A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
profeta: ugyebar ha mar igy beszelunk az Alone in the Dark 4-rol, akkor megnezhetned hogy mire, es mikor jelenik meg...... errol ennyit....
az RPGhez visszaterve, ha nem vennetek eszre ez is (mint minden mas) tobb belso valtozatra van bomolva....... van olyan ami csak a harcra, van amelyik inkabb a tortenetre stb. koncentral....
Pl egy FF vagy Grandiaban a tortenet a leglenyegesebb(rengeteg szoveg, stb) mig egy Diabloban vagy PSO-ban a harc, aztan van olyan amelyikben real-time a harcrendszer es van amelyikben korkoros......... ezert van amelyik szerepjatekabb a tobbinel a szo szoros ertelmeben, es van amelyik csak egyszeruen RPG, van amelyikben a szerep a lenyeg es van amelyikkel csak jatszol..... de ugylatszik ilyeneket csak en veszek eszre, na mindegy....... Pl a Parasita Eve-re mit mondanatok hogy nem RPG?? de nem is szerepjatek a szo-szoros ertelmeben hanem inkabb akcio, de akkor az mar nem is RPG??
aztan mostmegmar azt eroltetitek hogy PC volt elobb.... ki mondta hogy nem?
Aztan azon veszekedni hogy ki mire fejleszt tok hulyeseg...... manapsag majdnem minden kiadnak PC-re is meg konzolra is..... Pl jon a Baldur's Gate
Laza
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
A Giants egyébként nem shiny játék.
Ja, és régebben is voltak cégek, akik a ps1 megjelenésekor elkötelezték magukat mellette, aztán amikor a pc elhúzott, kicsit meggondolták magukat.
A Vampire kicsit akció-jellegû lett, de azért király.
Ez így igaz. De a számítógépes verziónak alig van valami köze az eredetihez.
Bárcsak legalább alapvetõ fogalmad lenne arról, hogy mit is jelent az RPG vagy a szerepjáték kifejezés!
Ahogy már írták a többiek az RPG a szerejáték angol megfelelõlje. Tehát a két megnevezés ugyan azt takarja. Ha valaha is játszottál volna IGAZI RPG-vel, akkor nem próbálnád meg a konzolon lévõ gyatra próbálkozásokat ezekhez hasonlítani. PC-kre legalább készült már néhány jó adaptáci erre a stílusra. (Pl.: Baldur's Gate 1-2, Fallout 1-2) Ellenben konzolra nem készült és a közeljövöben nem is hinném, hogy készülne igazán jó RPG. Az FF sorozat is fényévekre van ettõl. Kijelentésemet a közel 8-9 éves aktív szerepjátékosi múltamra alapozom.
Az igazi RPG-knek köze sincs a számítógépekhez a szó hagyományos értelmében. Ezek sokkal inkább társasjátékoknak tekinthetõek. Ha fogalmat akar valaki alkotni mi is a szerepjáték akkor kiindulásnak itt van néhány játékrendszer neve: AD&D, M.A.G.U.S., Cyberpunk 2020, Ars Magica, Shadowrun, Codex stb.
Valamint egy magyar oldal címe ahol csak ezzel foglalkoznak: http://rpg.rulez.org/
Tehát ha valaki legalább az alapokkal tisztában van akkor hajlandó vagyok folytatni vele a vitát. De addig egyetlen ilyen kijelentést sem tudok elfogadni.
A Shenmue képet a gamespot.com-ról szedtem, de mindegy, nem? Nincs jelentõsége, ennek a vitának a fákról.
Kevés idõt szánnak a fejlesztésre? Azért ez nem minden játékra igaz. DC-re is csak néhány példát szoktatok felhozni a kiemelkedõ játékokra, és pc-n is van ennyi. Az Outcastet, a DeusEx-et elég sokáig fejlesztették, nem is beszélve az összes régi Bullfrog játékról, vagy pl a Baldurs Gate-rõl. Vagy az Arcanum is készül már egy ideje, és ha olyan lesz, mint várom, akkor számomra benne lesz a Top10-ben. Az a baj, hogy aki nem "pc-s", az nem fog azzal törõdni, hogy kiválogassa a jó játékokat, hanem lát néhány játékot pc-n és az alapján ítél. Ez fordítva is igaz, de azért DC-re sem a nagyon jó játékok vannak többségben.
Egyébként igazad van, hogy a konzolok lassan felnõnek a pc mellé, persze a más stílus az marad, én nem is állítottam mást, de a kérdés az volt, hogy kihalnak-e a pc-s játékok, és a válasz: nem.
nem PC-n terjedtek el.... nem ott tort ki az orulet...... az AID-bol csinaltak 3 reszt aztan szeva...... a kovetkezo PS-en volt a Resident Evil.... es ha jol tudom senkisem Alone in the Dark klonnak hivaja oket..... es ezeket is a PC veszi at........ marmint a klonokat.... Ha jol tudom....
Laza
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
itt mar inkabb arrol van szo hogy a jatekkeszito cegek menyire hasznaljak ki az adott platform lehetosegeit.....
Pl joggal kerdezhetnem hogy miert nem nez ki minden games DCn ugy mint a Shenmue.....
Szerintem az az egyik alapveto hiba a PCnel hogy keves idot szannak egy gamesre.....
pl ott a Diablo2-o..... ha jol tudom 2evig csinaltak es meg is lett az eredmenye, egy fasza jatek....
de mivan a tobbivel.... rengeteg olyan van amit par honap alatt osszecsapnak..... ez igaz PS-re is....
az a baj hogy a jatekgyarak nem jatekos- hanem piac es penzorientaltak...... "sokatvettek a Tomb4-bol, akkor csinaljunk egy 5-ot fel ev alatt"
........ persze ugyanazzal a gmotorral......
igy akkor mi ertelme van?????
nezz emg egy PS-t... azon szinte csk rpg van....
egy 1eves geprol menyisegben akarsz vitatkozni... de azert sorolok... Time Stalkers, PSO, Grandia2, Evolution 1-2, Gundam Side Story stb.... ezek nem szerepjatekok hanem szimola rpg-k..... ha tudod mi a kulonbség.... es ha megnezed hogy egy evben ilyenekbol menyit adtak ki mondjuk PS-re vagy PC-re szerintem a PS nyerne....
Amugy az MGS egy "Tactikal-Response-Action" (rem jol irt), ha talán a kalandjatekok koze soroltam volna az hiba volt.....
Ha tudnad hogy a Shenmue-ba milyen helyszint abrazol a kep es mondjuk jatszottal volna vele akkor tudnad hogy az a jelenet nem valoszinu hogy benne van....... a videogames.com-on (ahonan a kepet szedted) tele van fake-teszt kepekkel, amelyek nincsennek benne egyatalan a gamesba.... de hat ezt csak az tudhatja aki mar legalabb ketszer vegigvitte (szemely szerint vegignyomtam a japan, amerikai, europai verziokat- a japan a legjobb)..........
Az a helyzet szerintem hogy sokan nem tudjak elviselni hogy a konzolok ilyen hirtelen "felnonek" a PC melle (talan tul).....
Amugy meg szerintem pont kiegésziti most egymast a ketto, mert nagyon elternek egymastol a stilusokban megegyezo jatekok is.......
A Sacrifice-rol annyit, hogy egy ujjabb strategia..... (bar kiraly).....
A masik meg, hogy vajon miert mondta Kojidzsama-mester (rem jol irt) a Konamitol (az MGS kitalaloja) a PS2-re hogy megvalosult az alma egy ilyen geppel... vegre olyan lehet az MGS2 mint amilyennek megalmodta........ Lehet hogy meg nem halott a PC-rol..😊))))) (aki latta a musort az tudja)
felreertes ne essek en utalom a PS2-ot!!
Laza
Shiny ezt nagyon jol csinalta meg...
egyébként van olyan, mint a Vampire-nél, hogy csak akkor játsza le a jobb minõségû videokat, ha felteszed a max installt. Vagy lehet választani a minõségek közt, mint az expendable-nél
Maximum a 64K introk... Ott nem fer bele a limitbe a nagyobb felbontast tamogato rutin...
Par eve nem nagyon lattam rendes demo-t, ami dos alatt, 320x200-ban ment, hanem win9x, 640x480, satobbi... D3D vagy OpenGL, ha power demo, kulonben szoftver render...
1. A MM2 az elsõ rész grafikáját örökölte egy az egyben, és az már egy nagyon régi játék, még a TNT1-en is tökéletesen ment.
2. Nem tudom, te milyen játékokkal játszol, de én már úgy két éve nem láttam 256 színû animációt! Tényleg, hol láttál te ilyet??? A playstationrõl átírt játékok ugyanolyan minõségû animációkat tartalmaznak pc-n is (pl FF7-8). Mondj már egy mostanában megjelent jó pc-s játékot, aminek 320x200x256-os introja volt. Mert én nem láttam ilyet. Pl nézd meg az Insane intróját, vagy a Vampire-ét, de mondhatnám a több éves Fallout1-2 videóit. Vagy még ott van a Diablo2, ezek mind nagyfelbontásúak és true colorban mennek. Egyébként tv-n sokkal kevésbé látszanak a tömörítés miatti hibák, és nem is pixeles, egy nem túl jó minõségû mpeg1 video TV-n sokkaljobban fest. (legalábbis messzirõl).
Már olvastam a cikket, de mi ebben a nagy szám?
A pc-k elérték azt a szintet, hogy nem szükséges évente fejlesztgetni, aki tavaly megvette az 500 MHz-es prockót, 128 M ramot, 10 GByte vinyót, TNT2-t stb... az ma is vígan használja a gépét, végre megértük ezt, és ez érzõdik a piacon.
Anno a 486-osok mehettek a kukába a Win95 megjelenésével, hasonló volt a helyzet a 3D kártyás játékoknál, szükségszerû volt a felfejlesztés (prockó, videókártya, minden).
Most majd a kiegészítõk piacának növekedése várható. A sok-sok eddig megvásárolt géphez veszegetik majd a nyomtatót, scannert, digifényképezõt, hangfalakat.
egyre tobb olyan gamest adnak ki amik eddig csak pcn volt lehetseges.. es a DC tamogatja a pc-sekkel valo netes jatekot....(Q3, B&W)
ahogy a lentiekbol is kiderul a pc inkabb a szerep-kalandjatekok, a strategiak es fps-ek othona.... a konzol pedig az arcad, platform, shot m'up, akcio-strategia, rpg es horror gamesek melegagya.... (aztan itt-ott lopnak egymastol)
ember
ha jobban korulneznel talan latnad a No one lives 4 ever debutalasat PS2re....
amugy ilyen jelenet nincs is a Shenmueban....haha.. errol ennyit
aztan nezzuk a celkozonseg szempontjabol.... te a 7 eves uncsi tesod kezebe diablo2-ot adnal...?????
aztan gondolom azt se tudjatok hogy mi a kulonbseg a ReEvil Nemesis es a Code Veronika kozott??!!??!!!!!!!!!!!
-sztoriban, hangulatban, filmminõségben, stílusban, kezelhetõségben, játszhatóságban, szavatosságban...IGEN!!!
Final Fantasy 7+8, yeahh!
No one lives forever még egy konzolra sincs, ez a 3.
500e-ftba semmilyen gép nem kerül, fõleg, hogy monitort csak kb 5 évente kell venned, vincsit is csak 3-4 évente. Egy alaplap+videokártya+processzor pedig nem olyan borzasztó sok. Meg néha még kell ram, ami pedig nagyon olcsó.
Meg ugye arról sem tudtál, hogy a mostani játékok 90%-a még elmegy TNT2 ultrán, nem is 640x480ban, pedig az nem egy mai kártya. (processzornál detto, egy 4-500 Mhz-es celeron most még elég, pedig az is már másfél éves. A duron pedig nagyon olcsó). 2-300ezerbõl olyan komplett gépet állítok össze, amin nem kell válogatnod semmibõl, mert minden megy tökéletesen.
Diablo klónból nagyon kevs jelenik meg pc-re, szerintem te minden crpg-t diablo klónnak nézel, pedig nagyon nem azok.
A resident evil sorozatról meg van a véleményem, mert iszonyú primitív kulcskeresgetés zombiöléssel körítve. Idióta színészek hangjával, és bárgyú történettel. Azok a játékok, amiket lejjebb felsoroltam, mind ütik színvonalban. Hol látsz te Dc-n DeusEx-et? Vagy Vampire-t? Mondjuk ennek így semmi értelme, mert nyilván nem játszottad végig ezeket a játékokat (se a többi pc-s játékot) így neked nyilván a Resident Evil a csúcs.
Q3A DC-re szar, mert 33.6osmodem van hozzá. Hoppá, akkor minek jelent meg? És helyi hálózatot nem lehet DC-vel csinálni. Mert négy játékosssl lõttek az összes csapatjátéknak. Szóval mégis csak a PC-s verzió a jobb? Fõleg hogy csinálnak hozzá egy rakás ingyenesen letölthetõ mod-ot, de ez más játékokra is igaz.
Az meg a másik, hogy egyszerre példálózol a MGS2-vel meg a Shenmue-vel, pedig az két különbözõ gépre van! Ha együtt vesszük az összes konzolt, tényleg sok játék van rájuk, de külön-külön nyomába se érnek a pc-nek.
Végül a fák a shenmueban. Ezek azért eléggé két lapból állnak. Jobb screent nem találtam, de a lényeg látszik.

"azert nem minden orulet pcn indul (tulelo horror, mario, sonic, pokemon, star wars, 007, tekken, street fighter, stb)"
Látod ebben igazad van, minden platformnak megvan a maga nagy kedvence, ami késõbb átterjed a többi platformra. De ez az átjárás is a pc-k felé könnyebb mint a konzolok irányába. Körülményes lenne mondjuk Sega-n RedAlert-ezni vagy Diablozni. Persze egérrel és monitorral ott is megoldható lenne, de ez a plusz követelmény már eléggé leszûkítené a game piacát.
Engem itt csak az zavar, hogy ez a vita kicsit olyan, mintha a Suzuki tulajok elkezdenék szidni a BMW-ket, hogy azok milyen rossz autók.
Miért?
Irigység? Öntudat-tuning? Azt hiszi felértékelõdik gépe, ha szidja a többet tudót?
Inkább örüljön, hogy van neki és használja, akkor nem nézeti magát hülyének.
Én sem voltam mindig pc-s. De beláttam, amikor az lekörözte az Amigámat, nem pedig abban bíztam, hogy ha szidom és ócsárolom attól az én gépem jobb lesz.
azert nem minden orulet pcn indul (tulelo horror, mario, sonic, pokemon, star wars, 007, tekken, street fighter, stb)
de mondjuk ez baromsag mert minden platformnak megvannak a sajat oruletei...... mint most konzolon a rengeteg SW, 007, pokemon games......
(bar a pokemont nem komalom)
A konzol jó dolog ha játszani akar az ember (olcsón), de a pc játékra is jobb.
De nem értem, miért nem örültök a konzolotoknak - beletörõdve korlátaiba - az helyett, hogy a pc-vel hasonlítgatjátok össze. Egy ilyen megmérettetésben minden konzol csak veszíthet, ami teljesen egyértelmû.
abbol a felsorolasbol csak a diablo2 es a warcraft3 nincs konzolon!!
szerinted melyik a 3.?????
en az autos stuffokat nem igen komalom...
magara a pc-re senkisem mondta hogy szar....
ti beszeltek tekken 48-rol??!!
szamold mar meg hany diablo szeru games jelenik meg havonta!!
vagy ti csak ugyanazzal jatszotok??
itt nem a hardware-rol szol a topic, hanem a jatekokrol...
es egy gepnek ki kell szolgalnia minden reteget...
nem csoda hogy arrol sincs fogalmatok hogy mi az az arcad stilus....
technikai adatok moge bujtok, de nincs ami kihasznalna....
hol vannak a platform jatekok??
vagy csak az vegyen pc-t aki strategiazni szeret meg diablo szeru meg hasonlo kalandjatekokat kedveli?? no meg egy kis fps-t?
mikor latok en pc-n mondjuk egy Resident Evil Code Veronikat??? v. minosegben hozza hasonlot?? ja hogy az ijeneket csak ugy osszedobjak??!! eleg oda egy Nemesis is....??!! mikor nez ugy ki egy diablo klon mint a PSO?? melyik van normalisan kidolgozva, es nem a falakrafestve minden??
akinek nem telik mondjuk egy 500ezres pcre csak 200 ezresre az mivel jatszon...? nem telik neki 60ezres video kartyara? akkor mar csak a 640*480 marad ugyebar?? dehat az nem jo !!!!!! ughogy akinek ilyen van az dobja ki ????? pl a diablo 2-o pll 433-on 62mb ram 52*cd olvasoval ful instalalassal toltesenkent beszaggat.... ezzel akkor mi van (az onlinehoz meg 256mb ram kell)
megvalami.. a Shenmueba hol lattal te olyan fat ami a jatekteren van (mondjuk meg tudod kerulni) es 2d-s??????
meg mondjuk nezz meg egy Grandia2-ot, amiben minden tereptargy 3d-s!! (bokor, fa, nad, stb)
aztan az hogy dc-n csak 4en lehet haloban nyomni aze van me meg csak a 33.6 os modem van hozza alapbol.....
na jo ennyi mara eleg...........
es akkor meg ment.. de mi van ha kiirja hogy xy .ddl file nincs meg?? akkor ne is jatszak?? egy 2-300 ezer forintos gepnel meg valogassak hogy mi megy meg mi nem??
Egybknt a felsoroltak kozul melyik 2d-s felvilagosítanal? Diablo2 re gondolsz? Hmm, hat erre nem mondok semmit. Egybknt meg irhatjak oda ahova akarjak a konzol egy szar, es ahogy az xbox is mutatja szepen elkezdenek is a konzolok a pc-k fele huzodni.
PS2 rol anyit hogy 1. draga, 2. alig le7 kapni, 3. és ha meg kell irnod a szakdolgozatod?, akkor elmosolyodsz és azt mondod hogy ejnye bejnye?
Aztan olyakat irt vlki hogy nem szereti a Startegiat ... oszt jo neki az autoversenyzosszimulator45 és a verekdjunkmar jatekokat birja. Hm hat amikor 10 eves voltam en is igy velekedtem, de ahogy egyre idösebb lettem egyre jobban szerettem neha gondolkozni és nem csk azon hogy vajon itt bal vagy jobb kanyar, vagy kis utes nagy rugad meg mitomen gombokat kell leutni...
Egybknt mr konzol man, te mivel irsz erre a forumra?
caddie
A konzolok ára (nem az X-Box-é) töredéke egy PC-nek, ez arányos a tudásával, ami rendben is van mert csodák pedig nincsenek. Ha egy kozolgép olyan szinten lenne mint egy pc, kb. annyiba is kerülne!
A konzolosok szerintem inkább a specifikációkban megadott adatoknak dõlnek be, ami elég nagy butaság, fõleg ha aztán még hangoztatja is egy ilyen topicban.
Egy példa: pc-s 3D graf. kártya 'tudása'
felbontás: 1920x1200
színmélység: 32bit
képfrissítés: 250Hz
teszt fps.: 80-100
Ezek az adatok így mind szépek, csakhogy ezek a maximális adatok, amiket külön kell értelmezni. Tehát a valóság: 1024x768-ban, 32bit, 120Hz, és kb. 40fps. Úgyhogy kérem a konzolosokat, ne a gépeik elméleti maximális tudásával érveljenek, mert akkor mi is ezt tesszük és úgy még jobban alul maradnak.
(a fenti példában egy õsrégi TNT kártya tulajdonságai voltak)
Eléggé kidolgozottak a karakterek pl a Vampire-ben. Dc-re meg az egy szem Shenmue-n kívül csak a verekedõs játékokban láttam jobban kidolgozott embereket, ahol nem nehéz, mivel egyszerre csak kettõ van a képen, szemben egy átlag akciójáték egyszerre 5-10 ellenfelével. A Tomb raider öt pedig nem csúcs, attól azért messze van, de nem is mondta senki. Jobb játékokra példát lásd az elõzõ hozzászólásomban (ezek nem (csak) grafikailag jók). Persze ezekrõl még nyilván nem is hallottál.
"Annyi csupán a változás, hogy az eredeti arénák méreteit kisebbre vették, mivel ebben a verzióban maximum négyen irthatják egymást." ugyanzok a pályák? Furcsa.
DCn 640x480-ban megy átlag 30 fps-t a játék, itthon 1024x768-ban olyan 70-et.
"A képfrissítés tulajdonképpen csak egy-egy pályán, ott is csak a legnagyobb nyílt terpeken lassul egy picit le, akkor is inkább csak ha 2-3 másik ember is ott botorkál." 2-3 embernél már lelassul a játék DC-n. Nahát! Szóval a sebessége nem olyan fasza. Ezt saját magam is megtapasztaltam, néha a 20-25 fps miatt alig lehetett célozni. Ez akkor hol üti a pc-s verziót? Talán mielõtt ilyen hülyeségeket írsz le, megnézhetnéd mindkét verziót (én láttam), és akkor nyilvánvaló a különbség. (és persze azt se felejtsd el, hogy a pc verzió kicsit régebben jelent meg és a régi TNT-men futott úgy, mint most DC-n.)
Te kizárólag az autós játékokat szereted? Akkor hajrá, vegyél konzolt. Csak éppen léteznek más stílusok is pc-re, nem csak a stratégia. És az is baromság, hogy minden rpg vagy kalandjáték 2d-s pcre, elég megnézni mondjuk a Vampire-t, a DeusEx-et vagy az UltimaIX-et. És a stratégiák sem 2d-sek most már, láttál már egyáltalán új játékokat pc-n? Nem hiszem.
Fogd már föl hogy a ps2-es játékokat tv-re írják, és monitoron se fogy soha 1280*1024ben játszani, ha a játék csak 640x480ban fut!!!
kis kiigazítás: Cad hozzászólásában nem két, hanem három játék nincs konzolora.
"akkor lassuk mi van pc-re!? rengeteg ocska klonjatek,
minosegileg es tartalmilag nagyon keves van amelyik megallja a helyet...."
te honnan a f*szból tudod, ha kizárólag konzollal játszol? Szerinted a rakás autóverseny amit felsoroltál, azokban mi olyan eredeti? Semmi. MGS2 vel ne példálózz, meg se jelent, és ha olyan mit az elsõ rész akkor az NEM kalandjáték(látszik hogy a konzolos agyadnak fogalma sincs, milyen egy kalandjáték) Mitõl lenne az, mert meg kell keresni a 4-es szintû kulcsot a 4-es szintû ajtóhoz? Hú, de bonyolult fejtötõ!. Ezen kívül még 3 játékot írtál.
Nos pc-re csak az utóbbi idõben: Hitman, Vampire, Deus Ex (ilyen mikor lesz konzolon? soha!), Sacrifice, NOLF, Diablo2, BG2, Project IGI, Monkey Island 4, Rune, Battle Isle 4 és még sorolhatnám, mikor lesznek ilyenek konzolon? Szóval ne szóld le a pc-s játékokat, ha fingod sincs róluk.
WoW még mindig :P
😊)))))
nemtom hogy te tisztaban vagy e egy-ket dologgal:
pl a PS2 felbontasa 1280*1024
az x-boxe 1920*1080, hogy csak a jobbakat emlitsem....
aztan az is teny hogy mindegyik ujgeneracios konzol tamogatja a monitor hasznalatat....
aztan kerdem en hogy lattad e mar dc-n Q3-at??
ugyebar koztudott hogy nem siman atirtak, hanem maximalisan dc-re optimalizaltak.... igy szebb lett mint pc-n (persze monitorral), es a sebesege is fasza..... es akkor meg jon PS2-re is.....
akkor lassuk mi van pc-re!? rengeteg ocska klonjatek,
minosegileg es tartalmilag nagyon keves van amelyik megallja a helyet....
(mondjuk most hogy a Metal Gear Solidot atirtak pc-re 1 biztos van)
nezz meg egy Shenmuet, PSO-t, MGS2-t, Grandia2....
ezek csak kaland jatekok a tobbirol nem is irtam.... mikor lesznek ilyenek pc-n????
es a te eger+billed mit er az ilyeneknel egy analogstick+analoggomb-al szemben??
van mar pc-n olyan game amiben tok. kidolgozott karakterek vanak? van mar 3d-s fa, vagy meg mindig ket lapbol all? vagy a tomb raider 5 nalatok a csucs????!!
Egy igazán hardcore gamer esetében CSAK a pc jöhet szóba. Nézzük mondjuk a Q3-at, ahol nem árt 80-100 fps, a gyors mozgás és reakcióidõk miatt, mindez minimum 1024x768 felbontás mellett. Ez egy csúcskategóriás pc-nek ma már nem gond, de a dc-d NAGYON messze van tõle. Akkor mi a legjobb???
A konzol azoknak való, akiknek nincs elég pénze egy rendes pc-re, így potom áron tud játszani, persze rengeteg kompromisszummal: rosszabb képminõség, kisebb felbontás, alacsonyabb fps, szemrongálás, beszûkült játékstílusok, gyenge hálózati játék, semmi upgrade lehetõség, néha nehézkes kontrollerek, nulla egyéb felhasználási terület.