macskapajtás kaparófája a másik a jószágfürdetõ asztal egyik lába. Ha ez így igaz akkor az udvar-kert átrendezésénél ezt érdemes figyelembe venni.
A simek közötti párbeszédekre eddig jól bejött az amit a #2395-ben szóltam, 0 hozzáállásról indítva egy röpke downtowni inicializálás után két 3-3fõs család már 3 simnap után 2 barátot biztosít egymásnak, ha elkezdenek egy beszélgetést alig tudják abbahagyni és az egyéb cselekvések közötti spontán dumálás is folyamatos +-okat hoz.