A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GAMECUBE
igen az nem olyan jo, habar a GCsnel hogy mukszik, meg gozom sincs, csak annyi vot a cikk, hogy megcsinaltak... mondjuk n64et is megtortek azt hamarabb is mint a GC-t.
GAMECUBE
az Xet hogy megtortek mar egy nappal a gep kijovetele utan nem volt kerdes.
PyRex
Mondjuk biztos lesz majd mas megoldas is, mivel egy 8-10GB-os vinyora mindig kiirni a game-eket... 😊

PyRex

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Efreet
Az X-et is megtörték, és a GC-t is. az X-nél a szórakozás az lesz, hogy a vinyójára írod ki a tört játékot, (vagy gondolom a részét plusz 1-2 cd) és onnan játszol. (húzós megoldás, valami spanyol warez oldalon találtam az infot...)

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

GAMECUBE
lehet lesz Daytona USA, GCre....
PyRex
Ez a TV, amit en irtam mindenhol 300e Ft-ert van! Csak a www.netdepo.hu webaruhaznal lehet 280-ert rendelni! Szoval olcso 😊

PyRex

GAMECUBE
GCre lett a legszebb a FIFA2002, aszondtak egyszruen a valaha latott legszebb focis jatek ami valaha is feltunt konzolon.
PyRex
Itt egy cikk is rola, ha valakit erdekel:

"SAMSUNG CS-29A7HFQ

Manapság már nem számít újdonságnak, ha bemutatunk egy sík képernyős televíziót. Amiért mégis megkülönböztetett figyelmet szentelünk tesztünk tárgyának, annak oka az, hogy úgy tűnik, egyedül a Samsung képes a távol-keleti gyártók közül lépést tartani a japán óriáscégekkel. A Samsung a számítógépes monitorok piacán több kategóriában az első vagy az elsők között található. Professzionális termékeit saját fejlesztésű alkatrész- és szoftverbázison állítja elő, és ez igaz a televíziókra is. A hagyományos televíziós technikában mára már nem igazán lehet újat nyújtani. A sík felületű képcső, a 100 Hz-es, negyedik generációs képfeldolgozás „lerágott csont”-nak tűnik. Egy új készüléket aaonban az minősít, hogy hogyan és milyen színvonalon ötvözik a tervezők a ma már bevált megoldásokat, és milyen felhasználóbarát szolgáltatásokkal párosul mindez. A felhasználó a kezelőszerveken és a kezelői felületen keresztül kerül kapcsolatba a készülékkel: a könnyű kezelhetőség szintén fontos értékelési szempont.
A Samsung új modellje sok mindent ígér, nézzük meg tehát, mit és hogyan valósít meg ezek közül.

Főbb jellemzők

A hagyományos 4:3 formátumú, 72 cm képcsőátlójú, teljesen sík felületű képernyővel felszerelt CS-29A7HFQ IV. generációs 100 Hz-es képábrázolási technikával dolgozik. Számos szolgáltatása közül kiemelhető a kéttuneres PIP (kép a képben), a digitális képzajcsökkentés, a többnormás teletext vétel, és akár számítógépes monitorként is használhatjuk készülékünket. A programhelyek feltöltését automatikusan és manuálisan is elvégezhetjük. A Dolby Surround Pro Logic felirat beépített analóg surround dekóderről árulkodik.

Kivitel, kezelőszervek, csatlakozók

Az első ránézésre elég robusztusnak tűnő készülék modern formavezetésű; elegáns szürke és fekete színeket kapott a tervezőktől. A doboz hátán két kéményszerű kitüremkedés található, ami a mélyhangok forszírozott lesugárzására szolgál. Az előlapi kezelőszervek a sík képernyő jobb alsó része alatt helyezkednek el. Az elülső csatlakozási lehetőségek ötletes módon a ház bal oldalán, egy nyomásra kiugró konzolon találhatók. A szokásosnak mondható AV bementek (RCA és Hosiden) és a fejhallgató jack hüvelyén kívül itt kapott helyet a monitorcsatlakozó (9 pólusú D típusú). A hátlapon is rend uralkodik: 3 db SCART, a modulátor koaxiális hüvelye, az audiokimenet RCA csatlakozói, valamint a hátsó és a középső hangszórók szorítós csatlakozói.
Tesztkészülékünk távvezérlője egy mattszürke, hosszúkás, lapos dobozka, melynek kezelését akár egy kézzel is végezhetjük. A rajta található 29 gomb szinte kevésnek mondható, ám egy fedél felnyitásával újabb 17 gomb kerül elénk. A kezelőszervek egyébként színben, formában és funkcióban jól elkülönítve helyezkednek el. A menürendszerben való navigálásra a dobozka közepén elhelyezkedő kis joystick szolgál. Távvezérlőnkkel Samsung videomagnót, és DVD lejátszót is üzemeltethetünk. Egy kis átlátszó ablakban különböző színű LED-ek visszajelzéseként tudjuk, hogy a távvezérlő épp milyen típusú készüléket kezel.
Bár a televízió menüje magyarul is „tud”, a kezelési útmutatót csak angol nyelven kaptuk meg – a magyar változat készítése tesztünk időpontjában folyamatban volt. Ez sem egy konkrét modellre vonatkozik, hanem egyszerre háromfajta (felszereltségben különböző😉 tv leírását tartalmazza. Szerkesztését és tartalmát tekintve azonban semmilyen kívánnivalót nem hagy maga után.

Üzembehelyezés, kezelés, szolgáltatások

A megfelelő kábelek csatlakoztatása után készülékünk máris üzemkész. Az első bekapcsolást követően megjelennek az automatikus programhely-feltöltés első lépései. Az ország és a nyelv kiválasztása után megkezdődik az aktív csatornák keresése (amely a vételi frekvencia MHz-enkénti léptetésével és kijelzésével történik) és tárolása. Az összesen 37 adóból álló kábeltévés rendszert tesztgépünk körülbelül 6 perc alatt tárolta el. Ez véleményünk szerint történhetett volna egy kicsit gyorsabban is, ám a jó munkához idő kell. Ezek után a programokat tetszésünk szerint sorba rendezhetjük. Ehhez azonban meg kell ismerkedünk a TV menürendszerével.
A készülék főmenüje 5 pontból áll, ezeken belül pedig számos almenüpont rejlik. Nézzük meg a fontosabb szolgáltatásokat és állítási lehetőségeket:

Kép
Az első almenüben kedvünk szerint állíthatjuk a szokásos jellemzőket (fényerő, kontraszt, élesség, színtelítettség), valamint itt változtathatjuk meg a színhőmérsékletet (hideg, normál, meleg) is. Ugyancsak ebben a menüben aktiválhatjuk a digitális zajcsökkentőt, itt korrigálhatjuk a Föld mágnesessége miatt bekövetkezett képelforgatást, valamint megváltoztathatjuk a kép oldalarányát (normál és 16:9). Az egyik almenüpont azonban számunkra elsőre nem volt világos. A Csat. Léptetés névre keresztelt menüpontban a letapogatás módját változtathatjuk három állásban: „természetes" (natural scan), „digitális" (digital scan) és „éles" (progressive). Véleményünk szerint itt egy kis félrefordítást történt.

Hang
Ebben a menüben változtathatjuk a hangjellemzőket 5 sávban (Equalizer), valamint a balanszot. Érdekességnek számít, hogy a fejhallgató hangerején kívül a balanszot, illetve a magas és a mély hangszínt is változathatjuk. Egyes csatornák a kelleténél magasabb hangszintet, mások viszont túl alacsonyat sugároznak. Erre szolgál az autohangerő funkció, amely a csatornák közötti hangerő-eltérés optimalizálását végzi. Külön almenüpont végzi a belső hangszórók ki-, illetve bekapcsolását, amennyiben a TV hangsugárzói helyett külső hangdobozokat kívánunk használni. A Háttérhang almenüpontban rengeteg állítási lehetőséggel találkozunk. Itt változtathatjuk az effektet 4 állásban (Pro Logic, 3D hangzás, Terem, Ki). Dolby Pro Logic esetén újabb 3 állás közül választhatunk (Normál, Fantom, Széles). Beállíthatjuk a középső és a hátsó hangszórók hangerejét, változtathatjuk a hátsó hangcsatornák késleltetési idejét, valamint aktiválhatjuk a teszthangot.

Csatorna
Az automatikus programhely-feltöltést itt újraindíthatjuk, illetve mód van új csatornák esetén kézi hangolásra is. Itt változathatjuk meg a programhelyek sorrendjét és azonosító névvel láthatjuk el programjainkat. Ebben a menüben aktiválhatjuk az egyes csatornákhoz a gyermekzárat. Bekapcsolása esetén programhely léptetéskor a készülék átugorja a nemkívánt adót. Ezt alkalmazhatjuk akkor is, ha egy üres programhelyet akarunk átlépni.

Funkciók
Itt állíthatjuk be a menü nyelvét, nevet adhatunk a csatlakoztatott AV berendezéseinknek, illetve az automatikus ki-/bekapcsolást is itt eszközölhetjük. Ugyancsak ebben a menüben újraaktiválhatjuk a Plug&Play üzemmódot. Ilyenkor ismét ki kell választanuk az országot és a nyelvet, és újból elindul az automatikus programhely-feltöltés

Kép a képben
Külön főmenüpontot kapott a PIP funkció állítási lehetőségei. Itt változathatjuk a kis kép méretét, felcserélhetjük a nagy képpel, illetve kiválaszthatjuk hogy melyik csatornáról (vagy AV bemenetről) sugározza a képet. Ezeket a funkciókat a távvezérlőről is működtethetjük. Csak a távvezérlőről érhetjük el a következőket: a kis kép kimerevítése, a PIP helyzete (a képernyő 4 sarkában), valamint a multi-scan funkció, amely maximum 12 csatornát jelenít meg szekvenciálisan a képernyőn.

Közvetlenül a távvezérlő segítségével a következő funkciók érhetők el:

Piros gomb: megnyomására a képernyőn az adott csatornára vonatkozó információk jelennek meg. Ezen kívül egy lista is előtűnik, ahol lépkedhetünk a TV-ben tárolt programok között.
Zöld gomb: ennek a gombnak a ciklikus megnyomásakor ötféle hangzás közül választhatunk: Zene, Film, Beszéd, Szokásos, Normál
Sárga gomb: újbóli „nyomkodásra” a képjellemzők ötféle, előre programozott beállítása tárul elénk: Szokásos, Normál, Sport, Természetes, Mérsékelt.
Kék gomb: ezzel a gombbal a letapogatás módját választhatjuk ki, anélkül, hogy a menüt használnánk.

Kezelhetőség és szolgáltatások értékelése

Tesztkészülékünk menürendszere meglehetősen hasonlít más élenjáró gyártók televízióinak kezelői felületéhez. Ám ezt a megállapítást egyáltalán nem negatívumnak szántuk; ennek megfelelően jól áttekinthető és logikus felépítésű. A távvezérlőn található kis joystick-kal azonban a menüben való navigálás kissé nehézkesnek tűnt. Sokszor fordult elő, hogy akaratlanul a jobbra való léptetés helyett a tárolást aktiváltuk. A szolgáltatások mennyisége kiemelkedő, a készülék mindent tud, ami egy 100 Hz-es csúcsgéptől elvárható. Így a kezelhetőséget és a szolgáltatásokat összességében jóra, illetve kiválóra értékeltük.

Kép- és hangminőség értékelése

Tesztgépünkben egy igazán kiváló képcső működik. Nagy kontraszt és fényerő, részletgazdagság (nagy felbontás), élethű színek és csekély geometriai torzítás jellemzi a képet. A meghajtó áramkörök egészen kiválóak: régen láttunk ennyire stabil, a képtartalomtól független sor- és képméretet. Erre bátran mondhatjuk, hogy a Samsung tényleg tudja, hogyan kell jó televíziót gyártani. Ezért a képminőség jeles érdemjegyet kapott.
A hang vizsgálatánál is kellemes meglepetés ért bennünket. A dinamikus mélyek és magasok, a kristálytiszta hangkép egy hifitorony hanghatásával vetélkedik. A beépített mélysugárzók nagyobb hangerőnél megremegtették a szoba ablakait. A készülék háza pedig stabilan tartotta a nagyobb hangerőt is. Az analóg surround hanghatás vizsgálatához egy 6 fejes videomagnót használtunk forrásként, Pro Logic-os műsoros kazettával. Külső hangszórókat kötöttünk az elülső és a hátsó csatornákra, a középső hangcsatornát a televízió belső hangszórója szólaltatta meg. Kellemes, kultúrált térhangzás töltötte be a kb. 25 nm-es szobát. Habár az effektek nem voltak „gyomorrezegtetők”, az összhatás mégis élvezetes volt. Az összeállítás alkalmasnak bizonyult átlagos igényű, családi házimozizás céljára. Így a hangminőséget egy televízióhoz mérten kiválóra értékeltük.

Összefoglaló értékelés

Igazi korszerű, mindent tudó csúcskészüléket kap a vásárló a 400.000 forintos fogyasztói árért. A hagyományos formátumú képernyő azonban a DVD mozifilmek esetén hátránynak bizonyulhat, aki ezt elfogadja, az több kompromisszumra nem kényszerül."

PyRex

Efreet
és azóta már lényegesen olcsóbb szerintem... sokkal olcsóbban láttam én a Planokat...

GAMECUBE
nyah gyermekeim betotek hongkongban (mennyi ido kellett hozza😊 a GC-t.
Lehet orulni es szamitasba venni a vetelet😊
PYrex miert nem regisztraltatod magad a
consolehq.fw.hu-n?

meg minden igaz konzolos?😊(Ramza, Version pl... 😊
PyRex
Ehh, nekem is a Samsung Plano-k jonnek be, de nagyon!!!

Ime, ezt akarom megvenni valamikor:

Ez legalabb jol is nez ki, raadasul a funkcioi:

29"-os (72 cm) teljesen sík képcsõ
• 100 Hz-es képfrissítés, Invarmaszk
• Két tuneres kép a képben funkció
• 5 elõreprogramozott kép- és hangmód
• Digitális zajcsökkentés, Digitális élességszabályzás
• 100 programhely, NTSC-kompatibilitás
• Normál, Zoom és 16:9 képmegjelenítés
• Dolby Pro Logic hangrendszer, Impact Port hangrendszer
• Grafikus képernyõmenü
• Hi Teletext, Távvezérlõ
• 3 éves Samsung garancia!

Amugy meg: Sztereó Magazin 2001 október: Kategóriájában tesztgyõztes készülék!

(Meg a Sony Wega-kat is otthagyta - lattam a kepet, szeduletesen szep!)

Ára: 282 800 Ft

Es MONITOR bemenete is van, magyarul NEM KELL TV OUT, hanem siman a videokartyat rakotod a TV-re. Sokkal szebb is a kep es egyszerubb is, egyszeruen kiraly ez a keszulek!!! 😊

PyRex

GAMECUBE
nem emlegetni kell, csak tegnap rencer csinalas volt, s most ertem ide.
Efreet
a lentiek amúgy egy 29 és egy 30 colos tv. (73.6 és 76.2 centi)

Efreet
ez az elsö kép volt amit a site-okon találtam mindkettöröl, nem azok amik ki voltak állítva. (murányiéknál, akik közismerten sony bérencek, de ezzel beégtek rendesen)

hehe 😊
Lássuk akkor az eladási statisztikákat 😊))

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

FREAK
Na csak emlegetni kell, és máris itt van : GAMECUBE!

Riszpekk

Így 10*10 centis képen látom, hogy ez csak 72 centis 😊)) Tényleg 90?

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

GAMECUBE
Huh... de sokminden tortent itt...😊 inkabb kihagyom😊
Efreet
ja, félreértés ne essék, nem vagyok samsung-bérenc, meg sony-utáló, szakember se, csak láttam egymás mellett a 2 dobozt, és leírtam a véleményemet.

FREAK
Jó, de mint tudjuk, "a SONY főnöke tévedett" 😊))))))))

idézet by GAMECUBE 😊))

Riszpekk

Efreet
ja... a sony az oldalán csak ilyen szar adást nyom bele a tv-ibe... meg nem értem miért nem tudnak leszokni a trinitron csíkokról? jójó, rögtön felismerni a képcsövet, de akkoris zavaró...

FREAK
wow, tényleg, fekete képcső, szürke keret....

Riszpekk

Efreet
ahol eddig néztem, kb féláron van a Samsung a Sonyhoz... és jobban néz ki, a képe is szebb.

Blasta
Azért a wega sem panaszkodhat! Nézd azokat a kontrasztokat...

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

FREAK
Hmmm, tényleg jobb a Plano képe....

Riszpekk

Efreet

balra egy Samsung Plano, jobbra egy Sony Wega.

Blasta
Suzukit is leselejteztem most egyet! Ha valaki netán pályázik rá....

"Plano kilencvenvalahány centis van 120-130ért"
Ez komoly??? Az nagyon durván jó árnak tűnik...

"volt 2,6milláért, és kaptál hozzá ajándékba egy Suzuki Swiftet... 😊"
Hát igen, az árukapcsolás lényege, hogy a szutykot is valahogy el lehessen passzolni 😊))
Na jó, nem bántom a suzukit 😉

Miért? A plazmákok például kimondottan aranyos volt 😊))

Efreet
Plano kilencvenvalahány centis van 120-130ért, Wega ugyanekkora 190-200...
jobb plazmát (140es képátló, stb...) volt 2,6milláért, és kaptál hozzá ajándékba egy Suzuki Swiftet... 😊

Blasta
Én most dobtam ki az enyémet, mert lomtalanitunk! Akinek kell az a ház elött megtalálja, ha le nem foglalták még az euro-palesztinoidok!

Ok, ezt tudom 😊 Most konkrétan a wegára és a planora gondoltam. Vagy azok között is van többféle?

FREAK
Egy jobb 1,5-2 mila

Riszpekk

FREAK
Ja, egy átlag plazma, aminek fos képe van 6-800 rugó

Riszpekk

Efreet
ehh... nem vagyok képes egy mondatot hibátlanul leírni. bocsi érte, nem vagyok teljesen öntudatomnál.

Efreet
hatjegyü, és mondjuk ritkán kezdödik 1-essel... 😊 normálisabb méretben legalábbis. (a plazmákok közt meg még sokkal drágábbak)

Csak kiváncsiságból, mert lusta vagyok utánanézni: mennyibe kerülnek ezek a tv-k, amikről itt folyik a beszélgetés?

Efreet
ráadásul még szóismétlésbe is keveredtem ráadásul.

Efreet
wega is sukkz... nézz meg egy Plano-t, szebb, tisztább a képe, ráadásul kerül vagy feleannyiba. (ráadásul nincsenek benne a "fícsör" csíkok, amiket a trinitrontól örökölt)

FREAK
Egyfelhasználós TV. 😊

Riszpekk

Laalee
nemtom mit vagytok elzuhanva a plazma tv tol... ha valasszthantek egy wega es egy palzma között tuti a wega lenne a valasztasom... plazmanak eletlen, és tompa a szine, valamint csak szembol elvezhetö a kepe.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Esetleg kérdez.

Hát köszönöm szépen, ha aktuális lesz, akkor élni is fogok vele. Az okosabb véleményének elfogadásáról pedig annyit, hogy azért kulturált ember szerintem bizonyos kor fölött megtanulja befogni a pofáját, ha nem ért valamihez, és csöndben tanul a hozzáértőbbektől. Elég hosszú a nyelvem?

Alien!
Gyalázatos autómodellezés...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Blasta
Nem is aaaazzzz! Tökre klafaaa!

Blasta
Nem lámázunk, legalábbis én nem! Mostantól van rá lehetőséged, hogy olcsóbban vásárolj, és csak a jóindulat vezérelt minket ezügyben! Mellesleg szerintem az a láma, aki nem ért hozzá és nem fogadja el az ellenvéleményt! Te nem annak bizonyultál (hosszú a nyelvem????)

FREAK
Van olyan is, csak én hülyét kapok a cordlesstől. Ha levered az asztalról, le is esik, nem tartja semmi, és elemet cserélni egy egérben...... Vicces 😊

Riszpekk

PyRex
PC-t meg plazma Tv-vel 😊

Pyrex

:-D

PyRex
En most cablefree-t vettem, jo azis. Olyan kene, hogy optikai+cablefree 😊

PyRex