A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja ez igy kiraly. De milyen lesz egy 80cm-es tv-n??? Konzol suxxx.
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Jok a kepek, a legjobb az a buzi gyerek citromsarga-fekete ruhaban undorito tusi hajjal. Ezek a szereplok hangulatosak? Ilyen hangulatteremtes telik ki a konzolrol. Ez ugy nez ki mintha egy dilihazbol jott volna ki. Mondhatom jo a konzol, jatszok es kozbe rohogok a huje feju figurakon 😊). Konzol suxxx.
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Aki verekedos, autos, platform jatekokat szeret, az konzolt vegyen, aki meg a tobbit, az pc-t.
Én sem mondtam mást. A proci RISC, de forditja a CISC X86 utasításokat.
WoW még mindig :P
ezen neked mi 5 perc? nekem kb fel perc alatt bent volt az öszes kep 😊))
amugymeg miazhogy a strategiai jatek tiszta egö, ja hogy esetleg gondolkodni kell benne... hat telleg az egö dolog.
amugymeg miazhogy a strategiai jatek tiszta egö, ja hogy esetleg gondolkodni kell benne... hat telleg az egö dolog.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Ezeket a képeket egy pc is gond nélkül tudja megjeleníteni, nem értem, mit kell rájuk élvezni, és miért kell minden képet követõ hozzászólásban fikázni egyet a pc-t. Pl. a #4189-es kép, amit mint csodát harangoz be cyborg, egy átlagos képességû pc megcsinálja. A GF3 videóját nem tudom, láttátok-e, de tök hasonló kép volt.
konzolos:
Gyorsan kiejtetted a Doom klónokat. Azt ne mond, hogy ilyenek konzolra nem készülnek. Szerintem nyugodtan hasonlítgathatunk itt ezek között is. Vagy azért nem tetszik, mert itt eleve nyilvánvaló a konzolok lemaradása?
Akkor legyen RTS! A Tribes2 akár ide is nyugodt szívvel besorolható. De akár az UT-t is említhetném. Ezek a játékok ugyanis már nem igazán tekinthetõek mezei FPS-nek, mégkevésbé Doom klónnak.
De egyszer majd rájössz!
Gyorsan kiejtetted a Doom klónokat. Azt ne mond, hogy ilyenek konzolra nem készülnek. Szerintem nyugodtan hasonlítgathatunk itt ezek között is. Vagy azért nem tetszik, mert itt eleve nyilvánvaló a konzolok lemaradása?
Akkor legyen RTS! A Tribes2 akár ide is nyugodt szívvel besorolható. De akár az UT-t is említhetném. Ezek a játékok ugyanis már nem igazán tekinthetõek mezei FPS-nek, mégkevésbé Doom klónnak.
De egyszer majd rájössz!
Egyébként az X-Squad-tól nem vagyok elájulva, de ez van (kipróbáltam).
A berakott képek nagy többsége real-time és játékból valóak.
Gabo : Athlon - RISC
Aquli:
Kártya vásárláshoz még annyi tanácsot adnék, akármelyik mellett is döntesz csak márkásat vegyél. A noname cúccokkal igen sok gondod lehet. Lefagynak, lassúak, rossz a képminõségük.
Én a magam részérõl egy ASUS 7100 MX Pure 32 MB mellett döntöttem és eddig nem bántam meg. (Konzolosok lehet örülni, megint költöttem a kedvenc szörnyemre!) Ha érdekelnek teszt eredmények, akkor nézegesd meg a hwsw-t és a gyártók oldalait.
Cyborg:
Egyszer-kétszer már leírtuk, miért lett gagyi az UT (Q3) konzolos verziója. Olvass vissza! Egyet le kell szögezzek, nem azért mert csak a PS2 teljesítményének 20%-kát használja. U2-t már nem is fogják PS2-re kihozni.
A berakot demo képekrõl annyit, hogy talán tanulmányozd át az nvidia oldalán lévõ tech demokat. Arról nem is beszélve, hogy a játékokban ahol a modell megjelenítésén kívül még ezernyi más dolgot is kell(ene) csinálnia a gépeteknek ez a részletesség már sehol nem látható. (arc-animáció)
Lehet, hogy a PS2 vektor müveletekben erõs, de egy jobb játékhoz ez kevés. Egy bonyolultabb játékhoz komoly adatbázis kezelsé is szükséges, még ha ez nem is olyan szembeötlõ és egyértelmû. Ezért van az, hogy PC-re vannak jó RPG-k, szimulátorok, jó AI-val rendelkezõ FPS-ek konzolra viszont semmi ilyen nem jelenik meg. Csak a csillogó grafikai show amit a pénzedért kapsz. Itt jelentkezik a PC-k általános célra fejlesztett procikáinak az elõnye. A különálló grafikus rendszer elõnye, az hogy mindig az igényekhez lehet igazítani az alrendszer felépítését, teljesítményét.
Az pedig csak a konzolosok elméjében létezik, hogy a PS2 egy sgi gép teljesítményét és tudását nyújtja. Attól, hogy risc alapú a procija, még nagyon messze áll ettõl.
A risc és cisc prockok mûveleti sebességét pedig nem érdemes egymáshoz hasonlítani. Amíg egy bonyolultabb mûvelet végrehajtásához egy risc procinak több utasra van szüksége, addig egy cisc procin ezt egyetlen utasítással meg lehet oldani. Lehet gyorsabb a risc, de ha több utasítással érheti el ugyan azt az eredményt, a gyorsaság már nem ér semmit.
Kártya vásárláshoz még annyi tanácsot adnék, akármelyik mellett is döntesz csak márkásat vegyél. A noname cúccokkal igen sok gondod lehet. Lefagynak, lassúak, rossz a képminõségük.
Én a magam részérõl egy ASUS 7100 MX Pure 32 MB mellett döntöttem és eddig nem bántam meg. (Konzolosok lehet örülni, megint költöttem a kedvenc szörnyemre!) Ha érdekelnek teszt eredmények, akkor nézegesd meg a hwsw-t és a gyártók oldalait.
Cyborg:
Egyszer-kétszer már leírtuk, miért lett gagyi az UT (Q3) konzolos verziója. Olvass vissza! Egyet le kell szögezzek, nem azért mert csak a PS2 teljesítményének 20%-kát használja. U2-t már nem is fogják PS2-re kihozni.
A berakot demo képekrõl annyit, hogy talán tanulmányozd át az nvidia oldalán lévõ tech demokat. Arról nem is beszélve, hogy a játékokban ahol a modell megjelenítésén kívül még ezernyi más dolgot is kell(ene) csinálnia a gépeteknek ez a részletesség már sehol nem látható. (arc-animáció)
Lehet, hogy a PS2 vektor müveletekben erõs, de egy jobb játékhoz ez kevés. Egy bonyolultabb játékhoz komoly adatbázis kezelsé is szükséges, még ha ez nem is olyan szembeötlõ és egyértelmû. Ezért van az, hogy PC-re vannak jó RPG-k, szimulátorok, jó AI-val rendelkezõ FPS-ek konzolra viszont semmi ilyen nem jelenik meg. Csak a csillogó grafikai show amit a pénzedért kapsz. Itt jelentkezik a PC-k általános célra fejlesztett procikáinak az elõnye. A különálló grafikus rendszer elõnye, az hogy mindig az igényekhez lehet igazítani az alrendszer felépítését, teljesítményét.
Az pedig csak a konzolosok elméjében létezik, hogy a PS2 egy sgi gép teljesítményét és tudását nyújtja. Attól, hogy risc alapú a procija, még nagyon messze áll ettõl.
A risc és cisc prockok mûveleti sebességét pedig nem érdemes egymáshoz hasonlítani. Amíg egy bonyolultabb mûvelet végrehajtásához egy risc procinak több utasra van szüksége, addig egy cisc procin ezt egyetlen utasítással meg lehet oldani. Lehet gyorsabb a risc, de ha több utasítással érheti el ugyan azt az eredményt, a gyorsaság már nem ér semmit.
Mindenki hülye a világon, csak ti világosultatok fel, miután megvettétek a PS2-t:-)
A világ meg még mindig nem jött rá, hogy PS2-t kéne mindenhol használni?:-)))))))))))9
A világ meg még mindig nem jött rá, hogy PS2-t kéne mindenhol használni?:-)))))))))))9
Ennyi hülye lenne? Amiga, SGI, stb, sõt még a híres-neves SONYtok is gyárt PC-t:-))))
Még valami: Az AMIGA is leáll az eddigi számítógépei fejlesztésével, és INTEL procis PC alapú gépet fognak gyártani...csak ha minden igaz, saját OS-sel.(AmigaOS)
Bár 10 éve a 486 DX2-esek nyomultak, (a Pentiumot 1993-ban dobták piacra), azok azért már JÓVAL normálisabbak voltak a 286-nál, pláne az XT-nél!!!
Egy 10 évvel ezelõtti meg egy mostani PC-t ÖSSZE SEM LEHET HASONLÍTANI!!!
Például az IBM lassan majdnem teljesen kivonul (vagy kiszorul) a saját maga által teremtett piacról, a PC-k piacáról...Helyette inkább anagyszámítógépeket épít, és erõteljes kutatásba, fejlesztésbe fogott...De ezek eredményeit egy darabig nem látjuk köznapi gépekben
Például az egy (mesterséges) atomból kialakított "tranzisztor" (bár ezt õk már nem tranzisztornak hívják, de lényegében funkcióját tekintve az)
Például az egy (mesterséges) atomból kialakított "tranzisztor" (bár ezt õk már nem tranzisztornak hívják, de lényegében funkcióját tekintve az)
Sõt, inkább az következne logikusan, hogy mivel az Intel ebbõl él, sokkal több a bevétele, mint teszem azt, a Motorolának, (bár a Motorola rengeteg más dologgal is foglalkozik, az Intel meg csak félvezetõgyártással)tehát elvileg több pénz jut a fejlesztésre....És való igaz, gyorsabban is dobják piacra az újabb processzorokat...
Össze lehet hasonlítani a világon hány Macet adnak L és hány PC-t...nyilvánvaló, melyik prociból kell több, és ennek függvényében melyik olcsóbb...és ennek igazán semmi köze a minõséghez...prociknál különben sem lehet ilyenrõl beszélni
Ez a "jót olcsón nem lehet kapni" eléggé elavult duma,és teljességgel hamis, ellenben az ellentéte (drága is lehet szar) már inkább valós...
Egyébként azért olcsók ezek az Intel ill. AMD procik, mert nagy tételben gyártják õket, nem azért mert ócskák...Nem beszélve az erõs versenyhelyzetrõl (Intel vs. AMD) hogy mégegy tévhitet eloszlassak...
Az X86-os utasításkészlettel van a legnagyobb baj, ez viszont csak a kompatibilitás miatt kell....
Sõt, már a 286 és a 386 között is volt egy szép ugrás, de az ennyire nem volt jelentõs, bár itt került bevezetésre a védett mód (protected mode)
A kompatibilitás más kérdés A PS2 is kompatibilis a PSX-es gamékkal, mégis más, nem?
A P4 megint más lesz!!!
Az IA64 meg fõleg!!
Az IA64 meg fõleg!!
Mit gondolsz az Intel miért találta ki a Pentium nevet? Ezzel is jelezni akarta, hogy elszakad a régi felépítéstõl!!!!!
cyborg, egyetlenegy dolgot felejtesz el: a Pentium NAGYONNEMEGYENLÕ 8086,80286,80386,80486,stb!!!!
Pentium NEMEGYENLÕ Pentium Pro!!!!
Pentium NEMEGYENLÕ PII!!!!!
PII-t inkább a Pentium Pro utódjának lehet tekinteni...
Pentium NEMEGYENLÕ Pentium Pro!!!!
Pentium NEMEGYENLÕ PII!!!!!
PII-t inkább a Pentium Pro utódjának lehet tekinteni...
cyborg, mert sokkal DRÁGÁBB
Ébredjetek már fel, T. konzolosok!
Majd azt is megérjük, hogy nem az unixos, linuxos duál PIII-P4 stb. rendszereket fogják kisebb nagyszámítógépnek ún "fürtbe" kötni, hanem konzolokat (GC-PS2, stb:-)))Ezek alapján sokkal alkalmasabbak erre:-)))))
Nem fogja a NASA szuperszámítógépeit helyettesíteni:-))))))
De a játékkonzolnak MINDIG IS ez volt a szerepe, ez is marad.
Errõl van szó, Humano, sajna ezt nem értik +... de ha ez vigasztal bárkit is, ha CSAK jáccani akar, mindegy mivel, akkor jó választás a PS2...de ezt már jópárszor elmondtam...
pontosítok, nem volt egyértelmû: a grafika TV-re optimalizált...
És hiába kötöd a ps2-t monitorra, ha a gamék csak a 640×480-at támogatják....Meg az egész gép erre van optimalizálva...Nem tudom, hogy boldogulna mondjuk 1024×768-cal...pedig ez ma már lassan minimum...
Ennyit tesz a felbontás, meg a tûéles kép, meg a nagyon kis lyukátmérõjû és sok lyukat tartalmazó árnyékmaszk...meg egyéb dolgok...
Errõl van szó.. Viszont már mondjuk egy háttérben levõ pici tárgyat vagy apróbetûs szöveget, amit monitoron simán elolvasol, TV-n majd kiesik a szemed, akkor se tutod kisilabizálni...
+ezér
t volt bukás PC-re mindegyik...
A PSX-es átiratokkal sem a grafikával volt baj PC-re, ezt pl igazítani kellett a nagyobb felbontásokhoz is, stb) hanem a kegyetlenül elbaszott (pc-s szemmel nézve) irányítással...
Tehát olyan, mintha eleve arra írtad volna...Nincs szó olyanról, mint ami pl az XBOXnál számításba jöhet, ohgy átirat...
Cyborg, ez a legújabb duma?:-))) És miért nem?:-))))
Totál új kódot kell írni!!!
Totál új kódot kell írni!!!
Ebben pl simán veri a QuakeIII-at, pedig régebbi engine (Unreal örökség)
Na meg + lehet nézni az UT-ben is pl, a víz megjelenítését...Enyhén szólva király...
Bár jön a "TV-rõl lett lefényképezve " duma:-))))))))))))))
Humano, izé én is maradok:-)))))))))))))))))
Ezzel nem azt mondom, hogy PC-n tökéletes a kép,csak jobb lehet, a feltételek adottak. (soha semmin nem lesz tökéletes, mindig lehet még jobbat csinálni)
Mondjuk azért az megint más kérdés a magas poligonszámmal kapcsolatban, hogy ez nagyjából jellemzõ a központi objektumra, (pl egy autós játékban a járgányra, amit vezetsz) de arra is minek, úgysem lesz tökéletes a megjelenítés (TV) miatt... A többi rész (háttér, stb.) meg olyan, amilyen...elnagyolt...Egy ugyanolyan részletességû, felbontású kép egyébként monitoron csúnyábbnak látszik, mint TV-n, de ez csak amiatt van, hogy TV-n a kép kontúrjai jobban összemosódnak, ezért látni szebbnek...A monitor nem is kis felbontásokhoz készült... Anno a C64 képe TV-n sokkal szebbnek látszott, mint most egy emulátoron, mégha az 100%-osan is emulálja a grafikát...Bár ebbe lehet, hogy a feeling is beleszól?:-)
Namost ezt honnan is állapítottad meg ilyen egzakt módon ???