A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
WoW még mindig :P
Én azt mondtam, hogy a JÁTÉKOKAT elõ lehet venni, nem a 286-ost a padlás mélyérõl...
És sose mondtam a PC-kre hogy szarok (fõleg mert nekem is van, szerintem nem is olyan gagyi- szerdától 1.2GHz 😊 ), vannak PC-re is szenzációsan jó játékok - Project IGI, Thief, stb- de vannak nagyon jó játékok, amik nincsenek PC-n - 18 Wheeler, Tokyo Bus Guide (ez egy DC-s autóbusz-szimulátor), Shenmue, Resident Evil sorozat, Tekken sorozat, FF , sorolhatnám. Ráadásul a konzoloknak megvan az az elõnyük, hogy a fejlesztõk jobban optimalizálhatnak a zárt hardverre. Természetesen mindkét oldalnak megvannak az elõnyei és a hátrányai.
Ezt már megbeszéltük.
Állítsd neki a híres EE-det valami tesztproggynak, hadd nyöszörögjön vele a szerencsétlen...Utána állítsd neki egy CAD/CAM alkalmazásnak, egy adatbáziskezelésnek, vagy ilyesminek. Ja, hogy nem arra készült? De azért a földbe döngöli az Athlont? Kissé fura...
Nyomom Black'n White-ot (PC-n), nem rossz, de nem is vagyok elszálva tõle.
Na mind1, persze, nektek a grafika minden, (nem érdekes, hogy PC-n az is jobb, de ebbe megint ne menjünk bele), a régi, sikeres játékok nektek gagyik, szarok...
ad 1: nem a mo.-i viszonyokat kell csak nézni,
ad2: a Matáv most nagy ADSL kampányba fogott, pl. most érdekes módon már nem alapfeltétel az ISDN.. Fura, eddig meg az volt:-)))))
ad3: az ADSL csak egy példa volt, momndhatnék optikai hálózatot, T1-T4, mûholdas net, stb....
Azt nem értem, hogy lehet valamit igy kinyilatkoztatni, tapasztalat nélkül ? Ha viszont próbáltad, miért nem voltál vele megelégedve ?
Az FF egy alapvetõen kötött játékmenettel rendelkezõ akció orientált kaland játéknak tekinthetõ elenyészõ RPG elemmel elvegyitve. De a szerepjáték fogalmának nem felel meg.
Laalee:
Nem vagyok profi quaker. Soha nem is voltam az. Én UT-ben vagyok érdekelt (ha eddig nem lett volna egyértelmû).
De egyvalamit nagyon tudnak a profik, hogy hogyan lehet a maximumot a gépükbõl és magukból kihozni. De javasoltam, hogy vessétek fel ezt a kérdést inkább nekik. De Deadman által berakott címeken is az Én általam mondottakat támaszották alá.
Deadman:
Erre tényleg csak mondják, hogy RPG. Egykét apróságot Én is bekoppintok ide:
"The Legend of Alon D'ar has no direct connection to the AD&D realms or franchise, but it takes place in a familiar swords & sorcery milieu."
"You venture through the world of The Legend of Alon D'ar with a team of four characters, which can be controlled by up to two players. The party works together, whether under the command of a human or the CPU (a la Secret of Mana)."
"But the resulting gameplay is a combination of the two-player chaos and cooperative qualities from Gauntlet Legends and weapon usage like that seen in some Final Fantasy games, in which specialized weapons require time to be re-energized. In both cases, up to two players can attack their enemies simultaneously and in realtime."
"Still, for those who need something to compare The Legend of Alon D'ar's animation system to, the folks at GAME Studios told us to expect the same animation systems found in the PC RPG Pool of Radiance."
"What we do know about the storyline is that it's sort of linear, with what GAME Studios called "Critical Path Quests.""
Tehát a lényeg:
Nincs semmi köze egyetlen valódi szerepjáték rendszerhez sem. A játékmenetet egy diablo klónhoz és egy akció-kaland progihoz hasonlítják. A történet lineáris, egyetlen lehetséges befejezéssel. A grafikai rendszer a PC-s Pool of Radiance-ben is meg fog jelenni. A játékosok száma pedig max. 2!
A leírtak alapján, még csak meg sem közelíti a hamarosan megjelenõ Neverwinter Nightsot. Ezt pedig megerõsíti az a néhány pixelhegy screenshot is. Bár az oldalon (IGN) hivatkoznak az NWN-re, ennek ellenére a játék hivatalos oldalán a fejlesztõk között nyoma sincs a konzolos fejlesztõcégnek.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
"full radiosity, a technique for more realistic recreation of light and reflection, is one of the chief features in the pipeline, along with cloth simulation, procedural effects for animating vegetation, and a 3D particle system for spells and explosions."
"The way the game handles your party of heroes is its most interesting aspect at this point. You venture through the world of The Legend of Alon D'ar with a team of four characters, which can be controlled by up to two players. The party works together, whether under the command of a human or the CPU (a la Secret of Mana). As is to be expected from a game on PlayStation 2, the world and all its inhabitants are rendered in realtime, and when you go into battle, there's no shift in the presentation of the world - combat and exploration take place in the same 3D environment.
But the resulting gameplay is a combination of the two-player chaos and cooperative qualities from Gauntlet Legends and weapon usage like that seen in some Final Fantasy games, in which specialized weapons require time to be re-energized. In both cases, up to two players can attack their enemies simultaneously and in realtime."
jahhh ha egy profi kvéker mondja akkor az biztos ugy van.... azok mindig mindenhez nagyon ertenek...
Szenzációsan jól néznek ki, részletgazdagok, sok és jó textúra, 500 FPS, stb stb.
"Minél magasabb az fps érték egy FPS game-ben annál pontosabb és gyorsabb célzásra van lehetõség, annál pontosabban lehet ugrani, mozogni.""
B+ Laalee, hát nem érted ?? Pedig b+ Gabo leírta érthetõen, és ha õ valamit leír, az úgy is van, ezt akárki megmondja itt neked. Miért nem fogod már fel végre ??? Hát itt senki más nem játszott még FPS-ekkel, sõt még versenyeken sem indult itt más csak Gabo.
Ha szerinted nincs különbség 40-60-120 fps között mond ugyan ezt el egy pro-quakernek, bár még csak pronak sem kell lennie. Minél magasabb az fps érték egy FPS game-ben annál pontosabb és gyorsabb célzásra van lehetõség, annál pontosabban lehet ugrani, mozogni. Offline ez persze nem biztos, hogy lényegesnek tûnhet. De az elsõ human ellenfélnél igen csak meglepõdnél, hogy mire képes pusztán azért, mert hamarabb reagálhat a cselekedeteidre és a gépe gyorsabban reagál a válaszként adott parancsaira. De vesd fel ezt a kérdést az mportal quakes fórumán, vagy olvasd el a hasonló témájú topicokat ugyan ott!
A motion blur egy másik kérdés. Ez az emberi szem hiányosságainak köszönhetõen már magától létrejön egy bizonyos sebesség felett. De csak próbálj meg egy motion bluros FPS-ben normálisan célozni. Elõre megmondom az elsõ adandó alkalommal kikapcsolnád az effektet. Amíg a motion blur jól mutathat egy verekedõs vagy száguldozós progiban addig egy valódi FPS-ben nincs semmi helye.
Laalee, Manyusz:
Tudjátok egyáltalán mit jelent az RPG szó, vagy a szerepjáték fogalma? Ajánlom, hogy nézetek el ide:
http://rpg.rulez.org/
Ez egy magyar szerepjátékos oldal, ahol talán az alapokról fogalmat alkothattok. Ezt követõen talán már megértitek, miért mondjuk azt, hogy az FF sorozat, a Diablo2 és a Baldur's Gate: Dark Alliance nem RPG. De ezt ennek az oldalnak a támogatás nélkül is ki merem jelenteni, mivel több mint 9 év játszok/mesélek valódi szerepjátékokban. PC legalább már született egy-két ezeket megközelítõ mû. Ilyen a Baldur's Gate 1-2 és a Fallout 1-2 (többek között).
Attól, hogy a fejlesztõk, a kiadó és némelyik weboldal RPG-nek mond egy játékot, attól az még nem lesz az. Általában olyan emberek nevezik ezeket a progikat RPG-nek, akik még életükben nem játszottak valódi szerepjátékot, nem láttak egyetlen szabálykönyvet, karakterlapot vagy 4, 8, 10, 12, 20 oldalú "kockákat".
Azt is ki merem jelenteni, hogy az FF minden részben változó szabályrendszere nyomtatott formában valódi szerepjátékként soha nem állná meg a helyét.
Olvassátok már el a régebbi hozzászólásokat, ott ezt már kiveséztük egypárszor! Ha pedig errõl akartok vitázni, jobb lenne, ha legalább egyszer kézbe vennétek valamelyik játékrendszer szabálykönyveit. (AD&D, M.A.G.U.S., Codex, CP2020, stb.)
Ha pedig ki is próbáljátok õket, lehet hogy életetek gazdagabbá válik egy valódi élménnyel amit a konzolotok (PC-tek) mellett soha nem élhettek át!
(Ha kell szívesen adok tanácsot, szûkség esetén keressetek meg mail-ben!)
egesz jolesz en mar erzem 😊) e mar rpg szerinted is?😊
http://www.interactive.org/awards/role.html
TV kép : nekem mondjuk 21" monitorom van, illetve egy 46"-os projektorom. Azon azért eléggé élvezhetõ a PS2, ill. a DC képe. De igazából minden jobb minõségû TV-n élvezhetõ.
Játékok : kinek a pap, kinek a papné.