A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tehát mint azt már montam fiatalabb koromban megkaptam életem elsõ konzolját: GameBoy(már ha ez konzol) aztán fél év mulva karacsony 1994/95 (asszem) kaptam az akkori PC BEATERT-Sega MegaDrive-ot(o je) azzal el is voltam egy darabig mire megláttam hogy a super nintendo mennyivel jobb szinesebb stb tehát kiharcoltam a DUAL konzol rendszert magamnek(md-snes) szal ezzel el is voltam egy darabig aztán jött az uj mánia: SEGA SATURN az új csoda- nem azért de ezen a konzolon indult az egész tomb raider SAGA - panzer dragoon is jo gém volt szal voltak rá rulez gamék. De szépen csendben elkezdett süllyedni a gép támogatottsága az árával arányosan szoval a gép amiért kicsnegettem(apám😊) 50 ezer ft-ot ért kb 20-at mikor eldöntöttem: ujra csak cserélek (3adszor): az uj mania mi lett: Hát persze a psx oo azok a boldog sony -s évek-helyett HONAPOK mivel erre 4 honapra elkövettem életem legnagyobb baklövését: CSERÉLTEM 4edszer------> n64 amelyen kb 2 gém volt amivel sokáig nyomultam ebbol az egyik a zelda 64 volt és mivel erre a konzolra nem lehet "ÍRATNI"(bár mongyuk mivel it tahol lakom lehet gamékat csrélni ezresé igy nem volt nyga géz) és egy gém 16 rugo volt nos
vissza cseréltem a gépet psxre 9210-rendszerrre assze ez tán 98-ban volt 5ödszöri csere 😊
ezután pedig 99 karacsonyán elattam a sony-t és vettem egy pc-t.-NA ENNYIT ARROL HOGY EGY KONZOLRA NEM KELL KÖLTENI ha jol szamolom a konzolokra költöttem(szuleim 😊 ugy 5 év alatt kb 500 ezer ft-ot- Egy már akkor sem csucs konfigot 160 ezeré szal azota is ezzel nyomulok és mondhat bárki bármit szerintem a konzol nem ellenfele a pcnek hanem társa hiszen a játékkínálatukkal egymást egészitik ki. Aki jo kis arcadet akar az vegyen konzolt -sõt ha van rá pénze lehet neki mindkettö- stratégiaban viszont a pc a majer ezt jobb ha elismeritek konzolosok. JA mégvalami ki a faszt érdekel hogy mennyi fpssel mey egy gém meg hogy milyen a grafikája én ezt világ életemben magasrol nagyivben leszartam engem nem érdekel a grafika ha a gém storyja megfog lásd ff7 vagy Zelda 64(melyhez mai napig emulatort keresek amivel fut és MENTENI is lehet szal ha van valakinek ilyen akkor help plz) melyek életem nagy SZERELMEI voltak de itt van azért pc is szerelem a starcraft és a metal gear(tudom psxen volt hamarabb ott szerettem meg) vagy itt van a sacrefice ami nekem jo ha elindul tehat "csunya" de én mégis élvezem. ennyi az biztos tehát hogy a konzol mindig is életem része marad és ha lesz munkám rendes akkor tuti hogy veszek egy dc-t vagy ps2-t vagy cubeot vagy xboxot (huuuuu) vagy valami akkor aktualis gépet. JAAAAAA és ha a ps2 höz lesz(vagy már van is ?) keyboard, egér modem perifériak stb akkor az már kezd pcsedni nem? az xboxrol már nem isbeszélve ami maga egy pc- winchester winOS stb...... ez hosszu lett.....
zsoltee 2000. nov. 19. 22:30 | Válasz erre | #1
Kb.2 honapja van Dreamcast-em,megvagyok elégedve vele,tuti grafika,szuper arcade-játszhatoság,megdöbbentöen jo,és könnyen kezelhetö játékok.Mindig erre vágytam,amig Pc-vel nyomultam,és bekövetkezett.Egy kissé elegem lett a sok töketlen Rpg,stratégiai játékbol,a hangyányi figurák,és riccegö scrollozás,hibaüzenetek,fagyások,mindez a picsányi monitoron
neki volt az igaza!!!!!ja és hogy az egy éves ps mit tudMnég mindig??hehe nézzétek meg:
egy kis kiollozás a cikkbõl:
1998. Elsõ információk Playstation 2-rõl
Félelmetesen nagy számokat láttam minden adat mellett, de ki hisz a sajtó, és reklámanyagok igazmondó masszájának. Abban az idõben, mint komoly PC-vel foglalkozó ember, egy Pentium 3 500-m volt, és ezek a Sony-s emberek képesek voltak azt mondani, hogy ez az új ketyere földbe fogja döngölni az én jó kis PC-met.
Természetesen nem hittem a maszlagnak, és tovább nyomoztam. Az eredmény megdöbbentõ volt, úgy nézett ki a dolog, hogy valóban nem túloztak a Sony reklámok
Nos a PS2 lelke a Toshiba és a Sony közös tervezésû MipsIII alapokra épülõ 128 bites központi processzora, mely kifejezetten a 3D mûveletekre, poligontranszformációkra van kihegyezve. Az órajel nem tûnik magasnak, és valóban, 294,912Mhz. Viszont hatalmasat téved, aki ez napjaink PC-s processzoraihoz méri, ugyanis az Emotion Engine a saját ATHLON 1100Mhz-s gépemet is alaposan a földbe döngöli.
Ez a 150Mhz-es processzor PC-s szemmel nézve lényegében a gép videokártyája, mely tartalmaz 4MB beépített VRAM-ot, mely sokak szerint kevés, ám nagyon széles 2560 bites adatbuszon csatlakozik a processzorhoz, így az elérhetõ sávszélesség 48GB/s, ami összehasonlítva a PC-ben alkalmazott AGP4x szabvánnyal (1,02 G😎 nem csekély.
na ennyit a pckrõl és enél azxbox és a gc-k még komolyabbak lesznek
hehhh.....a nagy pc-s!😊))egycerûen nemtok mit irni!nincs is kedvem!minek veszekedjek????
a pc kurva jó tényleg, minden gamez megvan rajta...de tényleg és eszméletlen szép..hogy mit tud jesszus.....megnéztem az unreal 3 képeket és huhh!mondjuk ugy hogy már majdnem olyan volt mintr az xboxob a malice vagy az abe😊))))az meg hogy 4 év mulva is a mostani grafikával jáccom mig ti az akkori pc vel...hehh ez röhelyes..mé akor mi lesz????a konzol piac csak most kezd kialakulni!!!nézd megh a ps1 est!!!!ugyan annyian vannak mint mi pc-sek!!!és milyen grafika?😊)))))hehhheheh!!szar mégis simán birta eddig!!!mind1..ha jol belegondolok tényleg nagyon fullos ez a pc dolog...milyen jo kis gamezok vannak a konzolon meg mindig ugyan az....nintendo: super mario..super nintendo: super mario..nintendo64: super mario 64...Game cube:mario 128....heheh nevetséges mi???
vagy mégsem na mindegy!!!gusztustalan vagy proféta az a topic is az!!!!nincs kedvem veszekedni!!!majd veszexem ha a gamecube majd egy éve a kezemben lesz!!!
WoW még mindig :P
Bye, Aquli
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
arról hogy egy uj konzol hány fps tud arról ne beszéljünk! nem láttam még olyan játékot semmiylen gépen sem ami ne akadt volna be egy fél másodpercre..nem akadozik hanem beakad! na ilyen konzllon nincsen!!!!mind1!!!!
Ja és tegyük hozzá hogy addig ne fikázzátok a konzolokat mig nem szál be a ringbe a ga,ecube és az xbox!!!
akkor ugasatok hogy milyen gamezok jönnek rá! ne most! mikor a ps2 re álitólag nehéz a fejlesztés és nem is igazán király hardwareval bír....
ennyit errõl!!!
hehh le kéne futtatni a mindenki álltal istenített 3d mark 2001 et lehet hogy az összes pc-s csak álllna és a nyelvén állna!!!!
PyRex
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
PyRex
Asszem' mar tobben leirtak, de ha ELVEZETESEN akarsz jatszani a Q3-mal, akkor a kovetkezo(k)re van szukseged:
- Nagy felbontas (messze el lehessen latni, jol kivehetoen)
- Nagyon nagy FPS ertek (atlagosan 70-80 legalabb kell, hogy a legdurvabb helyzetekben se lassuljon be, es, hogy jol tudj celozni)
Kivancsi vagyok ebbol mit valositanak meg konzolokon. Meg persze nem art egy k.jo eger is. Persze, csak ha full profin akarsz jatszani. Ha csak ugy leulsz, es lodozgetsz, akkor elmegy mindenen, de akkor a jatek elveszti ertelmet szerintem. Nem?
PyRex
Boy-jal amugy szinte teljesen egyetertek, kiveve abban, hogy a PC-sek mind milliomosok 😊 Meg az 500e Ft-os PC a Giants-hoz tulzas. Az a kep 640x480. Amit egy 200e Ft-os PC-vel BOVEN ki lehet hozni (GeForce2 MX rulez 😊, az pedig 50-nel dragabb a PS2-nel, de annyit meg is er asszem...
Amugy nezem a Game One-t eppen, es (komolyan mondom), eddig 2,5 ora alatt EGY normails jatekot sem mutattak (PC-re sem)... Ja, meg ilyen szoveg: "Most mar kimondhatom: az Aqua egy FOS zenekar" - Speciel en sem rajongok erte, de egy TV-ben hogy lehet ilyet mondani? Meg ha csak leszinkronizaltak, akkor is. Hiaba: a franciak qrva nagy primitivek. Ennyit a G1-rol...
konzolos:
"10 millio ember nem téved.....
CSAK IGY TOVÁBB PS2!"
Ez jo vicc. Es az a nemtom hanyszor 10 millio, aki Isteniti a Microsuxx-ot? Na ennyit errol, hogy ki mikor (nem) teved. Tudod: a reklamok, meg az emberek elbutitasa eleg jol sikerult eddig is, es valoszinu ezutan is. Ez nemcsak itt igaz, hanem ugy altalanosan a vilagban 😊
Deadman:
Orulok, hogy 1 evre a PC-s megjelenes utan, ennyit be tudnak rakni a PS2-tes Q3-ba. De ez - szerintem te is belatod - nem egy nagy ujitas 😊
CSOCSO:
"amugy most hallottam hogy a lucas arts át fog állni nemsokára a konzolokra!!!!"
Ez nem igaz. En pont azt olvastam, hogy azert mert 1-2 jatekot lemondtak PC-re, attol meg ugyanugy fejlesztenek tovabb majd erre a platformra is.
PyRex
"A minap azt jelentették be, hogy a PS2-s Half Life már játszható lesz az Interneten
Március vége felé piacra kerül az elsõ PS2 modem. A japán MELCO cég BUFFALO névre keresztelt USB csatlakozású modeme tartalmaz egy ErgoSoft által fejlesztett EGBrowser fantázianevû böngészõ software-t.
Quake III hírek!
Új információk láttak napvilágott errõl az FPS-rõl. Mivel a játék PC-re már több mint egy éve megjelent, ezért a PS2 verzióval megpróbálják felvenni az iramot és belerakni az újdonságokat. Pontosabban a PS2 Q3-ben benne lesz több dolog a most PC-re megjelent kiegészítésbõl, a TEAM ARENA-ból. Sõt! Lesznek olyan dolgok, amiket csak ezen a platformon fognak a játékosok élvezni. Az egyik ilyen cucc, az egyjátékos mód, ahol 5 karakter közül lehet majd választani és akik a játék folyamán fejlõdni fognak (több er, páncél, stb). Ezeket a felfejlesztett karaktereket átvihetjük a többjátékosba. Sõt! Akár ott is hagyhatjuk egy haverunk memóriakártyáján, mint egy bot-ot (computer által vezérelet ellenséget). Ez még mindig nem minden! Lesz egy új ellenség (egy bizonyos Vadrigar nevezetû tag, aki mellesleg az egyjátékos mód fõellensége), 5 új pálya, egy új játékmód (a Posession, ahol egy bizonyos ideig kell birtokolni a zászlót), Team Arena pályák és fegyverek. "
Teljesen olyan, mintha a falnak beszélnénk. Igazából nincs is értelme, mert csak lökitek a saját hülyeségetek.
felejtsétek el hogy lehet netezni( multizni lehet a neten de nem szörfözni) nem lehet vele szerkeszteni semmit értitek? smeit nem lehet csinálni csak jáccani!!!!
és most hasonlitsuk össze!!!!!
nekem geforce 2-m van egy p3 assal! nincs egyik sem tulhuzva..de igyis néha 1024*768 ban egy kicsit beszaggat vagy egy másodpercre megáll a gamez..mindegy amugy most hallottam hogy a lucas arts át fog állni nemsokára a konzolokra!!!!
nagyon jo jáccani a pc-n alig tudom elképzelni a swat ot vagy a rainbow six et egyx konzolon de mégis a legtöbb gamenak nagyobb a feelingje mint pc nek..de nektek beszélhet az ember jisz elfogultak vagytok mondjatok akármit is!!!!!!
nekem elöbb volt konzolom mondjuk de már 5 éve egycerre használom a két dolgot( tegük hozzá egy éve nem igazán jáccom intenzíven a konzollal de mindegy)..majd ha lesz a GameCube..na csumm
Pc& Konzol in One Love!!!!!!!!
1 dologban utolérhetelen viszont a pc:
A STRATÉGIAKBAN Starcraft rulz
(Egyébként jövõ héttõl TB1.2GHz, azért fejlõdni kell a korral, csak sokba kerül.)
ha
ha kilepsz akkor meghalsz😊))
tudod!
Mindenesetre ma vettem egy nagy levegõt, és vettem a gépemhez (PC) egy Force Feedback-es kormányt, kipróbálom. Maga a kormány tökéletes (Rockfire), de szegény NFSHS úgy belassul egy idõ után, öröm nézni (nem, nem fut mellette más rezidens program, se CD írás nem folyik, se SETI full speed-el, se semmi más). Szép meg minden (azért nem GT3 😊 ), csak lassú (1024*768*32), de ez van.
Szóval elég érdekes dolgokat irtál le, kicsit helyesbítened kellene magad.
nem azt mondtam hogy a gépeknek aniy megint elmondom mielött anyázás lenne!nem vagyok hülye nem csinálok sem,mit cd irás alatt és ilyenek!hja azé me neked nem akad az nem azt jelenti hogy nekem nem akadthat mig te neked van 5 progid( csak egy számopt mondtam) addig nekem lehet annak a 3szorosa! mert nekem az kell!mind1....nekem konzolom lesz és kész olusz egy pc....marad ez..remélem elél ez a gép egy ideig.....jah a konzolnak azé nagyobb a feelingje!
gyerekek..látjátok itt jön az hogy ne geforce 3 at hanem egy Ps2-t vagy GameCube-t vagy akár egy X-box ot vegyetek4 az kb anyi lesz mint a hülye geforce de ehhez képest az xboxban is geforce 3 van mégsem drágább pedig tele van ás szerkenytûkkel..ha ugy nézzük hogy az xbox kb 200 ezer ft akor ebbõl a geforce 3 olyan 50-80 körül mozoghat szoval errõl ennyit nem veszitek észre hogy lehuznak??????????????????????????????????????????????
he? mert kurva idegesitõ!!!!!!!!
és az uj generációs konzolok is tudják ezt a grafikát( de nincs telepitési baszakodás,nincs az hogy nálam nem fut nálam igy fut nálam alig ft stb....) egy csomo mindent meguszol ha veszel egy olyan gépet 200 ért hogy tudj rajta könnyen kényelmesen netezni(tegyük hozzá hogy az uj konzolokkal is lehet) de ha word özni vagy akármi mást akarsz csinálni a kép szerkesztéstõl elkezdve a hang akármihez, cd irás,hackelés...mind1..szoval amivel tudsz dolgozni és emelett veszel egy uj generációs konzolt amivel sosincs baj nekemmég sosem volt semmi bajom az én konzolomra(tegyük hozzá utoljára tavaly jácottam vele mert most uj gépem van és másolom 300ft ért a lemezt)szoval 500 ból kijösz ugy hogy olyan grafikát tud mint egy 700 ezer forintos gép ( enyi a pentium 4 es egy geforce 3 onmmal és ez már áfával van) mindegy..konzol rulez! ja és egy konzol kitart 4-5 évig...ugy hogy nem kell friisitgetni semmit...gyerekek számoljátok össze mennyit költötök a gépre!!!!!!!!!!!!!!!!!!nekem 2 gépem volt az emlult 4 év alatt! és ez nekem 450 be került,...az elsõ gépem 4 éve egy mmx 166 os gép volt 150 ért...mindennel együtt...ez a gép 300 ba került..pár honapja....és még ez is csak közepes gépnek mondható és még azt a grafikát sem tudja amit a ps2..áés tegyük hozzá azért a ps2 nem tudja azt mint a gamecube vagy az xbox!!!!!
és tegyük hozzá hogy azért közben vettem egy 60 ezer forintos kormány+pedált (igaz ez most csak 30 rugo) és van már scannerem+nyomtatóm ami megint csak eggyütt vagy egy 100 as volt!!!!igaz ezek luxus dolgok...
ha ugy nézzük egy konzol ha full extrásan veszük az már 300környékén lesz ( alapgép +4 kontroller, 2 memo kártya , ilyen olyan plusz kábelek ha mondjuk monitorra akarod kötni és nem tv re és még modem és egér bill a géphez hogy netezni is tudj ja ehhez is lehet venni kormyént meg ilyneek...na szó mi szó
mindegy mit veszel qvajó gépet vagy közepes gép és qva jo konzolt..ugyan ott tartasz a grafika meg minden ugyan az csak nincs az hogy az enyim igy az anyim ugy...mit tegyek tönkrement, nem fut az miatt az miatt uj driver kell meg ilyenek egy csomo kellemetlenség megoldoik,nincs telepités..nincs szoftver, hardver akadás..semmi..remélem mostmár igazat adtok....(én is igazán szeretek gépezni de ha jáccani kell és nem akadozik és még jobb grafikát is tud akkor inkább konzol....szerintem eggyüt elfér itt a szobámban...
Mivan, ha elfogynak az érvek és a tények jön a sárdobálás? Vitázni csak úgy lehetne, ha érveket és tényeket tudnál felsorakoztatni, de erre Te képtelen vagy. Te nem vagy felnõve az érdemi vitához, csak úgy látszik, hogy ezt nem veszed észre. Pont Te vagy az aki a fröcsögésnél többet nem tett eddig. Senki nem hívott ide és valóssínûleg senkinek nem fognak hiányozni az ilyen stílusú megjegyzéseid.
Ha nem bírod a kritikát ne válalj nyilvános vitát!
És tudodmit add el a gépedet, így nem kell látnunk a hozzád hasonló bunkokat a neten!
Ha aktívan moderált fórumon lennénk akkor már rég ki lettél volna moderálva az eddigi stílusod alapján.
Eddig egyetlen olyan programot nem tudtatok mutatni amihez hasonlót PC-re nem találnánk. Egyetlen olyan progit nem láttam ami egy kicsit is azt az érzést keltette volna bennem, hogy "Igen, ez kell!" vagy "Igen, ezért már érdemes pénzt adni egy konzolra!". Ha pedig mégis lenne egyetlen ilyen progi akkor inkább egy szabadon hozzáférhetõ emulátor progival nézném meg elõszõr. Hogy érdemesnek lássam a pénzemet kidobni az ablakon egy konzolra ahhoz viszont sok ilyen progira lenne szükség.
amugy telleg add el a pc t es irjal egy levelet ps2 n 😊 tudod c hez 3 szor folfele 😊
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Ezzel szemben BG2 szintiszta AD&D alapokra épít, oly mértékben, hogy a játék helyszínéül szolgáló világot leíró szabálykönyvet már évek óta meg lehet venni. A történet, a környezet, a játékmenet és a szabályok teljes mértékben illeszkednek az AD&D szabályrendszeréhez. Online max. 6 játékos lehet együtt, de a nem csak "xp-t és cuccot" irányzatnak köszönhetõen elég hely marad a szerepjátékhoz így is.
A Neverwinter Nights szintén AD&D alapú porgi lesz, bár ez már a 3. kiadás szabályira épít. Itt a játékosok száma 64 lehet és több DM is aktívan beavatkozhat a játék menetébe. Ez már teljes mértékben online orientált játéknak készül, de ennek ellenére fog tartalmazni egy kb. 40 órás offline játékot is. Szabadon lehet benne szervert is indítani, de valószínûleg lesznek hivatalos helyek is.
A teljes mértékben online RPG-k között jelenleg legelterjedtebb rendeszerek a következõk:
Ultima Online az egyik elsõ ilyen progi volt. A hivatalos szerverek havidíjasak, de rengeteg free szerver létezik. Aki a szerepjátszást részesíti elõnyben az inkább ez utóbbiakra lép be. Készül az UO2.
EverQuest jelenleg a legnépszerübb rendszer. Havidíjas, de cserébe megfelelõ szintû szolgáltatás és állandó kiegészítések jelemzik. Nemrégiben jelent meg egy újabb kiegészítés hozzá. Hihetelen méretû és részletesen kidolgozott világ jelemzi, amit állandó jeleggel bõvítenek. Az egyes szevereken a néhány száztól az több ezres nagyságrendig terjed az egyszerre bentlévõk száma. Ezek az emberek egyetlen játékban vannak bent és bármikor találkozhatnak egymással! Talán ez áll a valódi szerepjátékhoz a legközelebb.
Aseron's Call az EverQuest eddig legerõsebb ellenfel. A jellemzõi is hasonlóak.
Ezen kívül még vagy 6-8 másik játék fejlesztése folyik. Ebbõl a legtöbb már az open beta szintnél tart.
Ezen progik egyike sem fog megjelenni a jelenlegi konzolokra, bár az X-boxnak talán még van némi esélye rá.
Halflife AI-ról csak annyit, amikor belefutottam az elsõ kommandos csapatba elég alaposan megizzasztottak. Egymást fedezve, tárcseréhez fedezékbe húzodva, gránátot hajigálva egymással összedolgozva nyomultak elõre. Azért ez nem semmi élmény volt! De a raktárház félhomályában meglapúló orvgyilkosok is okoztak szerintem mindenkinek néhány kellemetlen percet.
De ha már AI-ról van szó, az UT botjai kell ismét emlegetnem. (Deadman csak a Te kedvedért!) Érdemes megnézi, hogy hogyan dolgoznak õssze egy CTF meccsen. Ha támadnak fedezik egymást, ha szorult helyzetnbe kerülnek akkor masszívan védekeznek és mindig megosztják egymás között a feladatokat. Persze ez leginkább a PC verziót jellemzi.
Tudom. Ezért mondtam, hogy JOBB, mint egy DVD ROM...mármint MPEG kártya nélkül...kártyával máris ott a célhardver:-))))
EE-ben van célhardver (IPU : iDCT, YUV to RGB Konverzió) dekódolásra (a PAL nem szoftveres, mint a japán verzió).
Smugglers : kedvetekért csináltam egy 26 megás AVI-t, lentebb megtalálod a linket (csak a pálya méreteit érzékeltetem benne és a fizikátl, nincs ellenfél)
Mond ez neked valamit, hogy célhardver, BOÁK (szép régi magyar szó, jelentése BerendezésOrientált ÁramKör), stb?