A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laza
na... nem akarok en senkitsem megbantani... 😊))

kivancsi lennek, hogy milyen kabelell volt a TVre kotve a masina, ugyanis amit hozza adnak az kaki, minden homalyos vele... venni kell hozza egy RGB kabelt, es azzal lesz minden tu eles...
sokan ezt nem tudjak... a multkor basztam le egy ismerost, hogy fel eve RGB nelkul jatszik... hogy lehet ugy elvezni az igazi gammat... ?! sehogy... 😊)))

Laza

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

PyRex
Kedves Soniq: a hozzad hasonlo majmokkal nem vitazom. Ime a valaszom. Elegedett vagy? Remelem.
Baz, csak tudnam miert evett ide a fene? Fel evvel ezelott meg csak rohogtel az xboxon, most meg magad is elismered, amit mar AKKOR megmondtam... Akkor meg mirol beszelunk? Nevetsegesen nez ki minden a Halo-n es DOA3-on kivul? Akkor meg nem lattad a PG Racinget, a Munch-ot meg a tobbi okossagot. Sajnalom, hogy egyes emberek itt olyan beszukult agyu majmok, hogy meg mindig a sajat hulyeseguket szajkozzak. PS3? Mikor? Ne nevettess mar, hulye lenne a Sony, ha most kezdene reklamozni, hiszen a PS2-rol meg vagy 20 bort lehuzhat.

Ja meg valami: "Mekkora egy kókler pojáca bagázs vitázik itt."

Eljen! Ezt vartam, nem csalodtam am benned! Hiszen te mindig eltunsz 3 honapra, majd amikor visszajossz, mindenkit leugatsz, hogy hulye meg nem ert hozza, fo, hogy te milyen nagyon okos vagy, gratulalok.

Isten mentsen meg az ilyen idiotaktol az eletben...

PyRex

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

FREAK
Ajaj, milyen igaz....... Csak látogassatok át a HW fórumba.........

Riszpekk

Főleg, hogy kiderült: mind a hárman imádjuk az ICO-t 😊

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Nem, Laza írta ezt 😊
De tényleg hagyjuk ezt, lehet, hogy én értettem baromira félre, és akkor már kérek is bocsánatot Lazától 😊

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Ne személyeskedjünk, lehet, hogy túl érzékeny vagyok 😊
De nálam:

"ha nem vetted volna eszre" = te szerencsétlen
"rajtad kivul, aki jatszott vele, meg senkisem panaszkodott ilyesmire, mert (valoszinuleg) latta" = ellentétben veled, te vakegér
"olvass utana kicsit..." = te kis köcsög, aztán ugass

De lehet, hogy csak én dekódolok rosszul 😊)))
Amúgy Pyrex stílusához képest ez a lecseszés baráti hátbaveregetés volt 😊))
Peace, de ezt azt hiszem Blasta szokta mondani!

Hát jól le lettem baszva a véleményem miatt, nem teljesen értem, hogy miért. Mint írtam (de lehet, hogy rosszul fogalmaztam), a grafika bombasztikus, az egyetlen dolog, ami nem volt szimpatikus, a (szerintem) túlzott elmosás. És most nem arra gondolok, amikor 150 méterről látod a figurát (bár egyébként az is lehetne éles!). ha közel vannak a figurák, szerintem az is elmosott. Ez egyéni probléma, nem kell azért nekem támadni! És nem fogok elolvasni 10 elemzést azért, hogy az jöjjön át belőle, hogy másoknak nem volt elmosott.
Művészi hatás: na ezt végképp nem vontam kétségbe! Sőt! Nem véletlenül neveztem a legjobb játszhatóságú és leghangulatosabb játéknak. Ha ennyire kreatív lenne minden játék, nem is tudom mi lenne. Csak kapkodná az ember a fejét, és sírna, hogy nincs ideje minddel játszani 😊

Pilot: szomorúságot? Végigvitted a stáblista után is??? Mert én addig majdnem sírtam, de a végén ott volt az a hatalmas feloldás, nem is tudom mi lett volna nélküle, szerintem depressziós lettem volna napokig 😊

SH2: remélhetőleg nagyon hamar játszhatok vele, a véleményem annyi róla, hogy amikor a Silent Hill első részét beraktam a psx-be, akkor öt perc után annyira elkezdtem parázni, mint még egyik játéknál sem. A resident féle játékok akkora műgagyik ehhez képest, hogy csak na! Eddig egy játék viselte magán joggal a horror-stílusnevet, és az a SH volt... Na ezt várom a második résztől is, egy kicsit megfejelve 😊

Azt meg, hogy mindig a grafikáról esik szó, na azt pont nem nekem kéne felhánytorgatni! Úgy látszik tényleg nagyon félre lett értve az, amit mondani akartam 😞

Laza
es az a kod....

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
es a SH2 hangulata...???
mar az elso 10perc utan borzongtam... hihetetlen hangulata van... 😊)))

Laza

FREAK
lásd OpFlash........

Riszpekk

Laza
mar csak azt nem ertem, hogy miert nem licencelik a jo grafmotorokat?... miert nem veszik meg masok?
igy lehetoseg lenne sok jo jatek megjelenesere... ugyanis a legtobb kaki jatekkal neha csak az a baj, hogy trutyi a motor...

Laza
"Meseszép, a valaha látott legszebb játék lehetne, de annyira elmosódott a kép, hogy néha úgy éreztem, hogy kifolyik a szemem."

ha nem vetted volna eszre csak ott "tunik" elmosodottnak, ahol ezt az "efektet" a helyzet megkivanja... ugyanis ezzel abrazoltak (es a tobbi kirr megoldassal) a hiheteelen szikrazo napsutes es a tengerrel korulvett sziget kapcsolatat...
rajtad kivul, aki jatszott vele, meg senkisem panaszkodott ilyesmire, mert (valoszinuleg) latta, hogy ez az "atmoszferikus" megvalositas kelleke...
ha pl rakozelitesz a karakterekre, maris "tisztul a kep"...
pl ha atfutsz egy varfalon, szikrazo napsutesben, kozben a tenger "goze" szall a levegoben, es az eppen megnyitott bastyafalbol kicsapo fenynyelv vag at feletted, es mindezt (a jatekban szamitott) jo 50-100 meterrol nezed, meg jo hogy nem lesz "eles" a kep... vagy amikor a var tetejen, illetve a vizeses szelenel atszaladsz... ezek mind hozzatartoznak a spec efektek sokasagahoz... de mikor az udvaron, vagy csatornaban szaladgalsz "arnyekban", maris mas szinben tunnek fel a dolgok...

nezd meg a csajszit ugy, hogy kiallitod egy napsutotte helyre... annyira vakitoan feher, hogy a szikrazo napsutesben szinte eltunik, ez majdhogynem csak az alakjat lehet kivenni... ez a muveszi alkotas... (meg a tobbi😊))))

olvass utana kicsit... 😊)))

"majd ha Xen is lesznek "muveszi" jatekok (nem csak tomeg gammak), akkor fontolora veszem a gep vasarlasaval kapcsolatos aggajaimat... addigis PS2 marad..."

Na ebben ezer %-ig egyetértünk!!!

Félreértés elkerülése végett: én nem szidtam a gép grafikáját! A leírtakban igazad van, csak unom az állandó védekezést: "majd megtanulják programozni..."
Ico: szerintem a(z egyik) legjobb játék eddig ps2-re, de a grafika a legutolsó, amiről jót mondanék rá. Meseszép, a valaha látott legszebb játék lehetne, de annyira elmosódott a kép, hogy néha úgy éreztem, hogy kifolyik a szemem. De a játszhatóság és a hangulat! Az nagyon ott van!

Laza
ha megnezed az utobbi honapokban megjelent gammakat, eszreveheted, hogy igencsak ragyurtak a gep kihasznalasara (GTA3, GT3, MGS2, SH2, Bal.Gat., SR2, Dropsh., AC4, Jak and D., FFX, ICO, stb.)... es ez vonatkozik a jovoben megjeleno gammakra is...

es nem csak a grafika kirr a legtobbnel, hanem a spec. efektusok, atmoszferikus hatasok, fenyhatasok, stb. megvalositasa... (jatsz az ICOval, es megtudod mirol beszelek)...
majd ha Xen is lesznek "muveszi" jatekok (nem csak tomeg gammak), akkor fontolora veszem a gep vasarlasaval kapcsolatos aggajaimat... addigis PS2 marad... 😊))))

Ez igaz. Engem egy dolog bánt nagyon. Ez pedig az állandó "ha majd kihasználják az EE-t" típusú ígérgetések. Ideje lenne, bár nekem végül is tökéletesen megfelel a mostani grafika (mindig is többet adtam a játszhatóságra, mint a grafikára, és ez ps2-nél a legjobb pillanatnyilag hál istennek), de ha tényleg van még bőven lehetőség a gépben, akkor mutassák már meg, könyörgöm! És a két év ilyen szempontból is nagy idő...

Laza
akkor is tobb mint 2 eves... 😊))))) 2ev sok ido... (ld. proceszorok)

Laza

Laza
ne haragudj, de a Sonynak nem nagyon kellett szegyelnie magat, mivel nem volt versenytarsa... (ha a DCt nem szamitjuk)... de a Microfosnak mar igencsak van konkurenciaja, es nem pite jatekok ellen kell felvennie a versenyt... es itt jon az a helyzet, hogy szegyenlnie kell magat.... tehat neki kell... 😊)))

lehet hogy "nagyokat" fogunk nezni fel ev mulva az Xbox jatekok lattan, de elmonhatom majd akkor azt, hogy "en mar tobb mint 1eve jatszok ilyen es ehhez hasonlo minosegu jatekokkal"... szoval te csak vard az Xet, es a "nagyotnezunk" jatekokat, mi meg addig jatszunk... 😊))))))

tudod, az lenne a legnagyobb szegyen, ha az Xbox nem lenne jobb, mint a PS2, es ezt nem is bizonyitana be idovel.... mert ugyebar egy kb2eves konzolnal csak jobbnak kell lenie egy "uj" konzolnak...
a helyzet az, hogy a PS2 mar letett az asztalra, most az Xen a sor, hogy ezt megtegye, netalantan tul is haladja...
de mig PS2 olyan minosegu gammak jelennek meg sorra, mint amilyenek mostansag, igy igen nehez dolga lesz Xbacsinak...

es megjegyeznem, hogy en nem vagyok elfogult... nalam "csak" a jatekok szamitanak.... amikor a DC volt a nyeregben, azzal nyomtam, most PS2... kesobb.......
(de ha mar egy PS2es jatekot sem tudnak 1:1-ben atirni Xboxra, akkor ott mar valami gubanc van... ld. SH2... 😊))))

Laza

FREAK
Csak most gondoltam bele, és az a 98 tényleg kicsit húzós........

Riszpekk

Ezen tényleg ne vitatkozzunk, mert nincs jelentősége, de ha már lusta voltál megnézni a linket, akkor átvágom:

"in Japan in September 1999"

Vagy az ötlet kipattanása számít dátumoknál? 😊

http://ps2.ign.com/hardware/164.html

99 szeptemberében mutatták be az első játékokat újságíróknak. Gondolom még erősen béta állapotban. A többibe nem kötök bele (nem láttam még gc-t és boxot), de Freak 30671-es hozzászólásával egyetértek.

FREAK
Erre meg csak annyi, hogy amikor a PS2 volt három hónapos, akkor a SONY szégyellte magát?

Riszpekk

FREAK
"X-boxon a hallo és a Dead or Alive3-on kívül minden játék nevetségesen néz ki"

Nekem nincs xbox-om, sőt még kirakatban sem láttam, ezért hiszek neked. De biztos vagyok benne, hogy 2-3 hónap múlva nagyokat fogsz csuklani, és utólag visszavonod ezt a mondatot.

Amúgy meg milyen játék az a hallo? Valami telefonos témájú darab? Ismerek egy hasonló címűt, az HALO, és frankón a legszebb konzolos játék, amit eddig (videokban) láttam.

Riszpekk

Alien!
Majd meglátjuk...Még mindíg nem tudhassuk az EE igazi erejét..

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

PyRex
Miert? Nem igy van? Szerinted egy most megjelent konzol szarabb, mint az egekig magasztalt, de mar 2 eves PS2-tok? Neee, az lenne az eros, ha nem igy lene... Sokkal tobb mindent tud a GC, mint a PS2, a 3 kozul hardware-ilag a PS2 a leggyengebb, ez TENY, nem velemeny.

PyRex

FREAK
Mi olyan erős?

Riszpekk

Alien!
Húúú bazze,ez már nagyon erős....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

PyRex
Azert marad ki egy hely, mert kellene egy atmenet. A GC nem atmenetnek tekintheto szerintem es azert van elorebb, mint a PS2 mert fejlettebb a hardware-e.

PyRex

FREAK
Korszakalkotó volt, ez igaz. De annak a korszaknak, amit alkotott, pár éve vége.

Felőlem meg lehet játszahatatlanul nehéz is, akkor sem érzem már magam (sajnos) elég gyereknek ahhoz, hogy érdekeljen. Ez olyan, mintha G.I. Joe figurákat próbálnának meg eladni 20-30 éves embereknek.

Riszpekk

FREAK
Ja, az lehet.

Amúgy van az a Panasonic GAMECUBE, na egy olyat elfogadnék a polcomra! Persze nem játszani, csak DVD-zni.

Riszpekk

Többé-kevésbvé korrekt 😊

Szerintem PyRex a hardver erősségére gondolt, te pedig a megjelenő játékok stílusára. Ha így van, akkor amúgy mindkettőtöké korrekt.

FREAK
Kimarad egy hely?

És közelebb áll a PS2 a gameboyhoz, mint a Gamecube (ami szerintem a gameboy konzol változata)

Megmagyaráznád ezt?

Riszpekk

PyRex
Szerintem igy van a sorrend:

GB - itt kimarad egy hely - PS2 - GC - XBOX - PC

PyRex

FREAK
Nyilván, ha a két véglet a GameBoy és a PC, akkor az átmenet GB-GC-PS2-XBOX-PC

Riszpekk

Egyébként ezzel semmi gond nem is lenne, egy hatalmas piaci rést tömnének be. Egész egyszerűen egy kicsit másként kell kezelni a gépet, mint ahogy pl. PyRex is más konzolként kezeli az x-et. Bocs, GC, ne kezdjük újra ezt a "gyerekesség" vitát, jönnek nagyon jó dolgok gc-re is, csak arányaiban lesznek teljesen más stíluús játékok.
Az az igazság, hogy tényleg nem szeretnék véleményt alkotni sem az x-ről, sem a gc-ről, amíg nem lesz kb. 100 megjelent játék rájuk. Meg azt se felejtsük el, hogy ott volt a dc, borzasztóan szutyok játékkínálattal, mégis minden idők egyik legjobb konzoljátéka ott jelent meg (Shenmue).

FREAK
Gyerekek, ez olyan egyszerű...... Megnézitek egy pár készülő "nagy" játék hivatalos oldalát, és mi van odaírva? PC CD-ROM, XBOX vagy PS2. GC sehol nincs, és ez nem gecizés, ez tény, a GC egy gyerekjáték, az egész nintendo egy nagy játékgyár.

Riszpekk

"X-et néhány nap alatt?"

NA ennek abszolút nem néztem utána, viszont kb. egy hete itt a listán állította valaki. Erre megesküszöm, de az is tény, hogy nem néztem utána az infónak. Ezek szerint nem?

Nam menjünk sorba:
"egy plusz cd drive kell hozzá... na ez am a megoldas."

Te is tudod, hogy megrögzött játékosoknak minden megoldás 😊 Amikor előszőr törték a ps2-t, akkor AR2+ chip 30 rugó volt, az sem kevés, és sok ám az ezermester, aki sitty-sutty megcsinálja 😊
Szóval szerintem nem szabadna ennek lennie a megoldásnak, néhány hónap múlva azért megtröik azt is jobban.

"Mig a nintendo mar most beigert 70+jatekot csak 2002re"

Ez is ok, csak ne feljetsd el, hogy ennek az egyharmada karácsony előtti két hónapban fog megjelenni, és az usában/japánban. Én a magyar helyzetről beszéltem, ahova a 200-ból _eredetiben_ jó ha 70-100 eljut. Na eddigre ps2-re több lesz, sőt már több is van. Jövőre lehet, hogy kiegyenlítődik a dolgo (vagy afelé fog haladni). Szóval én idén nem vennék semmiféleképpen gc, jövőre meg megnézném a kínálatot.

FREAK
Az hogy a GC-t nem siettek feltörni azt is jelentheti, hogy senkinek nem volt olyan sürgős, hogy Super Mariozzon.......

Riszpekk

narumon
"hat nem hiszem ezt a jatekkinalatost se, iden ha durvan sdzamolunk megjelent 50-60 hame itthon ps2re"

Hát akkor ne számolj olyan durván. Abban igaza van Ramzának hogy a játékkinálat jó volt. 2001-ben bőven 100 fölött.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Az x-et egy nap alatt, a gc-t néhány hét/hónap alatt"

X-et néhány nap alatt? Tudtommal még mindig nem törték fel ezért nincs rá egy darab másolt game sem.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Efreet
MS szerintem csinál valami WON-kódozást, ami majd igenis ráveszi a játékosokat, hogy megvegyik a játékokat, amikkel játszani akar rendesen...

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

FREAK
Na mi lett az fps meccs vége?

Riszpekk

Magyarországról beszéltem, nem az usáról.
Ja, és még valami:
"..és ezeket az embereket nem érdekli a minőség lásd psx game.."
Szerinted a minőség=jó grafika?
Ülj már le játszani a Sam&Max-el, na az minőség 😊))

Na miután kiizadtam ezt gyönyörűen magyartalan hozzászólást, még annyit, hogy nem baszogatni akarlak, csak véleményt közölni:
1. két-három éve a psx volt a legjobb választás, mert nem volt más komoly (n64 - nem akarok vitatkozni a gyerekességről, úgyhogy inkább azt mondom, hogy az európai üzleti tervet egy kcsit elcseszték; dc - lehetett volna benne több, azt mégse lett)
2. Az utolsó évben a ps2 volt a legjobb konzolos választás, mert abszolút nem volt más.
3. Idén tavasztól lesznek nagyon jó konzolok, lesz több jó választási lehetőség, de amennyivel durvább az x és a gc hardverben (sokkal), azt behozza a ps2 játékkínálatban.
4. Jövő évben nem tudom mi a szar lesz, de valószínűleg akkorra jön el az az idő, amikor baromira nem lesz már jó választás a ps2 😊 Meglátjuk. Nekem ez a véleményem, én így látom, peace!

Efreet
valsz. mert a proci nem foglalkozott a rajzolgatással-ilyesmivel, több ideje maradt a packetek adogatására. de kétségtelen, én is láttam ilyen ultrabutított q1-et... 320*200, textúrákból a leglebutítottabb, terepobjektumok kockára levéve nagyjából tex. nélkül, fegyverkép nincs, hangokból csak a létfontosságúak... nem embernek való kinézet, de netre ez kellett.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

D3t0nat0r
Hát akárhogy is van, de én is láttam a saját szememmel, hogy lebutította a textúrákat, és jobb lett a pingje/pl je. Ezáltal nőtt neki az FPS.

Laalee
szep is lenne ha a jatekok a texturakat is kuldozgetnek a halozaton keresztul...

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me