1462
HTML szerkesztés
-
nekem i.e. alatt tokeletesen megy de a nagykozonseg nem csak i.e-t hasznal most generealom at a kepeket minnyar irom az eredmenyt amugy mit ajanlotok a bmp-n a jpg-n a gif-en es a png-n kivul kepformatumkent? :S -
Hmm, csak nem egy táblázatban vannak a menü elemei? Mert akkor előfordulhat, hogy mondjuk nem adtál meg konkrét cellpadding-et a celláknak, vagy megadtál valami konkrét méretet nekik és a kép nagyobb és nem fér bele. -
Nemtom, de nekem eddig mind1 volt, hogy milyen a kép formátuma. egyedül a png alfa csatornája bugos, az is ie alatt -
Hát az elég nagy butaság lenne a norton részéről, ha a gif-eket tiltaná, mert reklámok lehetnek ilyen formátummal. Ezt most hallom először, és eléggé megütött... Mi alapján szűr? Számára minden gif gyanús, eredet nélkül? Nem tud névre szűrni, nem ismer maszk-karaktereket (pl. '*', '?')? Ha igen, akkor sztem dobd ki a kukába azt a vackot, és használj valami jobb ad-remover-rel ellátott böngészőt. A gif-nek a világon semmi baja, tehát ez nem érv, nem tudom elfogadni.
De egyébként is ki kellene próbálni először, hogy a hibák megszűnnek-e. :)
-
Ugye a frame-k src-je ilyesmi, hogy "akarmi.html", és hozzá a fájl akarmi.html, és nem Akarmi.html, vagy akarmi.HTML, vagy AKARMI.HTML!!! -
koszonom a tanacsokat!
A flash-t en is elotasitom max a felso header lesz meganimalva egy kicsit!
Viszont a gifes megoldas nem yo mivel pl a nortonban is van hirdetesletiltas!ami a gif fajlok tobseget letiltja es nem elonyos ha letilt egy menukepet es nagyon sokan hasznalnak nortont :(
(enis) a png a legujabb korszaka a dolgoknak mostmar altalanosagban nem hasznalnak jpg-t sem gifet gifet a fent leirtak szerint jpg-t meg a minosege miatt a png hasonlo minosegu mint a BMP es hasonlo meretu mint a JPG jo lenne ha megtudnam ldani png-vel :( esetleg ha van valami mas megoldasa valakinek szivesen fogadom de petruz tenleg meger egy probat a gifes megoldas.... -
Sztem alapvetően a PNG-vel lesz a baj, mivel annak mindenféle elvarázsolt alfacsatornái, meg hasonló dolgai is vannak, és minden böngésző közül pont az IE az, ami a legkevésbé érzékeny erre (mert a varázslatok többségét figyelmen kívül hagyja :) ). Próbálj mondjuk GIF-et használni, egy tesztet megér.
Flash-t (önmagában) semmi esetre sem, én személy szerint nagy butaságnak tartom, ha vki az oldala navigációját nem képes alapszintű eszközökkel megoldani, csak csicsás vackokkal.
-
Az hogy a rákba fordulhat elő h a statikus lapom a saját gépen megjelenikjól, az összes frammel együtt, feltöltve viszont csak a reklám banner jelenik meg, forrást megnézve a framek pedig benne vannak ? -
gondolom akkor ez a hiba :) utazzak akkor a flashbe? :S igy kepel nem lehet megoldani? -
dede :) PNG -
a gombok ugye nem képekben vannak? -
Sziasztok!
Az a helyzet hogy eppen az oldalam kovacsolom ossze! Van egy menum! Ideiglenesen feltoltottem egy ingyenes tarhelyre mert meg 13 nap mig megvana tarhelyem meg a domainom! Nem ez a lenyeg hanem a bongeszokben teszteltem az alapdesinget hogy nincs-e szetcsuszva! A harom bongeszo amint a kepen is latjatok: Explorer, Mozilla-Firefox, Opera. Tehat szetcsuszva nincs maga az oldal csak a menumnek van szepseghibaja! Az operaba homalyos nagyon! Az explorerbe majdnem minden ok csak az utolso menu aljan nincs ott a zaro fekete csik! (kapcsolat) A firefoxba meg a menuk elso betujenek tetejet levagja :(
Valaki tud valami magyarazattal szoldalni vagy segiteni?
Mar mindent megprobaltam! Tehat a kep: (bocs hogy bmp de a minosegromlas miatt tettem ebe hogy pont azt lasatok amit en latok :)
HELP ME!!!!!! -
Gusty #649 ismerkedek vele és ha tudsz rá valami scriptet php-ba akkor azt is szivesen atbogaraszom :) azt hittem regebben hogy en soha nem fogom megtanulni a html-t se ez volt kb 2 honapja most meg annak ellenere hogy front page-t hasznalok (ami mindent lekodol helyetted) nagyon keveset nezem mar a grafikus feluletet :) en is gondoltam mar ra hogy ki kene tanulnom a phpt :) -
Erre való pl. a php, meg a többi, hasonló scriptnyelv. Ideje mégis megismerkedni vele. ;)
-
Gusty #647 pffff ennel meg az is jobb ha megcsinalom egyevel mindenhova a menut el lesz vagy 50-60 html filem :) ha a menu meg valtozik pl beteszek pluszba egy menut akkor mind a 60 html filet ujraszerkesztem :D -
Felejtsd el. ;)
Vagy csinálj egy elvadult frameset-et: felül teljes szélesség, középen három rész, alul teljes szélesség. A közepén egy pszeudo-iframe-et kapsz. :)
-
Gusty #645 hmm és akkor valami jobb megoldás? :) -
Hogy százalék, vagy pixel, az tökmindegy, mindkettőt megeszi. Specifikáció: itt.
Megjegyzés: biztonsági megfontolásokból az iframe-et a legtöbb böngésző már alapból tiltja... :)
-
Gusty #643 hmm mégse yó :( -
Gusty #642 oh m,y god hogy én mekkora egy
vok :D a méretét nem képontban kell megadni hanem %-ban :D ezért kösz a segítséget :)
Bye: Gusty -
Gusty #641 Hi all!
Valaki tudna passzolni nekem valami html csodát arra hogy egy beágyazott keret magassága akkora legyen mint a beágyazott oldal és ezt ne keljen mindíg álítani?
Elorei is koszi!
Bye: Gusty -
http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/User_Authentication/index.html
http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/User_Management/index.html
Nézz szét itt, rendezd le a listákat hits vagy members rating alapján, és próbálj ki párat, legtöbbször itt a leírás a csomagban vagy a honlapján hogysmint kell telepíteni. -
Pupu #639 csodás...
és tudsz adni PHP kódot rá?? -
nem html, hanem php -
Pupu #637 pff...na mindegy...megyek aludni...ha esetleg tudnál adni egy konkrét html kódot, amit átírhatnék akkor talán de így...na jóéjt...holnap itt leszel?? -
Mire gondolok?
Arra hogy pl guest be akar lépni, jelszava asdf.
Ezeket beírja két input mezőbe, majd megnyom egy gombot.
Ezután az újratöltésnél lekódolod a jelszót a név segítségével (van rája parancs), majd egy adatbázisból lekérdezed, van-e ilyen páros. Ha nincs, akkor még megnézheted, hogy van-e ilyen név. Első esetben legalább a nevet elrontotta, másosikban csak a jelszót. Ha mindkettő stimmel, akkor beengeded.
Ez utóbbit vagy sütivel engeded, vagy munkafolyamattal. Utóbbiba nem mélyedtem bele. -
Pupu #635 bár nemtom pontosan hogy mire is gondolsz
Javascript az ami úgy megy
meg a dizájn :) -
Pupu #634 php-hez valamennyire értek -
Pupu #633 kellett nekem elkiabálnom... -
Pupu #632 na felébredt :) -
nem, csak gépeltem :D -
Mert attól, hogy értesz valamihez, nem biztos, hogy meg tudod oldani a konkrét feladatot.
Namármost.
Ahhoz, hogy egy beléptető rendszered legyen, két út van:
1: Valaki, aki foglalkozott ezzel, mutat egy linket, hogy letöltöd, feltöltöd, működik
2: belemélyedsz a php bugyraiba, aztán sütivel (ekkor belépni sem kell), és/vagy adatbázissal (ez az ajánlott) megoldod a problémát. Ha nem megy segítünk. Az egyetlen dolog, hogy előtte php-ben el kell jutnod a Hello World-től némi feltételkezelésig, meg egy kis SQL ismeret sem árt. Nem tudom, milyen suliba jársz/jártál, de szvsz alapból google-val kéne próbálkozni (SQL-ben)
Php-ben alapvető segítséget nyújthat a www.php.net, mert van rajta egy többé-kevésbé magyar leírás, illetve a Tanuljon meg 24 óra alatt php-ben programozni (én is ezzel kezdtem) című könyv -
Pupu #629 elaludtá....pfff....álomszuszék.... -
Pupu #628 nem nagyon....SZERINTED MÉR KÉREK SEGÍTSÉGET??? -
Akkor még egyszerűbb: php-hez értesz-e? :) -
Pupu #626 Ja szeretem a sütit.... 
Amúgy nem értek hozzá
Annyit tok, hogy néhány honlap teszi a gépre a "sütit" az infókat tárol... -
Hát a sütikhez értesz-e? -
Pupu #624 remélem menni fog....
Én meg addig:
Szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet bejelentkeztető, regisztráló rendszert készíteni.
Úgy kellene, hogy minden embernek saját beállításai lehessenek....
Ez nagyon nehéz, vagy én vagyok a hülye?
Tudtok segíteni?
Addigis lécci nézzétek meg: http://kepzelet.uw.hu -
Pupu #623 98 telepítésénél be lehet nyomni a format C:-t bármikor.... -
Pupu #622 na Frank jó mondja, azaz....ott kell az új telepítésre....