A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GAMECUBE
nem hiszem, hogy tv elmossa. mivel eloszeretetttel hirdetik a jatekok dobozan (ooo ti ilyet nem sokat lattok mi?😊) hogy probald ki moncsin, szebb a latvany... na marmost, ha rondabb lenne nem reklamoznak, es ehhez szukseges kabelt sem arulnanak... no comment. reszemrol vita lzarva (meghogy tv elmossa😊)))))))
GAMECUBE
ne a tnt2ot hozd fel voodoo2 ellen,,hanem voodoo3mat, az erosebb volt pl.: unrealTben😊(ehh ezert dontottem mellette, es akoriban sokan masok is)
rece, pc-n mindig van, hacsak nem nyomsz fel anti aliast. konzolon is van, es nem csak a rece teszi pcs grafikava a pcs grafikat.

tudom, hogy a 3dfx nagyott bukott, es hanyatlott, de mint utobb kiderult, az azert nem is olyan szar voodoo3,voodoo4,5 mind csak VESZMEGOLDAS!! volt a 3dfx reszerol , hogy kitolja a rampage kesese miatt keltkezet urt, tehat sohase voltak azok a kartyak a ceg nagy eresztesei, csak kisebb ideiglenes piaci poz. tarto megoldasok(az mas hogy a el a nagy reklammal csinaltak ezt) s ez nem jott be, (a rampage mar kesz volt, mikor buktak, es az igencsakfoldbedongolte az akkori király Gef2 ultrat.... kar erte... nekem kellett volna az😞
ember
gamecube, nem tűnt föl még, hogy a "rece" pont konzolos beütés?

nem tudom 1024-ben vagy akár 800x600-ban játék közben hol látsz te recéket. ezzel szemben minden tűéles és jól kivehető. tv-n meg ha nem látod a recét az azért van mert az egész kib homályos, a távoli dolgok legfeljebb apró maszatok...
narumon
"kicsi a felbonatsa, de az aranyok miatt nem laccik
nezz meg egy ff10 karaktert.... semmi rece, semmi pcs beutes"

Rakj már egy játékot ki monitorra, és egyből látod a recéket, nincs tv hogy elmossa...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"ja,és Carmack szavára igy adj legközelebb.

(A Gefos 3-rol is hasonlokat nyilatkozott)"

És itt is igaza volt...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"es ne mond, hogy te 32biten probaltal tntvel nyomulni, meg a 2 se birta."

A kettő nagyon is jól nyomta a 32bitet ezzel lett ő a király.

narumon
"Mikor a gef3rol beszelt, azt mondta, hogy akkora elorelepest jelent, mint anno akkor a voodoo2, es annal volt utoljara ennyire lelkes... no comment, nem tudott semmit se mi?😊)))))))))))))"

Hohohooo ne keverd nem voodoo2t mondott hanem voodoo1-et ami érthető volt hiszen az tényleg nagy mérföldkő volt.

"hidd el haszaltam mindet, nem ugy altam oda, hogy jaj akkor sem nezem meg abban... mindegyiket kiprobaltam, es Direcd3d sokszor volt szar!"

Hát ezen nem tudom mit értesz nekem soha nem volt gondom a Direct3dvel...

"mondom keveselte a ramot, allandoan magahoz nyult, elvezhetetlenne teve ezzel a jatekmenetet, mig voodoo2 ugyanazzala konfiggal, sokkal jobban futott, es nem voltak csunyabb texturak, esmaradt a 16bit."

Hát ha a voodoo futott volna jobban akkor talán az lett volna a gyorsabb. De mivel a TNT futott gyorsabban (igen ez volt az amelyik nem szaggatott) azért volt ez gyorsabb kártya.. milyen egyszerű logika csak meg kéne érteni.

"(a 32bitet az Nvidia is a tnt2vel kezdte el eroltetni, de minek??? ugyse birta a kartya.)
es szarul erted ezek szerint. 32 biten😊))))))"

Az összes akkor gamét tökéletesen vitte 32biten, és még a mai gamék többségével is megbikozik 32 biten kisebb felbontásokkal.

narumon
"igen!!!, csakis dzsunka peldanyom lehetett! mert te aztan megmondod😊nem nem az volt, kiabrandiot a valasz ugye? (en nem directxben nyomtam, mert nem voltak annyira kompatibilisek, mint Glide, vagy openGL)"

Nem akarok beleugatni de pont a Glide nem volt semmivel sem kompatibilis még a tntvel sem szal azon nehezen nyomhattad a tnt-t.

narumon
"semmit nem tudok tenni ellene mivel a tv nem tudja a 16:9-t , a ps2-n pedig állitani nem lehet."

Bunkó válasz lesz, de konzolon nem szokás dvdt nézni. Nagyon olcsón adnak asztali dvd lejátszókat, talán ez irányba kellene fejleszteni.

narumon
"VAlaki nem buta, en a 3dfx tortenetet mondtam el, a tnt nagysagrendekkel szarabb volt, mint a voodoo 2,(itt csak a kepminosegel voltak gondok.
ocsem mindenki voodoot akart, nem csak az volt."

Te miről beszélsz??? Nem győztük hozni a TNT kártyákat az kellett mindenkinek! A Voodoo2 szerintem egy harmatgyenge kártya volt minden szempontból. Sokszor a TNT is gyorsabb vol nem hogy a TNT2! Képminőségben meg nem is lehetett beszédtéma a Voodoo2 elég elmosott képe volt game közben!

"volt az arakas szar riva128 is😊))))))) "

Heheyy nekem olyan is volt ám!!

"a voodoo3nal mar hibaztak, azzal, hogy nem tamogatott 32bitet.. "

Meg egy csomo efektet és nem lett gyorsabb mint a TNT2.. alapvető hibák.

"A TNT egy rakas szar volt, volt szerencsém?? megtapasztalni."

Szerintem meg az akkor kapható kártyák közül az egyik legjobb. Van ismerősöm aki még ma is használja a kis Viper 550-ét...

narumon
"elégedve, hogy GF2 helyett Kyro II-t vettem.
Igaz, ezekkel a kártyákkal több a szopás, de ha megy, akkor nagyon megy 😊"

Szó szerint! Mi savageval még csak szivtunk.. 😞

narumon
"Ok, igazad van, pontosan elolvastam, tényleg ezt írtad.
Azért én a Viper 330-ast vettem a Voodoo 1 idején, és szerintem nem volt rossz választás."

Heheyyy nekem meg asus V3000-em volt(riva128 rulez) 😊))

narumon
"3dfx amiatt bukott?:😊)))))))))) hahahah az a rossz cegvezetes miatt bukott, a 3dfx volt akirály, a legjobb, oket imadta mindenki, azt is vett minenki, a legjobbajk voltak."

Ez nagyon nagy tévedés. Egyértelmű hogy a rossz cégvezetés okozta a vesztét és a hibás döntések de pont olyan okok miatt hogy mig az nvidia mindig pozitiv mérleget halmozott a 3Dfx nyomatta a negativot. A TNT és TNT2 - főleg az útóbbiból - sokszorta többet adtak el mint 3DFX kártyeszból és nem véletlenül. POnt azért ment csődbe a cég mert úgy gondolta hogy a felhasználoknak nem kell a 32bites szinmélység, nem kell a directx és a többi.

"hibas dontesek halmaza, es akesesek, belso viszaly, oszlatta szet a 3dfxet, nem grafikai kepessege, az nagyon is jo volt..."

Mondom kérdés hogy mikor? Persze mikor csak a sima voodoo volt akkor oké, de a TNT2 lazán körberöhögte az akkor Voodoo2ket, mind képben mind sebességben. A későbbiek folyamán ez a különbség csak nőtt.

"pcesetere jobb??? akkor nem razna ki a hideg xbox grafikajatol, (es minden konzolost) azert mondjuk hogy pc-s, mert nem szep, nem jo, csak a texturak."

Én pont azért szeretem a Pct mert tűéles részletes képe van és nem a tv elmosásában kell biznom.

GAMECUBE
kicsi a felbonatsa, de az aranyok miatt nem laccik
nezz meg egy ff10 karaktert.... semmi rece, semmi pcs beutes.
én nemtom, nem sűrűn hozatok kintről közvetlenül cuccot..
versio
én ugy tudom már nincs vám számtech cikkre csak a 25 %áfát kell kifizetni

szállítás
ja, csak így szimplán a szálítás (XBOX, 4 kontroller, vagy 6 darab game).

Ez a bemutatópéldány a boltban!
AZ XMS-esenek a (express, 1hét)szállítás 90 ezer forint vol😉
vámot szerintem mindenképpen kell fizetned, az egy, meg ebben az árban benne van a 220/110V átalakító is!
PyRex
az.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

PyRex
"Szerintem full pc
Pixeles a kép"

Muhhahhaaaaa! Persze, konzolon az 512x240-es felbontas nem pixeles mi? Lamerek 😊))

PyRex

Train Simulator kellene. plz 1 ftp-t !!!
Amúgy ebben a SWAT-ban az tetszik, hogy a világos tényleg vakít és sötét az tényleg sötét!

(pl, egy sötét térből bambulsz kifele a világosba, akkor az tényleg elvakít meg minden!!)
Király
PyRex
Miert lenne manipulalt? Bocs, de ejjel milyen fenyeknek kellene, hogy legyenek? Ne legyel mar EKKORA lama...

PyRex

Ha valakit, akkor Carmack bátyót nem kell fikázni!!!
ember
d3d már akkor is elterjedt volt, szerintem mitől terjedt el annyira a TNT?? Opengl-t semmi sem használt a quankeen kívül, a többi mind D3d-ben ment! És nem volt bugos (detonatorral)! Igen nvidia kb havonta kiadott egy új drivert, jaj nagy gond volt letölteni azt az 1 megát!

32bitet azért írtam, mert az támogatta. Néha jól jött egyébként, én használtam. Igen kellett hozzá 128 mega ram, istenem. De nem a nagyobb textúráktól volt szebb, szebben csinálta a filteringet, több mipmap szintet tudott használni ettől nétek ki szebben a játékok. Persze kellett hozzá egy megfelelő gép, hogy kihajtsa a tnt-t, de hát ettől nem volt szar! Egyébként furcsa de eleinte nekem is 64 mega ramom volt, de nem igazán szaggatott a TNT D3D-ben. Detonator drivert használtál hozzá? Emlékszem a Heretic2-től leesett az állam, amikor föltehettem 1024x768-ba, tűéles kép, és meg sem röccent. Azelőtt nem volt ilyen. V2-vel sem!

Egyébként igen, Carmack beizgult a voodoo2-re, csak hogy akkor még nem volt TNT! Amint az megjelent, egyből nVidia párti lett, a Q3-hoz pedig már tnt2-t ajánlott erősen (nem véletlen volt 32bitre tervezve).

PyRex
Mi a gond ezzel?

PyRex

GAMECUBE
szar volt az, addigra meg mar voodoo3, es tnt2 volt a király (mire az ember ramra gyujtott)
szal ez az orok forgatag csak a pcnel van.

es ne mond, hogy te 32biten probaltal tntvel nyomulni, meg a 2 se birta.
GAMECUBE
CArmack a tnt1-2 partjan??? nem igy emlekszem en, ugy el volt szallva a voodoo2otol, hogy az csak na, nem gyozte dicserni, te nagyon el vagy tevedve...
Mikor a gef3rol beszelt, azt mondta, hogy akkora elorelepest jelent, mint anno akkor a voodoo2, es annal volt utoljara ennyire lelkes... no comment, nem tudott semmit se mi?😊)))))))))))))
hidd el haszaltam mindet, nem ugy altam oda, hogy jaj akkor sem nezem meg abban... mindegyiket kiprobaltam, es Direcd3d sokszor volt szar!
Allandoan driverfix kellett, Tnt-t 32biten??, almomban se mertem kiprobalni, mivel 16biten produkalta a draga, anagy felbontasu textura akkor meg nem nagyon volt divat.
mondom keveselte a ramot, allandoan magahoz nyult, elvezhetetlenne teve ezzel a jatekmenetet, mig voodoo2 ugyanazzala konfiggal, sokkal jobban futott, es nem voltak csunyabb texturak, esmaradt a 16bit. (a 32bitet az Nvidia is a tnt2vel kezdte el eroltetni, de minek??? ugyse birta a kartya.)
es szarul erted ezek szerint. 32 biten😊)))))) behalok😊)))))))))) ha csak ra gondolok. hulye vagy?
d3de volt a jovo ez teny mellesleg, ma mar no porblem
ember
uhh, nem ment el a vége, szóval

...én nem nevezném háránynak legalább később nem kellett olyan hamar kidobni, ha vett mellé az ember ramot.
ember
openglben szarabb volt?????

v2-ben még csak teljes opengl támogatás sem volt, csak minigl...

az egyetlen engine ami openglt használt akkoriban, a quake engine volt - abban pedig a TNT kb egy szinten teljesített a v2-vel sebességben... Nem véletlenül volt Carmack is a tnt-tnt2 pártján.

Glide meg a TNT megjelenésével kezdett kihalni, nagyon sok játékban elsődlegesen D3d támogatás volt. Lehet hogy ha hajlandó lettél volna átváltani D3D-ben, meglepődsz. A "hibas szaron" mit értesz konkrétan?
A d3d volt a jövő, az tudta kihasználni rendesen a TNT nyújtotta előnyöket, azért mert te nem voltál hajlandó azt használni, nem a TNT a szar. D3D-ben szebb és gyorsabb látványt produkált mint a v2 glideban vagy d3dben valaha.

Ha jól értem, azért is volt szar a TNT szerinted, mert nagyobb felbontású textúrákat támogatott, 32biten, ezért a 64 mega ramoddal szaggatott. hmm... értem. Bár én nem nevezném igazán hátránynak, legalább
GAMECUBE
szar az egesz ki kell dobni a kukaba😊) es venni igaz DVD lejaccot.😄DD
GAMECUBE
jah, az nekem is makacskodik most, megnezem, ha valamire jutottam szolok.😊
GAMECUBE
openglben, szarabb volt sokkal (ezt jobban kedveltem mint directet, ami hibas szar volt)
es Glidet csak 3dfx tudott.(ami minden gamenel kivaloan mukodott. IGEn, megvan, akkoraiban draga volt a ram, es 64mega(ami sok volt akkor nagyon is)rammal allandoan toltott, szaggatott emiatt.(ramigenyes volt nagyon, es az meg draga volt), mig voodoo2 ugy hasitot,, toltogetes, hiba nelkul, hogy orom volt nezni, a kepminoseget ekkor mar nem neztem, inkabb csunyabb kep, mint elvezhetetlen game menet.
JAh es ezen ervek mellett, gyulolom az nVidiat.
ember
de akkor miért volt szar?

ha sebességben kb ugyanolyan, valamint szebb képet produkál, akkor mi a rossz benne?

ergo
Az a baj hogy a setupban nem lehet elállitani a 16:9-ről akármit csinálok.
GAMECUBE
igen!!!, csakis dzsunka peldanyom lehetett! mert te aztan megmondod😊nem nem az volt, kiabrandiot a valasz ugye? (en nem directxben nyomtam, mert nem voltak annyira kompatibilisek, mint Glide, vagy openGL)
ki mondta, hogy nem produkal szebb kepet???? minek ezt hangoztatni?
GAMECUBE
lehet, de neha valoban elegge szar shootok keszulnek... mindenrol van ilyen.
ember
A TNT összehasonlíthatatlanul szebb képet pordukált minden tekintetben mint a voodoo2, d3dben pedig gyorsabb is volt. Ha te szívtál vele, akkor valami dzsunka példányod lehetett.
GAMECUBE
NINTENDO GAMECUBE Spec.
"The strongest game machine in history"

HIHIHI😊))
GAMECUBE
A color, Z-uffer
It is 24 bits respectively.
Image-processing function
Fog, sub pixel anti-aliasing,
HW light x8, alpha BURENDINGU,
Virtual texture design,
Multi-texture mapping / vamp / environmental mapping,
MIPMAP, True Bilinear Filtering,
Real-time texture defrosting (S3TC) etc

ehh ect, ez kellett a vegere, annyit tud, hogy mar uncsi felsorolni😊))
GAMECUBE
Texture Read bandwidth
12. 8 GB/Second (Peak)
xboxe, csak 9😊))
GAMECUBE
System LSI
"Flipper"
Manufacture process
0.18micro NECDRAM mixed loading
Clock frequency
202.5MHz
nah nem lassu ez azert...
GAMECUBE
rosszabbb esetben (arukapcsolas rulezz😊) rad tukmalnak egy sony tv-t amivel szebb jobbb..😊
GAMECUBE
a sony boltban vetted, hivd fel a szervizt, hidd el kijonnnek megcsinaljak.
GAMECUBE
selectet nyomsz, es ott a setupot kivalasztod, es ott lehet buheralni. a legjobb, nekem gep alap biosaban 16:9van, nem nyujt.
nem tudom, a letter boxal probalkozz.
GAMECUBE
hat videot ne rakj koze (ha filmet dvd-t akarsz nezni, semmikeppen se jo.)
EN nem tudom, nekem se mai tvm van, es meg sincs vele semmi baj, lehet hogy a ps2 es a tv-d beallitasai utkoznek(nekem is 37cmsem van )
DVD menuben lehet allitani, a setupban!
GAMECUBE
szerintetek ez gyenge?? (ps2oje 6ezen a teren, es miket tarsitottak meg melle😊
"System floating point arithmetic performance
13. 0GFLOPS (Peak)
(MPU, Geometryz Engine, HW Lighting total)"

ergo
Légyszi segitsetek!
Ps2-n játszom le a dvd-t,37 cm-es Thomsonon nézem(tudom nem alegjobb de ez van).A 4:3-t és a 16:9-t is kinyujtja teljes képernyőre.Hiába próbálkozom , semmit nem tudok tenni ellene mivel a tv nem tudja a 16:9-t , a ps2-n pedig állitani nem lehet.
Kérdésem az hogy ha közbeiktatok egy videot ami tudja a 16:9-t akkor az segít-e a problémámon , vagy mindenképpen atv-nek kell tudnia???