A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

versio
majd lemegy, amig ujdonság nem szabad megvenni
már én is kinéztem a ps3-hoz megfelelö tv-t dehát 6 milla forint
még van 2 éve hogy 1 alá csökkenjen 😊))

UNREG
ez a hdtv dolog is mocskos átverés ám, néztem az usa-ban már 500-600ezer forintnyi dollárért el lehet vinni azt a hdtv-t, amit itthon 2milkóért vesztegetnek, elmehetnek az anyjukba...

versio
azért remélem a ps3-at egyböl monitorra is lehet kötni
igaz a ps2-t is lehet és kapcsoltam rajta 1280*1024-as felbontást is csakhát a játékok nem kompatibilisek a monitorral
reméljük ps3-on lesz egy api ami inteligensen változtatja a kimenetet

aabyssx
A részletgazdagság nem felbontás kérdése, de...
...1 pixel-be belepaszírozhatsz 4 logikait is (és akkor máris 2560x960-on render-elsz). És mivel a TV-tõl elég távol vagy szinte semmi gond nincs.

Ha távolabbról nézel egy 50 Hz-s TV-t, és ugyanolyan távolságról nézel egy 50 Hz-s monitort 2560x960-as felbontással szinte nem érzékeled a különbséget.

www.youtube.com/aabyssx

versio
persze én se bánnám ha 4000*2000-es felbontásban mennének a játékok
az fincsi lenne, már régen itt kéne tartani
de idövel ez is eljon

UNREG
ez sem lesz sokáig így, egyre több játék támogatja a progressive scant, a hdtv-k ára is elfogadható szintre fog zuhanni és akkor egy új korszak köszönt a konzolosokra... 😊))

versio
érdekes amikor DVD-t nézek valahogy ez nem tünik problémának
meg nézz meg egy rendermuvit pl Onimusha2-t, egyböl rájössz hogy hülyeséget beszélsz

a megoldás erre egy 16 szoros antialiasing
amit a raytracing programok is használnak
csakhát ehhez hardver is kéne

versio
5 éven kersztül játszottam, programoztam TV-n , ugy hogy 50 Cm-re volt a képernyö
hozzá lehet szokni, de a monitor azért jobb😊

amugy ha régi Amigas monitorra köti ki valaki a ps2-t, az álla leesik olyan minöségü képet kap ,
érdemes kiprobálni egy ilyen monitor ma már 5 ezer körül van
én is néztem rajt a gt3-at hát nem semmi
sokkal jobb mint a TV, igaz a kép kicsi , de közelebb kell ülni

UNREG
olyan ez a topik, mint egy végtelen spirál, valaki mindig elõveszi az fps, a tv és a felbontás örök hármasát... unalmas...

Laalee
a masik nagy problema hogy 640*480 ban nem lehet reszleggazdag grafikat csinalni, mert egyszeruen keves hozza annyi keppont

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

UNREG
azért kell 100hz-es tv-t nézni..

Tikal
Elég lett volna azt irnod van egy cégem, igy is tudtuk volna hogy te vagy a goré vagy a király 😊)))

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

UNREG
emotion engine, graphics synthetiser, vu0, vu1

Tikal
Ok, thx, na meg ami irto szar még ha alacsony a frekije a tvnek, azt tapasztaltam egyszer, a szemem majd kiégett 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

versio
"varjal mar o asztalos nem pedig programozo... 😄"

asztalos az any...!
ügyvezetö igazgato vagyok a saját cégemnél,muszáj antik butorokkal foglalkoznom mivel ebböl élek a programozásbol lehetetlen vagy legalábbis nehéz lenne igy élnem
a programozás csak hobby számomra, de talán egyszer nem lesz az , de ahhoz asszem országot kell váltanom...

aabyssx
A felbontásnál sokkal fontosabb a jó képhez az anti alias technikák használata.
A felbontással nincs túl nagy gond, mert a TV-t messzirõl nézed. Már ezeket a pixeleket is gyakran nem tudod megkülönböztetni. Lehet látni, de mivel messzebb vagy a képernyõtõl nem probléma.
Elég megnézni néhány X-es képet, ahol van komoly FSAA. Némelyiknél még én sem találok pixeleket, pedig én aztán tudok fikázni. 😉

Az, hogy neked nem elég éles több oka is lehet: TV minõség (ami nálad eléggé kizárt 😉 és a jel minõség amit célszerû RGB-vel megoldani, mer' ég és föld a sztandard kábelhez képest.

www.youtube.com/aabyssx

Tikal
De gondolom nem a lego gyártotta õket 😊
szoval mik is ezek a részek? tényleg nem tudom, már régen olvastam rola.

UNREG
nem sok..

UNREG
persze hogy él, szoftverben utaznak.

Tikal
Azt meg nem mondom neked, de volt közte optikai is 😊

CHEAPBOY_GA
hath nem sok-

Tikal
Egyébként milyen hardware is van a ps2-ben? gondolom van köze a pc hardwarekhez... vagy nincs? 😊)

Laalee
jo bornak nemkell cégér... a szar eladasahoz kell sok reklam... az kb igy nez ki valosagban 😄

UNREG
rengeteget számít, hogy rgb kábellel volt-e összedugva, a lamerek sima kábelt használnak, meg is látszik..

Tikal
A Sega még él? De jo volt régen hallani mikor a sonic elfutott a képernyõn és utána halkan besugta egy hang: SEGA 😊))

versio
a 30 fps is megfelelö akkor ha olyan a játék hogy nem mozog gyorsan a kamera, pl fantasy, mászka

az enginem is 30 fps-es mivel igy 2-szer annyi idö van renderelni számolni
igy a játék kb 2-3-szor annyi polygont, texturát tud kezelni
és ha gyönyörü játékot akar csiálni valaki, kötni kell bizonyos kompromisszumokat

ha a GT4 30 fps-es lenne 2-3-szor jobban nézne ki
most ha valakinek van képzelöereje és elképzel 2-3szor több polygonnal,texturával más tipusu játékot akkor látja hogy a többi játék ps2-n fosul van programozva
sokkal de sokkal szebb játékokat lehetne csinálni
legalábbis a hardver birná

CHEAPBOY_GA
ISmet iden is a Nintendo berelte ki a legnagyobb helyet.... azert adnak ok a jora😊

hehh kellet is annak a sok szar Pokemonnak a hely igaz?😄DDDD

Tikal
vazz, találjon ki jobbat, ez tény hogy vannak korlátai, de ez van most, konzolra is valahol meg kell irni a progit....

Laalee
ps2 hoz letezik linux kit, linuxon meg lehet programozni maris lecserelhetned a szar pcd... megsem teszed, pedig meg a pizsamadra is ps2 van himezve

Tikal
Tényleg ez a felbontás dolog hogy is van? Tv-n nekem mikor lesz olyan tûéles képem mint monitoron vagy van olyan tv? Mert lehet hogy én játszottam szar tv-n (800E-s Sony tv, tipusát nem tudom) de valahogy nem olyan volt mint itt a képeken 😊 Rossz a szemem?

UNREG
lehet hogy pont a korlátai miatt utálja a pc-t, elavult x86.. ilyesmik..

Laalee
varjal mar o asztalos nem pedig programozo... 😄

aabyssx
"de egy GTA3 típusúban nem"

Engem ott is.

www.youtube.com/aabyssx

Tikal
Miért nem találod ki hogyan lehet konzolon programozni??? 😊

Egyébként nem értem egy programozo hogy utálhatja a pc-t, érdekes.... konzolra is valahogy meg kell irni a progit, amig meg megirod addig nem kibirod? játszani ugy sem azon fogsz...

Laalee
ez mekkora szar duma 😄 erzed hogy 50vagy 60 fps ranezesre es azt is hogy sosem esik le 40 re az a 60 hátpersze

UNREG
jaja, a vrally3-ban van ilyen, nem szinkronizálták rendesen és idõnként félbevágódik a kép, nagyon zavaró tud lenni

Tikal
Pont egy programozo ir ilyenekt? Nagyon elfogult vagy... neked kéne legjobban tudnod mik a korlátai a pc-nek és mik a konzolnak....
A simulácio talán mégis jobb mint konzolon, tudod ezért rendeznek belõle versenyeket ( GPL, Nascar)... lehet nem olyan szép mint a GT3, de valakinek jobban hiányzik a sim, és inkább lemond egy két fps-rõl....

mohus
én is ezzel értek egyet...mindegy hogy 30 vagy 60 csak stabil legyen és ne ugráljon...és fõleg ne legyenek félbevágott képkockák (Vsync hiány)...

valakit zavar valakit nem...engem zavar egy autós gammában, vagy egy bunyóban , de egy GTA3 típusúban nem....

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

versio
attol még mer azon dolgozok még nem kell szeretnem
már régen lecseréltem volna bármi másra csak nincs mire

UNREG
konzolon ha nem 30, 50 vagy 60fps-el megy valami, azt nagyon észrevenni.

Tikal
Hogy utálhatod? Hiszen azon dolgozol nem? 😊
A játék az csak egy kis szelete a pc-nek.... 😊

versio
tapasztalat, mivel mindig konzolra programoztam érzem hogy mennyivel megy

UNREG
az xboxon nagyon sok játék 30fps-el megy és simán lehetett látni a különbséget, amikor váltottam egy ps2-es játékra, ami 50-60al ment.

versio
elöször nézd meg a GT4-et aztán sirjá te MEGALAMER

UNREG
ha nem is esik 25 alá az fps, de ugrál mondjuk 25 és 50 között, az nagyon meglátszik.

Laalee
mondjuk ez azert erdekelne, hogy ranezesre honnan tudod hany fps el megy a jatek...

aabyssx
Nem felesleges. A szem folyamatot lát, nem pedig képkockákat.
Valóban nem tud kb. 25/30-nál több elkülönülõ képkockát megkülönböztetni, de a folyamatosságban érzékeli a többet. Jó példa erre egy gyors és nagy (pl. fél képernyõs, egy másodperces mozdulat), ahol igenis érzékeli a szem, hogy valami nem az igazi.
De mindennél fontosabb, hogy diszkrét igõközönként villanjanak fel a képek. Tehát, nem átlag, hanem fix 30/60 FPS.

...hú, hányadszor írom már le ezeket? 😉

www.youtube.com/aabyssx

versio
dehogynem látni csak kell hozzá tapasztalat

25 fps nagyon kevés még a moziban se elég mert ha gyorsan megy a kamera ugrál a kép mint állat
ntsc tv-ken a gt3 60fps-el megy
palon 50 fps-el, és soha nem esik 1 fps-t se

pc-n az autos játékok szánalmasak össze vissza ugrál a framerate, és még azt meri valaki mondani hogy milyen jok pc-n a szimulatorok MEGALOL

Davidus
Akkor cserélj drivert mert neked szar van😊

V9ykn8_TZL0

versio
az tényleg érdekes mert az nvidia driverben bekapcsolom a vsyncet és mégse müködik
az is csak átbaszás hogy azt hidd hogy milyen gyors ez a kártya