A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elõször nagyon csúnya választ irtam a 3606-os megnyilvánulásra, de visszafogtam magam.

WoW még mindig :P

És az AMIGA egy dolog... kissé összetettebb, mint egy 1×û konzol...Van egy ún. operációs rendszere is... ami nem csak egy játékalap...
az UAE-t pl. eredetileg nem Windowsra írták.. a WinUAE csak átirat...
Deadman, a Winfosos verzióra gonolsz? hmmm...Párszor már elmondtam, PC NEMEGYENLÕ Intel&Windows, mint azt a sok lamer képzeli...
Egyébként hihetetlen, mennyire értetlennek mutatod magad. Senki nem vitatta itt, hogy a PS2 (meg a konzolok) másra jók lennének, mint játékra. Célszámítógépek (ahogy a gyártósorokat vezérlõ gépek is azok általában).

Att: Emotion engine-rõl beszéltél, nem PS2-rõl. Ezzel, illetve a GS 32 MB-os verziójával készült a GSCube, amit tervezéshez, stb használnak.

Na azért azt megnézném, hogy PS2-vel terveznek, netán még gyártósort is vezérelnek vele?:-))))
Profeta : félreértesz, nem a technológiára értettem, magára a játékra. De biztos van akinek tetszik, nem teljesen az én stílusom. Egyébként szépen néz ki, meg minden.

Deadman, te mindent kipakolsz a szobában, és amelyikkel éppen akarsz játszani, bekapcsolod, és örülsz neki...ha el nem adtad még, mert nem fértélbe a sok kis mûanyag doboztól a házba, és nem lépkedted agyon az ezerféle gamepadet:-))))))
Én azt mondtam, hogy a JÁTÉKOKAT elõ lehet venni, nem a 286-ost a padlás mélyérõl...
Ja, még az Amiga emulátor sem tökéletes, úgyhogy egy darabig várhatsz.

Att : részben peched van, Cad/Cam-re pl. tökéletes.

Ez elég érdekes kérdés. Ha dolgozni is akarsz rajta, nyilván PC-t mindenképp érdemes. Ha akarsz játszani, DVD-zni (és nem akarsz külön venni DVD lejátszót), érdemes PS2-ben gondolkodni szerintem. Dreamcast-ot annak érdemes, akinek nem igazán van pénze, de szeretne játszani látványos és jó játékokkal, esetleg netezni is akar.

És sose mondtam a PC-kre hogy szarok (fõleg mert nekem is van, szerintem nem is olyan gagyi- szerdától 1.2GHz 😊 ), vannak PC-re is szenzációsan jó játékok - Project IGI, Thief, stb- de vannak nagyon jó játékok, amik nincsenek PC-n - 18 Wheeler, Tokyo Bus Guide (ez egy DC-s autóbusz-szimulátor), Shenmue, Resident Evil sorozat, Tekken sorozat, FF , sorolhatnám. Ráadásul a konzoloknak megvan az az elõnyük, hogy a fejlesztõk jobban optimalizálhatnak a zárt hardverre. Természetesen mindkét oldalnak megvannak az elõnyei és a hátrányai.

Mindegy... várjunk egy kicsit,(tényleg nem sokat) míg megírnak egy valamirevaló PS2 emulátort...Aztán az 1Ghz-es Athlon vígan, különösebb megerõltetés nélkül leemulálja a híres EE-t, ami a földbe döngöli...ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, nincs itt ellentmondás kéremszépen:-))))))
"Nos a PS2 lelke a Toshiba és a Sony közös tervezésû MipsIII alapokra épülõ 128 bites központi processzora, mely kifejezetten a 3D mûveletekre, poligontranszformációkra van kihegyezve. Az órajel nem tûnik magasnak, és valóban, 294,912Mhz. Viszont hatalmasat téved, aki ez napjaink PC-s processzoraihoz méri, ugyanis az Emotion Engine a saját ATHLON 1100Mhz-s gépemet is alaposan a földbe döngöli."
Ezt már megbeszéltük.
Állítsd neki a híres EE-det valami tesztproggynak, hadd nyöszörögjön vele a szerencsétlen...Utána állítsd neki egy CAD/CAM alkalmazásnak, egy adatbáziskezelésnek, vagy ilyesminek. Ja, hogy nem arra készült? De azért a földbe döngöli az Athlont? Kissé fura...
B+ én is elõvehetem, mivel én most is PC-n irok. Sõt elõvehetem a DC-met, az SNES-t, az Amigát, a Spectumot, a ZX81-et .... Mind van, és ? Nem mondta senki, (csak ti), hogy a régi játékok közt nincs élvezetes.

Akkor még egyszer: Segára és PS2-re is kész a broadband adapter, PS2-höz Japánban már árulják az USB modemet.

Nyomom Black'n White-ot (PC-n), nem rossz, de nem is vagyok elszálva tõle.

Undyingnek tökéletesen igaza van, nyugodtan elõvehetem a DOOM-ot, a Wolfensteint, a SimCityt, a Civilizationt, a Prehistorikot, a Prince of Persiát,az Another Worldöt, az Alone In The Darkot, a Day Of The Tentaclet, a C&C-t,stb.Jó jó a PS2 felülrõl kompatibilis a PS-el (még szerencse), de pl. egy DC-vel már korántsem, szóval, ha így nézzük, melyikre is van több játék, melyiken vannak változatosabb játékok?
Na mind1, persze, nektek a grafika minden, (nem érdekes, hogy PC-n az is jobb, de ebbe megint ne menjünk bele), a régi, sikeres játékok nektek gagyik, szarok...
Deadman,
ad 1: nem a mo.-i viszonyokat kell csak nézni,
ad2: a Matáv most nagy ADSL kampányba fogott, pl. most érdekes módon már nem alapfeltétel az ISDN.. Fura, eddig meg az volt:-)))))
ad3: az ADSL csak egy példa volt, momndhatnék optikai hálózatot, T1-T4, mûholdas net, stb....
Bazze, mégegyszer hangsúlyozom: VÉGE VAN MÁR AZOKNAK AZ IDÕKNEK, MIKOR ANNO MEGVETTED a PS-T ÉS 4-5 ÉVIG EL VOLTÁL VELE!!!!! AZÓTA EGY KICSIT FELGYORSULT A TECHNOLÓGIAI FEJLÕDÉS!!! A KONZOLOKNÁL IS!!! Vagy csak most rukkolnak elõ a gyárak az eddigi fejlesztésekkel? A franc se tudja....Mindenesetre ez már káros mindenkinek, (a gyártóknak is) de ez egy másik téma...
csocso, neked meg majd legfeljebb nem lesz pénzed megvenni az XBOX2-t (mondjuk pont P4-es procival és Geforce4-gyel a belsejében:-)))), vagy a PS3-at, vagy a gC2-t, pedig kb. ugyanakkor kéne neked is cserélned...
Szeretnék, de egyelõre csak Pesten is néhány kerületben van, úgyhogy meg**szhatom a PC-met is ennyi erõvel.

Deadman...És ha te mondjuk ADSL-en akarsz nyomulni?....Megbaxhatod a beépített modemedet....
Ja, akkor értem. Ha Te mondod. Csak tudnám, akkor hogy lehettek ilyen barmok a Segánál, hogy a Te bemondásod ellenére beleraktak egy qrva modemet, és sorra adják ki rá a netes proggykat. Ilyen állatokat !

Ja, nem tudom, említettem e már (elégszer), hetente 2-3× meglátogatom a haveromat, akinek azelõtt PS-e, most PS2-je van, TERMÉSZETESEN egy AMIGA és egy PC társaságában...
Deadman, mert NEM ARRA KÉSZÜLT. Ilyen egyszerû...
Andy, a legdrágább gamék PC-re max. 15000 Ft-nál állnak meg, de a megjelenéstõl számítva 2-3 hétig..utána lejjebb mennek...Ja és ezek asszem mind Microsoft játékok, és köztudott, hogy a Microsoft Qra el van szállva ami a programjai állítólagos értékét illeti... Na ez jó magyaros volt...
Miért is , Att ?

Azt nem értem, hogy lehet valamit igy kinyilatkoztatni, tapasztalat nélkül ? Ha viszont próbáltad, miért nem voltál vele megelégedve ?

Deadman, te is tisztában vagy vele, hogy a konzolok internetkapcsolata olyan, amilyen, magyarul szar....Ez a jövõben SEM fog változni, még az XBOX-nál sem, hacsak nem bõvíthetõre készítik...de akkor meg már vitán felül PC lesz a javából:-)))
Ezért irtam, hogy mondják 😊

manyusz:
Az FF egy alapvetõen kötött játékmenettel rendelkezõ akció orientált kaland játéknak tekinthetõ elenyészõ RPG elemmel elvegyitve. De a szerepjáték fogalmának nem felel meg.

Laalee:
Nem vagyok profi quaker. Soha nem is voltam az. Én UT-ben vagyok érdekelt (ha eddig nem lett volna egyértelmû).
De egyvalamit nagyon tudnak a profik, hogy hogyan lehet a maximumot a gépükbõl és magukból kihozni. De javasoltam, hogy vessétek fel ezt a kérdést inkább nekik. De Deadman által berakott címeken is az Én általam mondottakat támaszották alá.

Deadman:
Erre tényleg csak mondják, hogy RPG. Egykét apróságot Én is bekoppintok ide:
"The Legend of Alon D'ar has no direct connection to the AD&D realms or franchise, but it takes place in a familiar swords & sorcery milieu."
"You venture through the world of The Legend of Alon D'ar with a team of four characters, which can be controlled by up to two players. The party works together, whether under the command of a human or the CPU (a la Secret of Mana)."
"But the resulting gameplay is a combination of the two-player chaos and cooperative qualities from Gauntlet Legends and weapon usage like that seen in some Final Fantasy games, in which specialized weapons require time to be re-energized. In both cases, up to two players can attack their enemies simultaneously and in realtime."
"Still, for those who need something to compare The Legend of Alon D'ar's animation system to, the folks at GAME Studios told us to expect the same animation systems found in the PC RPG Pool of Radiance."
"What we do know about the storyline is that it's sort of linear, with what GAME Studios called "Critical Path Quests.""

Tehát a lényeg:
Nincs semmi köze egyetlen valódi szerepjáték rendszerhez sem. A játékmenetet egy diablo klónhoz és egy akció-kaland progihoz hasonlítják. A történet lineáris, egyetlen lehetséges befejezéssel. A grafikai rendszer a PC-s Pool of Radiance-ben is meg fog jelenni. A játékosok száma pedig max. 2!
A leírtak alapján, még csak meg sem közelíti a hamarosan megjelenõ Neverwinter Nightsot. Ezt pedig megerõsíti az a néhány pixelhegy screenshot is. Bár az oldalon (IGN) hivatkoznak az NWN-re, ennek ellenére a játék hivatalos oldalán a fejlesztõk között nyoma sincs a konzolos fejlesztõcégnek.

Laalee
de mar megint a latvanyban veszel el, ahelyett hogy azt nezned hogy milyen a szimulacio, ill jacchatosag...

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

RPG-nek mondják PS2-re : http://ps2.ign.com/previews/14793.html

"full radiosity, a technique for more realistic recreation of light and reflection, is one of the chief features in the pipeline, along with cloth simulation, procedural effects for animating vegetation, and a 3D particle system for spells and explosions."

"The way the game handles your party of heroes is its most interesting aspect at this point. You venture through the world of The Legend of Alon D'ar with a team of four characters, which can be controlled by up to two players. The party works together, whether under the command of a human or the CPU (a la Secret of Mana). As is to be expected from a game on PlayStation 2, the world and all its inhabitants are rendered in realtime, and when you go into battle, there's no shift in the presentation of the world - combat and exploration take place in the same 3D environment.
But the resulting gameplay is a combination of the two-player chaos and cooperative qualities from Gauntlet Legends and weapon usage like that seen in some Final Fantasy games, in which specialized weapons require time to be re-energized. In both cases, up to two players can attack their enemies simultaneously and in realtime."

Laalee
boccs, de meg mindig nem 😊

jahhh ha egy profi kvéker mondja akkor az biztos ugy van.... azok mindig mindenhez nagyon ertenek...

Szóval negatív éllel ajánlottam figyelmetekbe 😊

konzolos : azok az ultragagyi képek PC-s programból készültek 😊 Pont azért linkeltem be 😊

Minden konzolos figyelmébe ajánlom az Eidos Interactive arcade típusú F1 World Grand Prix 2000 játékából megjelent új képeket : http://www.simactu.com/articles/screenshots_contenu.php3?id=66

Szenzációsan jól néznek ki, részletgazdagok, sok és jó textúra, 500 FPS, stb stb.

Itt még egy kis biológiai magyarázat is van : http://www.penstarsys.com/editor/30v60/30v60p1.htm

Laalee : olvasd el ezt, ha mégsem hiszel csak úgy Gabo-nak : http://www.the-ctrl-alt-del.com/2000/Daily_news/December/30/FSAA.htm

"Gabo tisztán és érthetõen leírta:
"Minél magasabb az fps érték egy FPS game-ben annál pontosabb és gyorsabb célzásra van lehetõség, annál pontosabban lehet ugrani, mozogni.""

B+ Laalee, hát nem érted ?? Pedig b+ Gabo leírta érthetõen, és ha õ valamit leír, az úgy is van, ezt akárki megmondja itt neked. Miért nem fogod már fel végre ??? Hát itt senki más nem játszott még FPS-ekkel, sõt még versenyeken sem indult itt más csak Gabo.

Gabo faszomat se érdekli mi az rpg pontos megfogalmazása leszarom hogy az ff7-8-9 micsoda ha nem rpg (tééleg ha annyira tudod mond már meg mi jo...) nem érdekel lényeg az hogy a legjobb sztorival rendelk. gém amivel valaha nyomtam és kész(láccik hogy nem értetted a véleményem lényegét.....) jah amugy ROLL PLAY GAME=rpg szal hol is irtam én hogy az ff7 rpg?? (lehet hogy csak én nem emléxem...)
pcrõl = pc-s rõl
nem azért andy de amikor megjelenik egy konzol tegyuk fel pl psx 1996 és ekkor kijön utána a n64 97 ben-és mivel ez profibb és szebb meg sütibb stb...akkor megveszed(mivel te is azt feltételezed minden pcrõl hogy félévente fejleszt)- akkor az tök uanaz mintha te a pcdet fejlesztenéd hiszen azt is csak akkor kell fejleszteni ha mindig a vadi uj(jogtiszta 😉) progikkal akarsz nyomulni Most lehet hogy közröhej tárgya leszek de elmondom a konfigom : 400-as celeron 96 mb 6.4 gb vinyo 16mb voodoo banshee ennyi jah meg sb 128 és én ezzel a konfiggal lazán elvagyok sluszz
Laalee
az fps ek egytöl egyig szarok élükön a kvékkel ugyhogy baromira nemfogom kiprobalni... es az hogy nagyobb fps mellet nagyobbat ugrasz vagy pontosabban celzol az a grafikus motor gyengeseget mutatja...

Laalee
hü nekd tök jo lehet 😊 amugymeg tudom nagyonjol hogy a d2 nem rpg talan azert is volt szmájl a mondat vegen de ettöl meg teny marad hogy az evente megszavazasrakerülö dijkioszton ö vitte el az rpg dijat...

Deadman:
Ha szerinted nincs különbség 40-60-120 fps között mond ugyan ezt el egy pro-quakernek, bár még csak pronak sem kell lennie. Minél magasabb az fps érték egy FPS game-ben annál pontosabb és gyorsabb célzásra van lehetõség, annál pontosabban lehet ugrani, mozogni. Offline ez persze nem biztos, hogy lényegesnek tûnhet. De az elsõ human ellenfélnél igen csak meglepõdnél, hogy mire képes pusztán azért, mert hamarabb reagálhat a cselekedeteidre és a gépe gyorsabban reagál a válaszként adott parancsaira. De vesd fel ezt a kérdést az mportal quakes fórumán, vagy olvasd el a hasonló témájú topicokat ugyan ott!
A motion blur egy másik kérdés. Ez az emberi szem hiányosságainak köszönhetõen már magától létrejön egy bizonyos sebesség felett. De csak próbálj meg egy motion bluros FPS-ben normálisan célozni. Elõre megmondom az elsõ adandó alkalommal kikapcsolnád az effektet. Amíg a motion blur jól mutathat egy verekedõs vagy száguldozós progiban addig egy valódi FPS-ben nincs semmi helye.

Laalee, Manyusz:
Tudjátok egyáltalán mit jelent az RPG szó, vagy a szerepjáték fogalma? Ajánlom, hogy nézetek el ide:
http://rpg.rulez.org/

Ez egy magyar szerepjátékos oldal, ahol talán az alapokról fogalmat alkothattok. Ezt követõen talán már megértitek, miért mondjuk azt, hogy az FF sorozat, a Diablo2 és a Baldur's Gate: Dark Alliance nem RPG. De ezt ennek az oldalnak a támogatás nélkül is ki merem jelenteni, mivel több mint 9 év játszok/mesélek valódi szerepjátékokban. PC legalább már született egy-két ezeket megközelítõ mû. Ilyen a Baldur's Gate 1-2 és a Fallout 1-2 (többek között).
Attól, hogy a fejlesztõk, a kiadó és némelyik weboldal RPG-nek mond egy játékot, attól az még nem lesz az. Általában olyan emberek nevezik ezeket a progikat RPG-nek, akik még életükben nem játszottak valódi szerepjátékot, nem láttak egyetlen szabálykönyvet, karakterlapot vagy 4, 8, 10, 12, 20 oldalú "kockákat".
Azt is ki merem jelenteni, hogy az FF minden részben változó szabályrendszere nyomtatott formában valódi szerepjátékként soha nem állná meg a helyét.
Olvassátok már el a régebbi hozzászólásokat, ott ezt már kiveséztük egypárszor! Ha pedig errõl akartok vitázni, jobb lenne, ha legalább egyszer kézbe vennétek valamelyik játékrendszer szabálykönyveit. (AD&D, M.A.G.U.S., Codex, CP2020, stb.)
Ha pedig ki is próbáljátok õket, lehet hogy életetek gazdagabbá válik egy valódi élménnyel amit a konzolotok (PC-tek) mellett soha nem élhettek át!
(Ha kell szívesen adok tanácsot, szûkség esetén keressetek meg mail-ben!)

Laalee
na most nezegettem a wizardy8 hp jet http://www.sir-tech.com/wizardry8/index2.html

egesz jolesz en mar erzem 😊) e mar rpg szerinted is?😊

Laalee
lehet többet mint egyket "nagy" hadvezer 😊

Laalee
lehet hogy nem rpg de iden megis a d2 lett az ev rpg je 😊))

http://www.interactive.org/awards/role.html

Laalee
ez a q3 motor igen gyatra mivolta miatt van, nem azert mert szemmel lathatolag lenne különbseg a 30 vagy 60 fps között....

Humano : PC-n a nagy framerate amiatt kell, hogy a megjelenített kép folyamatos legyen. Ha filmet nézel (pedig 25 FPS), a mozgás folyamatos, mert felvételkor egy képkockára rákerült a mozgás is (kicsit elmosódott a figura mozgáskor, ha kimerevitesz egy kockát). PC-n Voodoo5-el (6-al 😊 ) megoldható, illetve a PS2 is alapban tud motion blur-t. Ezért a folyamatos 60 fps elegendõnek tûnik.

TV kép : nekem mondjuk 21" monitorom van, illetve egy 46"-os projektorom. Azon azért eléggé élvezhetõ a PS2, ill. a DC képe. De igazából minden jobb minõségû TV-n élvezhetõ.

Játékok : kinek a pap, kinek a papné.