A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PyRex
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Multkor lattam a G1-en a Shenmue tesztet, es ISZONYUAN tetszett. Szoval konzolosok, most orulhettek 😊 Ez tenyleg egy jo game, az egyetlen dolog, ami nem jott be, hogy az akcio jeleneteknel kiirja, hogy milyen gombot nyomj meg, ezt ugye ki lehet kapcsolni?
Volt egy negativ elmenyem is: PS2 es az a Snowboardos jatek, nemtom mi a pontos neve. Hat az valami formedveny, jatszottam vele ma. Ez kesz undorito. Najo, az tetszett benne, hogy jo messze ellatni, es nem lassult be valoban. De ilyen undorito grafikat mostanaban nem nagyon lattam. Lonagy pixelek, mindez persze egy nagykepernyos TV-n. PErsze jo az otlet, meg probaltak sokmindenre figyelni, de lehet, hogy csak en vagyok hozzaszokva a sima elekhez, meg a monitor ill. 3D kartya kepehez, de nekem ez nagyon gusztustalan volt.
Mind a 2 tapasztalat es megiteles teljesen oszinte volt, ugyhogy az anyazast keretik mellozni.
PyRex
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
És kompletten, monitorral sem 400k.
és ne hülye konzolosozzatok le mert kb fél éve nem jácottam a konzolommal..jo tegnap fél perce elõvettem mert egy haverom visszajozta az egyik játékot és megnéztem hogy müxik e még szegény gép..de kb 5 percet jácottam vele!!!min1...
De kitudja mit hoz a jövö!!hogy melyik fog nyerni...kitudja? és ne is probáljátok kitalálni mert egyáltalán nem lehet még tudni!!!!
Pl itt van a Dreamcast emléxem hogy röhögött az összes segás!!!!ez a legjobb konzol még a ps2 nél is jobb!!!!hát igen ez a nagy konzol egyik kis konzolt sem birta megelözni mert befucsolt! ki tudja milesz mondjuk az nvidiával!!!!lehet hogy a geforce után õ is befucsol....lehet hogy a konzolok fucsolnak be..kitudja!!!
hja meg hogy amugy béna játékos vagyok azt nemhinném! a baldursban is csak azé jácchac jobban mert nem jáccom azzal a gamezzal!!!
én inkább az autos játékokat szeretem mert van kormányom és inkább az fps játékokat (q3 unreal tu turok 2 alien vs.predator swat3 stb....
autos:toca 2 ,colin 2, NfS 5, stb....
mindegy most más nem jut eszembe!
csumm..majd meglátjuk mi fog kisülni ebbõl az egészbõl de elmondom utoljára mégegyszer nem a pc ellen vagyok és ne jöjön senki hogy a pc vel lehet ezt is azt is!!!!!!nem errõl szol a topic!!!!
a konzolom még a büdös életbe nem fagyott le!!!és soha nem volt vele egy probléma sem!!!!
sõt egyszer be volt kapcsolva 5 napig!!!és azt sem mondta hogy egy kcisit elfáradt!
hehe végr be irtam
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
szoval most kurvára ideges vagyok és most kurvéára leszophat az öszes pc-s!!!!!!bocs nem kell komolyan venni remélem megértitek hogy ezt irom!!!de kb kétszer irtam fél oldalt és lefagyott a gép nem kicsit vagyok ideg és nem kicsit visza kell magam fogni hogy ne nagyon beszéljek csúnyán..szal majd irok normális véleményt ha jo lesz a gépem!!!ja proféta!!nem értem de szerintem néha meg kéne nézni melyik nick-el irkálsz ide te hülye!!!!
na csumm!!jah hogy hülye konzolos vagyok az nem igaz!!!és még béna is😊 hátl lehet hogy elvernélek a BG-ben!!!hehe na csá mindenki!
A pc-s játékok meg nem 0-100 között ingadoznak, hanem, ha normális a konfigurációd és a program beállításai, akkor mondjuk 40-80 között. Tény, hogy van olyan, hogy egy pillanatra megakad, akkor valóban 0 fps, de ez nagyon ritkán van, és egyáltalán nem befolyásolja a játékélményt. Az "élvezhetetlen" erõs túlzás, a mostani gépemen 1280-ban sem élvezhetetlen semmi. (ez nem dicsekvés, sokan játszanak ilyen felbontásban) De most komolyan, a volt 400-as celeronomon TNT-vel nem volt olyan játék fél éve, amivel ne lehetett volna 25 fps fölött játszani stabilan. Pedig akkor már két éves volt a gép.
((((Q3-mal játszottam már úgy, hogy pontosan 80 fps-sel ment egyfolytában (ennyire volt limitálva))))
Egyenletes frammel? Ezt honnan látod?
Egyébként a mai játékokra pc-n az 30-50 fps a jellemzõ, nagyobb felbpntásban, mint a ps2 játékoké. Persze ha valaki 64 mega ramot vesz, akkor bosszankodhat, hogy szaggat a játék az 1gz-es prociján, de ha valaki minimális szinten ért hozzá, akkor nem fognak szaggatni a játékok. (persze azért 1-2 évente nem árt új cuccot venni (viszont játékra nem kell költeni)) De tényleg, játszom konzolon is néha, és aztán nem érzem rossznak az itthoni sebességet a pc-men. És ahogy egyre jobban használják ki a konzolt, úgy lassulnak be a játékok, a vége felé psx-en, n64-en is láttam olyan játékokat, amik 20 fps körül szaladgáltak.
Egyébként a C64 mióta volt kinn, mikor megcsinálták a kockát? Nem másfél éve, az biztos. És ki mondta, hogy lehetetlen? Nem volt az annyira gyenge.
Mo-ról beszéltem, amikor elõször kínáltak ps2-t , az jóval drágább volt, mint a mostani ára (kb kétszer annyi).
De mindegy, lényeg, hogy a GF3 ára le fog menni, ahogy eddig is minden kártyának.
A GF3 most jelent meg, itthon még alig lehet kapni. A ps2 mennyi volt a megjelenés napján?
Egy-két hónap alatt (amikorra már esetleg érdemes venni), lemegy az ára.
Amin persze csak 4MB embedded video ram van, és összesen van 32 MB. Most akkor mi az elavult?
Ennyi. Remelem jo lett, mert sokat gepeltem 😊
Aquli
prof: egy 3d munkaallomason nem ergeret hasznalnak...
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Mûvészi rendezés
Final Fantasy IX (Play Station)
Square Co., Ltd./Square Electronic Arts L.L.C.
Animáció
Final Fantasy IX (Play Station)
Square Co., Ltd./Square Electronic Arts L.L.C.
Hanghatások
Medal of Honor: Underground (Play Station)
DreamWorks Interactive/Electronic Arts
Zeneszerzés
Medal of Honor: Underground (Play Station)
DreamWorks Interactive/Electronic Arts
Játékdesign
Zelda: Majora's Mask (Nintendo 64)
Nintendo Co. Ltd./Nintendo of America
Vizuális kinézet
SSX (Play Station 2)
Electronic Arts/Electronic Arts
Játékmenet
SSX (Play Station 2)
Electronic Arts/Electronic Arts
Sztori
Baldur's Gate II (PC)
Bioware/Interplay
WoW még mindig :P
Aquli
Nem is abba fogok...
Magamat idézem: "Játékokban (konzolon is) még ma is csak erõsen közelítik ezeknek a színvonalát."
Egy nagyfelbontású, részletes modelleket tartalmazó kép számítása (hacsak nincs megtámogatva, lásd sgi) még egy erõs PC-n is hosszú perceket vesz igénybe. Egy práperces anim elkészításe a minõség fuggvényében akár órákat is igényelhet. A mai 3D vasakon, konzolokat is beleértve, csak elnagyoltan tudják megvalósítani ezeket az eljárásokat. A radiosity pedig kb. annyi támogatást élvez mint voxel technologia, magyarán megközelítõleg semmit. A ray-trace a fény tükrözödésére, törésre koncentrál. A radiosity a fény felületeken történõ szóródására, sugárzására, visszaverõdésére-elnyelõdésére épít. A radio-ray ennek a két eljárásnak az egyesítésére lett létrehozva.
Mellesleg PC-re már évekkel ez elõtt megjelent egy progi ami használt radiosity-t ez pedig a HalfLife volt! 😊
"full radiosity, a technique for more realistic recreation of light and reflection, is one of the chief features in the pipeline, along with cloth simulation, procedural effects for animating vegetation, and a 3D particle system for spells and explosions."
Nem magyarázok semmi bizonyítvány félét, de nem ártana ha a tényeket is figyelembe vennéd. A 3DMark egy teszt progi, a vas teljesítményének, képességeinek mérésre. Nem játék és bár a létezõ újtechnológiákat használja, nem tekinthetõ tech demonak sem. A progi 2000-es verziója lazán fut egy átalgos gépen 1024x768x32-ben. És egy ilyen átlagos gép által nyújtott látvány messze túltesz a "DC kinézeten". Ismét javaslom, hogy olvasd el a gépigényét és az oldalon lév kommenteket!
Deadman:
Tartok tõle, hogy a DeusEx PS2 átirata kb. ugyan úgy el lesz cseszerintve mint ahogy az UT-é is. Ugyan azon Unreal engine-n fut! :-/
Ami a konzolos FPS-ekt (pl.: HALO) illeti. Ha nincs az egér és a bill. támogatva, ha meggebedsz akkor sem kapod azt az élményt mint a PC-s FPS-knél. Ráadásul a "célzás rásegítés" mondjuk egy online játék esetén már erõsen csalásnak számít. Hol van itt szükség arra az érzékre, tudásra ami a PC-s FPS-ket jellemzi?
Cyborg:
Ismét értelmes hozzászólással gyarapítottad a topicot. Elmagyaráznád, melyik sgi gépen is játszol?
Ahhoz, hogy ilyen gép közelébe engedjenek némi tudásra, hozzáértésre is szükség lenne. De eddigi megnyilvánulásaid alapján Te ezekkel csak erõsen korlátozott módon rendelkezel. Ahhoz pedig, hogy ilyen gépet birtokolj kicsit még ennél is többre (mondjuk néhány milka) lenne szükség. Ha pedig egy "mezei", PC alapú munkaállomásnál nagyobb géprõl van szó, akkor azt is kétségbe vonom, hogy fényképnél többet láthattál volna róla. Mellesleg megnézném, hogy mikor fogja valaki az sgi gépét a Te rendelkezésedre bocsátani játék céljából.
Vagy félre értettelek és esetleg ismét abban a tévhitben élsz, hogy konzolok valamelyike rendelkezik az sgi gépek grafikai képességeivel?
Elmondanád, hogy milyen játékkal is játszol pontosan?
Egy sgi gépen talán a PC-s játékok elindulnak, de konzolos progikat max. emulátorral fogsz játszani.
Melyik játék használ ray-trace engint?
Ha nem lenne világos számodra a ray-trace, a radiosity és a radio-ray olyan eljárások, amikkel fotorealiszitkus képeket állítanak elõ. Ilyen technológiával készül képeket maximum a konzolos/pc átvezetõ animok elõre renderelt videóiban láthattál (többek között). Játékokban (konzolon is) még ma is csak erõsen közelítik ezeknek a színvonalát.
Semmi baj, majd ráébredsz egyszer...