A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Att : Ok.
ember : OK 😊

WoW még mindig :P

Deadman, azért nézd + még azt a FAKK2-t, ha tudod...
ember
Jójó! Leírtam már! (#4104)Tévedtem, na.
ember
itt van egyébként a T&L lista:

http://www.nvidia.com/Products/GeForce256.nsf/titles.html

Alice nincs rajta.
De használja, csak nem használja ki teljesen. Nagy különbség.

Mármint PC TnL.

ember
Na ez kb azt jelenti, amit azóta írtam, nem? Hogy mégis használja, csak nem igazán számít, nem használja ki.
De itt nem is ez a téma 😊)))

"Quake 3 does inherently make use of the GeForce’s T&L engine through OpenGL, it does not accelerate the entire T&L pipeline"

ember
Ja, és az OpenGl alapból még nem jelenti azt, hogy a T&L-t is támogatja valami. Azért azt külön be kell építeni az engine-be, hogy támogassa, az opengl harveres transzformációját nem a Geforcékra tervezték eredetileg.

Viszont még egy érdekesség: az Alice NINCS rajta a T&L-t támogató játékok listáján.
ember
Na találtam. Kár hogy olyat, ami azt bizonyítja: tévedtem. :-(( Bocsesz. Viszont azt továbbra is fenn tartom, hogy mivel alapvetõen a v3-TNT2 kártyákra írták annak idején, nagyon kevéssé használja ki a T&L-t, kb 10%-os a sebességnövekedés. Ezt konkrétan -már emlékszem- egy direkt T&L-t vizsgáló tesztben olvastam. Véleményük szerint a q3 engine T&L támogatása csak reklámszöveg, a közben megjelent T&L-re optimalizált progik sokkal több poligont használnak a q3-enginenél. Persze nem lehet elvárni sokat, hiszen a Q3-at akkor írták, amikor még tervezõasztalon sem létezett GeForce.

Szóval, összegezve. Tévedtem, de annyiban igazam volt, hogy normális T&L támogatás nincs benne, tehát nem használja ki a Gf2/Radeon-ban rejlõ lehetõségeket.
Uhhh 😊))) Hagyjuk. Elõször nézz utána (direkt otthagytam zárójelben az OpenGL-t)

ember
Q2?
Amikor megjelent még TNT-rõl se lehetett hallani nagyon.
A q3-ban nincs T&L támogatás, a benchamrk eredményekbõl is látszik, ha összehasonlítod a nem T&L-es kártáykat a T&L-esekkel. Most ezt nem innen tudom, hanem igazából nem tudom honnan, de teljesen biztos vagyok benne. Már régóta így tudom, majd megpróbálok keresni valamit errõl.
ember
Azért, mert T&L nélkül is a leggyorsabb kártya volt a Gf256, és akkor még semmi sem támogatta a T&L-t a techdemókon kívül.
Q2 is támogatta (részben - csak transform)

Szerinted az nVidia miért adta ki a speciális Q3 levelt qrva sok polival ?

ember
Miért te azt hol, hogy igen?
Ilyet meg hol olvastál ???? 😊

ember
Mert a Q3 engine nem támogatja.
Miért is nem használ Alice T&L-t (OpenGL) ?

ember
Ugyanis pl az alice jól megy egy TNT2-n is, celeronnal, de mondjuk fél év múlva már ezek ritkábbak lesznek, és a minimum Geforce-t követelõ játékok kicsit magasabbra teszik majd a mércét. Fõleg, hogy az Alice még T&L-t sem használ. Képzeld el ugyanazt háromszor-négyszer annyi poligonnal, mindjárt más a helyzet, nem?
ember
Deadman: szerinted ki van használva a géped? Nem hiszem, de a most megjelenõ, vagy inkább a MGS2-vel egyidõben megjelenõ játékok meg fogják mutatni. Amikbõl már vannak letölthetõ videók, azok nem maradnak el a GT3-tól (mondjuk autósat nehéz találni pc-re, ez tény), a MGS2-tõl meg fõleg, ez szvsz inkább design-ban jó, mint engine-ben (kivéve a magas poligonszámot).
De nézd meg a Heavy Metal FAKK2-t (szintén QuakeIII motor) azon belül is a fõhõsnõ, Julie Strain alakját! El fox ájulni...
Nem szarok, ennyit bírnak 😊

Tudom mit használ, de qrva szép.

Dídmen, az Alice a QuakeIII (lassan kiöregedõ) motorját használja...
Deadman, nagyon érdekes, amit mondasz...Nekem otthon csak egy CElkaII 566-om van (850), SAvage4-gyel, mégis részletdúsabb, szebb játékok simán mennek rajt még 800×600-ban is...Azért ez Qra érdekes:-))) Ennyire nem szar a viharmadár meg a Radeon:-))))
(és most játékról, nem tech.demóról beszélek 😊 )

A legszebb játék eddig számomra az Alice volt egyébként grafikailag. De sajnos nincs sehol az elõbb említett két programhoz képest.

Hát, nézd meg a GT3-at élõben, vagy az MGS2-t élõben.Nekem 1.2 GHz-es TB-m van, Radeon64DDR-el, 256MB RAM-al, tudom, mit teljesít egy ilyen gép.

Deadman, ezexerint egy olyan szintû grafika, amit a PS2 átlagosan produkál, a PC-n 640×480-as felbontást feltételezve még Geforce2-n és Tbird 1Ghz-en is erõteljesen szaggatnia kéne...max, 10-15 FPS-t produkálva...hmmmm...de nem hajlandó ilyen gyengén teljesíteni...Még egy Celka 300 Savage3D-vel sem:-))))Lehet, hogy ezek a fránya PC-k nem fogták még fel, milyen szarok?.-)))) Mi lesz, ha rájönnek?.-)))
Nincs értelme az összehasonlításnak. Egyesével nem lehet kiragadni az elemeket és összehasonlítani. Itt minden a széles adatfolyamoknak van alárendelve, viszonylag kis cache-el. a Pentium4 mûködik hasonlóan, meg is látszik a normál alkalmazások esetén. Multimédiában viszont elsõrangúan teljesít.

Att: ezt én nagyon jól tudom. És miért ? A kicsi sávszélesség miatt ami a CPU és az grafikus chip között van, illetve amiatt, hogy a PC CPU-k ennyire "erõsek" vektor és mátrixmûveletek esetén.

Jó, akkor hogy hasonlítsunk? Adjuk össze a processzor bitjeit, a grafchip bitjeit, a memóriabusz bitjeit, rázzuk össze, és tálaljuk?.-)))
Aquli
kosz

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Egyébként most nyomtam végig az MGS2-t. Azt hittem, az elõzetes videók milyen jók, finoman elmossák a részleteket. Erre berakom az eredetit 😊, AA, Motion Blur, hihetetlen élesség és részletesség. Mintha DVD-n néznél filmet.

Deadman, eddig a PC-kben a processzor végezte a Transform & Lightning számításokat, ezt a feladatot vette át a GPU (a T&L egység)
Aquli : Radeon 32MB DDR.

A PS2 grafikus engine-jét sehol nem nevezik el hogy hány bites (illetve megadják, hogy 1024 bit olvasás, 1024 bit irás és 512 bit textura olvasás), ott a központi processzor 128 bites, 128 bites integer regiszterek, stb.

Aquli
Hi! Egy kis segitseget kerek. Nem tudom milyen video kartyat vegyek a pc-mbe. Eloszor Ati Rage Fury Pro 32mb-re gondoltam (impozand teszteredmenyek), de most inkabb a gf2 mx 32mbramot akarok. segitsetek
Bye, Aquli

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Tedd félre az elõítéleteidet, és gondolj bele...
T&L : a PS2 felépítése teljesen más, de ezt te is tudod. Itt az EE végzi ezeket a feladatokat. 2D engine : BitBlt 256 bites adatokat mozgat, ugyanígy a többi is ennek megfelelõen egy utasításra 128-64 stb bitet mozgat (ablakáthelyezeés, stb).

De ha ez így is LENNE, a PS2 grafikus engine-jét is ugyanígy mérnék...
A 32 bit szín az totál más téma, a Z-buffert sem szokták belekutyulni...
Akkor magyarázd meg a 256 bites 2D engine-t, a riva128 128 bitjét, illetve a Trio 64 bitjét is...
Nem tartozik szorosan ide, de a Geforce újabb fejlesztés, mint a PS2 chipje...Azonkívül a T&L egységrõl ugyebár mélyen hallgattok...
Att : a 64 bit a 32bit szin+ 32bit Zbuffer, ez 4pipeline-al összesen 256 bit. A 256 bites engine annyit tesz az nVidia (és graf. chip gyártók szerint) szerint, hogy egyszerre 256 bites adatot (4 pixel) tud feldolgozni. Ez a fajta felfogás nem egyezik meg teljesen a processzoroknál elfogadottakkal, ott a cimzési szélesség és a regiszterek szélessége ami számít.

Humano : ami nincs a memóriában, azt streameli a main memoryból, azért annak sincs olyan rossz sávszélessége (3.2G😎, gyakorlatilag frame-enként eldobhatod a textúrákat, és újakat tölthetsz be.

galocza : tényleg nem a legújabb graf motor (T1 8 bit textúra), de óriásiak a pályák, valamint a játékélmény iszonyúan jóóóó.

Pyrex : UMA-s a picike (XBOX), majd meglátjuk. A PS2 hatalmas sávszélessége igazából abból ered, hogy a memória integrálva van a grafikus chipre, és rohadt széles adatbuszon van vele összekötve. Kis technikai izelítõ : http://www.arstechnica.com/reviews/1q00/playstation2/ee-1.html
http://www.arstechnica.com/cpu/2q00/ps2/ps2vspc-1.html

Elég érdekes, izgalmas olvasmány.

Esetleg nincs kihasználva. Ettõl még a sávszélesség adott.