A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

versio
tudom
a prociban 4
a grafban 6

az összesen 10

de ez játékban sosem jön ki max tech demo-ban

CSOCSO
nem értem midnehol azt irják hogy a gc nek szar a grafikája de mindenhol azt irjkák hogy az sw gamez hihetetlen és hogy a ps2 gamezokban csunyáb a texturák stb stb.. akor most mivan ti faszok döntsétek már el!!
CSOCSO
10 GFLOPS..
versio
a gc-nél egy baj van

a föproci 1000 mipses
és 4 gigaflopsos

de egyszerre csak egyik mehet

tehát vagy 1000 mips vagy 4 gigaflops

de lehet 500 mips meg 2 gigaflops

és ez a baj !

a ps2-ben meg külön van az integer meg a floating

az integer max 6000 mips
a floating max 6.4 gflops

a gc-ben a tröbbi floating müvelet a grafchipben van
az is csak akkor használja ki ha minden bump mappingos 8 fényforrással
ha már csak 4 fényforrást használ akkor a teljesitménye csak a fele lesz
és ez a probléma vele korlátok közé van szoritva

CSOCSO
majd meglátjuk én nem hiszeb benne...a többiek már rég megunták a faszságaidat😊..bocs..😊 most én is meguntam😊)))))))
megyek aludni aludj te is jol oszt majd meglátjuk milesz...
versio
javulhat de 10-20 százaléknál nem többet mert elég egyszerü a felépitésük

CSOCSO
majd eglátjuk de nem értem hogy miért hoszed azt hogy a gc n és az xboxon nem javulhat a graf?????
versio
csak kár hogy g3-at raktak bele
a g4 legalább 2 szer gyorsabb ugyanakkora megaherzen
de gondolom az ára elég huzos annak

versio
speciális a radeon van felturbozva
info nem sok van rola
a ppc prociját ismerem az nagyon jó !

versio
csocso én hiszek a tudásomban
ez a hardver nagyon ütösen van megcsinálva

nézd meg a ps1-et elsö években milyen gamezok voltak
mennyire fejlödött 1-2 év alatt
és az tök primitiv hardver volt
a ps2 meg irto bonyolult
szal a lényeg az hogy meglesz az a 30 milla 😊))

CSOCSO
version szerinted uj "library" csak ps2 re jöhet ki??
és ha igen mé? amugy arról keress infot milyen ati proci van a gc ben!
CSOCSO
ha nem lesz igazad magad fogod felgyujtani a ps2 székházat!
versio
gondolj bele ha elöbb van ilyen library a m$
megváltoztatja az xboxot és mindenböl jobbat pakol bele
de ha már kiadta már nincs update és jön a nagy szivattyu !! 😊))))

CSOCSO
majd meglátjuk mi lesz ha a sony egy év mulva 70 lesz boltban és tud 30 milla poligont akkor pc sek bajban vannak... meg a többi konzol is nagyon de hogy mindneki ps2-t fog venni az is tuti csak aza baj hogy ez az egész álom.....
versio
ha nem nekem lesz igazam megkövezhettek 😊)))

CSOCSO
jajh...
versio
szerintem a sony direkt hozta ki ilyen libraryval
mert igy nagyon be fognak tenni az xboxnak
majd csak figyuszold 😊)))

versio
az lényegtelen hogy egy chipbe van integrálva
attol még párhuzamosan fut a 8 proci

a prgramozok meg örülnek ha elöször összehozzák ilyen gyorsan a gamezt
majd 1 év mulva má lesz sokkal jobb gamez
amugy a sony elnöke amikor az xboxot fikázta
azt mondta hogy az xboxnak esélye se lesz
most év végén hozzák ki az uj librarykat
amivel már kihozhato 20-30 millio poligon !!!

versio
a ps3 1000-szer gyorsabb lesz
legalábbis a sony ezt mondja
ha ez igaz
akkor kb 30 milliárd poligon/sec
ami framenként 500 millio !!!!!!!!!!!!

a 29-30 millio/sec az framenként 500e az nem is olyan sok !

CSOCSO
igen erre majd csaka gt4 nél fognak rájönni?? hidd el ha ezelatt a 2 év alatt amig eséje volt az emebrnek...lehetősége hogy csináljon gamezt ps2 re ..akor mé nem csinált valaki olyan gamezt ami 29 millás? he?? mé nem pötyögnek a programozok fél évvel többet azé hogy összehangolva jol menjen az a 8 proci? he?? amugy 1 proci van 8 részre ostva....
CSOCSO
persze 29 millio...el sem tudok képzelni 29 millio poligonnal egy gamezt..kevés az emberi felfogás ahhoz hogy tudjuk milyen lehet egy olyan gamez.. a biohazard olyan grafot nyujt amin real timben soha seki nem fog tudni kiváncsi lennék hogy hány milla poligon kell ahhoz a gamezhoz real timeba.. de kb lehethogy 30 milla mert az rohadt nagy adat..de senk nem fog olyat kihozni a ps3 bol sem
versio
a ps2 speciális ebböl a szempontbol

mig a gc-ben van egy proci meg egy graf

addig a ps2-ben van 8 proci + graf
és ha ezek nem összehangolva mennek
vagy nem is használják öket akkor nem lesz jo a végeredmény

elég nehéz összehangolni ezt a rengeteg egységet
de megoldhato majd meglátod !!!!

CSOCSO
"de ha a nintendo a saját konzoljábol 6-12 milliot számolt ki akkor az több sose lesz"
mééé??? mondd mér?? ha a bmw kihoz egy autot ami jobb mondjuk a mercinél ( gyorsabb) akkor azt nem lehet tuningolni de a mercit azt akármikor lehet???
m vagy segg?
mibol gondolod ezeket?? te még a ps2 höz sem értesz nemhogy a gc hez?? honnan a geciből veszed eme dolgokat?
CSOCSO
akkor most mé nem hozzák ki?? te láttál már trabit 300 al száguldozni?? én láttam már 160 el is..egy rally trabit de az sem növekedett a 3 szorosára...sebességileg...
CSOCSO
nézz meg akármelyik gamezt ami kijött gc re is és psx re is !! mindehol azt irják legyen az web vagy magazin hogy a gc-s verzi szebb ..szebbek a texturék stb stb... valyon miért van?? persze a sony mindjár kiadja a cd-s pecsét és jö a 29 millás gt4😊)
jön azuj devkit és akor mindjárt 29 millára lehet programozni a ps2-t???
nevetséges egy milla javulás talán lehetséges.. talán..netán2.. de azt már nagyon észre lehet venni agraf ban azt a 2 millát szal az már nagyon ütös lesz a ps2 mostani grafjához képest... de te azt hiszed hogy ilyen dolog csak a sony nál történhet??
he?
versio
a hardver leirásbol ki lehet számolni mindent

de ha a nintendo a saját konzoljábol 6-12 milliot számolt ki akkor az több sose lesz

a játékokban rengeteg flat poligont használnak
ebböl a ps2 75 milliot rak ki
a texturázottbol meg 37 milliot
e ketto átlaga kb 50-55 millio amibol 30 millát simán ki fognak hozni !!!!!
de a gt 4 ugyis be fogja bizonyitani !

CSOCSO
mit 29 millio poligont??
te a psx már a végét járja mihez képest de ugyan az l a papiron mikor kijött valami 500 ezer poligon.. ha jol emléxem mig az n64 volt 150 nél vagy mennyinél és mutass szebb gamezt psx re mint n64 re !! mutass polion ide poligon oda ha....texturázásilag effektileg ratyi a péeskettő...
CSOCSO
nemtom mit szolnál hozá ha mondanám hogy a sw episode 2 gamezban ami gc re jön ki már 40 millio poligon lesz mert amennyivel most többet tud a gc akor anyival fog többet tudni késöbb kiváncsi lennék mennyire faszoznál le hogy mekkora segg vagyok hogy ilyen nintendo dumának bedölök...hát te bedöltáél annak a sony reklámnak amit még meg ismerek cáfolni hogy ilyen faszságot valaki is lemer irni...az 29 millio poligon tényleg lesz benne. 10 másopderc alatt csak kirak annyit....
versio
ilyen hardvert nem láttam még pedig elég sokat láttam már
ilyen ahol minden alkatrész tökéletesen passzol a másikkal
az amiga is jo hardver volt de az se volt ennyire összehangolva

a poligonszám ami a leirásban van nem elméleti maximum hanem a valos mert nem lassitja semmi !!
ki lehet hozni a ps2-böl !!!
és ki is fogják a ps1 -böl is kihozták !!!

CSOCSO
te amióta kint van a ps2 azóta nem nagyon haladtak millio poligonokkal elöre.. de majd mindjárt kijön az uj gt4 és akor minden gamez 10 -15 millioval megugrik mi??
te mekkora láma vagy
CSOCSO
igen ez ea tényleg gagyi!! csak job auto sgamezokat adnak ki mint ami kijött valaha is ps2 re akárkitől..ott van a porshce irányíthatóságban verhetetlen a legjobb ott vana motor city ami ötletben és sok minden másban verhetetlen stb stb.. de ök a bénák nem a ps2 a programozhatatlan szar?
versio
majd meglátod , ha nekem nem hiszel

CSOCSO
hogy a gecibe csinálják??? elmodanád?? mivel ha a hw ugy szar ahogy van????????a gt4 29 millio😊)))))))))))))))))))))))
errenemlehet mit irni akora faszság!!
versio
hát ennek nem sok jelentösége van szerintem
majdnem minden játék ráfér egy cd-re

CSOCSO
azé enem lesz mert egyedűl baszhatja, nincsen neki millioja semmire, kevés ahhoz hogy ő ezt hirtelen megtanulja.....ja és magyar!!
versio
a gt4-nál 29 millio-rol beszélnek

a gt3 a gt2 átirata kicsit feljavitott enginnel !!!

versio
amugy itt a gc-nél 202 mhz-es grafot irnak
pedig már levitték 165 mhz -re

ez nem számit bele a felületbe szerinted
ez a 20 százalék ????

mert akkor nem 6-12 millio poly hanem 5-9 millio vazze !!!!

CSOCSO
igen gt3.. egy effekt mondjuk a sok autó füstöl mert ékez aztán jön az amikor távol az ut hullámzik a felszine a melegtől stbtsb és közben megy 16 millio vagy több poligonnal ssem fog eniyt nyomni!! ha tud hol vannak azok a gamezek?? he?, ediig csak ilyen 6-9 miliosak vannak.. 5000 poligon?? de jó neked az sw gamezben a csilagrombolo 300.000 ezerből áll!!!!!!!!!!!
XHumano
Vers egy rövid példával megpróbállak ábrázolni, hogy miért is NEM leszel te SOHA ps2 programozó.

"...Dick odalépett a csapatfőnökhöz, hóna alatt hatalmas papírköteggel. Az érdeklődve ránézett, mert aznap jó kedve volt, sikerült jól beállítani az autót.
Dick kihasználta a pillanatot és egy sóhajtással indítva belekezdett. Elmondta, hogy főkonstruktőrnek jött, csak öt percet adjanak neki és biztos fel fogják venni a csapatba...

A csapatfőnök még ahhoz is fáradt volt, hogy meglepődjön, de néhány szerelő odajött a közelbe hallgatózni. Dick elmondta, hogy régóta nézi a tv-közvetítéseket, és sokat gondolkodott, míg egyszercsak bevillant a megoldás! Ráébredt, hogy a forma1-ben mindent rosszul csinálnak!
Most kiterítette rajzait és számításait, amikből tisztán látszott, hogy egy 800LE-s 150kg-os autó 0,2 secundum alatt gyorsul 300km/h-ra, mindehhez csupán az ideális motorfordulatszámot kell elérni.
A szerelők közelebb jöttek, a számok mindig elbűvölték őket.
Dick folytatta: mi kell az ideális motorfordulatszám eléréséhez, hát 40N nyomóerő a gázpedálon! Tehát keresni kell az ideális pilótát, aki minimális önsúly mellett képes 40N erő kifejtésére!
A szerelők mosolyogni kezdtek, a csapatfőnök az ismerős fickót kereste a kandikamerából.
Ekkor Dick füttyentésére odafutott készenlétben álló törpe ismerőse, aki a tervek szerint beugrott a Ferrari cockpitjébe prezentálandó a csodálatos ötletet. Kifelé persze nem látott, a sisak a hasára lógott és még életében nem vezetett, talán ezért is nyomta kézzel a pedált.
A szerelők gurultak a nevetéstől, a csapatfőnök is hahotázott. Csak Dick csodálkozott, mert egyedül Ő tudta, hogy ez nem vicc..."
versio
ez az egész egy nagy faszság majdnem mindet adat rossz !!!

a gc-nél a pixel fill rate nem 3.2 hanem max
3.2/8=400 megapixel

a 3.2 maximum texel fillrate lehet ha igaz

versio
amugy bump mappingrol nem tudok nyilatkozni

a leirásomban egy árva szot nem irnak rola
de máshol azt olvastam hogy hardveresen támogatott
ki tudja mi az igazság ?

CSOCSO
azt mondtam átlag 7 millio mig a gc ben ez 10-11 amugy 12 is tudja
CSOCSO
pixel texture fill rate ps2 2.4g/s mig gc 3.x6g/s...
versio
csocso

gt3 8 millio!!!

és mondjá olyan játékot ahova olyan sok bump mapping kell , szerintem olyan gamez nincs is

CSOCSO
nesze..
CSOCSO
versio
mert tv-n kurva csunya lenne meg akadna mint a szar !!!

azér !!!!!!!!!!!!

versio
xbox :doa3

CSOCSO
ezt nézzétek mekora bazzeg!!!!!!!
CSOCSO
igen textura de milyen??
tesznek rá bump mappingot is meg hasonlo dolgokat ahogy ki szokott nézni eg ygamez és lemegy a felére..alias 7 millio poligonra!! it az igazság!