A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

versio
"Gyakorlottabb fejszámolók kapásból meg tudják mondani, hogy a GeForce3 elméleti maximális kitöltési sebessége 800 Mpixel/sec illetve 1600 Mtexel/sec. A GeForce2 Ultra esetében - a magasabb órajel miatt - 1 Gpixel/sec illetve 2 Gtexel/sec adódik.

A GeForce3 az elméleti legnagyobb kitöltési sebességének akár több mint 80 százalékát is képes teljesíteni, míg a GeForce2 Ultra legjobb esetben 36 százalékot produkál. Természetesen ez minden egyes alkalmazásban érezteti a hatását - a GeForce3 valóban jól takarékoskodik a sávszélességgel."

és ez a hwsw leirásában olvashato !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ember
mellesleg a tesztre is kíváncsi lennék, nem csak az eredményre. ki csinálta, hol mikor stb.
ember
de ezek gyakorlati adatok, nem elméleti!
ha a ps2-t leméred így, kijönne kb 300 mtexel...

úgyhogy addig ne szövegelj, amíg a sonynak mindent elhiszel, nvidiának meg semmit
versio
a zöld a gef2ultra
a fekete a gef3 !
texxel fillrate megatexelben

a 4000 az xbox-ra vonatkozott nem?????

versio

ez a valoság !!!!

Nincs értelme ennyi helyre bejelentkeznem, mert nem tudom, meddig lesz még hozzáférésem.
ember
version, TÉGED idézlek:

"de nem durva hogy a gef3 150 mill poligon
meg 4 gtexel"

"a ps2 1.2 gtexel"

...
ember
de a méretnek akkor is csak a fillrate fog határt szabni, a vertex shadernek köze nem lesz hozzá!!!!
versio
a poligonszám megadáshoz
egy ideális esetet feltételeznek pl minden polygon 50 pixeles
mert igy lehet összehasonlitani más rendszerekkel

tudom hogy játék alatt minden polygon mérete más
de elméletileg lehet számolni egyforma mérettel

CSOCSO
ez sem ronda ahogy a bolygók eltakarják a napot és a fény már nem megy tovább😊 szép..
ember
800 mpixel??
a GTS-nek több volt! (tudod, GIGAtexel shader)

a gef3-nak 3.2 Billion AA Samples/Sec, ami 4x antialaiasinggel annyi, mint te mondtad, anélkül 3200 megapixel!!
ember
a vertexshadernek meg köze nincs ahhoz, hogy mekkorák a poligonok, fogd már föl hogy olyan nincs, hogy 50 pixeles poligon, az attól függ, hogy milyen messze van a kamerától! ez nem befolyásolja a vertexeken végezendő számításokat! kizárólag azt, hogy mennyi texelt kell kirenderelni, az meg CSAK A FILLRATE-től függ!!

a memória sávszél meg azt befolyásolja hogy
milyen felbontású textúrákat tudsz használni, aminek megint semmi köze a poligonszámhoz!
versio
a ps2 fillrate -a:
flatpoly : 2400 megapixel
1 textura: 1200 megapixel
2 textura : 600 megapixel

gef3:
1 textura 800 megapixel
2 textura 800 megaoixel

hol gyorsabb 4-szer a gef3?????????

ember
a számításod szart sem ér version, mivel nem kalkuláltál bele egy rakás dolgot, amitől esetleg a ps2-d elbukott volna.

(mint említettem, textúrafelbontás, fillrate stb)
ember
de fogd már föl hogy a poligonok mértének semmi köze a sávszélességhez!
a fillrate-hez van köze (aminek közvetetten van köze a sávszélhez, de még így is négyszerese a ps2-jének!) ezzel számoljál!

és áruld már el, hogy milyen sávszéllel számoltál a ps2 esetében! ugyanis a vram nem elég arra hogy a textúrák elférjenek benne, tehát a főmemóriát használja, ami LASSABB, mint a gef3 memóriája!
akkor hogy lehetne BÁRMIBEN is gyorsabb?? (kivéve mondjuk textúra nélkül)
versio
ps2 -re jön egy uj starwars gamez

CSOCSO
hát nemsokat kivenni a képből mert szar minőségű a foto... de eszméletlen látvány ot a háttérben az a bolgyó ahogy látszik a gyűrű és sötétbe burkolodzik gyönyörű látvyán szószerint mint ha mondjuk az armageddon c. filmet néznéd!!
versio
a gef3-nál még azt se vontam le
ami ahhoz kell hogy a framebuffert a monitorra rakja
ami kb 1024*768*4(32bit) *60 frame = kb 200 megabyte
plusz a memoriatörlést ami 400 mega

versio
a 150 millio a gef3-nál 1-2 pixeles poly-kra igaz
de ezt a vertexshader képtelen kiszámolni

amugy ezt azért nem hasonlitottam össze a GS-el
mert nem támogat 8 pixelnél kissebb polygonokat
magyarul a kirakott poly-k száma ugynaannyi 1-2 pixelnél mint 8-nál

ember
ja és azt hol kalkuláltad bele a csodaszámításba, hogy milyen felbontásúak a textúrák? vagy a fillrate-et?

na erről ennyit
CSOCSO
hát az icuka😊 amugy sötét vagy😊)))
www.icq.com
Lacc
Egy kaja.
ember
version megint hülyeségeket írsz, a poligon méretének kurvára semmi köze a sávszélességhez, csak a fillrate-hez, ami a Gef3-ban kb négyszerese a ps2-nek.
áruld már el, hogy mitől nő meg a sávszél-igény, ha nagyobbak a poligonok a képernyőn vazze! ez csak a mtextel/sec-et növeli, az meg kizárólag a fillrate kérdése.

mellesleg te milyen sávszéllel számoltál? a ps2 4 mega vramjának a sebességével? ne röhögtess már, abba soha nem fog elférni ennyi textúra vazz. a főmemória meg nem gyorsabb, mint a gef3 memóriája.

a saját "számításaid" nem fognak senkit meggyőzni

"gef3: 37 millio polygon/sec
GS: 75 millio polygon/sec"

ja nyilván, ugyebár ez az az adat, amit a sony adott meg, de az nvidia biztos hazudott a 150 millióval, hiszen version is megmondta! de a sony az isten, minden szava arany!
Lehet, hogy nagyon sötét vagyok, de mi az az icq?
CSOCSO
Ali az emailomra küldd el az icq számodat
CSOCSO
pyrex nekem is küld el az icq-n😊)))))) amugy hoyg tetszenek a képek?
CSOCSO
hm nem a legszeb kép de nem is ronda... és sehol egy textura hiba ahhoz képest hogy egymást ölelgetik....
Nagyon jól néz ki. Már én is megnézegettem a neten. Kénytelen leszek venni egy GC-t.
CSOCSO
ha jol tudom az sw gamezban 4 szeres texturázás van!!
versio
gef3 vs ps2GS

ha egy polygon kb 50 pixel:

gef3:
egy texturával: 6 millio polygon/sec
két texturával: 6 millio polygon/sec

GS:
egy texturával: 20 millio polygon/sec
két texturával: 10 millio polygon/sec

-------------------------------------------

ha egy polygon kb 16 pixel:

gef3:
egy texturával: 18 millio polygon/sec
két texturával: 18 millio polygon/sec

GS:
egy texturával: 37 millio polygon/sec
két texturával: 20 millio polygon/sec

-----------------------------------------------
flat polygon
(egy polygon kb 16 pixel):

gef3: 37 millio polygon/sec
GS: 75 millio polygon/sec

EZEK ELMÉLETI ADATOK , A MEMORIA SÁVSZÉLESSÉGÉBÖL SZÁMOLVA

a gef3 csunya vereséget szenved a ps2GS-vel
szemben !!!!!!!
a gef3 talán az 1-2 pixel nagyságu polygonokban elözné meg a GS-t,
de ehhez meg a vertexshader lassu igy nem hozna ki sokkal több polygont

a gef3 TI a sima gef3-nál 20-40 százalékkal gyorsabb
de még ez is alul maradna !!!!!!!!!!!!!!

CSOCSO
EGYIK SEM!!!!!!!!!!!!!
CSOCSO
nesze de jo neked az MGS2 ben még az ujjak is megvannak csinálva akor idenézz,... 10-20 e,ber midnegyik ujjal stb stb-. és mielött irnád hoyg ez randa csak ugy megsugom hogy ez a gamez van ps2 re és csunyánn texturáékkal és kevesebb poligonnal!! és ezt nem én talátam ki!!
CSOCSO
HEEHEHEHEHE EMBEREK FIGYELEM VERSO JÖN AZZAL HOGY ÉN LINKELEK PRE RENDELT KÉPEKET!! PF😊)))))
VERSION HA EGY OLYAN KÉPET ADSZ AMIT GC RE LINKELTEM BE ÉS PRERENDELT VESZEK NEKED 10 DB PS2-T!!!
AMUGY A KESSEN HOGY NÉZ KI? SEMI KÜLÖNÖS NINCS BENNE!!
EGY EMBER KB 500 POLIGONBOL ÁLL..NÉZD AZOKAT A KOCKA KEZEKET STB.. KB MINT N64 EN!! A POS AZ SZÉP..MIHEZ KÉPEST!! A TÖBBI...😊))))
Nem mind volt az.
versio
IGEN MERT PRERENDERELTEK VOLTAK AZÉRT !!!

Hááát, Csocsó által csatolt GC játékokról készült képek nagyságrendekkel jobban néztek ki.
LOL

Bazzeg, ezt a hanyadek szart... Te ezt most PC-s riasztonak akartad hasznalni?

Petyus_
Hehe, most akadt kezembe egy 6 évvel ezelőtti 576 Kbyte, amelyben a nagybecsű Martin ecsetelte, hogy a "PC-s játékoknak leáldozott", mégpedig a SEGA Saturn, 3DO, Amiga CD32, és hasonló csodák miatt... hát, nem így lett! 😄

Ugyanitt ecsetelték, hogy Windows alá nem lehet játékokat csinálni... hehehehe. 😊

Jelzem, az akkori PC játékok is a 486DX2-kön szétgyalázták az SNES, Saturn, hasonló csodákat, de ez ne zavarjon benneteket!

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

versio
én nem nagyon szeretem a tony hawk-ot

jövöhéten aktuális lesz a dolog 😊)) tudod mi 😊)

Konzolos
10-pontot kapott a Gamespot-on a TONY HAWK 3-Ps2-re,ilyenre még nem volt példa!
versio
........../'/.../..../......./¨Ż\
........('(...´...´.... Ż~/'...')

Hát faszom MGS2 Lesz Pc n mert ha nem veszek PS2t dogoljek meg!!!
CSOCSO
érzi merre döntöd a kormánynál nem jobb bár sehova nem kell felraknod igy akár fotelbol is nyomhatod....nah mindegy ....
Alien!
😊)))))))))))...Jól van skater egy hullámhosszon vagyunk,pihent agyból látom nálad sincs hiány....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Evil
tiszta marketingduma.Mintha csak valami sony reklamot olvasnam.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Evil
meg sok is

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Evil
semennyit de az pont eleg volt.Nehogyma szimulacio szempontjabol istenitsetek a gt3 at.Aze me lehet kereket cserelni?!Na ne ma.Akkor ti neki se ugorjatok a gp3 nak mert mar az intro is bonyolult lesz!

Evil
hulye vagy vazzeg.Latszik nem lattad a GP3 at!Na az szimulator nem ilyen kis bugyuta agyatlanoknak valo primitiv jatek!

Konzolos
jav:tartóan=tartósak