A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PyRex
cyborg:

"Pyrex : ez a 10000 felulet mind látszik is , a játékokban mindig csak a fele látszik ugy már 20000 lenne
ami 1200000 felulet/sec
plussz a játékok 30 framesek kb
ugy már 2400000 lenne"

1. - a jatekokban miert mindig csak a fele latszik? Ez nem vilagos, amit az X-Isle kiir, az a LATHATO POLIGON/SEC ertek, es az volt, hogy egy 450-es celeronnal, geforce2-vel nekem 6 millio fole ment siman. Igaz, 640x480-as felbontasban.

2. - "ami 1200000 felulet/sec" lehet, hogy en nem tudok szamolni de ez a szam neke honnan jon?

3. - A jatekok marhara nem 30fps... Nalam a Quake3 1600x1200-ban is tobbet megy MAX grafikaval, mint 30fps atlagosan, szoval ez nem igaz.

Azon kivul:

"a directx 8-nak pont ez a lényege ha talál T&L-t akkor azzal számol ha nem akkor a cpu-val"

Na ez sem igaz. Ez kb. olyan, mintha azt mondanad, hogy ha 3D kartya van a gepedben, akkor a regi jatekok is szebbek lesznek. Najo, ez tulzas, de a DX8 TAMOGATJA a T%L-t, ami azt jelenti, hogy ha ugy irnak meg valamit, akkor hasznalja. De alapbol nem.

PyRex

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

ember
1.02-es
ember
www.crytek.de-n van egy rolling demo
ember
Az x-isle még dx7-es.

Ha a T&L használata is Dx-en keresztül mûködik, akkor annak a kihasználtságán is lehet javítani. A Dx azért nem egy kész program, hogy ha talál T&L-t, akkor elkezdi használni. Azért meg kell írni nekije egy T&L-t támogató enginet is. Vajon miért használják ki a programok teljesen eltérõ mértékben a T&L-t? Azért, mert az is a programozókon múlik.
ember
Vagy inkább az Unreal engine, hogy a DX-nél maradjunk.
ember
Kicsit alacsonyabb szinten is meg lehet adni a poligonok kirajzolásának menetét gondolom.
Ez így csak egy parancssor. Az alapszintû utasításokon kell optimalizálni. Nyilván lehet, mert a fejlesztõk mégis csak saját enginenel dolgoznak, ehhez meg ahogy látom kell egy elõre megírt algoritmus, ami nyilván az SDK része.

Ja, és megint azt mondom: ha nem lehet optimalizálni, akkor a fejlesztõk titokban más API-t használnak, mert egyébként hogy léphetik át a bûvös cyborg féle határt?
ember
Elvileg a Z-buffereléssel közel 100%-ról el lehet dönteni.
ember
Nem mondtad😊 Csak az Alcatrazt hasonlítottad össze a ps2-n elért maximummal. Ugye azért nem gondoltad komolyan? Most kezdjem összehasonlítani a legszarabb ps2 progit a 3DMark-kal?

Nem a procid lassú. Az X-isle demo kirakott 2milliót a cel400-zal is.

Mindenesetre semmi értelme ennek, mert ez nem DX elméleti vita, hanem a "tények feltárása", és a tény az, hogy a 800kp/sec baromság, és nagyságrendekkel jobbat tudnak gyakorlatban is. Én pedig nem látok rá esélyt, hogy nálad a 600k felkússzon több millióra, ha szerinted nem lehet optimalizálni a kódot.
ember
Ez meg a másik hülyeség. A poligon/sec érték a képernyõn megjelenõ poligonokra vonatkozik. A többi poligont nem kell textúrázni, meg semmit sem kell csinálni vele. Egy q3 pályán sok százezer poligon van, mégsem az egészet mérik, hanem azt a néhány tízezret ami látszik. Ha mindent beleszámolnának, ami nem látszik, (tehát ha mondjuk éppen a pálya közepe felé nézel, akkor szinte az egészet), akkor elég érdekes adatok jönnének ki. Nem beszélve arról, hogy be kéne lassulnia az egésznek, , márpedig a sebesség jól láthatóan csak a látható dolgoktól függ.
ember
Most akkor minek írnak 3d engineket? Lehet hogy nem megfeleõ nekik a retained mod?(mondjuk nem tudom, mi az) Ennyire nem high level az a Dx. Most ha jól értelek, te nem írtál semmilyen enginet, hanem a Dx SDK beépített dolgait tesztelted.
De most mégegyszer leírom, vagy te mondasz iszonyú hülyeségeket, vagy a pc-s fejlesztõk csalnak, és galád módon lehetetlen játékokat csinálnak.
ember
Oké figyelj: nem tudod meghatározni. Vagy meg tudod, de akkor a pc-s játékok és tesztprogramok fele lehetetlenség, nem is létezik. Na menj már!
ember
Cyborg: akkor mi a gond? Nem azt írtad, hogy ps2-nél 2millánál tartanak? Egyébként a játékokban a poligonok nem kétoldalasak. Tehát ami a képen van, az ki van használva teljesen.

Hopp, most látom, a 20000 60 fps-sel 1200000, 30-cal meg 2400000? Itt valami nem stimmel 😊
ember
Még egy megjegyzés.

"de nem sok optimalizálást lehet végezni a feluletek kirakásán mivel azt a directx csinálja nem én"

Lehet, hogy a játékfejlesztõk nem így gondolkodnak? A Dx csak egy utasításkészlet, nem egy komplett engine, tehát a felületek rakását nem "õ" csinálja, hanem a program, amit írsz. Ha fullosan az alapoktól írod meg az enginet, akkor az nem két napig tart, vagy ha igen, akkor az nem fogja kihasználni 100%-is se a DX, sem a PC adta lehetõségeknek még a töredékét sem.
ember
Jó, de a játékokban is full-feature-ös háromszögek vannak, mégis meg tudják csinálni. Egyszerûen nem hiszem el, hogy te néhány nap alatt meg tudod határozni, hogy a fejlesztõk az évekig fejlesztett engine-jükkel hány felületet képesek kirakni másodpercenként. A directx azért ENNYIRE nem szar. Nem véletlen, hogy teljesen különbözik egymástól pl a MAX-FX és az Unreal engine. Mindkettõ Dx-es, de fullosan ugyanolyan környezetet teljesen másképp kezelnek és más sebességgel mozgatják meg.
PyRex
10000 felulet masodpercenkent? es 60fps-sel? az annyi mint, 10000x60 = 600 ezer?
Hat ez iszonyuan keves......
Tenyleg sehol sem vagy a tesztprogramokhoz kepest (bocs, nem rosszindulatu megjegyzes akart lenni)

PyRex

PyRex
Legalabbis a jobbak. Az SSX peldaul baromira nem, az tuti. Bar neha jo messzire ellatni, de egy X-Isle-hez kepest (poligonokban) sehol sincs.

PyRex

ember
Egyébként meg kezdünk átalakulni 3d-s topikká.
Inkább koncentráljunk a játékokra, amik (akárhogyis) több millió poligont tesznek ki mp-enként.
ember
Igen, csak a programozó tudásra céloztam ezzel.
Mondhattam volna mást is.
ember
Igen, ezt nem értem én sem. De ez a pixeles dolog meg egyébként is fillrate kérdése, azt meg (úgy tûnik) nagyságrendekkel jobban kihasználják a játékfejlesztõk, mint cyborg mester.
PyRex
Ezt nem ertem: egy poligont hogy lehet ugy meghatarozni, hogy 5x5??? Es ha kozelebbrol nezed, akkor mar lehet 20x20 is ugyanaz a felulet, nem? Max. a textura nagysaga az allando, ha jol tudom.

PyRex

ember
Értem. De akkor ez négyszög?
ember
Ja, tényleg az SSX lett az év konzolos játéka. szerintem elég égõ...
PyRex
az elobbi csucs-gep termeszetesen csucs-game akar lenni

PyRex

PyRex
Kedves konzolos:

"Ha neked az most egyik legjobb game-röl azaz az SSX-röl ez a véleményed,akkor nagyon sajnállak,és izlésficamba szenvedsz:

Akkor IDE: ***! most a legundoritobb karomkodast kepzeld, amit el tudsz kepzelni. Es az mind RAD vonatkozik. Bazmeg, mi a faszomnak kotekedsz? Total normalisan leirtam, igen az a velemenyem rola, es ha ez most PS2-on a legigenyesebb csucs-gep, akkor aztan a PS2 nagy bajban van, es sajnalom a sok barmot, aki kepes EZERT kiadni 160e Ft-ot... Nezz mar a szemeddel a kurva kepernyore: hol szep neked az a grafika? Akkora pixelekbol all, mint regen a Doom. Ezt mindenki lathatja. PErsze azert volt olyan pixeles, mert NAGY TV-n neztem. De ti jottok azzal, hogy ugy sokkal szebb, meg elvezetesebb. Persze, csak az amugy is kisfelbontasu game grafikaja meg ocsmanyabb lesz. En most nem arrol beszelek, hogy hany fa van a kepen, hanem hogy pixeles, de iszonyatosan. Ennyi. Oda kene mar egyszer nezni a monitorra (PC), hogy mikor lattal azon utoljara ilyen grafikaju jatekot...

PyRex

ember
A 5x5-ös és 50x50-es konkrétan mit jelent? (bocs a láma kérdésért)
ember
Oké, nem értek hozzá nagyon, de azért van különbség a dx-es enginek között így is, és hónapokig optimalizálják õket kaoor is, ha nem lehet. És nem 800000 face-t tesznek ki mp-enként, hanem többet. Ez van. A 3dmark 2001 is Dx-es, abban is többmillió a poliogn/sec érték. (azért nem játékokat írok, mert konkrét adatokat csak kevés ír ki, de azért lehet olvasgatni a fejlesztõk adatait, meg azért látszik az is, hogy az X-isle demo (ami kiírja), nem használ nagyságrendekkel nagyobb számú poligont, mint a többi játék, tehát azokban is sokkal jobb az arány, mint 800k. Meg ugye egy 40k/frame-es játék általában több, mint 15-20 fps-sel megy)

(még egy megjegyzés: az x-isle demo több, mint fél éves, azóta nagyot fejlõdött az az engine is, a képeken jól látszik)
ember
Persze, csak az oprendszerek nem biztos. Meg úgy általában a hardver többi része, a processzoron kívül.
ember
x-isle Dx

azért lehet, hogy nem két nap alatt írnak egy ilyen gyors enginet, meg te sem vagy egy JohnC 😊
ember
"még a programok is futnak rajta kis átirással"

😊))))
ember
Cyborg: ne legyél röhejes. Az Alcatraz mióta a legjobb engine pc-re?? Ps2-re is van olyan játék, ami kb 500000 poli/seccel nyomja. 800000 a maximum?? Ne röhögtess már! Vagy nagyon nem vagy képben (csaka hiszed, hogy igen), vagy minket nézel hülyének. X-isle-ban 160000 poligon an max a képen, mindez 40-50 fps-sel, ami 6-7 millió poligon/sec. Jobb játékokban T&L-lel általában kb 1-5 millió másodpercenként. Ha az Alcatraz Gf2-n 15-20 fpst megy (mellesleg nem is néz ki jól), akkor a programozókat szidjad, ne a pc-t.
Aquli
Hi! En nem nagyon ertedk, az autocadhoz, stb-hez, de az igaz hogy a 3dsmax-nak NAGYON nagy a gepigenye, ezt tapasztaltam, az autoCAD-nak meg megnagyobb. A PS2 eros, szep meg jol futnak a programok rajta, de hgoy egy 3dsmaxhoz, vagy egy autocadhoz eleg lennen azt erosen ketlem. A vitanak meg tenyleg nincs ertelme.
Aquli

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

ember
Biztos ez a 32 bit?
Annyira nem lehet szar egyébként, ha a MS ezt választotta az X-boxba. (meg a teljesítményadatokat nézve sem, akárhány bites, a GF3 eléggé alázza a ps2-t)
Lacc
Deadman: AUTOCAD PS2-ÕN?????!!! HAAAHAHAHAHAHAAHAHA! Öcsém, neked FOGALMAD sincs, hogy mi is egy ilyen progi! Ez kb. akkora baromság, mint mikor azt mondták a PS2-rõl, hogy tud ballisztikus rakétát irányítani (vagy valami ilyesmi, már nem nagyon emléxem)! Gondolkozz már mielõtt ideírsz mindenféle hülyeségeket, ok? Egyébként is: PC nélkül a konzolotok szart se ér.
Humano : ki kell ábrándítsalak, az nVidia graf kártyák 32 bitesek processzore értelemben - 32 bites regiszterek, stb, csak 128 ill. 256 bites adatbusz. Evvel az erõvel a PS2-es GS 2560 bites 😊

WoW még mindig :P

Na részemrõl ennyi, byezz, bár még néhanéha benézek (és lehet, hogy kényszert fogok érezni reagálásra:-)), bár, ha rám hallgattok, abbahagyjátok ezt a meddõ és értelmetlen vitát...A cím nem igaz, sõt baromság, erre mindenki rájött, a többi meg már tényleg csak értelmetlen vita, és nem vezet sehova...
Na még erre reagálok: MINDEN NAGY GÉG SZOKTA ETETNI AZ EMBEREKET MASZLAGGAL, ez alól nincs (sajnos) kivétel, a SONY sem az...igaz, hogy a Microfos, az Intel, az NVIDIA sem...Ezt nevezik jó reklámnak...Felnagyítani a jótulajdonságokat,(meg még hozzárakni pár elméleti adatot,20000W PMPO rulez:-))) a rosszakat meg bölcsen elhallgatni...Ezt én tudom, az értelmesebbje tisztában van vele, ezért nem dobom ki mondjuk a már bevált telefonomat egy hóttbugos Mo*****lára, vagy suxx Alc****lre...
Lehet, hogy agyatlan, primitív, szûklátókörû gamer vagyok ezért?:-)))
Na a zárszó zárszava részemrõl: Az én igényeimet jobban kielégítik a PC-s játékok (hagyjuk már azt a Q grafikát nyugton!), mert:
Szeretem az FPS-eket, ebben jobb a PC, (irányítás, AI, stb.)
Szeretem a stratégiákat, ebben jobb a PC (ugyanazon okokból)
Szeretem az RPG-t, ebben meg egyértelmû a PC fölénye
Szeretem az olyan autós proggykat, ahol nem elsõsorban az számít, hogy milyen látványos, Gran Turismo XXXCLIV-ik rész, vagy Forma1 simulator MCMXXIV, hanem egyedi, és Q jó hangulata van (1NSANE, Midtown Madness, Need4Speed, stb)
Szeretem a kaland, ügyességi, platform, foci stílust, ezért meg nem érdemes konzolt venni, ugyanaz, mint PC-n.
Ezzel szemben utálom a manga baromságokat Pokemon XXXII és társait, (a konzolos játékok 60%-a), az egykaptafás autós játékokat (20%), a Tekken XXVI féle gamepadrongáló bunyós marhaságokat,(19%), a Tomb Raider féle agyatlan sokadik rókabõr típusú játékokat a kebelkirálynõ Larával az élen (Lolo Ferrari elbújhatna mellette, ha élne...)(0,9%)
A maradék 0,1% meg úgyis van PC-re is, ráadásul jobban kidolgozva (hangsúlyozom, most NEM beszélek a grafikáról, az egyéb szempontokat veszem csak figyelembe, mert a hozzászólások 99%-a a grafikáról szól), ezért igazán kár konzolt venni...
patch: CSAJK=CSAK
cyborg, ezért mondtam, hogy tchnológiát vesznek át, de ez minden, ez egy játékra optimalizált proci...a többi meg CSAJK REKLÁMMASZLAG
Na részemrõl ez volt a zárszó, én befejeztem ezt a tök értelmetlen vitát, szerintem mindenki jobban tenné...Megyek vissza Theme Hospital-ozni...Nem új játék, de baromi jó, és van benne Q nagy adag humor, de emellett gondolkodni is kell...:-)
Még egy megjegyzés: Itt szóba került az 1NSANE...Ennél a játéknál NEM a SZIMULÁCión és a grafikán van a hangsúly, (bár ezek sem sikerültek rosszul), HANEM A MULTIPLAYER JÁTÉKON!!!!!!!!!Eredetileg nem is terveztek bele single player módot, a kiadó kérésére tették bele...Ja, és ha valaki nem tudná: magyar fejlesztésû (Invictus) játék...
na mindegy, megint totál elkanyarodtunk a témától, az a lényeg, hogy amíg lesz PC, addig játékok is lesznek rá, ez a lényeg...meg az, hogy a PC dinamikusabban fejlõdik, mint egy konzol (már csak azért is, mert "egy kicsivel" többen fejlesztik, mint akármelyik konzolt...Ha az IBM anno nem adta volna ki a technológiát, (amit nem adott ki, azzal még roszabbul járt, lásd pl. MCA busz, a PS/2 (IBM) csúnyán megbukott) talán más lenne a helyzet...de lenne helyette más...mondjuk Macintosh...
mellesleg tisztában vagyok vele, hogy az AMIGA eredetileg önálló volt...Azzal is, hogy a fejlesztés már akkoriban elkezdõdött...
Cyborg, a 68000-es csak 79-ben jött ki... nem valószínû, hogy egy -két év alatt egy (akkor) ennyire komoly gépet építettek köré...
cyborg, nem fogják egy konzolba beépíteni egy grafikus munkaállomás prociját, mégha az a proci 7-8 éves is...esetleg egy két dolgot elcsípnek a technológiából, de semmi több, mert NINCS ÉRTELME, ELLENTMOND A JÓZAN ÉSZNEK.
Dehát az amigának kívül 16, belül 32 bites procija volt (Motorola 68000)...egy kicsit más...
Cyborg, ehhh...erre nem mondok semmit...
A C64-et igazán ne keverd ide, mert megjelenésekor, (1982-ben) A LEGJOBB gép volt...csodaszámba ment a tudása...csak késõbb az AMIGA döntötte le a trónról...
Már hangsúlyoztam párszor, hogy a PS2SOSEM VOLT és NEM IS LESZ GRAFIKUS MUNKAÁLLOMÁS, SPÉCI, KONZOLBA KIFEJLESZTETT PROCIJA VAN!!!!!!
Cyborg, ekkora marhaságot nem hagyhatok szó nélkül:-))))eddig is tudtuk, hogy hozzá se lõsz a dolgokhoz, de azért nem kéne ennyire égetni magad a hülyeségeiddel:-)) Ps2=SGI:-)))))Még viccnek is rossz:-)))
ember
😊