A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
meg 4 gtexel
és a radeon2 jobb????
ez nem átbaszás???"
Nem értem hogy mi az átbaszás és azt sem értem hogy miben jobb a 8500 mint egy Geg3...
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
egyrészt még nem használják ki őket teljesen.
a 150 millió poligon/secet nem is fogják, azt a fillrate úgyis visszaveszi.
most kihasználnak mondjuk 1Gtexel/secet meg mondjuk 5-6mp/sec-et, és itt nem jön ki a gef3 előnye. valami jobb az ATIban, amitől egy kis előnyre tesz szert.
De lehet hogy megfordul ez később és a Gef3 lesz a király
"75 mill triangle/sec a ps2 kb ugyanennyi"
Csakhogy ez full fényekkl és efektekkel amiről a PS2 csak álmodik...
"2.4 gtexel a ps2 1.2 gtexel
de nem 640*400-ben játszotok hanem 1024*768"
Itt is irják hogy ez az eredmény 32biten High Resolutionnál van (ami emberek között is minimum 1024x768) tehát ezt azzal számolták és ekkora felbontásban is duplaannyi mint a PS2 feleakkora felbontásban...
"4-szer nagyobb teljesitménynek kéne lenni
de nincs !!"
Mihez is kéne 4 szer akkora teljesitmény?
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
egyrészt a poligonok száma úgysem függ a felbontástól.
másrészt, az 1.2 gtextel úgysinsc kihasználva, ha nincs elég textúra, mert nem fér el a memóriában.
a 2.4-et viszont fullig ki tudja használni a sok memóval, szép nagyfelbontású textúrákkal.
2.4 gtexel elég arra, hogy 1024ben ps2 verő legyen
attól, hogy ez a T&L egység egybeforrt a pixel és vertex shaderekkel, még ott van az.
és használják is
Ezt írtam régebben:
"Nem hiszem, hogy az msg2 olyan lesz, hogy ha egy reflektorral rávilágítasz 1 nme-re, és az bemutat neked, akkor a középső ujjának árnyéka tökéletesen, mm pontosan vetődik a szörny mellkasára. Mert a doom3 ilyen lesz 😊"
Erre írta vero:
"ahaaaa !!
te meg felébredsz álmaidból !!!!"
Én pedig erre ezt írom: Nézd meg azt a videót, amin a Gf3 tokiói bemutatóján lvő techdemó látható. Ott az egyik szörny a oldalról van megvilágítva(a videó vége felé), felemeli a kezét, és a keze árnyéka 100%os élethűséggel, mm pontosan rávetődik a testére...
CHARISMA ENGINE™ II supports full Transformation, Clipping and Lighting (T&L) at 75 million triangles/second peak processing capability
PIXEL TAPESTRY™ II, the RADEON™ 8500 3D rendering engine, powers an incredible 2.4 Gigatexels per second for the highest fill rates in 32-bit at high resolutions
mindegyik játékban be is lehet állítani, hogy Hw T&L-t használjon, van is különbség. az új kártyákon is.
nem tudom honnan vetted, hogy kiszedték, ez a T&L dolog nagyon bevált, hülyék lesznek kiszedni.
akkor mond má meg
miért csak 5 játékot irtak T&L -re
és már ki is iktatták az uj kártyákbol
csak kompatibilitási okokbol van benne"
ez hülyeség, szinte minden új játék T&L-es, ha nem tűnt volna föl (összesen van vagy 30-40 eddig)
új kártyákban pedig van, ATI-ban és Geforceban is!
persze még nem kötelező a játékokban, de mindegyik ezerszer jobb, ha bekapcsolod a T&L-t
hogy a francba lehet, hogy soha semmilyen hiba nincs letöltésnél de ennél a demónál igen?? pedig különböző szerverekről töltöttem.
és nem csak nekem, valakinek 7edszerre sikerült, hogy nem volt hiba benne...
én ugy emlékszem
hogy az 500-as idejében a pc-nek nem volt jobb hangja söt!!
meg a grafix is jobb volt"
Ja, alapból igen, csak az amiga is nagyon gyöngén muzsikált, az akkor kapható nagyobb PCs kártyák sokkal jobb hangot produkáltak. Persze nem a sima mono 8bites Soundblasterre kell gondolni.
(((most töltöm le harmadszorra a rally trophy demót, ajánlom hogy működjön, eddig mindkétszer corrupted volt)))
akkor mond má meg
miért csak 5 játékot irtak T&L -re"
Hűha te megint nagyon jól ismered a PCs játékokat. Az 5 után irj egykét nullát akkor megkapod a valós adatokat...
"és már ki is iktatták az uj kártyákbol
csak kompatibilitási okokbol van benne"
Ahhan érdekes modon a mostani játékokbaól hirtelen egyet sem tudok mondani ami T&L nélküli lenne...
utána meg nem volt má gazdája az amiga-nak
amugy nem bukott meg csak elavult
és még mindig van talán lesz is"
Nahát akkor elmondom hogy én hogy látom. Az amiga legnagyobb baja az volt hogy egybe volt öntve és kész. Semmit nem lehetett rajta módosítani vagy iszonyat drágán. Én és az összes haverom is azért cserélte le az amigát anno pcre mert nem tudtam mit kezdeni az amigával (ez nem akkor volt amikor már halott volt az amiga) nekem pl zenéhez kellett a gép, és az amiga hirtelen nagyon kicsike lett. Megsúgom hogy a PCmet normális hangkártyával alig vettem drágábban mint ahogy az amigához adtak volna egy hangkártyát. Ugyanigy voltak vele többen is. Természetesen sokmindenkinek más és más kellett volna, de az amiga nem volt elég rugalmas. A nagyobb gépek (1200, 3000, stb) meg már nagyon későn jöttek ki, nem birták megállítani a folyamatot. Az árukról nem is beszélve...
sok lehetöség nincs
ezért szar a t&l"
Ha igy haladunk akkor lassan minden modern haladó dologról megállapítod hogy szar... talán vissza kéne térned a videoton TV játékhoz. Tudod amiben két vonal üti a kockát...
30 üzenet mindig valahogy eltűnik.
lehet hogy upgradelnem kéne ie6-ra?
nem akadozott !!!
és 7 Mhz-es volt
akkor melyik is a szar gép ??"
Nyilván azért bukott meg az amiga mert akkora ász volt... Ne ködösíts version nekem is volt amigám...
egyébként annyiban igaza van versionnek, hogy az utóbbi időben a Lucasarts nem villogott nagyon, SW játékokkal meg főleg nem
egy gépre se tudnak egy normális játékot csinálni"
Hiiijjnye de lapos vagy. Mondjak egy pár nevet? Monkey Island sorozat, Grim Fandango, X Wing vs Tie Fighter, Jedi Knight, Dark Forces, Rogue Squadron.... mind iszonyat jó és sikeres játékok...
kiszámolja, de a kártya nem rendereli ki.
ha beállok egy fal mellé egy centire, felmegy az fps 200-ra, hiába van mögötte egy fél város
tehát 40000 mégiscsak
viszont nem pont a fele a poligonoknak az, ami nem látszik. (már ha hátsó poligonon azt érted, ami a tárgyak másik oldalán vanna ezért épp nem látszanak.) a falaknak pl nincs másik oldaluk(már ha nem 2 sided a poligon, ami nem jellemző😉, meg sok tereptárgynak sem.
a rendereléséhez szükséges fillrate viszont tényleg annál nagyobb, minél több pixelt tölt ki a monitoron (viszont annál kevesebb látszik, tehát ha egy baszott nagy poligon eltakarja az összes többit, akkor persze az elég gyors lesz)
és a hátsó poligonokat is ki kell számolni, csak renderelni nem kell őket
Ez pl. pont fordítva van.
viszont a fényeffektek örvendetesek, akkor is, ha ez azzal jár, hogy kevesebb a poligon, de ez ps2-n is így van.
viszont ha minden fényeffektet és textúrát kiiktatunk, gouraud shadinggel több lenne az mint 40. bár ez csak spekuláció, nem tudok igazán semmit az engine-ről, csak más játékokból indulok ki.
viszont ha összetett a játék, akkor a gameplay még többet elvehet, ez a tesztnél egyáltalán nincs.
és nem hiszem, hogy Mx-en nem megy jól, mert akkor iszonyatos bukás lesz.
és a detail lejjebvétele nem a poligonokat csökkenti általában, hanem egyéb dolgokat
mondjuk nem tudok miből kiindulni, mert nem láttam tőlük kész 3ds játékot asszem (philos csinálja, nem)
elég sok űrhajó van egyszerre a képen azért.
meg ha mondjuk 40000 van egy frameben, az akkor is effektekkel, gameplayjel, textúrákkal, fényekkel stb, így is felülmúlja a tesztedet, ami csak fillezett poligonok, minden más nélkül
(ahogy mások sem)
(meg is van írva általában a minimum követelményekben, hogy legújabb driver az nvidiától)
az ilyen inkompatibilitás pont nem az átlagteljesítményt rontja le, hanem szélsőséges hibákat és lassulásokat produkál.
(mondjuk win2k Sp2 és nvidia detonator már egész jó, de sok játékkal az sem)
(már ha teszted mérvadó, amiben továbbra sem vagyok biztos)
win98 alatt nvidia detonatorral biztos hogy nem 40000 lenne az a poligonszám.
egyébként meg a Madonion a legelismertebb benchmark készítő csapat nagyon régóta, nem engedik meg maguknak a tévedést/megtévesztést.
de miért olyan hihetetlen ez? a 8 lightos teszt egészem megfelel egy játéknak, rátesszük még a textúrákat is, meg lightmapet és máris megkapunk egy x-isle demót, ami nálam 5-6milliót ment, (PyRexnél is), szóval ez reális is kb egy gef Mx-en
lehet hogy a teszted mégis mérvadó, egy normális gépen kijönne vele hogy alázzunk a ps2-t?

3dmark2001 Directx, gef2Mx p3700 1 fényforrás textúra nélkül (high poligon count 1)
19.3 Mtriangles/sec
pedig ez elvileg ugyanolyan teszt
nekem 5-6milliót is kirakott, ennyivel nem jobb a gépem!
nem baj, licenszeljen csak mindenki doom3 enginet, JohnC rulz
a poligonok mérete miért számít?
egyáltalán hogy van annak mérete? a képernyőn elfoglalt méretét érted?
mert az miért számítana, ha nincsneke textúrák.
egyébként meg: HOGYNE lassítanának a textúrák? Minek az a nagy fillrate szerinted?? Meg a memóriasávszél-gondok?
Nagyon is számít a textúrázás, egy idő után nem apoligonok kiszámítása számít, hanem a textelek renderelése.