A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Viszont hiaba tunik gyengebbnek a PC egyes alkatreszei lattan, osszteljesitmenyben megis jobban teljesit." - bizonyos helyeken igen, de konzolnál például nem megengedhetõ, hogy 'hú most leesett 5fps-re a game, de a kanyar után már jobb lesz', vagy vegyél gyorsabb videokártyát.

Ott is elõnyben részesítem a PC-t, ahol fontos a nagyobb felbontás (stratégia, munka),de van egy sor játék, amit ki sem adnak PC-re, viszont tetszik a stílus (fighting, racing, egyéb ).

(PC-s kedvenceim : Thief I II, HalfLife, Quake2).

WoW még mindig :P

Nem állítja egyik platformról sem, hogy jobb, tényleg érdemes elolvasni.

http://pc.ign.com/news/32316.html

Érdemes elolvasni, címe : Is PC Gaming dying ?

Ja, ez a Paris-Dakar Rally. Szerintem elég élethû.

Mindenesetre a konzolokra is lehet nagyon jó játékokat készíteni, melyek jó esetben jobban néznek ki, mint egy PC-s játék TV-re kapcsolt videokártya esetén.

Mi a véleményetek errõl a képrõl ?

Még annyit a GT3-ról : egy autó elkészítése az eredetirõl 2 hét, van 150 autó, mellette az AI, a fizika, valamennyire azért a pályákat is meg kell csinálni, én legalábbis nem a tájjal tölteném a legtöbb idõt .

Egyébként ez a Blood Omen 2

Na azért 😊

Látod, nem a gépen múlik.

Na másik helyrõl sikerült.

Szerintem nem rossz a detail.

http://www.ps2faction.com/gamedb/screenshotshow.php3?name=blood005.jpg&type=l&game_id=366

Nem engednek linkelni a tahók 😞((

Épületnek ez már jobb azért.

Az elsõ képektõl nem vagyok elájulva, de még a fejlesztés folyik rendesen, év vége felé igérik.

"Developed by Pitbull Syndicate, the UK-based development studio that's known for developing Demolition Racer, Test Drive 4, Test Drive 5, and Test Drive 6, the upcoming PlayStation 2 Test Drive promises to be the best looking game that the series has delivered so far. The game will utilize the advanced processing power of PS2 to convey a visually realistic driving experience that should please Test Drive fans the world over.
Pitbull Syndicate is building the graphics engine from the ground up and it's being carefully designed to take advantage of the specific advantages of the PlayStation 2 hardware. Some of the sophisticated techniques you can expect to see used in the game include the ever-popular anti-aliasing, mip-mapping, realtime lighting and multi-level reflection mapping. With these and other technologies employed, players can expect lifelike lighting and shadows on the game's accurately modeled vehicles and throughout its lushly detailed 3D background environments."

Meglátjuk .

Humano : nem hiszem, hogy érdekli a Te szüleidet, hogy netezek 😊 Az én gyerekeim meg már alszanak.
Az a baj, hogy amig keveritek az API-kat, a fejlesztõrendszereket, az assembly-t és a gépi kódot, addig nem tudlak titeket komolyan venni.

Tõlem ne tanuljatok, nem vagyok jó tanárnak, hamar ütök 😊

Sulinet este : tudom, akkor meg Kiwwi apukád gépén 😊

Profeta : nem mondtam, hogy XBOX-ot veszel ( ha jól emlékszem), de csak arra akartam célozni, hogy az ellen majd mit tudtok felhozni. Átlagos magyar ember olyan gépet ? Hmm. Tehát 50000Ft-os átlagfizetésbõl egy NV25 kártya (ha nem lesz PCn, akkor hasonló árú) olyan 170nettó, 17" monitor legalább 60nettó, Proc, Ram, vinyó, alaplap, DVD olvasó együtt lagalább 100nettó, ház, floppy, bill, egér, stb még egy tízes, ez ki is jön olyan 350 nettóra, szoftver nélkül. Bizonyára vásárlási hullám indul el nemsokára.

Törölt felhasználó
Deadman
"Nem igazán vagy képben. Ki szídja a PC-ket itt ? Menj el pszichiáterhez, ha üldözési mániád van. "
Én nem tudom, mi egy fórumot olvasunk ???
Törölt felhasználó
PC-re is jön manapság sok szemét (sajnos), lásd LucasArts.😞

Ha jönnek a manga meg bunyós gamék is, én veszek inkább Mac-et.😊
Törölt felhasználó
Tanííítónéni, most már este 8 óra van és különben is szünnap, akkor már hazamehetek...?

Sulinet este, hát persze...😊
Törölt felhasználó
Deadman
"PS2-n ugyanolyan fejlesztõeszközök állnak rendelkezésre, mint bármely más platformon."

Azért ne tegyünk egyértelmû egyenlõségjelet a különbözõ API-k közé. A PS2-ét például nem ismerem, de a fejlesztõk véleményét hallva jó nagy szar lehet. Vagy a hardver a szar, ezt nem tudom.
3dMark2001 az én akadós gépemen : 3253 (1024*768*32)

Persze mondjuk egy Cray is elég szar lehet, hisz nincs benne semmi PC alkatrész.

XBOX-ot veszel, pedig konzol (igaz PC-s alkatrészekbõl ) ? 😊

Na tanuljatok inkább tovább.

Bár tudom, a PC-n csak hihetetlenül kidolgozott, tökéletes grafikájú, szenzációsan izgalmas, nem lerágott csont programok futnak , hihetetlen framerate-el.

Doom 1,2,3, Quake 1,2,3, TombRaider 1-5, Sim akármi. Ezzel mit is akartál mondani ?

Ti gépeitekben ? B+, szerinted én mit használok most ? Egyébként az XBOX-ban más architektúra lesz (UMA, most nem a prociarchitektúrára gondolok). Nem lesz AGP, north bridge, külön videoram. De hát ezt Ti is nyilván tudjátok, Sulinet rulez.

Ilyet ! Ja, meg elõ lehetne venni a Defender of the Crownt! Az meg elmegy Amigán, fél megabájt RAM-al. Ezzel most mit is bizonyítasz ? PS2-n meg van ThemePark. Nem az én világom.

RDRAM : igy van, szerverekbe nem ajánlott, de két chip ebben a konzolban nagyon gyors.

Manga : talán az Ecco magyar fejlesztõivel megbeszélhetnéd, a delfin miért olyan mangás (bár szerintem inkább delfines).

Quake3 : ezért nem veszem meg. És ?

Menjetek inkább vissza játszani, hétfõn újra kezdõdik a suli.

Ez nem a konzolt minõsíti.

Mellesleg, legfeljebb veszek XBOX-ot is, attól még nem kell eladnom egyik konzolomat sem (GF3 esetén pedig a Radeonom el kellene adnom, pedig szeretem 😊 )

Smuggler's Run : mentél is vele , láttad a több négyzetkm-nyi tájat, ahol szabadon barangolhatsz, a kocsik mozgása nem jött be ? A hangulat nem fogott meg ? Ez van.

Szerinted mi a Windows és a DirectX ? Nem egy programnyelv, el kell keserítselek. Minkettõt API-nak hívják ( Application Interface). Csak kommunikációs felületet biztosítanak a felhasználó által futtatott programok és a hardver illetve a hardverközelibb meghajtóprogramok között között. Ilyen alapon Linux, OS2, meg minden más platformon assemblerben kellene programozni. PS2-n ugyanolyan fejlesztõeszközök állnak rendelkezésre, mint bármely más platformon.

"Az X-Box konzol, csak egy 'baja' van: pc alkatrészekbõl. Itt aztán komoly gondba kerül a konzolos, most szidja vagy ne szidja." - Nem igazán vagy képben. Ki szídja a PC-ket itt ? Menj el pszichiáterhez, ha üldözési mániád van. Ilyen alapon a DC sem konzol, mert normál SDRAM van benne, meg a videorésze is majdnem megegyezik az PC-s videochip-el ?

A konzol egy olyan célszámítógép, melyet játékok futtatására találtak ki, ilyen szempontból szinte lényegtelen, milyen alaktrészekbõl áll. Ez legyen a fejlesztõk gondja, milyen a programozása.

Gabo : még egyszer a bõvíthetõségrõl. Kár, hogy nem olvastad végig : lehet bele HDD-t rakni, ethernet csatlakozást, USB modemet ? Ezekbõl mi nem világos ? Nem minden PC-ben sem tudsz processzort, videovezérlõt, stb cserélni (bizonyos notebookok, Mac-ac).

Törölt felhasználó
Verekedõs játékban verhetetlen a PS2 kínálata, ezek még szépen is néznek ki, bár két-három figurát mozgatni nem nagy ügy, jut rá poligon bõven. Bunyó közben meg a háttereket fene se figyeli.
Törölt felhasználó
Az X-Box konzol, csak egy 'baja' van: pc alkatrészekbõl. Itt aztán komoly gondba kerül a konzolos, most szidja vagy ne szidja.

A GF3 tudását látva nem is akármilyen konzol lesz, ha írnak rá sok manga játékot, még japánban is sikeres lehet.

Ja most láttam a Smugler's Run-t, abban miért nincs szélvédõüveg az autókon? És miért olyan csúnya sima minden felület (a hó valami fehér tejnek nézett ki, a homokot inkább nem mondom).

Deadman, menj már, aztán oktasd ki a PS2 játékfejlesztõket, hogyan is kell kihasználni a cuccost, mert azok nem tudnak semmit hozzád képest.
Törölt felhasználó
Deadman
"Humano : látom értesz hozzá 😊 Elárulom, nincs köze a Windows-nak és a DirectX-nek ,hogy assembly-ben kell-e fejleszteni. Még irjál be sok ilyen okosságot 😊"
Tudod mit, ne használj Windows-t, se DirectX-t, írj 3D játékot assemblyben, sok szerencsét kívánok hozzá meg pár ezer évet, zsenike.
3dMark 2001 : csak én csalódtam volna ? A fás jelenetet kivéve más sincs igazán elájulva (az qrva jó, ha tényleg real-time).

Att: nyilván tudsz olyan PC-t (vagy más ) számítógépet csinálni, aminek jobbak a paraméterei. Egyelõre akkor sem játszhatsz olyan játékokat, amik mondjuk tetszenének, de nincs meg PC-re. Egyelõre ehhez sajnos konzolt kell használnod (persze pár év mulva lesz emu is).

Kiváncsi vagyok, az XBOX ellen mit tudtak felhozni (még egyszer, az is konzol) ? Hogy nem tudsz szöveget szerkeszteni ? Hát az elég nagy baj.

Hát komolyan mondom, nem tudom, miért olvasom még el ezt a hihetetlen hozzáértést tartalmazó topic-ot. Csak tudnám, ki az isten találta ki,hogy lecserélik a PS2-ben lévõ GS-t 32 MB-osra. NEM FOGJÁK! Ahogy a PsOne-ban sem cseréltek semmit nagyobb kapacitásúra. Már tavaly is volt 32MB-os GS, a GSCube-ban használták. Ezután is így lesz, ill. max munkaállomásokban, játéktermi gépekben lesz használatos.

Óra jel : a 120-as GeForce gyorsabb volt a TNT2U-nál. Nem összehasonlítható. A PC-ben még mindig az X86 megy, 32 bites általános regiszterek, 64 bites busz (újabbakban), tehát egy 32 bites processzor (a GeForce is az, az adatutak szélesebbek csak). Az EE-ben lévõ Mips 128 bites, az adatbusz, ami a GS-ben van, össz. 2560 bites. RDRam : utálom a céget, de konzolba jobb megoldás (2 chip esetén elhanyagolható a latency, viszont gyors a stream - 3.2GB/s). Ja, és az EE-ben van RDRam interfész (a PC-kben ugye csak bridge-eken ér a proci a RAM-hoz egyelõre). Szóval nem érdemes összehasonlítani a kettõt. Programozás : Az elsõ TOOL-okhoz valóban nem volt még olyan fejlett eszköz, mint a késõbbiekhez, de már nem panaszkodnak (pl. a SEGA is kiadta hozzá saját MiddleWare-ét). RAM : Ez az, ami a PC-ben nem árt, ha van : OS, filerendszer cache,csomó minden nyeli a memóriát. Jó, van másik háttértár (HDD), de ezt kap a PS2 is. API-k : pont ezt nem kellene felhozni ....

Egyébként meg konzolokról szól a topic, ideértve az XBox-ot is.

Érdemes lenne megnéznetek személyesen DC-n a CrazyTaxi-t, Soul Caliburt, Shenmue-t, Ecco-t - pedig az csak 200Mhz-es procival megy, a grafikus chip meg 100-on, 16MB RAM-al, 8 MB VRAM-al.

Q3 : tesztelõk : ez egy hand's on preview, ha tudod, mit jelent. A játékból egyébként hiányzik a net illetve csak max 4 játékos játszhat. És ? Itt nem arról volt szó. Én pl. nem fogom megvenni, a Quake2 még mindig jobban tetszik multiban.

Humano : látom értesz hozzá 😊 Elárulom, nincs köze a Windows-nak és a DirectX-nek ,hogy assembly-ben kell-e fejleszteni. Még irjál be sok ilyen okosságot 😊

Törölt felhasználó
"a pc lehet hogy erosebb de csak windows és directx nélkül,
ezekkel csak egy csõdhalmaz."

Hát pedig ezek pont azért vannak, hogy ne assembly-ben kelljen vele szívni. Akkor most ezekkel is csõdhalmaz meg ezek nélkül is...vagy mi van?

Mikor futtattad a 3DMark2001-et PS2-n? Te tényleg tudhatsz valamit! És ráadásul 50 fps-t ment, hááát nem semmi...😊
Cyborg, én ugyan nem vagyok programozó, ezért ebben a témában óvatosan szállok vitába...de mindenhol azt hallom, hogy a PS2-t jóval nehezebb programozni, mint a PCt, emellett ugyebár PC-re létezik az ún. DirectX (Winfos alatt), és ilyen API-k, mint a D3D, OpenGL, S3MeTaL,Glide(jó,jó, kihalófélben)...mit felejtettem ki?
Mégegyszer hangsúlyozom: Én nem állítom, hogy szar lenne a PS2, a maga céljaira kevésbé igényeseknek tökéletesen megfelel...DE NEM JOBB A PC-NÉL!!!! EGY ERÕSEBB PLATFORMNÁL NEM IS LEHET JOBB!!!!!!!
Még egy reagálás:
"Egy kis technikai izelitö a topichoz:

Nos a PS2 lelke a Toshiba és a Sony közös tervezésu MipsIII alapokra épülo 128 bites központi processzora, mely kifejezetten a 3D muveletekre, poligontranszformációkra van kihegyezve. Az órajel nem tunik magasnak, és valóban, 294,912Mhz. Viszont hatalmasat téved, aki ez napjaink PC-s processzoraihoz méri, ugyanis az Emotion Engine a saját ATHLON 1100Mhz-s gépemet is alaposan a földbe döngöli.

Mitol ez a nagy teljesítmény?
Az EE 2 darab 128 bites SIMD lebegopontos vektorprocesszor egységet tartalmaz (VU0 VU1), mely egy órajel alatt több vektormuveletet képes elvégezni. Ezen kívül még 10 FMACs (Floating-Point Multiply-Accumulators), mely mindegyike egy 32 bites lebegopontos muveletet hajt végre órajelciklusonként. A teljesítménye 6,2 GFlops

Ez az a komoly számítási teljesítmény, ami hozzáérto kezekben egészen fantasztikus dolgokat tud muvelni a képernyon.
Az EE feladatai:

- Geometriai kalkulációk: transzformációk, vektor muveletek, stb.

- A játékvilág háttér szimulációja: ellenség AI, fizikai, környezeti szimulációk, súly, ütközések, fény számítása, stb,

- Egyéb funkciók: program irányítása, MPEG filmek dekódolása, stb.

A Graphics Synthesier

Ez a 150Mhz-es processzor PC-s szemmel nézve lényegében a gép videokártyája, mely tartalmaz 4MB beépített VRAM-ot, mely sokak szerint kevés, ám nagyon széles 2560 bites adatbuszon csatlakozik a processzorhoz, így az elérheto sávszélesség 48GB/s!!!, ami összehasonlítva a PC-ben alkalmazott AGP4x szabvánnyal (1,02 G😎 nem csekély. 😊)

Sajnos a 4MB VRAM valóban nem túl sok, de úgy gondolom a tervezoknek ezt a kompromisszumot kellett kötni, a sávszélesség megtartása végett, mivel így integrálhatták ezzel nagyon gyorssá tették ezt a memóriát.

Direct Rambus kétcsatornás 800Mhz memória melynek mérete 32MB.
PC-s mértékkel mérve ez sem sok de gondoljunk csak bele, itt nincs memóriafaló operációs rendszer,(és elég arra gondolni a PSX-nek csak 2 MB memória jutott,amivel pl:egy quake 2-öt futtat le)

Az IO processzor

Egy régi jó ismeros a PSX CPU-ja. Itt is komoly szerepe van, de más téren jeleskedik. O kezeli a perifériákat és 2MB RAM-ját is megkapta, ne árválkodjon szegényke. Valamint felelos az emulációért, így valóban tökéletes lehet a visszafelé kompatibilitás a régi játékokkal.

A hang processzor (DSP)

A hangrendszer 48 csatornás ADPCM rendszeru, a mintavételezési frekvencia 44,1 vagy 48 KHz, ami gyakorlatilag "CD minoség"-et jelent.
A kimenetek közt megtalálható a digitális kimenet, ami sajnos csak optikai formában van jelen, de azért ez is nagyon hasznos tud lenni, ha az ember rendelkezik egy digital-analóg konverterrel."
Brumi, ez mind szép és üdvös, de könyörgök, a PS2 processzora nem jobb az Athlonodnál, hanem MÁS!!!!!!
Az órajel meg valóban nem minden, de meghatározza a processzor teljesítményét, ha tetszik, ha nem.
Amit pedig leítál speckókat, kár, hogy ebbõl az ÉGVILÁGON semmit nem látunk...Az AI-rõl vagy jót, vagy semmit konzolon,úgyhogy inkább bölcsen hallgatok...A fizikai jerllemzõk fények számításáról szintúgy...pont azokkal jössz, amikben LÁTHATÓAN ÉS NYILVÁNVALÓAN sokkal gyengébb a konzol...NA most akkor hogy is van ez?:-)))
Ja még valamit: A PC-ben egy játéknál MÁR RÉGÓTA NEM A PROCESSZOR VÉGEZ MINDENT!!!! EZÉRT TALÁLTÁK KI A 3D-s EGYSÉGGEL ELLÁTOTT GRAFIKUS CHIPEKET!!!!Sõt, újabban a GPU-t (gy.k. Geometrical Processing Unit, a fordítással talán mindenki elboldogul:-)))
A 4MB VRAM meg valóban roppant kevés, ugyebár mit terveztek az új PS2 chipkészlethez? Csak nem 32 Mb vram-ot?:-)) Mivan, mégiscsak szükség van a több memóriára? Akkor most hogy is van ez?:-))))
A 32 Mb RAM igencsak kevés, és ehhez nem sok köze van a "Windowstalanság"-nak:-))) A Winfos, (ha nem futtatsz egyszerre minden szart a gépen, ugye mert PC-n ezt is meg lehet csinálni, és ha nem viszed túlzásba, észre sem veszed, hogy több proggy megy egyszerre), bõven, kényelmesen elvan 64 MB RAM-mal, az újabb, erõforráséhesebb játékoknál is max 128MB elég mindenre...A RAMBUS RAM pedig nem véletlenül nem akar elterjedni, megvannak a hibái, és VAN NÁLA JOBB!!
Az I/O procit nem lehet összehasonlítani semmivel, mivel ez speciális feladatorientált áramkör, tehát nem lehet jobb egy PC-s I/O egységnél, ez a kérdésfelvetés önmagában is hülyeség...Mindenesetre egy PC sokkal sokrétûbb feladatot képes ellátni...
A hangrendszer...hmmm...igen...Amiket leírtál, ezt már egy õsrégi Soundblaster PRO 2.0 is tudta:-)))Nem beszélve a sok szemét 1-2eFt-os Opti, meg hasonló kacatokról:-)))))
Na miután ezt is kiveséztük, van még valami érv a PS2 mellett, vagy megvárjátok a "Megváltót", az XBOXot?:-))))))))
Ja én is játszhatok PSX-es játékokkal PC-n, és nemsokára PS2-esekkel is:-))) Hogy is van ez?:-))))Hogy egy az egyben képes a PC emulálni egy nálánál "sokkal jobb" gépet?:-))))))))
Mégegy kiragadott dolog:
"honnan a faszbol tudjátok hogy az xbox milyen gyors? mikor itt még senki se látott ilyet. mindenki a gef3 -al dobálozik mikor 3*annyiba kerul mint a ps2.
ugylátom itt mindenki assembly zseni hogy csak ugy osszehasonlit 2 processort.
nekem legalább van 2 ps2-esem ossze tudom hasonlitani a pc-vel(p3 600+ gef2).én legalább probáltam programozni a p3-at(assembly-ben) a 2000 oldalas kinyomtatott dokumentáciom 2 hét alatt a szemétbe kotott ki milyen processzor az amelyiknél minden 3-ik utasitás push pop ?
push
pop
push
pop
?????????????????????????"
Cyborg, õszintén: A PS2t próbáltad programozni? Ja, hogy nem megy?:-)))) Milyen érdekes:-))))
Most akkor még szarabb procija van?:-)))))
A PS2 továbbfejlesztésérõl annyit: no comment:-))))
Hol van a tökéletes EE(emotion Engine)?:-))) Mi az, hogy a konzolokat nem kell fejleszteni?:-)))
Való igaz, ki kell dobni a régit, és megnvenni az új verziót:-))))))
Deadman, ne haragudj, láttam egy beszólásod:
"A PS2-es Quake3 meg a tesztelõk és a készítõk szerint jobb, teljesebb, mint bármelyik platformon. Akkor most õk is hülyék, nem ? http://www.zdnet.com/gamespot/stories/previews/0,10869,2691143-2,00.html"
Megmondom õszintén, nem néztem utána, de kétlem, hogy a készítõk vagy a teszterek állítanák ezt a hülyeséget.
Elõször is: A grafikát hagyjuk, ezt párszor kitárgyaltuk, egyértelmû a PC fölénye.
Single mod: kis pálya kevés ellebnfél (PS2) nagyobb, részletesebb pályák, több bot egyszerre(PC)
Multi mod: A PS2 internet lehetõségei olyanok, amilyenek (semmilyenek) a helyi hálót is hanyagoljuk. És akkor még hol vannak a serverek...A PC ebbõl a szempontból nem kicsit, hanem NAGYSÁGRENDEKKEL jobb...Márpedig ezt a játékot a multiplayer mod teszi élvezhetõvé...
Na melyik verzió a jobb???:-))))))
ûSzóval nagyon nem kéne a hülyeséget hajtani, ahhoz ragaszkodni a végletekig. Én csak egy példát ragadtam ki a sok beszólás közül...
Törölt felhasználó
Sok értelme nincs egy-egy dolgot kiragadni és azon vitatkozni - ilyen összetett rendszerek esetében mint a pc-k vagy a konzolok.

Sokszor egy zseniális dolgot megöl a rendszerben egy gyenge lánszem.
A PS2-nek is vannak ilyen gyengeségei, de pc-nél is nagyon könnyen becsúszhat valami hiba a rendszerbe: ilyenkor jönnek az olyan hozzászólások, hogy de szar is a pc, fél milkáért vettem és beszaggat minden játék.

Rengetegszer találkoztam síró emberekkel, hogy nézd nem fut rendesen XY game... volt eset amikor egy fax-fogadó(!) program futott a háttérben, pedig esze ágában sem volt faxot fogadni csak nem tudta mi az amit feltesz a modeméhez. És még sorolhatnám az egyéb 'háttérben' futó 'hasznos' programokat.

Összeségében márpedig a PS2 gyengébb a pc-nél, és ez így is van rendjén.
Törölt felhasználó
Az itt látható lista alapján egy laikus bátran kijelenthetné: a GameBoy Color a legjobb gép és a Pokémonok a legigényesebb játékok.

De mi azért ugye tudjuk, hogy ez mennyire nem így van!

Az ilyen slágerlisták még azt sem tükrözik, hogy melyik játékból adták el a legtöbbet, mert idõben korlátozottak (ez pl. éves).

A Pokémont GB-ra úgy veszik a gyereknek, mint a csokit, hetente kap egyet, kb. ennyi a játék szavatossága is.
A konzolos játékoknak azért kicsit hosszabb a kifutási ideje, de még mindig nem éri el a pc-s játékokét.

Pc-n még ma is megy pl. a StarCraft, ami azért nem mai játék, kíváncsi lennék, hány konzolos gamét adnak el manapság ami akkor jött ki, amikor a SC (de írhattam volna a Diablot is).

A japán konzolõrültekre pedig abszolút jellemzõ a idenekemderögtön hozzáállás, képesek órákig sorbanállni egy-egy frissen megjelenõ játékért és ezek mellett szinte 'mindenevõk'.

Jól látható, hogy ilyen eladási ugrásokkal (rövid távú toplistákon) nem versenyezhetnek a pc-s, tartósabb lefutású játékok.
Törölt felhasználó
Aki olyan hülyeséget mond, hogy a Quake3A jobb, szebb PS2-n mint PC-n az vagy nem tudja mirõl beszél vagy hazudik.

Sajnos a hazugságnak van egy üzletileg elfogadott(???) formája: a reklám (lásd pl. mosóporreklámok).
Törölt felhasználó
Beszívsz ilyen ócska reklámdumákat, na neeemááá!
Még annyit, hogy s3tc ide vagy oda a texturákat akkor is veszteségmentes formában tárolják. A tömörítés csak a buszrendszer terhelését csökkenti és a texturák kezelését könnyiti meg.

Deadman:
Ok, elfogadom tévedtem az s3tc veszteségmenetes mivoltával kapcsolatban. Ennek ellenére ha valaki megnézi az UT sima és s3tc-s texturákkal készült de azonos felbontású képeit, azok magukért beszélnek. A bemásolt anyagban és az általad is említett "minõségvesztésnek" nyoma sincs, mivel az eredetinél 4x-6x nagyobb texturákat alkamaznak ebbõl kifolyólag a minõségvesztés nem látható!
Lehet, hogy PS2-n van lehetõség arra, hogy hardverközeli programozással kihasználják a dekóder chipet, de ebben az esetben NEM is MPEG2 kódolásról van szó. Ráadásul mivel ez a chip nem texturák tömörítésre lett kidolgozva, ebbõl eredõen a hatékonysága megkérdõjelezhetõ, teljesítményére is csak becsléseket lehet végezni. Egyenlõre nyoma sem látszik annak, hogy kihasználnák bármilyen szinten ezeket a lehetõségeket.

Akárhogyan nézzük a PS2 koránt sem élvez akkora elõnyt mint a SONY szertné. A GF, GF2 vasból, izomból tud egy csomó effektet és fogást, amit PS2-n csak kódolással lehetne elérni. A kérdés az, hogy el akarják-e érni a fejlesztõk?
A GF3 programozható chip DX támogatással. Tehát azon kívül amit eddig vasból nyomott ott a lehetõség egy rakat újabb fogás hardveresen is támogatott létrehozására. Ez már megvehetõ, rövid idõn belül megfizethetõ is lesz. Az X-box pedig ezt fogja használni.
Amint az általad is idézett fejlesztõ írja nem bánná, ha nekik is rendelkezésükre állna az a 32 MB video memória. Mik vannak...

Amikor a PC-k bõvithetõségérõl van szó akkor ott nem kimondottan a külsõ hardver eszközök, hanem a gép magját alkotó egységek cserélhetõségére utaltam. Konzolon nincs ram, hátértár, graf kártya, cpu cserére/bõvítésre lehetõség. Attól hogy billentyût, egeret stb. csatolsz hozzá a konzol teljesítménye még nem lesz nagyobb.

A PC-s játékok ridegségéhez még annyit, hogy az UT-s klánom életét mindennek nevezném csak ridegnek nem. Az ország legkülönbözöbb részein lakunk, mégis egymásra talátunk az interneten. Valahogy az is furcsa, hogy nem csak a játékról szoktunk egymással beszélni. Lehet, hogy személyesen még nem találkoztunk, de ezen is dolgozunk. Ha csak egy kicsit is foglalkozott valaki a magyar klán élettel az tudja, hogy nem éppen egy nyugodt állóvíz. Hol van itt a ridegség?
És semi bajom a személyes emberi kapcsolatokkal. Bármilyen hihetetlen veterán szerepjátékos vagyok.

Részemrõl lezártam, ahogy már sokan, meg egyáltalán, nem is akarok senkit meggyõzni.

Szerintem maradjunk annyiban, hogy PC-re is lehet qrva szép játékokat csinálni (nekem nagyon bejött az Alice, bár a Thief a gyengébb grafikájával együtt jobban tetszett), illetve konzolra is (pl. Ecco, GT3, MGS2, Soul Calibur).