A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Épp ez a vicc, nem tudom elmondani a lényeget röviden, mert a FF7-történetében minden történés lényeges.
Akarcsak a BG. A lenyeget el lehet mondani roviden is, akarcsak egy filmben, de ha a reszletekre is kivancsi vagy, akkor ahhoz eleg sok oldal kell. Az Ultimakkal ugyanez a helyzet. Ha visszanezel hany CoV-ot, Gurut toltott meg, konyvet is szerkeszthetsz belole.
Rosszul fogalmaztam. Ha HC-RPG-fanoknak csinálják a játékot, akkor az a nagyközönség számára fogyaszthatatlan lesz.
Te el tudnád mondani, hogy mi a történetük ezeknek a játékoknak? Mert, ha ezt kérded tőlem a FF-val kapcsolatban, akkor nem nagyon tudnék teljes választ adni... kicsit hosszú/bonyolult, de rendkívül jól átgondolt, és nagyon gondosan felépített.
Uhh. Végigjátszottad az Arcanumot? (ne válaszolj, költői kérdés volt)
"Szerinted mennyi fogyna egy olyan játékból amit egy adott stílus HC rajongói csinálnának"
Ezzel nem értem, mire célzol. A Black Isle-os fejlesztők HC RPG fanok, szerintem jól fogynak a játékaik.
(Szerinted mennyi fogyna egy olyan játékból amit egy adott stílus HC rajongói csinálnának?)
Kb. annyira mint a Trabant repulogeppe valo besorolasa.
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Mármint a névről. Csak az a baj, hogy ti azt állítjátok folyton, hogy konzolokon az összes stílus megtalálható, és amikor ellenvetjük, hogy nincs RPG (és ilyenkor a kalsszikus rpg-re gondolunk), akkor egyből jön a FF duma.
Ha elvonatkoztatunk a névtől, akkor nyilvánvaló, hogy az Arcanum féle játékok és a FF típusú cuccok két külön kategória. És ebből az első fajta hiányzik konzolon.
(egyébként ki tudná jobban megállapítani, hogy egy játék RPG-e, mint egy HC rpg fan?)
Kicsit egymás mellé beszélünk. Nem állítottam, hogy a Fallout, Arcanumot vagy a Baldur's Gate nem RPG, csak annyit szerettem volna közölni, hogy felesleges a folytonos fikázás - a HC RPG fanokon kívül a világon mindenkinek megfelel a FF-RPG besorolása... szerintem titeket sem kellene zavarnia. Mindenki tudja, hogy miről van szó; melyik játékban mire számíthat. Erre mondtam, hogy felesleges ezen vitatkozni.
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
A Baldurs Gate-et nezted mar? Vagy az Ultima 1-9-et?
Ugytunik, felreertetted embert... Pl: Arcanum... Ugyebar ha rossz beallitottsagu vagy, vagyis lopsz, csalsz, embereket olsz, az igencsak hatassal lesz a storyra, mert mindenhonnan kiutalnak... De ha jofiut jatszol, a nevedet fogjak mindenutt zengeni, olcsobban vasarolhatsz, stb... Hol van ilyen FF-ben?
A szerepjátéknak az a lényege, hogy te döntöd el, hogy milyen szerepet játszol a karaktereddel.
Ja, hogy neked más az elvárásod? Oké, én azt várom el egy RPG-től, hogy lehessen benne autót vezetni. Akkor mostantól a Need for Speed az RPG, aki mást mond az meg hülye. Ok?
Épp az volt a jó a FF7-ben, hogy az aljátékok nagyon is hatással voltak a történetre/karakter-fejlődésre.
Nem szeretem ezt az RPG/nem RPG/CRPG vitát, semmi értelmét nem látom... aki igazi RPGt akar játszani üljön le, vegyen elő papírt/kockát/sört és játszon! Én nem várom el egy játéktól, hogy a gépen is úgy működjön, mint papíron, hisz annak nem sok értelme lenne: teljesen más lehetőségeket/élményeket ad a két kategória.
Az lehet, de a szerepjátékoknál a döntésen van a hangsúly. Magyarul te alakíthatod a történetet, játékmenetet. A karakteredet úgy fejlesztheted, ahogyan akarod, valamint játszhatsz jó- és rosszfiút is (vagy lányt). Nincsen előre megadott kapcsolatod a többi szereplővel, akár mindenkit megölhetsz, de lehetsz kedves is. Valamint ezek a dolgok is hatással lehetnek a karaktered fejlődésére, stb. Tehát a lényeg a non-linearitás (többek között). Na ezek hiányoznak pl a FF-ből, pedig valahol itt ketdődik az RPG. Nem attól lesz összetett egy játék, hogy millió aljátékot tesznek bele, hanem attól, hogy sok a lehetőséged, döntéseket hozol és ezek tényleg hatással vannak a játék kimenetelére és a karaktered fejlődésére.
A viszonylag lineáris történet valamint az előre megadott "szerep" tényleg inkább a kaladjátékokra jellemzőek.
Látott már valaki valahol X-box játéktesztet???? Mert ugye fél óra alatt elkapkodták a gépeket (3-játékkal), de többet nem hallottunk róluk... kamu az egész!?
A japánok nem ilyenek...a GBA megjelenésekor 5-játék volt elérhető, mégis vitték...
Ez csak az átvezető részeknél van?"
Nem, mostmár (ellentétben az első résszel) a játékban is van egy nagy rakás motion-blur effekt.
Mit értesz az alatt, hogy a story nincs sehol? A FFVII-történeténél nehezen tudok komplexebbet/változatosabbat elképzelni.... az alig több mint klikkelj ide-oda magában foglal 120 óra játékot, egy egyedi történet-rendszert, egy nagy rakás logikai/akció/sport/ritmus/lövöldözős aljátékot.
Ha nem tévedek te nem játszottál vele?!
Itt vagyok akit érdekel.
Vicc volt!
De akkor venni is fognak. Legfeljebb megvárják a normális játékokat rá. Bár a kérdőíveket nem hiszem hogy elsősorban japánok töltötték ki, legalábbis amiket én láttam.
(a HC gamer meg nem az (szerintem), aki tánc-szimulátorokra meg tamagocsira izgul, márpedig a japánok inkább erről híresek)
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
ennyi idö alatt azér sok mindent láttam"
Például 30 PS2-t összekötve.. 😊)
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Version azért bizom benne hogy ezt talán még te sem gondoltad komolyan...
arra meg megnézem hogy irsz mivel nyersanyagot se tudsz szerezni"
DVD nyersanyagot lehet szerezni elég sok üzletben. Persze normált.
"bár én 8 cm-es cd-t se láttam de te biztos !!!!"
Cdből meg lehet 8cm-eset kapni mivel az egy szabvány az más kérdés hogy valami 400Ft-ért adják tehát otthonra biztos nem vesz az ember..
Ez igaz de a microsoft nem. Ők mondjuk ezzel a háborúsdival szivhatnak most nagyot.
a programozás nem abból áll
hogy:
10 print
20 goto"
Nahát, pedig aszittem...
"a programozás müvészet,"
Hát persze. Ott van a matematika, logika, fizika, asztronómia és kémia művészeti ágak mellet. Korunk nagy művésze Bill Gates.
"sok év tapasztalat,..."
Miben, szekrényfaragásban? És a sok éves (értsd: régi) tapasztalat az jónak számít? Nem tud valaki jó melót egy C64 programozónak?
"rengeteg tudás,..."
Akkor még van mit felszívnod, de mi majd követjük a fejlődésedet, első hónap: vonalhúzás. Jó! Három év és fillezett kockát is tucc majd forgatni.
"és sok gyakorlás szükséges hozzá..."
És azt mikor szerzed meg, ha egész nap itt suxxolod a pécéket?
"pl a vonalhuzo algoritmust amire utaltam 1 honapig irtam hogy ilyen gyors legyen"
Mondom, óriásléptekkel haladsz bazz!
"de állitom egy 300Mhz-es risc procival szoftveresen megveri a gef3-at vonalhuzásban !!"
Ha szoftveresen csinálod, minek a Gef3 hozzá, amúgy ki az az elvetemült aki 'csakazértse' használja egy grafkártya hw gyorsítását???