A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
WoW még mindig :P
Att : "The RIVA family of processors offers a 128-bit pipeline to the frame buffer to support the computational throughput required for today's graphically intense applications." nVidia sajtó. Ezért mondtam a 16szoros pipeline-t a GS-ben. Ha ez a bithossz a graf. prociknál a jelzõ, legyen az.
Ps2 grafikus chipjének hány pipeline-ja van? Ott se pipelineonként adják meg a biteket szerintem.
"A PS2 chipje 1GHZ-es integrált RAMDAC-t tartalmaz"
Tehát összefoglalva ezekszerint:
A PS2 alkalmas a tökéletes 3D-s kép megjelenítésén kívül még grafikus munkaállomáskénti alkalmazásra, CAD/CAM rendszerek mûködtetésére, teljeskörû hálózati funkciók ellátására, 260.000.000 Tflop számítási teljesítménye messze az eddigi legnagyobb nagyszámítógépek teljesítménye fölé emeli, másodpercenként 987 billiárd poligon, 81920×81920-as méretû textúrák kezelésére képes, a processzora a mai technológia határát súrolja, sõt messze megelõzi korát, tulajdonképpen egy lezuhant UFO-roncsból mentették ki azt a chipet, ami alapján elkészítették...
Az amerikai hadsereg ezekkel a chipekkel szándékozza a teljes védelmi és támadórendszerét felszerelni...És mindezt a tudást bagóért árulják, bárki hozzájuthat... Kifelejtettem valamit?:-) Ja igen, nem is szilíciumalapú, hanem egy idegen bolygóról származó különleges anyagból készül..
A PC õse ezzel szemben az ENIAC, valamikor a 60-as évek végén, a 70-es évek elején tértek át a tranzisztorra, majd a chipre, más lényegi technológiai változás nem történt, tudása, megbízhatósága megegyezik az ÕSi csöves szörnyeteggel...Emellett megfizethetetlenül drága...Ennek ellenére több milliárd ember használja...Ennyi hülye van a világon...
A hozzászólásaitokból legalábbis ez derül ki...
A ps2 pedig nagyon nem ver semmit, van jó sok poligon, effekt nulla, gyér képminõség.
A poligonszámról meg annyit, hogy lemérhet az EA akármit, a pc-t lemértük itthon. Megnézted a #3893-at? poligons/sec: közel 7millió. És semmi GF3, ráadásul egy nagyon korai verziójú engine. Most akkor a GF3 miért ne verné a ps2+Gc formációt? (mondjuk ha az X-boxot isteníted, akkr neked is el kéne ismerned) Effektekben ugyanis semmivel nem tud kevesebbet, inkább többet.
S3Trio64V+ legfontosabb adatai:
DRAM-based 64 bit!!!! graphic engine
Integrated 24 bit RAMDAC
DDC monitor communications port
Resolution with 2MB:
1600×1200×256colors
1280×1024×256 -II-
1024×768×64.000 -II-
800×600×16,7M colors
Ezzel nem összehasonlítgatni akarom a chipeket, csak eloszlattam ezt a "Geforce 256 magja is csak 32 bites, és csak a memóriabusz szélessége 256bit" féle beszólásokat.
Már anno a RIVA 128 is 128 bites engine-nel rendelkezett, pedig nem mai gyerek... A Voodoo1 elsõ igazi vetélytársa volt...Elég régen volt már...Vagy említhetném az ATI Rage128-at is, ami vmivel újabb, ennek a nevében sem a memóriabuszra utal a 128, hanem az engine-re...
egy hete a gamefaqs-on az volt a kérdés ki mit fog veni!!
11 ezer emberbõl!!!ötven valahány százalék ps2 re voksolt....harmincvalahány GC ra a maradék xboxra és a többire (NUON.stb...)
Tényleg NUON rula!!!!!
Igen a GC ténylek 6-14 millió poligont tud az EA lemérte és a Ps-t is ami max 3-6 ot tud!!!!efektekkel függöen!! a ps2 nem nagy szám már leirtam!! a terminálon lefikázták rendesen!!!!
a másik a talpi egy igen értelmes ember!!!!
WOW most néztem meg a DOA 3 bemutatóját xboxra!huhuhu az emberke kétszer szebb volt mint a 3gmark lobby bol a matrixos emberke!!!!5sz9ör akkora háttér és sokkal részletese4bb és sokkal szebb!!!a mozgásról és a játékról nem is beszélve!nagyon aranyos a tekkennek semmi esélye nincsen már!!!
ja és merem állitani hogy megüti az unreal2-t még akor is szép ha a pc-k is szt tudják4 már alig várom hogy olyannal jáchassak!!!
jah teszem hozzá 300 ezerbõl nekem olyan gépem van hogy a ps2 veri!!!
ha megnézem pl a MGS2-t vagy a GTA3-at vagy a jobb szebb gamezokat akkor verik a gépemet és egy ps2 csak 130 rugo!!!vagy 160 tök mindegy...
na mindegy.....most nemtok mit irni ennyi volt az észrevételem....
ez most kb olyan vita mint a gshock ot és a swatch ot mérnénk össze😊 a swatch 80% a sima szimpla mutatós óra...még nem is quarc..a shockmeg mindegyik quarc persze van amelyik mutatóval is rendelkezik..mégis ugyan akora tábora van a swatch nak....hiába nem tud semmit!!!(mondjuk nekem g-shoc-kom van)mindegy....
Aquli
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Ha meg mint WLIW médiaprocesszort nézzük, akkor nincs értelme az összehasonlításnak.
((egyébként is, jobban jártok, ha csak a játékokra koncentrálunk, mert egyéb szolgáltatások terén úgyis a pc tud többet))
Deadman: a geforce GPU nem 32bites, hanem 256, a memória szintén, Attnak igaza van.
De azért a GEFORCE 256 adatait bemásolom:
Single-Chip GPU (Graphics Processing Unit) Integrates the entire 3D pipeline (transformation, lighting, setup, and rendering), thus offering the lowest possible component and board design cost.
Integrated Transform and Lighting
Delivers 2-4 times the triangle rate for 2-4 times more detailed 3D scenes. Frees up CPU computations for physics and artificial intelligence (AI), which results in more realistic object behaviors and character animation.
Independent Pipelined QuadEngine™ Provides a very powerful, highly efficient architecture delivering 15 million triangles per second. Allows applications to represent 3D characters and environments with the highest degree of complexity possible. Separate engines for transformation, lighting, setup, and rendering.
256-Bit QuadPipe™ Rendering Engine Utilizes four independent pixel-rendering pipelines to deliver up to 480 million 8-sample fully filtered pixels per second. Guarantees highest color quality and texturing special effects at maximum frame rate.
AGP 4X with Fast Writes Enables the CPU to send data directly to the GPU to maximize overall system performance. Avoids costly data copying to and from main memory, which significantly slows down your system.
High-Quality HDTV Processor Delivers the highest quality DVD and HDTV playback and digital recording.
350MHz RAMDAC Delivers the clearest, sharpest, most solid image quality at 2048x1536 resolution @ 75Hz.
High-Speed Memory Interface. Designed to support current SDRAM/SGRAM and upcoming SDR/DDR high-speed memory.
256-bit 2D Rendering Engine. Delivers the industry's fastest 2D performance for ultra-fast screen refresh at high resolutions and 32-bit color depths.
Complete Support for Microsoft® DirectX® 7 and OpenGL® Features Ensures that applications can leverage the new features without additional cost or support. Guarantees compatibility and best out-of-box end-user experience.
Külön figyelmedbe ajánlom a "256-bit QuadPipe Rendering Engine" és a "256 bit 2D Rendering Engine bekezdéseket...
Hogy is van azzal a 128 bittel?
Ehhez még hozzáteszem, hogy a TNT2 is 128 bit engine-vel és 128 bit memóriainterfésszel, a TNT2 M64 pedig 128 bit Engine-vel és 64 bit memóriainterfésszel rendelkezik, akkor talán zárjuk le ezt a vitát is...
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
PS2 tech demo : volt a bemutatás elõtt.
DVD minõség : tökéletes (már amennyire egy szar felbontású, pixeles 46"-os projektoron, viszonylag jó hangcuccal meg tudom ítélni 😊 ).
Volt szerencsém megnézni a Shenmue bemutatót. Nem tudom már melyikõtök jött azzal, hogy nézzük meg a modellek részletességét mivel "még a zsír is látszik a fazon fülében". Aha, persze az elõre renderelt video betétekben ez így is van. Csak az a baj, hogy a játékban ez a részletesség már nincs sehol. Egyik modellnek a fülei speciel csonka hengerekbõl áltak. A modellek külsõ jegyeit, a bõrük ráncait leginkább csak texturákkal valósították meg (ez érthetõ is). Ilyen alapon azt is ki lehet jelenteni, hogy a Diablo2 többezer polygont használ, hiszen az átvezetõ animokban még a szõrszálak is látaszanak a szereplõk arcán.
A másik ami nem igazán tetszet az a harcok alatt látható animáció volt. Az egyes mozgásfázisok között nincs folyamatos átmenet. Ettõl a mozgás rángatozó, ugrálos hatást keltett. Nézzétek meg az Oni-ban lévõ mozgásokat. Az Oni modelljeinek mozdulatai folyamatosan mennek át egymásba. (Szándékosan ezt hozom fel, mivel kihozzák konzolra is.)
A játékmenetrõl annyit, hogy nem tudom kit mennyire tud lekötni az, hogy egy targoncával ládákat pakolásszon, vagy egy kocsmában a pénznyelõt tömje. Persze ettõl még lehet jó játék...
Apropó Oni! Szomorúnak tartom, hogy a PC-s verziónál sem használtak nagyfelbontású texturákat. Bár így talán sokkal inkább érvényesül a játék rajzfilmszerû anime hangulata. Persze PC-n 640x480-nál nagyobb felbontásban lazán fut egy átlagosnak mondható gépen. 😊
Még egy felvetésem van. Állandóan azzal jöttök, hogy a PS2 programozását csak most tanulják a fejlesztõk. Mikor is volt a PS2 hivatalos bemutatója? 1 éve? Sejtésem szerint már elõtte fél évvel megvolt a végleges specifikáció. Akkor nem értem dolgot, a fejlesztõk nem kapták ezt meg? A SONY saját maga ellensége lenne? Vagy csak a SONY mérnõkei nem voltak képesek egy használható fejlesztõi környezetet biztosítani a géphez?
PyRex
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Es te amugy mennyiert adtad? (Csak kivancsisag), mert en 100-ert nagyon nem lattam. Marmint rendesen, boltban...
PyRex
"2 db ps2-esem van az egyiket csak dvd-re vettem"
Kepes voltal annyit kiadni a DVD miatt? Dehat annyiert egy vadiuj iszonyu jo minosegu asztali DVD lejatszot is kapsz.. Ez most ugye csak kamu.....
PyRex
A high-end Sony 725-ös lejátszóval természetesen nem versenyezhet a PS2. Itt minden részletben elmarad az asztali lejátszótól: a kép dekódolása, a színhûség, a jelszintek, a kimenet, a fekete mélysége sokkal jobb a Sony 725-ön. "
"Egy kezdõ DVD-snek tökéletes választás lehet a PS2, hiszen a DVD lejátszás mellett PS2 és PSX játékokkal is játszhatunk, nem is említve a CD lejátszást.
Akik viszont a kiváló képminõséget keresik, azok jobban járnak egy középkategóriás (vagy még drágább) lejátszóval"
"pyrex : ha a ps2-vel nem lehetne mást csinálni ,csak dvd-t nézni akkor is mégérné"
Ja, szoval az egesz hosszu iromanyomhoz ennyi hozzafusznivalod van? GRATULALOK NEKED. Ezzel most asszem kicsit elismerted, hogy vagy nem sok kozod van a dologhoz, vagy nekem van igazam. Mellesleg 160e-bol olyan fullos DVD lejatszot veszek (asztalit)... A PS2 DVD-je meg egy PC-s DVD-kartya teljesitmenyet sem eri el...
PyRex
Eloszor mutattak a G1-on egy PS2-es kalandjatekot, hat az valami olyan elb@szott (bocsanat)
undorito volt, hogy hanynom kellett tolne. A karakterek mozgasa ugy volt megoldva, hogy kb. egy
testresz csak egy tengely menten mozgott 😊 Valami eszmeletlen primitiv volt 😊 A sarga porig
le is huztak. Aztan jott - szinten PS2 - egy autos baromsag, valami RC nemtommicsoda. Haat, ilyen
primitiv, es egyszeru grafikaju jatekot mar reg lattam. Ugy kb. PC-n a Lego Racer lehetett ilyen.
Ezt is iszonyatosan lehuztak (nem csoda). Aztan jott a Blade nevu game PS1-re, az eredmeny:
ocsmany, jol jatszhato, bar ezt nemtom mire mondtak, mert ugy kb. 20fps-nel tobbet nem ment az a
nyomorult game. Hat igen, a PS1... KErdem en: hol is vannak azok a hiper mega szuper konzolos
jatekok? Van kb. 10 game, amivel ti, konzolosok mindig elohozakodtok, ezek kozul kb. ezek a
valoban jobbak: MGS2, GT3, es ize, hat nem is tudom, mondjuk ennyi. Komolyan nem ertelek titeket.
PC-n mar vagy 40-50 jatekot felsoroltunk, ami VALOBAN szep, es jo. A konzolos csucs game-ek
tobbsege pedig meg csak demo szinten, vagy papiron letezik... Ennyit errol. Eskuszom, meg a
legjobb (inkabb legszebb) jatekok a Dream Cast-en vannak, de ugye annak mar nagyon sok jovoje
nincsen. Most orultok, hogy nem lesz WarCraft3 PC-re? Hehe, konzolon nemtom mikor jatszott
akarmelyikotok is fele olyan jo strategiakkal, mint a C&C, Red Alert, stb. Savanyu a szolo, mi?
GT3? Hehe, nevetnem kell, meg kene nezni azokat a kepeket, amik az uj GF3-as PC-re keszulo autos
progikbol vannak. Hat naja 😊 Vagy az X-Isle: Dinosaur Island, persze valoban ez sincs meg kesz,
de legalabb KESZUL, es PC-re vagy X-Boxra, nem PS2-re. Ott lesz egy egesz, eszmeletlen nagy sziget,
ahol minden eloleny a sajat eletet eli: a ragadozok ragadoznak, es eszik a halott tarsaikat, a
novenyevo dinok maszkalnak komotosan es isznak a vizbol, melyen tukrozodik a naplemente. Es
mindenhol ezernye lepke, noveny, virag, fuszal lengedezik a szelben. Es van vagy nehany ezer fa a
szigeten, stb, stb. Miert PC-re irjak? Valoszinu, mert olyan k*rva szar a PC... Nagyon gyerekesek
vagytok, csak magatokat vagjatok at azzal, hogy bebeszelitek magatoknak, milyen jo is a konzol 😊
160e Ft-ot kiadni ilyen jatekokert, mint amiket fentebb leirtam? Ehhehh..... nevetseges, inkabb
legyen 250e, es akkor van egy atlagon feluli PC-d, amin jelenleg minden game jol fut, +1000 mas
dologra hasznalhatod. PErsze ezeket mar leirtuk parszor. Hopp, most megy a G1-on valami Aqua GT
nevu hajoverseny 😊 Hat ez szanalmas, szinten nagyon lehuztak 😊)) Eddig milyen igazan jo jatek
is van PS2-re? ... - hat ez nem sok... Ja es kedves konzol tulajok (kiveve PS1), amikor megveszed
az uj konzolodat (PS2), akkor a regi jo jatekokat kidobod? Mert a PS2-vel eleg nehez lesz veluk
jatszani. Ja, persze az X-Box-szal jottok. Az X-Box jatekok 99%-a - most mar eleg nyilvanvalo - vagy
kijon egybol PC-re is, vagy pedig amugy is megy majd PC-n. Es amikor megveszed az X-Boxot, mit
csinalsz a PS2-vel? A 160 ezres szuper konzollal? Meg a 10-20 ezer forintos jatekokkal? Kidobod?
Akkor meg miert eri meg jobban a konzol, ha? NE higgyetek mar, hogy a PS2 most 4 evig olyan lesz
mint a PS1 volt. A technika ma mar 10-szer olyan gyorsan fejlodik kb... Amellett meg ha ki is
birja addg: PC-n 1 ev mulva milyen game-ek lesznek? PS2-nek most is odavernek szerencsere, de a
jovoben ez meg jobban be fog kovetkezni. Azon kivul itt van ugye a PS2 70 millio poligon/sec
sebessege 😊)))))))))))) Hehehe, es akkor miert nem irnak ra fotorealisztikus jatekokat? A Game Cube
6-14 milliot tud mozgatni jatek kozben effektelve (elottem irta valaki!), egy GeForce2 kb. 3-7 milliot
(procitol, felbontastol fugg). De ha a Game Cube jobb (mert jobb!), mint a PS2, akkor a GC-nek kb.
100 millio poligon.sec sebesseg kene, nemigaz? Hat, ez nem jon be 😊 PS2 a jo francba sem fog tudni
annyit, persze ezt ugysem hiszitek el nekem. PS2-nel max. 10 millio lehet, de ha full effektelve van
minden, akkor meg annyi sem. Plane, ha nagyfelbontasban jatszol HDTV-n. Akkor meg lassabb. Ennyit a
PS2 megahiperszuper sebessegerol. Persze, SG munkaallomasoknal gyorsabb 😊 Nevetseges 😊)))) Megneznem,
a PS2-t egy profi 3D tervezo programmal... De ezt ne is ragozzuk tovabb. Na most a Colin M.R.2-rol megy
a G1-on bemutato. Jeeeeee! Csak nem azt mondjak rola, hogy nagyon szuper? Ez miert van? Ha valaki nem
hiszi, hogy ezeket mondtak a G1-on, akkor nezze nyugodtan, ugyis megismetlik 100 ezerszer. Na mara kb.
ennyi okitas eleg lesz. Mig ti varjatok azt az 5-10 jo game-et, amivel majd jajjdejokat akartok
jatszani konzolon, addig en megyek a neten Unreal tournamentezni egy kulfoldi szerveren 32-ten. Jaaa?
Hogy konzolon meg ezt sem lehet? Butitott palyak? Kevesebb jatekos? Rohognom kell. Ha olyan jok, es PC
verok a konzolok, akkor miert kell a fel jatekot kiszedni pl. az UT-bol, amikor atirjak konzolra?
Fogjatok mar fel, hogy TITEKET butitanak azzal, hogy konzolon mennyivel jobb minden. A valosagban pedig
mindent lebutitanak, stb. Es ne a Half-Life-fal gyertek, mert PC-re az mar nehany eve kint van, es az
AKKORI technikahoz kepest az szuper volt. A mostani konzolok meg ugye MOSTANI, UJABB, FEJLETTEBB
hardware-re rendelkeznek, mint a PC-k, 2-3 eve. Megnezem majd, ha az Unreal2 kijon, meg a Doom3, akkor
azokat mikor irjak at ugy PS2-re, vagy DC-re, hogy semmi (!) minosegveszteseg ne legyen. Elarulom: vagy
soha, vagy 1-2 evbe telik. Addigra mi mar tul leszunk azokon, es meg jobb jatekokkal jatszunk. 😊))
Na ennyi most mar tenyleg eleg, varom az anyazos hozzaszolasokat...
PyRex
Az nvidia a pc-s techedemokkal elég jó benyomást tett eddig, mind futott rendesen itthon is, szerintem inkább a MS a ludas. De ha a GF3-PC techdemokat megnézi az ember, akkor már kb reális képet kaphat az X-box-ról, és azok sem rosszak.