A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laza
errol beszeltem.. de ha en mondom, az sz@rt se er..

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Nem hát 😊
Egy apró érdekesség (Tudta-e Ön? 😊
- Cid és chocobók is a második részben vannak elõszõr?
- ellenben a kristály témától már az elsõ rész óta nehezen szakadnak el 😊 (na jó, el tudnak szakadni, csak mindig visszatérnek 😊

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Kösz hogy nem mondtad el. 😊
Mondjuk ez egy kicsit elszomorít, azt hittem jó története lesz, no mind1. Most inkább FFVII-re koncentrálok és megprobálok mindent megcsinálni benne. 😊
Jó dolog hogy van 1-2 dolog ami sok japán rpg-ben benne van, ilyen pl. a masamune kard. 😊 Sephiroth-nak is ez van, chrono cross-ban is ezt kell összerakni stb. Gondolom nem véletlen egybeesés. 😊

PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo

Öt mondatban össze tudom foglalni a full sztorit 😞
A végén még van egy nagyon jópofa csavar, az már sejteti a késõbbi FF történetszövéseket, de azon kívül semmi.
(itt most kitöröltem a történetet leíró néhány mondatot, mert ha még azt is lelövöm, akkor semmi értelme játszani 😊

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Hmm, akkor lehet hogy elõbb a 2. részt játszom végig? 😊)
Nincs igazán története? Pedig az elején tök jó kis sztorit mesél el a játék, akkor mégsincs olyan jó története mint azt az elején várni lehetne?

Csak hogy tudd, mire számítsál: kb. 25-30 óra a végigjátszás.
És itt még csak ne is álmodjon senki 99-es szintrõl, 500-nál nagyobb sebzésekrõl (na jó, esetleg a monk néha túlüti) és hasonló nyalánkságokról 😊

Az elsõ rész nagyon nehéz. Nagyon 😊
Sokat kell fejlesztgetni, de bármennyit is fejlesztesz, soha nem leszel biztonságban. Nincs 25-nél többet gyógyító potion, nagyon drága a cottage, nagyon kevés varázslatot lehet csak elvarázsolni (és csak full pihenéssel nyerhetõ vissza, amit ellõttél) és nagyon hosszúak a labirintusok. Ezen kívül nem nagyon van története a játéknak - tényleg csak fanatikusoknak ajánlott 😊
De a második rész nagyon jó!!! (És sokkal kiegyensúlyozottabb)

duc
Kérdés1: miért küldesz 2db memokártyát?
kérdés2: a proggi ki van fizetve, nem? (Q3)

egy memokártya kell, természetesen utánvéttel. köszi!

Na igen, van benne vmi.
Az FFVII-et én elõször német verzióban játszottam végig így nem sokat értettem meg belõle, de muszály volt játszanom vele, mert annyira jól sikerült.
Szerintem minden ember másként áll hozzá a különbözõ FF részekhez. Nekem pl. a 8. rész nagyon nem tetszett, vmiért vontatottnak véltem a 7. rész után vmit nem is igazán tetszett ez a túl-cyber környezet sem igazán, persze a körítés a 8. részben volt a legjobb. Az intro mindent ütött anno.
A 9. rész sok emberrel ellentétben nekem nagyon tetszett, jó kis fantasy környezet aranyos karakterek és jó történet, nekem 9 jobban bejött mint a 8.
Nemrég belekezdtem én is az FF1-be, de nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz, természetesen elõször normál szinten indítottam és kb. 10 percnyi játék után az elsõ kastélyból menekülve meg is öltek. 😊) Na de majd legközelebb! Az is biztos hogy nem fogok könnyû fokozaton játszani, mert az már nem az a game lenne mint amit a square megcsinált.

CHEAPBOY
Holnap megy 2 db ps1es memoval megspekelve, most az egyszer ha nem gond (ha igen szolj) utanvetelesen, vagyis eze most rogton kene fizetni ok?😊

JAtek atesett teszten, a legelso video elso par masodperceben akadozik, de utana tokeletes...
ennyi.

Gyujtsd a maglyat, allits szobrot szulovartosod foterere nekem koszi😊

www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

magam alá hugyozok: jön a Massive Attack a szigetre 😄DDDDD
bocs, ezt muszáj volt 😊

duc
Cheap! Ha már szóba került az FF7... Van valami híred? Gyújthatom a máglyát? 😊))
Na ennél magyartalanabb mondatokat nehezen tudtam volna írni 😞
Mindegy, értitek mire gondolok.

Reménykedni mindig lehet 😊
Biztos lesznek jobb játékok még ennél (biztosan lesznek) - de ha beleszámítom azt, amit már korábban pedzegettem, hogy egy játékot az adott idõben vizsgáljuk, akkor tudom, hogy soha nem fogok úgy érezni játék közben, mint éreztem azt a hetedik rész elsõ végigjátszásakor. Velem is baj van 😊

CHEAPBOY
Es?😊

Jó, szerintem meg pont ellenkezõleg. Ez van. Vita innentõl kezdve értelmetlen.

FF8 - a múlkoriban nekikezdtem harmadszor is, elkapott a hév, elvittem a második cd közepéig. Harmadszorra nagyon megtetszett, elsõ két alkalomal nem voltam hanyatesve tõle.

Na egy kis vitaindító mégis 😊
Itt nem arról van szó, hogy tetszik egy játék -> emiatt belemagyarázom, hogy jó a karakterek jellemábrázolása. Akárcsak a 7-ben, úgy a 10-ben is voltak jól eltalált karakterek "gazdagon illusztrálva" - és nagyon gyengék is.
Én úgy érzem, hogy a Yuna-Tidus-Auron hármas sokkal karakteresebb lett, mint a hetedik rész szereplõinek nagy része. Te máshoigy ítéled meg - ettõl is jó játékok ezek, mindenkinek mást jelentenek.

Azért ennyire nem kell negatívan hozzáállni a dolgokhoz. Valamikor biztos hogy lesz még egy olyan game mint az FFVII, pl. a Dragon Warrior VII-rõl is igen szépeket lehet hallani (psx-re van persze), talán az is van olyan jó mint a 7. rész.
Bár mióta megláttam az FFXII promo posztert, egy kicsit jobban várom már ezt az új részt. A képen a város mutatott egy kis hasonlóságot VII résszel, bár lehet hogy csak én látom ezt így. Minden egyes FF résznél megvan az esély hogy hozzák a 7. rész szinvonalát vagy esetleg túl is lépjék azt. 😊 Reméljük a legjobbakat.

Sir Quno Jedi
Tudom én !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Ne mááár ! A karakterek többsége nagyon gáz FFX ügyileg !

A 7-ben, ha vetted a fáradtságot és a mellékszállakon kikutattad a karakterek múltját (és jelenét) jobban megismerve õket már nem állíthatod, hogy nincsenek kidolgozva (sõt igen sokszínû személyiség mind1ik) ! Nekem pl. sokakkal ellentétben bejött az FF8 is, de azt nem állítanám, hogy nem gáz az összes karakter (merthogy azok)!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Igen.

Akkor félek, hogy rossz hírem van: szerintem (bár ne így lenne!) soha nem fognak még egy ilyen jó játékot csinálni 😞

CSOCSO
Conker online X re😞((((((((((((
donkey kong GC re😊))
Sir Quno Jedi
Ebben akkor egyetértünk !

Sir Quno Jedi
Square szinten igen ! Más gammákkal én nem keresném az ilyettén hasonlóságokat, mert más stílus, más hülyeség...

CHEAPBOY
Na Ramza ma akkor ott okes?😊

CHEAPBOY
Na Ramza ma akkor ott okes?😊

Sir Quno Jedi
What really happened in Nibelheim
Cloud was at Nibelheim, just not as a first class SOLDIER. Near the ending of the game, you find out Cloud never made it into SOLDIER. However he was there in the ShiRa uniform, I guess he was just a regular ShinRa soldier. Cloud decided to keep his identity hidden because he was ashamed of himself, having failed at his dream of getting into SOLDIER. Zack was the one that did all of the things that Cloud remembers in the flashback at Kalm. That explains why his memory is fuzzy and fragmented. When Cloud and Tifa enter the lifestream, this is all explained. Here's what actually happened:

-Cloud enters the town in disguise.
-Zack and Sephiroth converse about the scenery being farmiliar to Sephiroth and they get some sleep.
-The next day you meet Tifa, who will be the guide into the mountains.
-They make the long journey up into the Nibel Mountains and end up loosing one of their party memebers (the other Soldier wearing the ShinRa uniform besides Cloud).
-They reach the reactor, and Tifa is instruted to wait outside. She tries to enter anyway but the disguised Cloud will not let her pass. Tifa gets annoyed and says "Better take REAL good care of me then!"
-Sephiroth and Zack discover the reactors horrible secrets.
-Sephiroth finds the underground library at the ShinRa mansion, and discovers the secrets about his past.
-Sephiroth goes insane, destroys the town and Zack pursues him to the Nibel Reactor, with Cloud not too far behind.
-Tifa and Zack are injured Cloud moves Tifa to a safer spot, and takes Zacks sword as Zack tells him to "kill Sephiroth".
-While Sephiroth has his guard down, he stabbs him.
-Cloud goes back to Zack and Tifa. While trying to tend to them the injured Sephiroth walks out of the room with Jenova's head.
Cloud persues but Sephiroth stabs him in the shoulder holding him there saying "don't push your luck." Cloud manages to best Sephiroth and throw him into the reactor below, killing him.

Az FFX és FFVII egy dologban hasonlít csupán, mégpedig abban hogy mindkettõ az elsõ FF játék volt egy next gen gépen. De itt vége is a hasonlóság, FFX jóval elmarad az FFVII mellett, persze ez nem azt jelenti hogy nem jó game csak ha már választani kellene akkor a 7. részt gondolkodás nélkül a 10. rész elé helyezem.

Sir Quno Jedi
What really happened in Nibelheim ?!!

Hát erre nem igazán lehet egy mondatban válaszolni.
Elsõ lépésben leszögezném, hogy szerintem a világ legjobb játéka a FF7. Tehát ennyi erõvel válaszolhatnám azt, hogy annál csak rosszabbat lehet csinálni, így természetesen ahhoz képest minden (minden!) visszafejlõdés.
Jobban belegondolva azonban úgy érzem, hogy pl. karakterkidolgozottságban nagyon keményen odaveri a 10-ik rész. Történetben, hangulatban természetesen nem. Tehát egy-két olyan "részterületet" mindenképpen találhatnánk, ahol jobb a 10 (pl. a harcrendszere szerintem ezerszer jobb...) -> de ettõl még nem fogja semmi odaverni a hetedik részt. De akkor - visszakanyarodva a kezdõ gondolatomhoz - minden 97 óta készített játék visszafejlõdés???

CSOCSO
mmppf.. hi all.. izé.. csak ugy szolok hogy szedjetek le uj icq liteot akinek van régebbi.. ujban van végre history és away massage lehetõség
de még mindíg hiába vagy away csipog az icq...mondjuk ez most így már tetszik is..eddig idegesített..mindegy fáradt vagyok magyarázni mindenki szedje a liteot
Remélhetõleg ezen a héten már én is megkapom a DC2-õt, mert már nagyon kíváncsi vagyok rá, sok jót hallottam már róla így biztos hogy nem kell majd csalódjam. 😊
Most viszont a mestermûvet nyúzom éppen, melynek neve FF7. Esküszöm most hogy ujra elkezdtem egy egészen új game tárult fel elõttem. Anno mikor végigvittem azért az angol nem ment még annyira jól mint most így elég sok részlet kimaradt a gamébõl. Szerencsére most ilyen gondok nincsenek. 😊)
Így már sokkal jobban értem a történetet is, valamint azóta azért jártasabb vagyok az rpg világában és sokkal jobban élvezem ezt a harcrendszert mint anno. Néha pedig annyira meglep a game hogy az már valami. Arra mehetsz amerre csak akarsz, azt csinálsz amit akarsz, sokkal szabadabb a mint a legtöbb mostani játék és mindehhez olyan részletes világ párosul hogy tényleg csak szuperlativuszokban lehet róla beszélni, persze azért a régi emlékek visszaköszönnek egyes helyszineken ami plusz hatást jelent, nagyon jó kis game, köszi Square! 😊
Megyek is vissza Nibelheim-be. 😄

Sir Quno Jedi
Nem vagyok macsóka ! Egy érzelgõs f@sz vagyok csupán :-))) !

Sir Quno Jedi
Nos nekem nem különösebben kedvencem az FFVII, de azért ugye nem gondolod komolyan, hogy akár sztoriban, akár érzelmek terén, akár karakter-kidolgozottságban bárhol van hozzá az FFX ?!!

Az baj. Érzéketlen macsók vagytok mind 😊
(amúgy tényleg 😊
Én visszafejlõdést csak a linearitásban érzékeltem, a többi azért semmiképpen sem volt rosszabb, mint amit eddig láttunk. Szerintem.

Sir Quno Jedi
Még nekem is nyálas volt már itt-ott. Az innováció valóban nulla, sõt inkább visszafejlõdés (sajna a rossz értelemben).

Sir Quno Jedi
ja

Pedig szerintem a forgatókönyvvel volt a legkevesebb gond.
Én az innovációt hiányolom belõle.

Azért így is messze átlagon felüli szerintem.
Ez egy kicsit jellemzi a mostani színvonalat :I

Sir Quno Jedi
Úgy tûnik a jó "forgatókönyvírók" mára már éhenhaltak Square-éknél is.

Persze ettõl még az FFX jó játék és szívesen játszottam vele, de valahogy már nem az igazi és kicsit elszomorodtam, mert ha ez a jövõ...

Sir Quno Jedi
Úgyvalahogy ! Ma az FFX (grafikán és zenén kívül) nem AZ a színvonal, amitõl csendben lehasalnék és hamut szórnék a fejemre...

Most, hogy játszom a FF origins-el, egy dolgot mindenképpen el kell ismerni.
A FF2 a maga korában ezerszer!!! jobb játék volt, mint a FF10 most.
Mindez persze csak akkor igaz, ha mindent a maga idejében figyelünk/ahhoz viszonyítunk.

CHEAPBOY
Jottek akcios PS2es gamek:
5-7000ftert!!

Sum Of All Fears
Baldurs Gate (ez az egy 9000ft, de vadonat uj garantalt mukodes) az elso 3 game folias😊
Turok Evo (angol)
Sly Racoon
Sims
Sony f1 2002
Ecco
Dropship
18 Wheeler

Van Rez 4000ftert.😊

[email protected]

Sir Quno Jedi
Egyik legkirályabb feature, hogy monster transformation után, lehet chat-elni az azonos fajú monsztákkal és elnyögnek ezt-azt a többirõl, mitöbb megoszthatják velünk az általuk gatherolt cumót ! :-)))

Oké. Kouról tudsz valamit? Kellene vele találkoznom másfél hónapja 😊)))))

CHEAPBOY
Itt vagyok, ma 5 20?

Sir Quno Jedi
Oh kösz ! :-)))

Sir Quno Jedi
De komolyan, volt egy két olyan jelent és ötlet a gammában, mikor leesett az állam ! Külön-külön akár még láttam is hasonlókat, de így, egyetlen gammában, szerves egészként ?!! Elmenne kalandjátéknak is :-))) !

Na, látod Laza, így is lehet közölni ezt 😊
Nekem most a FF2 jön be nagyon 😄

Na, látod Laza, így is lehet közölni ezt 😊
Nekem most a FF2 jön be nagyon 😄