A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
Gyerekek! Hagyjuk már a kispályát!!

Mindenki tudja, hogy konzolt csak projektorral érdemes játszani......

Riszpekk

Én ezt elhiszem nektek, csak értsétek meg: én ebben a formában ritkán tudtam eddig vásárolni. Sem energiám, sem szaktudásom, sem ismeretségi köröm nem volt ahhoz, hogy felkutassam az ilyen lehetőségeket. Most lehet lámázni 😊

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

FREAK
Az az opti egér tényleg nem drága, egy rendes golyós is van 5 rugó.

Riszpekk

PyRex
Na latod? En meg ha most vennek konzolt, akkor azt csak ugy tennem, ha mar lenne 72cm-es sikkepcsoves lapos Tv-m, ami viszont ugy 300 korul van...

PyRex

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Az optikai egérből nem engedek, bármi másból igen 😊
Ami meg a többit illeti, azért is válogattam ilyen "maximalista módon" (a lenti okokon kívül), mert ha most vennék zsír új gépet, akkor azért nem tennék bele olyan hardvert, amit rövid időn belül megbánnék (mint ahogy a 633-as celeronnal történt annakidején, de ez a saját hülyeségem volt, két nap múlva megbántam).

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

FREAK
Az én ajánlatom : nettó ár + 1 év gari (ez most nem az apronet 😊

Riszpekk

PyRex
Netto ar nem egyenlo garancia nelkuliseggel...

PyRex

Lehet, hogy igazad van, de az nálam összefüggésben van azzal, hogy miért nem szoktam gyakran nettó áron, garancia nélkül vásárolni: szerintem embernek még nem ment tönkre spontán annyi alkatrésze, mint nekem 😊 (és mégsem sírok úgy, mint Version)
Spontán=nem baszogattam 😊

PyRex
"... szoktál tv-t nézni? 😊))
Csak azért, mert ezt már elsütötted egyszer, és ugye szeretném visszaidézni az akkori választ: "ez olyan, mintha azt mondanád, hogy ha kefélni akarsz, akkor fel kell szedned egy szupermodellt". Vagy valami ilyesmi. És ezzel én is egyetértek, nem mondom, hogy roszz lenne, de ezért biztosan nem fogok költeni"

Figy: ez akkor pont olyan, hogy minek 80GB-os vincsi, minek 17-es monitor, minek 5.1-es hangfalszett... Mondom, ha a PC-t ilyen maximalista modon allitod ossze (optikai eger, bazz), akkor a konzolt is. Vagy egyiket sem! De akkor viszont eleg keves kulonbseg van a 2 kozott, mert a PS2-re is osszesen ra kell kolteni 150 ezret, hogy fullra minden meglegyen hozza, es 200-bol mar egy eleg jo kis gepet veszel. Csak nem TB kell bele, hanem duron vagy celeron, mar azon 20 rongyot lehet sporolni, stb....

PyRex

FREAK
Játszani fölösleges. Ha van rá pénzed, és EAX fanatikus vagy, akkor ok, de játékhoz bőven jó a d3d sound.

Riszpekk

Amúgy most így visszaolvasva nagyon elcsodálkoztam valamin: az sb live volt az, amibe többen is belekötöttetek. Miért? Ne legyen már elég a 128-as, össze sem hasonlítható a kettő. Vagy csak a gagyi hangfalakhoz nem illett?

FREAK
"nulláról gépet összeállítani nem kevés pénz "

apronet.....hidd el, megéri használt cuccal kezdeni

Riszpekk

Ok, ok, tényleg ne vitatkozzunk tovább a "miért-ez"-en 😊
Mindenben lehetett volna jobbat/mást választani.

"hanem ugye elvezetesen akarsz jatszani, tehat veszel egy 72cm-es tv-t"
Nekem tökéletesen megfelel otthon az 58 centis (na ilyen méretet sem láttam még Mao-n 😊 10 éves tv. Eddig semmi gond nem volt vele.

"es hogy ne essen ki a szemed fel ora utan, nem art a 100Hz sem"

... szoktál tv-t nézni? 😊))
Csak azért, mert ezt már elsütötted egyszer, és ugye szeretném visszaidézni az akkori választ: "ez olyan, mintha azt mondanád, hogy ha kefélni akarsz, akkor fel kell szedned egy szupermodellt". Vagy valami ilyesmi. És ezzel én is egyetértek, nem mondom, hogy roszz lenne, de ezért biztosan nem fogok költeni.

"merthat PC-hez is belevettuk a hangszorokat"
Igen, mert ott a monitorba beleépítve nincsen, mint a tv-n 😊
Amúgy viccet félre: azt leszögeztem, hogy nem célom a konzolt és a pc-t (ilyen formán) összehasonlítani, egyrészt nem is lehet, másrészt utána leírtam, hogy mind a kettő pénztárcagyilkos vadállat 😊

"Akkor mivel is jarsz jobban?"
Mind a kettővel jól járok, csak teljesen másképp. Hasznossági szempontból semmi nem veszi fel manapság a pc-vel a versenyt, de játékban igen. Nem minden játék, de sok igen.

PyRex
thx

Megpróbálok egyben válaszolni mindenkinek 😊
A nagyon elszállt alkatrészeket azért választottam, mert mint mondtam fogtam egy árlistát, és kiszedtem belőle ami jött 😊 Videókártya: aközül a kb. három közül, ami a listában volt, higgyétek el, hogy ez volt a legértelmesebb, wincsi dettó. Nagytorony azért kellett mert azt hittem, hogy az athlonnak is kell a 300 watt minimum, és midiben nem volt ekkora a listában 😊 Egyébként nagyon örülök, hogy megvilágítottatok, hogy nem kell ekkora táp, ennek nagyon örülök.
Ja, az a mini 3d optical az egér volt, nem tudom, hogy kiderült-e 😊))
Amúgy tényleg nem akartam vitatkozni azon (helyesebben: nem azon akartam vitatkozni), hogy miért ez vagy az az alkatrész, van amik pl. abszolút nem illenek egybe: pl. sb live és gagyi jazz 2.1 - szóval azt hiszem nem ez lenne a lényeg, hanem az, hogy nulláról gépet összeállítani nem kevés pénz (és lehet, hogy az lg monitorok drágák, de ez volt pl. az egyik legolcsóbb 17"-os lg, volt ennél sokkal drágább is, ezt persze ragozhatnánk, optimalizálhatnánk egy ideig, de tényleg nem erre akartam kilyukadni). Végül arra jutnánk, hogy ezt-azt lehetne olcsóbban venni, de akkor már miért ne venénnk másból jobbat 😊 Ami bejönne itt, az elmenne ott.
Az áfa nélküli vásárlás érdekelne, most nagyon nullán vagyok, de ha kell mmajd frissítés, akkor gondolok rád Freak, köszönöm 😊

Blasta
pillanat...

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

PyRex
jah 😊

PyRex

Laalee
az ok hogy nemtalaltal nvidias kartyat de miert egy szar ati aiw-t? az jatekra hasznalhatatlan 😊 es a tv tuner is tok felesleges ra... ennyiert inkabb egy radeon vivo...

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

PyRex
Thx 😊

PyRex

FREAK
mail jött, mail ment

Riszpekk

Laalee
gyerek nincs rajta csak csomo hulye...

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

PyRex
Mail ment vissza 😊

PyRex
Thx 😊

FREAK
Pyrex, mail ment a freemail-re

Riszpekk

PyRex
Ok, de azert elkuldod, ugye 😊

FREAK
Az első cím valószínűleg Blasta-nal is ugyanaz.

Riszpekk

PyRex
Freak, engem erdekelne ez a cim! 😊
Blasta: a te cimeid is 😊))))))))

emil: [email protected]
vagy: [email protected]

Thx! 😊))))

FREAK
Amúgy Ramza!!!!!

Ha írsz egy emailt, kapsz egy címet, ahol vásrolhatsz netto áron!!! Volt munkahelyem, tuti tipp (sőt, ha jó arc vagy, vasárnaponként jöhetsz a szervízbe gémelni 😊)))))

Riszpekk

Blasta
Jol nyomjuk arcok! eccerre!

PyRex
Latom egyetertunk! 😊))))))))

Mellesleg akkor en is leirom, hogy hogy gondolom a konzolvasarlast:

Nem eleg, hogy megveszed a PS2-t 85-ert, meg chipelteted meg kabelt, meg dvd taviranyitot, plusz kontrollert, stb, stb, hanem ugye elvezetesen akarsz jatszani, tehat veszel egy 72cm-es tv-t, es hogy ne essen ki a szemed fel ora utan, nem art a 100Hz sem, namost tegyuk fel, hogy gagyibb es nem is sikkepcsoves, ez akkor is 150-nel kezdodik. Utana ugye meg mindig nincs amin szoljon (merthat PC-hez is belevettuk a hangszorokat), tehat akkor ehhez is kell valami 5.1 hangkutyu, mondjuk legyen ugyanilyen jazz, az meg 10 rugo. Es akkor meg mindig nem tudsz se internetezni, se CD-t irni, se semmit! Csak jatszani! Akkor mivel is jarsz jobban?

PyRex

FREAK
Na, azért nagyjából egyetértünk 😊

Riszpekk

FREAK
K7 ATHLON 1333MHZ / 266MHZ 36.000.-

ez OK, bár máshol olcsóbb

ABIT KG7L SOCKETA AMD761 ATX 39.000.-

ez is ok, bár vannak jó és olcsó Epox lapok

NAGYTORONY ATX 300W ACORP 14.000.-

Túlzás
GLOBALWIN WBK38 FCPGA 2GOLYÓS 7.300.-

ha nem húzod a procit, ez is túlzás
ACER 6512-VA 3X WIN98 MAGYAR PS/2 2.000.-

ok

PANASONIC CW-7586-B 8*/4*/32* IDE OEM 23.000.-

ez jó, kérdés, hogy kell-e egy gamernek

CREATIVE DVD1610E 16*/48* IDE OEM 22.000.-

LUXUS (egyelőre)

MOP-35 MINI 3D OPTICAL PS/2+USB 5.000.-

OK

1.44MB SONY 3.000.-

OK

JAZZ J-6901 (2.1, 10W SW + 2*2W) 10.000.-

Ez abszolut nem kell

CREATIVE SB LIVE PLAYER OEM 11.500.-

Ez sem, játszani jó egy SB128 is

PC133 SDRAM 256MB HYUNDAI 10.000.-

OK

MAXTOR 6L080J4 80.0GB (7200RPM, ATA133) 61.000.- (ez erős túlzás, de nem találtam kisebbet)

Valóban túlzás, lehet még kapni 40 GB-t 30-ért

17" LG STUDIOWORKS SW700S 62.000.-

LG drága, vannak 50 körül más moncsik

ATI ALL-IN-WONDER-128 32MB PCI OEM 48.000.-

Ez meg a legnagyobb baromság, ha sokat keresel kapsz 30 körül Gf2-t, KyroII-t

Riszpekk

PyRex
😊))))

Egyenkent lassuk:

Ezzel asszem nagyjabol egyetertek, bar szerintem 1,2-1,1GHz is BOVEN eleg most... (az meg igazan olcsobb, plane ha 1GHz-es Duront veszel, ami jatekra boven eleg!!)

Helyette javaslom a KT7-A-t... Sokkal olcsobb.

Minek nagytorony? 😊 Kicsit el vagy tevedve szerintem. Egy atlag midi torony eleg, ami a felebe (sem) kerul.

Ez ok. 😊

detto 😊

szinten, bar egy jatekosnak nemtom minek CD iro. Netan a PS2 85 ezerert tud CD-t irni?

mehet 😊

ez meg mi a franc? 😊 Szerintem felesleg 😊

1.44MB SONY 3.000.-

mehet 😊

Haat, mehet, bar szerintem atlagember ra tudja kotni valami otthoni Hifire. Mert ha ezt is beleveszed, akkor a PS2-hoz is vedd bele! Ahhoz sem adnak! 😊

ez ok.

szinten.

MAXTOR 6L080J4 80.0GB (7200RPM, ATA133) 61.000.- (ez erős túlzás, de nem találtam kisebbet)

Hat ez ENYHEN szolva kurva nagy tulzas! 😊)))) Nem vagy normalis 😊 Szerintem 30GB BOVEN megteszi... Ami szinten a felebe sem kerul...

ez ok.

Na ezt sem vagom minek? Ha TV outot akarsz, vegyel egy GF2 Ti-t, mar lehet 30 ezer ALATT kapni, es gyorsabb is boven az ATI-nal.

Szal csak annyi, hogy kicsit elszaladt veled a lo. Ha levesszuk azokat belole, amiket irtam, illetve ugy veszed, akkor maris egy 100-as lejon legalabb...

PyRex

Blasta
Üdv!

Mivel én ezen a téren mozgolódom, ezért nekem ezek az árak elég durvának tűnnek, de nem ez a lényeg! A lényeg az, hogy aki akar, az netto áron TUD Mo-on vásárolni PC-t! Én asszem soha az életben nem fizettem áfá-t PC alkatrészért! Amikor még "csak" felhasználó voltam, akkor sem! Ha gondolod, e-mail válltás után, adok 1-2 cimet, ahol ez lehetséges!
Más: Lehet, hogy ez a TE áhított konfigod, de ennél egyszerübb/olcsóbb alkatrészekkel is lehet KEZDENI, ha zsrúj gépet veszel!
Mondok példát:
Athlon. Minek? Most a legjobb ár/teljesítmény viszonya a Celeronnak van, és 20.000 Ft-ért olyan 1,1/ 1,2-es cerkát kapsz, amit egy jobb alaplapban, 1,4-1,5-ig tuningolhatsz! Ez a teljesítmény egy mai számítógépvásárlónak több-mint-elég! Hc gamerek ne vegyenek cerkát, ha nem akarnak, de belépő procinak megteszi!

Nagytorony. Miért is? 6-7 Ft-ért szépnek nem mondható, de tökéletesen funkcionáló házikókat lehet kapni (celeronhoz mondjuk nem is kell 300w-os táp, de az új athlon XP-khez sem)

DVD/cd iró. Ha kezdö vagy, és új gépet veszel, de nem szeretnéd ezeket a képességeket mellőzni, akkor keress egy LG cd iró/ujrairó/dvd olvasót! Az LG most nagy remek termékeket készít, (a meghibásodások száma közelít a 0-hoz) gyors, olcsó, és remekül képes ellátni a feladatát!

SB live. 10.000 ft-os hangdobozokhoz? Miért nem jó egy Vibra? Képes ugyan arra mint a live, csak fele annyi, és amig nem fogsz zenét csinállni vagy házimozizni, addig bőven megteszi!

A winyó szerintem is túlzás, és lehet találni 20-40 Gb körüli cuccost, bőven elég, ha nem akarsz DVD-t rippelni! :-)

Ati All in wonder. Hát ez meg tényleg túlzás! Vitathatatlanul a GF2 MX400 az ár/teljesítmény bajnok, de akinek ez nem elég, az benevezhet egy GTS-re, már azok is igencsak elérhetőek!

Hát ennyi volt a véleményem a témában! Ez teljesen szubjektív, nekem sem ilyen a konfigom, de ezt tudom ajánlani bárkinek!

PyRex
Rallydport Challenge XBOX:

Ehhe-ehhe... 😊

PyRex

Ja, csak hogy tényleg a lehető legjobban elkerüljem az elfogultság látszatát, azért leírom, hogy aki esetleg mostanában gondolkozik ps2 vásárlásán, azt se tévessze meg a 85 ezer forintos bolti ár. Nyugodtan számoljon minimum a másfélszeresével: action replay2, chip, memóriakártya, dvd-távirányitó, esetleg dvd régiókódtörő, s-scart-kábel (zongorázható a különbség), esetleg második joypad.
Konklúzió: k***a drága minden 😊))

Na amit ezért kapni fogok 😊

Mivel állandóan visszatérő téma az olcsó pc, ezért gondoltam teljesen véletlenszerűen kiválasztok egy boltot, és egy átlagos (?) konfigot. Ez iszonyatosan szubjektív (hogy mit miért választok), és persze az árak is lehetnek alacsonyabbak. Én nem tudok nettó áron vásárolni, úgyhogy bruttó árakkal számoltam. Gyakran nem a logikus alkatrészt számoltam, de pl. nvidiás kártyát nem találtam a random kiválasztott boltban. Mielőtt elkezdene mindenki anyázni, a dolgot elsősorban vitaindítónak szánom, és nem a konzolok megvédése vezérelt (továbbra is tartom, hogy mind a kettő jól használható és funkcionális). Egész egyszerűen azért vettem a fáradtságot, mert idegesített, hogy mindenki fillérekért tud pc-t venni ("Mondjuk akkor nem vagy tisztában vele hogy milyen gépet lehet venni most 200e Ftért.."), én pedig a lúzer láma csak ennyiből tudnám kihozni 😊
Akkor következzenek alkatrészekre lebontva, kábeleket nem számoltam bele, és lehet, hogy valamit így is kihagytam.

1.44MB SONY 3.000.-

Nem tettem a listába modemet és nyomtatót (valamint semmilyen extrát). Így összesen kb. 350 ezer forint. Ennyi egy új pc, ami közel van ahhoz, amit most választanék. Ha a durva winchestert és a videókártyát olcsoóbbra cserélem, akkor mondjuk 310, internetezni még nem lehet, és mondjuk ennyi erővel 19"-os monitort is választhattam volna.
Még egyszer: nem anyázni, hanem kulturáltan vitázni! 😊

Törölt felhasználó
Congratulations!
PyRex
Csak ilyen kis kepeket talaltam. Amugy igazad van 😊

PyRex

PyRex
Na kicsit offtopic leszek, de meg kell, hogy osszam veletek kis tuningelmenyemet 😊 Ma eszembe jutott, hogy ez a ram, ami a gepemben van (kb. 2 honapja csereltem 2x128-at 1x256-ra) jobb, mint az elozoek voltak. Nosza rajta. Szorzolock nelkul az amugy 8x100=800-as Thunderbird procim vigan megy 7x142=994MHz-en! Ebbol az a durva, hogy a 133-as ramok 142-on mennek, raadasul cas 2-2-2-n (aki ert hozza, tudja ez mit jelent 😊, raadasul egy noname ram 😊))))

Kis ido utan azonban gondok alltak elo, szoval vissza kellett venni 7x140=980MHz-re 😊 Tiszta gaz, es mindez tokingyen. Ezert szeretem a PC-t 😊))))

PyRex

Ok, akkor csak a grafikáról van szó. De hogy hasonlíthatod össze a grafikát, ha az egyik gameból egy ilyen kis képet raksz be míg a másikból egy (ha jól emlékszem) 800*600 képeket. Kicsit unfair, legalábbis én ugy gondolom. De teljesen mind1, mint ahogy leirtad, ha egyik jobb mint a másik akkor jobb, és tényleg várjuk meg amíg kijön. De akkor várjuk meg amíg kijön!
PyRex
Mégegyszer leirom: en a grafikarol beszelek! Nem a jatszhatosagrol. Ha kijon, kiprobalom es ha jobb, akkor jobb. Ennyi.

Pyrex

Én nem haragszom és magamnál is vagyok miközben ezeket irom. Legutóbb szilveszterkor nem voltam magamnál, de akkor nagyon.
Te játszottál valaha is a Virtual Fighter 4-el??? Hát kötve hiszem!!! Akkor te milyen alapon mondod ki máris, hogy a VF nem fogja kenterbe verni a DOA3-at??
PyRex
Mar ne haragudj, de te magadnal vagy? Egyelore a 3 game-bol csak a DOA3 van kint ha jol tudom. TE JATSZOTTAL VELE? Mert en igen. Es ha te nem, akkor addig ne suxxolj valamit amig ki nem probalod. Majd ha kijon a masik 2, akkor meglatjuk. De ne az elozo reszeket nezd, mert ez nem a DOA, meg DOA2, hanem a DOA3, es nem DC-re, hanem XBOX-ra. Ennyi.

PyRex

A DOA3-nak csak a grafikája nagy szép, maga a játék nem! A Virtual Fighter 4, Tekken 4 és DOA3 közül egyértelműen a DOA3 a leggyengébb a játszhatóság szempontjából, ezen kár vitatkozni. Az előző DOA részek is mind rosszabbak voltak játszhatóságban mint eme kettő másik. A grafika pedig nem az egyetlen dolog ami meghatároz egy játékot. Tekken 4 és Virtual 4 is nagyon szép game és amellet még jó is. Már csak emiatt se lenne értelme kiadni PS2-re a DOA3-at, mert emellett a két játék mellet szerintem nem igazán vennék meg az emberek.
PyRex
A DOA3 nemcsak szep, hanem jo game is. Jatszottam vele. Es itt most a gradikarol van szo! Nem a jatekrol. Mellesleg PONT nem en vagyok az, akinek minden jo, ami szep. Most pl. Dune2-zom 320x200-as felbontasban. Szerintem a legjobb RTS ami eddig letezett 😊

PyRex

Alien!
Hogyan itéljünk bélyeg nagyságú képekről.....Mondom én,hogy Pyrex neked minden jó ami szép....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

CSOCSO
nem azért de a felső kép sián van DOA 3 szintű!