A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mert megcsömörlöttek a Quake/HalfLife/Unreal nyújtotta logikai tengerben....

"Akarcsak a BG. A lenyeget el lehet mondani roviden is, akarcsak egy filmben, de ha a reszletekre is kivancsi vagy, akkor ahhoz eleg sok oldal kell. Az Ultimakkal ugyanez a helyzet. Ha visszanezel hany CoV-ot, Gurut toltott meg, konyvet is szerkeszthetsz belole."

Épp ez a vicc, nem tudom elmondani a lényeget röviden, mert a FF7-történetében minden történés lényeges.

ember
Pont ezért mondtam a MP-t. Az üdítő kivétel volt olyan szempontból, hogy nem kellett gondolkodni. Már rég vártak az emberek egy színtiszta akcióból álló shooterre.
A Max Payne az nem rossz. Bar gondolkodni nem igazan kell benne, kb. fel masodpercbe tellett rajonni, hogy el kell loni a kitamaszto koteleket, meg az antennat. Nekem a BG fejtoroi jobban tetszenek. Igaz, nem lehet benne 2 vetodes kozben baseball utovel fejbekurni az ellenfeleket. 😉
ember
Persze az Arcanum, Fallout, BG vonzereje nem csak a történet, hanem amit mondtam: a határtalan számú lehetőség a fejlődésre, kombinálásra, a történet és a játék kimenetelének alakítására.
ember
Ja, itt eszembe jutott valami. Olyan konzolosok, akik pc-s játékokkal nem nagyon játszanak, hajlamosak a MGS és a FF történetét olyan szinten isteníteni, hogy ahhoz semmilyen más játék még a közelébe sem jöhet. Na ez nagyon-nagy baromság. Mivel a konzolos játékok alapveően eltolódtak az akció/platform játékok felé (így lett pl a régi kalandjátékokból Resident Evil), nagyon unikumnak számított a FF és a MGS a maguk nagyon jól kitalált és kivitelezett történetével. Viszont PC-n meg fordítva van. Legalábbis az RPG és kaland stílusnál az az ALAP, hogy egy nagyon jó történetet kitaláljanak, itt meg a játszahtósággal vannak gondok inkább (ezért itt pl a Max Payne az üdítő kivétel). Pl a Deus Ex, az Arcanum, az Anachronox, a BG, a Sanitarium stb története van annyira eredeti és összetett, mint a FF-é (a 7-re gondolok főleg), az MGS-nél pedig bőven jobb (az első részről beszélek) Szóval aki még nem játszotta végig ezeket az ne mondja, hogy bármelyiknek is gyengébb története lenne, mint az FF-nek vagy a MGS-nek.
Nem baj az ha nem teccik mindenkinek. Mint tudjuk, az 'atlag izlesre' tervezett dolgokbol olyasmi futja csak mint pl. MacDonalds, Britney Spears.
"kicsit hosszú/bonyolult, de rendkívül jól átgondolt, és nagyon gondosan felépített."

Akarcsak a BG. A lenyeget el lehet mondani roviden is, akarcsak egy filmben, de ha a reszletekre is kivancsi vagy, akkor ahhoz eleg sok oldal kell. Az Ultimakkal ugyanez a helyzet. Ha visszanezel hany CoV-ot, Gurut toltott meg, konyvet is szerkeszthetsz belole.
Hat Ultima 9-et tuti nem jatszottal amigan (3-4-5-ot azt meg lehetett). Mar a 9. resz, es meg mindig tudott ujat nyujtani, meg e tortenetben is. Peldanak emlitem a veget, eleg egyedi, semelyik jatekban nem volt hasonlo (ezt nevezem eredetinek, nem azt hogy 2D helyett 3D-ben nyomjak vagy sem). Akarcsak a BG. De maga a keret sztori is egyedi, nem egy X jatekobol masolt. Persze vannak benne olyan reszek, amik mas jatekokban is felbukkantak, ennek oka az hogy innen masoltak (az Ultima mar 20 eve letezik, nem szorul koppintasra).
Ha gondolod én vitatom! :o)

ember
Igen, de mint látod, a Baldurs Gate nem ilyen, sem a Fallout, a Planescape Torment, az Arcanum, pedig ezeket senki sem vitatja, hogy rpg-k lennének.
"Ezzel nem értem, mire célzol. A Black Isle-os fejlesztők HC RPG fanok, szerintem jól fogynak a játékaik."

Rosszul fogalmaztam. Ha HC-RPG-fanoknak csinálják a játékot, akkor az a nagyközönség számára fogyaszthatatlan lesz.

Hát ultimát játszottam eleget (AMIGAn), akkor jó volt, de ma már nem kellene....
Te el tudnád mondani, hogy mi a történetük ezeknek a játékoknak? Mert, ha ezt kérded tőlem a FF-val kapcsolatban, akkor nem nagyon tudnék teljes választ adni... kicsit hosszú/bonyolult, de rendkívül jól átgondolt, és nagyon gondosan felépített.

ember
"nem tudom, egy biztos engem (és megint csak a saját nevemben beszélek) jobban szórakoztat egy jól kitalált/kivitelezett történet "

Uhh. Végigjátszottad az Arcanumot? (ne válaszolj, költői kérdés volt)

"Szerinted mennyi fogyna egy olyan játékból amit egy adott stílus HC rajongói csinálnának"

Ezzel nem értem, mire célzol. A Black Isle-os fejlesztők HC RPG fanok, szerintem jól fogynak a játékaik.
Csak a magam nevében tudok nyilatkozni: nem állítottam olyat, hogy konzolon lenne minden. Azt hogy hiányoznak-e az Arcanum stílusú játékok, nem tudom, egy biztos engem (és megint csak a saját nevemben beszélek) jobban szórakoztat egy jól kitalált/kivitelezett történet (Ha ez neked kaland, legyen az.Végül is mindegy, a lényeg, hogy szórakoztasson).

(Szerinted mennyi fogyna egy olyan játékból amit egy adott stílus HC rajongói csinálnának?)

Ha majd egyszer jatszol is BG-t vagy Ultimat, rajossz, mi az eredetiseg...
Nem az FF-et kerdeztem. 😊
"HC RPG fanokon kívül a világon mindenkinek megfelel a FF-RPG besorolása..."

Kb. annyira mint a Trabant repulogeppe valo besorolasa.
Add meg a icq számod. Így lessz a legegyszerübb.

Ha a BG2-t jatszod, es teccik, akkor ajanlom az 1. reszt, annak sokkal jobb a sztorija.
Aquli
mi az a "Sablon"?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

ember
Felesleges bizony.
Mármint a névről. Csak az a baj, hogy ti azt állítjátok folyton, hogy konzolokon az összes stílus megtalálható, és amikor ellenvetjük, hogy nincs RPG (és ilyenkor a kalsszikus rpg-re gondolunk), akkor egyből jön a FF duma.
Ha elvonatkoztatunk a névtől, akkor nyilvánvaló, hogy az Arcanum féle játékok és a FF típusú cuccok két külön kategória. És ebből az első fajta hiányzik konzolon.

(egyébként ki tudná jobban megállapítani, hogy egy játék RPG-e, mint egy HC rpg fan?)
Sablon.

"Ja, hogy neked más az elvárásod? Oké, én azt várom el egy RPG-től, hogy lehessen benne autót vezetni. Akkor mostantól a Need for Speed az RPG, aki mást mond az meg hülye. Ok?"

Kicsit egymás mellé beszélünk. Nem állítottam, hogy a Fallout, Arcanumot vagy a Baldur's Gate nem RPG, csak annyit szerettem volna közölni, hogy felesleges a folytonos fikázás - a HC RPG fanokon kívül a világon mindenkinek megfelel a FF-RPG besorolása... szerintem titeket sem kellene zavarnia. Mindenki tudja, hogy miről van szó; melyik játékban mire számíthat. Erre mondtam, hogy felesleges ezen vitatkozni.

Aquli
cue: igazad van, az ff7 tenyleg nagyon hosszu, asszem egy honapot nyomtam, de nem jatszottam vegig, ott hagytam abba, hogy a highwinddel leereszkedek Sephirot után a Northern Cave-be. 2 probalkozasra nem sikerult megolni az aljan Sephirotot, azota nem is volt akaraterom tovabb probalkozni (mar vagy fel eve?)😊. mondjuk a baldur's gate 2 is huzos, most azt nyomom ugy 3 hete. a haverom, aki nekem megirta, az 2 honapja jatszik vele, mondjuk o nem olyan intenziven, mert mas jatekokkal is jatszik mellette (cossacks, vampire stb.).

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

"A FFVII-történeténél nehezen tudok komplexebbet/változatosabbat elképzelni...."

A Baldurs Gate-et nezted mar? Vagy az Ultima 1-9-et?
"Épp az volt a jó a FF7-ben, hogy az aljátékok nagyon is hatással voltak a történetre/karakter-fejlődésre."

Ugytunik, felreertetted embert... Pl: Arcanum... Ugyebar ha rossz beallitottsagu vagy, vagyis lopsz, csalsz, embereket olsz, az igencsak hatassal lesz a storyra, mert mindenhonnan kiutalnak... De ha jofiut jatszol, a nevedet fogjak mindenutt zengeni, olcsobban vasarolhatsz, stb... Hol van ilyen FF-ben?

ember
Persze. De azért a FF-ben a karaktered eléggé szűk határok között mozoghat. Gondolom nem játszottad végig a Falloutot, az Arcanumot vagy a Baldur's Gate-et. Az arcanumot végig lehet úgy játszani mondjuk háromszor, hogy semmi hasonlóság ne legyen a játékmenetben, tök más emberekkel találkozzál, tök másképpen oldjál meg mindent, máshogy keressél pénzt, stb.
A szerepjátéknak az a lényege, hogy te döntöd el, hogy milyen szerepet játszol a karaktereddel.
Ja, hogy neked más az elvárásod? Oké, én azt várom el egy RPG-től, hogy lehessen benne autót vezetni. Akkor mostantól a Need for Speed az RPG, aki mást mond az meg hülye. Ok?
"Nem attól lesz összetett egy játék, hogy millió aljátékot tesznek bele, hanem attól, hogy sok a lehetőséged, döntéseket hozol és ezek tényleg hatással vannak a játék kimenetelére és a karaktered fejlődésére."

Épp az volt a jó a FF7-ben, hogy az aljátékok nagyon is hatással voltak a történetre/karakter-fejlődésre.

Nem szeretem ezt az RPG/nem RPG/CRPG vitát, semmi értelmét nem látom... aki igazi RPGt akar játszani üljön le, vegyen elő papírt/kockát/sört és játszon! Én nem várom el egy játéktól, hogy a gépen is úgy működjön, mint papíron, hisz annak nem sok értelme lenne: teljesen más lehetőségeket/élményeket ad a két kategória.

ember
"A FFVII-történeténél nehezen tudok komplexebbet/változatosabbat elképzelni...."

Az lehet, de a szerepjátékoknál a döntésen van a hangsúly. Magyarul te alakíthatod a történetet, játékmenetet. A karakteredet úgy fejlesztheted, ahogyan akarod, valamint játszhatsz jó- és rosszfiút is (vagy lányt). Nincsen előre megadott kapcsolatod a többi szereplővel, akár mindenkit megölhetsz, de lehetsz kedves is. Valamint ezek a dolgok is hatással lehetnek a karaktered fejlődésére, stb. Tehát a lényeg a non-linearitás (többek között). Na ezek hiányoznak pl a FF-ből, pedig valahol itt ketdődik az RPG. Nem attól lesz összetett egy játék, hogy millió aljátékot tesznek bele, hanem attól, hogy sok a lehetőséged, döntéseket hozol és ezek tényleg hatással vannak a játék kimenetelére és a karaktered fejlődésére.

A viszonylag lineáris történet valamint az előre megadott "szerep" tényleg inkább a kaladjátékokra jellemzőek.
Mivel raduzentem, nem... Egyebkent siman megtalalhatsz...

Akkor nem láttál benne mindent (a 8 könnyebben játszható, mert közel sincs annyi titok benne).

Vajon mennyi lesz ez nálunk....ha lesz egyáltalán.

Látott már valaki valahol X-box játéktesztet???? Mert ugye fél óra alatt elkapkodták a gépeket (3-játékkal), de többet nem hallottunk róluk... kamu az egész!?

Nem túlzás, sőt-ha mindent el akarsz érni (a chockobo tenyésztéstől kezdve, az ősszes szereplőn át, a rejtett ellenfelek leveréséig) még kevés is lesz...😉

"De akkor venni is fognak. Legfeljebb megvárják a normális játékokat rá. "

A japánok nem ilyenek...a GBA megjelenésekor 5-játék volt elérhető, mégis vitték...

"Nahát, kb ilyesmi volt a Motorheadben is, kicsit azért szarabb volt ennél.
Ez csak az átvezető részeknél van?"

Nem, mostmár (ellentétben az első résszel) a játékban is van egy nagy rakás motion-blur effekt.

"A félreértéseket elkerülendő, nekem semi bajom a manga/anime stílussal. Az igazság az, hogy a konzolos játékok is csak külsőségeikben sorolhatóak ide, a story már nincs sehol. Az FF viszont meglehetősen messze áll a szerepjátékoktól. Alig több egy klikkelj-ide-oda kaland játéktól."

Mit értesz az alatt, hogy a story nincs sehol? A FFVII-történeténél nehezen tudok komplexebbet/változatosabbat elképzelni.... az alig több mint klikkelj ide-oda magában foglal 120 óra játékot, egy egyedi történet-rendszert, egy nagy rakás logikai/akció/sport/ritmus/lövöldözős aljátékot.

Ha nem tévedek te nem játszottál vele?!

Nem kéne az icq szám?

Itt, menj icq-ra...

Hello viking itt vagy?

Hello mindenkinek!
Itt vagyok akit érdekel.
Vicc volt!

ember
Igaz.

De akkor venni is fognak. Legfeljebb megvárják a normális játékokat rá. Bár a kérdőíveket nem hiszem hogy elsősorban japánok töltötték ki, legalábbis amiket én láttam.

(a HC gamer meg nem az (szerintem), aki tánc-szimulátorokra meg tamagocsira izgul, márpedig a japánok inkább erről híresek)
ember
A japánok nem HC gamerek, hanem HC Sony rajongók.
narumon
Viking küldj már rám egy icqt, mert balga modon nem mentettem le a számodat.. köszi...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"15 éve programozással foglalkozok
ennyi idö alatt azér sok mindent láttam"

Például 30 PS2-t összekötve.. 😊)

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"az xbox 64 megája, talán még kevesebb mint a ps2 40 megája !!!"

Version azért bizom benne hogy ezt talán még te sem gondoltad komolyan...

narumon
"dvd-re gondolt
arra meg megnézem hogy irsz mivel nyersanyagot se tudsz szerezni"

DVD nyersanyagot lehet szerezni elég sok üzletben. Persze normált.

"bár én 8 cm-es cd-t se láttam de te biztos !!!!"

Cdből meg lehet 8cm-eset kapni mivel az egy szabvány az más kérdés hogy valami 400Ft-ért adják tehát otthonra biztos nem vesz az ember..

narumon
"Ez igaz, de ha már Japánban sincs érdeklődés, akkor nagy baj van. A Nintendo elsősorban a Japcsi piacra épített."

Ez igaz de a microsoft nem. Ők mondjuk ezzel a háborúsdival szivhatnak most nagyot.

Meg nem... Ha flame-elek, azt eszre fogod venni... Amugy nem flame-eles, siman nevetsegesse teszlek... De meg csak piszkalom a tuzet...

XHumano
"csak rá akarlak ébreszteni
a programozás nem abból áll
hogy:
10 print
20 goto"

Nahát, pedig aszittem...

"a programozás müvészet,"

Hát persze. Ott van a matematika, logika, fizika, asztronómia és kémia művészeti ágak mellet. Korunk nagy művésze Bill Gates.

"sok év tapasztalat,..."

Miben, szekrényfaragásban? És a sok éves (értsd: régi) tapasztalat az jónak számít? Nem tud valaki jó melót egy C64 programozónak?

"rengeteg tudás,..."

Akkor még van mit felszívnod, de mi majd követjük a fejlődésedet, első hónap: vonalhúzás. Jó! Három év és fillezett kockát is tucc majd forgatni.

"és sok gyakorlás szükséges hozzá..."

És azt mikor szerzed meg, ha egész nap itt suxxolod a pécéket?

"pl a vonalhuzo algoritmust amire utaltam 1 honapig irtam hogy ilyen gyors legyen"

Mondom, óriásléptekkel haladsz bazz!

"de állitom egy 300Mhz-es risc procival szoftveresen megveri a gef3-at vonalhuzásban !!"

Ha szoftveresen csinálod, minek a Gef3 hozzá, amúgy ki az az elvetemült aki 'csakazértse' használja egy grafkártya hw gyorsítását???