A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nehéz fokozaton végigmentél rajt?
Deadman, ez a kérdés komoly volt?????? Hol???? Konzolon hol látsz ilyent???? A smugglers akármit nem ismerem, de konzolból nem lehet csodát kihozni...Ezenkívül hány éves játék?????
Att, 3436 : ahhoz képest igen jóra sikerült. Nincs kijelzõje, nem tudod távirányítással be-kikapcsolni, helybõl nincs hozzá távirányító, de talán ez a legnagyobb különbség.

WoW még mindig :P

HalfLife AI: hol ?? Nem nagyon van benne értelmes ellenfél. Akkor már inkább a Thief-et hoznám fel példának !! A Smuggler's Run (tudom, unalmas vagyok) rendõrei viszont a sirba kergettek, komolyan mondom, úgy ordítottam, szídtam õket, mintha igaziak lennének 😊

Online : miért is, próbáltad ?

A PS2-ben csak másodlagos funkció a DVD lejátszás, ellentétben egy asztali lejátszóval, ami speciálisan erre lett kihegyezve....Ezzel mindent elmondtam...
Deadman, a konzolok online játékra messze nem olyan jók, mint a PC....
Mellesleg grafikában is jobb náluk....(OpenGL-ben)
Az AI-ról meg annyit, hogy a Half-Life egyáltalán nem mai játék, de a mesterséges intelligenciája messze lekörözi az öszes PS2 játék AI-ját együttvéve....
Tiborc, miért nem bírsz normálisan, józan ésszel vitázni? Mégha hülyeséghez ragaszkodsz is, de ha látnánk, hogy van valami értelme a beszólásaidnak, vagy lenne bent logika, megértenénk...Deadman beszólásaiban pl. van logika, és lehet vele józanul vitatkozni...A te stílusod alapján viszont egy lamer vagy, akinek halvány fingja sincs a dolgokhoz, csak a vélt igazához ragaszkodik körömszakadtáig, és ha mások helyreteszik, akkor elkezd köpni rájuk...Ezt nagyon nem kéne....
Hang : Dolby Digital - ha Te hallasz két DD kimenetes lejátszó (PS2 is az) között érzékelhetõ különbséget, akkor le a kalappal. (egyébként van H+-om, + H+ eredeti távirányító).

Att : ezért irtam a Phantasy Star Online-t : http://dreamcast.ign.com/reviews/13022.html

A hangról nem is beszélve....
Deadman, ha te nem látsz feltûnõ külömbséget az egy dolog...Egy DVD ROM képe sem külömbözik ennyire látványosan...attól még roszabb...
Tiborc, te vagy fura...Az egész grafikás dolgot a konzolpártiak kezdték, a józan gondolkodású emberek mondták erre, hogy a grafika nem minden, mégha a PC ebben is jobb....de minden másban is...pl. multiplayer, AI (Tudod egyáltalán mit jelent?????) stb.
tiborc, megint kurvára figyeltél...
megmondtuk, hogy ennél a játéknál (MotorCity Online) NEM A GRAFIKÁN, HANEM A HÁLÓZATI JÁTÉKON VAN A HANGSÚLY (és persze a hangulaton, amit semmilyen GTakárhánnyal meg a sok százezredik hasonszõrû klónnal nem fognak utolérni!!!!! Utoljára talán a legendás Street Rod volt hasonló, és az már elég régi bútordarab, még anno C64-re is megjelent...) EBBEN VALÓBAN NEM FOGJA SEMMILYEN PS2 UTOLÉRNI!!!! Emellett gondolj bele, próbálj 56K-s modemmel, Matávnet eléréssel mondjuk QuakeIII-azni úgy, hogy full effekt, 1280×1024, stb...
Att: több DVD lejátszóval (Sony, Onkyo, stb) összehasonlitva sincs feltünõ különbség se kép (RG😎 se hang (DD,DTS) tekintetében. Ha Te látsz, nagyon éles szemed van 😊

Dreamcast : Phantasy Star Online (internetes RPG-kaland) eleve online-ra készítve.

Deadman, gondolj bele egy kicsit... Mennyibe is kerül egy asztali lejátszó? Az olcsóbbak 100 körül...
A SONY nem olyan hülye, hoigy saját DVD lejátszóinak konkurenciát csináljon, eleve meg sem közelíti egy asztali DVD minõségét, már csak azért is, mert egy asztali gép arra lett kihegyezve, a PS2-ben pedig másodlagos dolog...
De hogy nem csak a levegõbe beszélek, már említettem, hogy a haveromnak van PS2-je, majd' mindennap járok nála...Ezenkívül a cégünk árusítással is foglalkozik, van alkalmam kipróbálni egypár DVD-t...
Nem szólom le a PS2 képességeit, egy átlag DVD ROM-nál jobb, de ha a DVD-hez hozzácsapunk egy MPEG kártyát, már közel sem akkora az a külömbség....
Egyébként a Project I.G.I-nél sem árt gondolkodni, illetve a Thief is a kedvenceim közé tartozik.

Még életemben nem játszottam LAN-on. Sõt a nevem sem onnan kaptam, hogy ha beléptem egy szerverre, mindenki menekült. De mind1. Nem értek hozzá, most meg kellett tudnom.

Deadman:
Nem teszek mást, mint tükröt tartok elétek. Ha ez nem lenne egyértelmû akkor nyisd ki jobban a szemeidet!
Másrészrõl nem csak az UT létezik számomra. Ha vetted volna a fáradtságot és az elejétõl olvastad volna a topicban lévõ hozzászólásaimat, akkor ez világos lenne számodra. Ha nehezemre esne a gondolkodás, akkor vajon miért kedvelem és játszok szívesen RPG-kel, stratégiai programokkal, szimulátorokkal is? Pl. BG, Heroes3, TA? De bármilyen hihetetlen ezernyi más dologra használom még a gépemet játékon kívül. És itt most nem mukára, hanem kikapcsolodásra gondoltam!
Ami pedig az FPS-kre (UT-ra) és a klán életre tett lekicsinylõ megjegyzéseidet illeti mindent elárul arról, hogy lövésed sincs a témához. Az is valószínû, hogy soha nem voltál jobb lan-partyn vagy netes bulin. Mint ahogy az is valószínû, hogy on-line egyszer sem vettél részt komolyabb csapatjátékban. Ha szerinted az FPS-khez nincs szükség gondolkodásra, taktikai érzékre és csapatmunkára akkor az is biztos számomra, hogy egyszer sem próbáltál helytállni egy CTF vagy Assault meccs forgatagában, esetleg egy CS összecsapás során. De Te már csak tudod, hogy nem kell hozzá gondolkodni.
A gondolkodást nem igénylõ klónok tömkelege pont a konzolok sajátossága. Kapcsold be, rakd be, nyomkod a gombokat! Három elõre, egy fel, meg tûz és húdelerugtamafejét! Ehhez aztán tényleg sokat kell gondolkodni!

Gabo : Te ugyanúgy egy sikra hozod a konzol játékokat, ahogy PC-n is szokás : FPS, Racing, Sim, stb. Na mindegy, nevetséges az egész. Utálom, ha valaki nem lát ki a fejébõl. Neked csak az UT létezik, meg a klán, meg a PC, azt annyi.Hopp, ott van még egy, lelövöm a fejét, de csodálatosan van kidolgozva a grafika, de jó, nem kell gondolkodni ...

Laalee
mar nemazert de a pc jatekok fele annyira nem egyenjateok mint a konzolosak... pc n nics 45866 fele 3d verekedös jatek mas és 852 féle ugyanaza arcade autosjatek mas skinekkel..

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Tiborc:
"rangatos, fako es unalmas egyen-pc jatekoknal" - ez alatt pontosan mit értesz?
Rángatos játéknak szemeben sokkal inkább a konzolokat elárasztó verd-amíg-mozog típusú játék képviselõi számítanak.
Fako játékot sem sokat fogsz látni. A PC-ken mára standard a 32 bites színmélység nagy felbontással, high detail texturákkal. De valószínûleg Te soha nem láttad a UT vagy a mostanában megjelent újabb progikat. De valószínûleg szelektív látásod miatt nem vetted észre az ide belinkelt U2 képeket sem. Érdekes módon az U2 elõre láthatólag nem fog megjelenni PS2-re.
Unalmasnak melyik játékot találtad? A Heroes 3-mal és az UT-vel a megjelenése óta játszom. De ez csak kettõ azon progik közül, amiket évek elteltével is elõ lehet venni, és ugyan azt az élvezetet nyujtják. Ott a BG1-2 is.
Az erõs multiplayer támogatással rendelkezõ játékokról nem is beszélve. Itt az emberi tényezõnek köszönhetõen mindig fel lehet fedezni új élményket. Lásd UT, Q3:A, Diablo2, EverQuest stb. De ajánlom figyelmedbe a hamarosan a boltokba kerülõ Tribes2-t is! Alapból 50 játékos csatlakozhat a futó játékokhoz!
Egyen-pc játékok helyet helyesebb lett volna egyen-konzol játékokat írni. Amit eddig látam konzolra megjelenni az a köv. kategoriák valamelyikébe tartoztak bele: Arcade autoverseny, verd-a-fejét, platform ugra-bugra, akció-kaland (persze ez nektek már rpg), shot-m-up, "ritmusjáték". Ezeken a kategoriákon belûl a legtöbb progi között csak a fejlesztõk neve vagy a "verziószám" tesz különbséget. Egyikben sem láttam semi eredetit.
Ami ebbe az egysíkú kinálatba egy kis színt vihetne, az a PC-krõl áthozott progik lehetnének. De csak lehetnének, mert a konzolok korlátozott volta miatt nem lehet normálisan megvalósítani õket!

De ha neked csak a csillogás számít...

Úgy látom, itt már nem a játékokról van szó 😊

Humano:
Szerintem elég lenne a hétfõt utálni, a géped ártatlan! 😉

OK. Azóta Én is utána néztem az democd-s dolognak. Ez tehát visszavonva!
Ennek ellenére a többi áll.

Laalee
nemtom hol nezed az arakat nekem pont az tunt fel hogy szinta mind 10999 vagy 11999 kb csak a 20% a jatekoknak ami ennel olcsobb es ujdonsag...
de szerintem ne vitazzunk ezen a 1000 ft on 😊 aki fanatikus ugyis megveszi akit meg csak erdekel az ugyis leirja 😊)

Laalee
a daiblo2 meg 12666 szal... az meg megsikeresebb 😊)

Laalee
nics ps2 ujsag? ahhoz biztos adnak demo cd t...

Persze Soniq biztos hogy kap. Hiszen neki rendelkezésre állnak a "belsõ információk". De nem hinném, hogy erre mindenkinek lehetõsége lenne.

Laalee
mar nemazert de ps2 höz is van demo cd ha jol olvasom itten hogy megneztem a democdn hozzaszolasokat...

Tiborc:
A Quake megjelenése óta egyértelmû, hogy az on-line játéké a jövõ. (Lásd klánélet, UT, EverQuest, Voice Chat stb.) Ehhez képes eddig PS2-re semmi komolyabb on-line is játszható anyag nem jelent meg. A konzol pedig semmilyen formában nem támogatja az on-line kommunikációt. A konzolos on-line játékok támogatásáról pedig már írtam. Ez csak egészen addig létezik, amíg az adott gyártó és a játék fejlesztõi gazdaságosnak tartják.

A grafika nem minden, de nem elhanyagolható. Viszont ugyan ilyen fontos a tartalom és a játszhatóság is. Szerencsére BG2 ezeket egyesíti. De azért a Neverwinter Nights sem lesz rossz. A lassan veteránnak számító Unreal Tournament pedig magasan lekörözi az összes konzolos verziót. Ráadásul ne hagyjuk figyelmen kívül a játékok bõvithetõségét se. A lehetséges játékosok számát nem is említettem. Amíg konzolon ez max. 4-8 között mozog, addig PC-n kezdõdik 16-nál és ha jól sejtem olyan kb. 3000-4000-ig tart. EverQuest-nél napi átlagban 80000 felhasználó fordul meg, és 200000 felett van a regisztrált játékosok száma.
Lehet, hogy az X-box megjelenése után ezen a téren is lesznek változások, de ez még hosszú idõt igényel.

Ha egy szimulátorban jó sérülési modellt akarsz, talán próbáld ki a felsõ kategoriába sorolt harci szimulátorokat. Már az EF2000-ben is nagyon jól kidolgozott volt a sérülés modell. A készítõk azóta csak fejlõdtek ezen a téren is. Pedig már ott sem volt könnyû egy hajtómûvel, sérült vezérsikkal letenni a gépet.
Ráadásul PC-n játék vásárlás elõtt van lehetõséged demot is kipróbálni. Tehát egész biztos, hogy nem veszel zsákbamacskát. Ezzel szemben konzolon max. a boltban megnézheted mit kapsz. Persze csak ha a hivatalos utat nézzük...

Laalee
en tovabbra is azt mondom nem a grafika a lenyeg... az csak egykis plusz ami miatt megnezed a jatekot és ha megfog akor utana mar letojod hogy milyen grafika... nezd meg a "félörült" hc kvékereket milyen grafikai beallitasok mellet jacanak...

Deadman:
Bõvitheted a PS2-det, de minek, ha nem lehet kihasználni és a teljesítménye sem fog tõle javulni.
Tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy ez egy konzolos topic. Már az elejétõl mind a két oldal érintve volt.
A félreértéseket elkerülendõ nekem egészen addig semmi bajom a konzolokkal ill. azok használóival, amíg nem hiszik azt, hogy az általuk magasztalt platform mindenható. Próbáltam rávilágítani a rendszerek hiányosságaira és hibáira. Az egyes játékok, képek, egyebek elemezgetése is ilyen céllal történt. A PC-krõl sem feltételeztem, azt hogy hibátlanok. De azért az is erõs túlzás, hogy csak hibáik lennének. Csak egy kis hozzáértést igényelnek.

Cyborg:
Ismét megkérdem tõled, mi köze a szuperszámítógép chip-nek a konzolodhoz? Bemásoljam amit elõzõleg írtam, vagy magadtól is vissza tudsz olvasni?

Laalee
most komolyan ez legyen a jatek legrosszabb tualjdonsaga... az hogy realisztikus kivitelezés meg jo szimulator az kit erdekel, hiszen nem roban darabokra ha lezuhanok...

amugy a 9-10 es akat telleg kevesek sajnos a 11-12 a jellemzö

Laalee
itt a ps2 szamara az online szo az elkepzelhetetlen 😊

Laalee
nemtom en megneztem a doom3 trailert a jatektol nemvoltam elszalva megint tipikus id jatek negy sötetseg latni loszart se lehet... azok a fejek meg max a demoban fognak letezni a jatekban tuti hogy nemlesz ilyen kidolgozott ember...

Laalee
a kulcsszo tv out 😊 es nemkell cipelni sehova... a taviranyitasra meg feltalaltak a game commandert 😊 belekiabalsz a mikrofonba hogy play azt lejacca 😊 jodolog! csak arranem amire kitalaltak eredetileg 😊))

PyRex
Hopp sorry, telleg, csak nem vartam meg, hogy az osszes kepet letoltse... Bocs megegyszer.

PyRex

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Nem zavar, hogy már rajta van az oldalon, vagy direkt csináltad ?

PyRex
Hmm, sziasztok ujra! 😊

Most neztem az Unreal2-rol a kepeket. Hat azert lehet, hogy a Doom3 miatt nem kell majd elbujdosniuk az Unreal programozoinak sem, mert ez valami iszonyatosan szep lesz. PC-n. 😊 csak ennyi 😊))))

PyRex

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Az jó 😊

Csoda 😊

B+, de béna vagyok

Smugglers Run video , 26MB

Smuggler's Run video , 26MB'

Valóban mindent meg lehet csinálni szinte Pc-n is, de nehézkesebb és jóval többe kerül.