1462
HTML szerkesztés
-
megnézem..
köszi -
Például Irfanview segítségével. A szinek számát lecsökkented (Image/Decrease Color Depth/256 colors (8 BPP)), illetve a méretét is leveheted kisebbre (Image/Resize/Resample). Ezek után File/Save as - és a Fájl típusa résznél kiválasztod az ICO formátumot. -
ico formátumot mien progival lehet "genrerálni"? -
a nótapad jó, ha nincs más, de azért jobb úgy dolgozni, hogy egyszerre több sort bejjebb lehet lökni tabbal, vagy színezni ha valami nem jó, vagy lehet egy kijelölt területet pl csaupa kisbetűssé tenni.. meg ilyenek, amit ugye a nótapad nem tud -
fav icon a becses neve és meta tagban lehet megadni!
<link rel="shortcut icon" href="index/favicon.ico">
ami fontos hogy favico.ico legyen a file neve és 16 bites aszem vagy 256 szinből áljon! -
devilmike #776 érdekes dolgot láttam a minap...
lehet hogy eddig is láttam de csak most tűnt fel :):)
szóval egy ikont a cím melett .. hogy lehet ezt megcsinálni? amúgy az index.hu oldal címberírásánál jön elő..
style? class nem hiszem ki ismeri mert érdekelne...
thx -
notepad rulz^^ amúgy én mozillát használok, mert úgy télleg sokkak könnyebb, és egyből látom hogy mit alkottam^^ -
csekkold a #749-as kommentemet (még jó, hogy szépen megcisnáltam és benyomtam..) -
a html kód megjelenítéséről pont most volt szó - tom, mert én kérdeztem -
iframe??? -
Igen, az kell, hogy egy fájl tartalmát olvassa ki egy html.
- Kösz mindenki segítségét, sikerült megoldani egy másik topicban(De csak delphiben).
De azért még mindíg érdekelne, hogy hogyan lehet egy html-ben kiolvasni egy fájl tartalmát mondjuk textarea-be.
Gondolom, az természetes, hogy szerveren van terület, ahová ezt elhelyezem.
Ja igem, Vorpal-nak: azért bánta meg, hogy text fájlt mondtam, mert pl teljesen más a helyzet text fájlnál, mivel az ha html kódot tartalmaz, akkor a böngésző rögtön html formában kezeli(na ez nekem így nem jó), mivel nem a html kimenetre vagyok kíváncsi, hanem a html kódra.
Tudom, akkor nézzem meg a forrást(Az a baj, hogy ez dinamikusan összerakott html, szóval semmi lényegi nem derül ki számomra a forrásból pl. változók nevei).
-
Hátakkor csináld meg hogy a php feldolgozás mennyen html végződéssel is és mégvalami apróság : nepakolj már olyan helyre ahol nincs php...
Eszembe nem jut olyan hogy fájl tartalmát kiiratni szerveroldali lehetőségek nélkül.Ha talán konkrétan elmeséled hogy is gondoltad el a dolgot mert nekem még mindig nem tiszta, főleg hogy most legutóbb még azt is megbántad, hogy txt-t mondtál. -
hát a HTML-t ne akard programozni
ha lehente programozni, akkor PHP-nek vagy valaminek hívnák és nem futna minden szerveren :):) -
neked az kell hogy egy fájl tartalmát olvassa ki a html? -
Szóval nekem az kellene, hogy ugyanezt csinálja csak ne php legyen hanem htlm.
A text fájl csak példa volt(igaz lehet,h rossz példa). -
Először is kösz.
A PHP-val neklem sincs semmi bajom.
<?php
$fajlnev = "valami";
$fa = fopen( $fajlnev, "r" ) or die("$fajlnev nem nyithato meg");
while ( ! feof( $fa ) ) {
$sor = fgets( $fa, 1024 );
print "$sor<br>";
}
fclose($fa);
?>
Csak az a baj, hogy az adott server nem tud php kódot futtatni.
(Ez egy speciális szerver, mind hardwerben, mind szoftverben, az egész nem nagyobb mint egy hálókártya).
-
php val meg lehetne oldani hogy kiirja a txt tartalmát :) -
hát azt ki tudja
lehet, h html-be ágyazva, de lehet, h csak böngészős megjelenés kell neki :) -
most fogtam fel hogy mit is akar :D -
ha simán felteszed a txt-t a netre, és megnyitod böngészővel, akkor simán megjelenik a tartalma -
dehogynem! nekem is szükségem van programra - mely nélkül mára már élni sem tudnék - a progi neve EditPlus :) -
átnevezed a txt fájlt html-re oszt csoklom! -
Hai mindenki.
Lenne egy gyors kérdésem.
Egy text fájl tartalmát kellene kiíratni html-ben, ha lehetséges.
Bármiféle fájlkezelő műveletet szívesen vennék (ha van egyáltalán html-ben).
Előre is kösz.
-
néha azért felgyorsítja a dolgokat, az alapoknál... persze amúgy igaz...
amúgy lenne egy kérdésem. nem vágom a javascriptet, de fórumomra olyan rendszeert szeretnék, mint ami itt van, szal, hogy BBkódot felugró ablakokból illessze be.. a szmájlik mennek, de az url beillesztését nem tudom... tudna valaki segíteni? gondolom nem nehéz dolog.. -
ezek a progik csak segítség képp vannak..aki tudja a html-t annak nincs szüksége ilyenre -
szerezz be egy frissebb E-book könyvet! a dremaweawer topikban van egy pár link amit belinkeltem annó! -
Ebben én nem tudok segíteni, mert én nem hasznáok ilyen progikat.
De szerintem igen. -
phaetonboy #754 Sziasztok! régebbi Dreamweaver könyvvel pl. 4,5 is megtudom tanulni a 7-es verzió használatát? A törzsanyag ugyanaz nem? -
< kódja: <
> kódja: > -
én a 60-as és a 62-es kóddal oldottam meg -
háát igen.. -
valóban nem lényeg
csak érdekesnek tartom, hogy általában ott van h ki nyitotta, meg minden, de itt nincs -
az eddig kérdezett két problémámat feltettem ide szépen :)
mármint a megoldást :):) -
zsír sikerült :D -
<jel helyett: & lt;
> jel helyett: & gt;
csak a & izé után nincs szóköz :) -
bazz most vettem észre én nem ezt másoltam be :( de úgy látszik átalakítota az sg mert engedve vannak a html elemek :( hogy a picsába mutasam meg mire gondoltam? :) -
mitom én! nem az a lényeg szerintem! -
na jó, de én most mi alapján válasszak topikot?
én most ezt válaszotottam, mert már kaptam benne segítséget
egyébként kié ez a topic? ki nyitotta? -
">" helyett ">"
Gondolom kódra gondoltál, de ugye nem látszik. :) -
az a gond hogy 66 topikra kell figyelni :( ha nem is tudok segíteni legalább mások hibájából-gondjából tudok tanulni