HTML szerkesztés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
A gördítõsávot el lehet tüntetni..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

basta002
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Fájlfeltöltést szeretnék csinálni, de az action-t végzõ fájlt sehogysem tudom megcsinálni. Ha e-mailben küldi, akkor nem küldi el, ha pedig a szerveren kéne tárolnia, akkor azt sem teszi. Pls vki segítsen. Elõre is kössz.

..::S::L::M::..

Gerygrey
Köszi, ez a PHP-Nuke szimpatikusnak tûnik, megpróbálkozok vele.
Sil78
Ha egy ennyire gyakori frissítésû, dinamikus tartalmú, interaktív rajongói oldalat szeretnél létrehozni, ahhoz tényleg kell php is. Vannak különbözõ ingyenes, php alapú tartalomkezelõ rendszerek, pl php-nuke, e107, ezekkel elég egyszerû portált létrehozni... Van hozzájuk elég sokféle modul, és skinezhetõek.

These are my friends, see how they glisten...

Gerygrey
Azt tudom, hogy lelõhetõ a scrollbar, de a gond az, hogy a menü még 1024*768-ban is magasabb, mint a képernyõ, úgyhogy mindenképp görgetni kell. De én azt szeretném, hogy az oldallal együtt görögjön.

Konkrétan az oldal ez lenne: www.simmetria.tk. Ha megjelenik egy kiegészítõ a Sims 2-höz, akkor egy újabb "dobozzal" bõvülne a menü, és azt szeretném, hogy az összes aloldalra automatikusan rákerüljön.

PHP-vel hogy tudnám ezt megoldani? Nem értek hozzá sajnos. Nézegettem régebben a php.net leírását, de már az elején kínai volt. Esetleg valami konkrét, kész PHP-script valahol?
PetruZ
Frame-rõl lelõhetõ a scrollbar (scrollbar=no), ha ez a gond csupán. Egyébként meg kell hozzá egy kevés php, vagy javascript, ha az egy fájlon belüli megoldást akarod megcsinálni.
PetruZ
Nem hajthatod végre a chmod parancsot, mert a szerver üzemeltetõje - jogosan - biztonsági okok miatt letiltotta. Ezen nem lehet segíteni, ez van.
zsomborm
162- sor ez:
chmod($filename, 0777); // chmod our m3u to 777 so we can write data to it (and later delete the file)

zsomborm
hi! bocs hogy php-vel kapcsban irok ide. azt szeretném kérdezni aki ért a php-hez hogy ezt irja ki nekem:
Warning: chmod() has been disabled for security reasons in /mnt/ultraweb/z/zs/zsombor-m/radio/make_playlist.php on line 162
Mit csináljak?

Gerygrey
Sziasztok, egy kérdésem lenne.

Készülõ oldalamhoz kellene egy menü. Az oldal elrendezése miatt nem lenne túl szerencsés, ha két frame-re osztanám, mert akkor a menü frame-jén is lenne gördítõsáv, viszont az szerintem béna.

Tegyük fel, hogy a menü áll egy menüpont-1 és egy menüpont-2 linkbõl, az elõbbi az aloldal-1.htm, a második az aloldal-2.htm fájlra hivatkozik. Ez azért nem jó, mert ha akarok egy harmadik aloldalt létrehozni, akkor mindkét már meglévõ aloldal forráskódjába be kell illeszteni a harmadik aloldalra mutató menüpontot. Persze, 2 oldallal ez nem sok, de ezt csak a szemléltetés kedvéért írtam.

Ötletek?
Harder
Az biztos hogy volt (pl. freeweb.hu), hogy most jelenleg van-e, azt nem tudom, végig kellene próbálgatni az összeset.

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

Sil78
Miért, van olyan ingyenes tárhelyszolgáltató, ahol engedélyezett?

Harder
Szerintem a .htaccess erre pont tökéletes megoldás, már persze ha ez engedélyezett a szerveren.

Tetsuo
Van olyan megoldás is hogy az oldal neve olyan bonyolult hogy senki nem találja ki csak úgy.. pl www.zsombor.hu/privat/zsoltiaaaadfijiu487dfig457er939347384idghierz84.hu

PetruZ
Persze, akár javascript-tel is. De az egyáltalán nem lesz biztonságos. Akinek van egy kis esze, kapásból megszerzi a jelszavakat (kinézi a forrásból). Lehet ugyan trükközni kódolásokkal, de javascript-et nem tudsz elrejteni, az a kliens gépen fut, vagyis hozzáférhetõ. A biztonságos bejelentkezéshez minimum php script-et kell használni (bár azt is el lehet bénázni ilyen szempontból; van pár oldal, ahová user/pass nélkül járok, pedig elvileg nem lehetne 😊 ).
zsomborm
hello! azt hogy tudom megcsiálni hogy egy oldalt jelszóval levédek, egy Logint és egy Jelszabvat kérjen és pl 5 ember férhessen hozzá és mind az ötnek külön Név és Jelszó legyen? Meglehet valahogy? Köszi!

Hixer
thx

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Trade
es azt hogy lehetne megoldani hogy csak en lassam?

Trade
koszonom!

PetruZ
Harder
Ezt szinte bármely ingyenes stat rendszer tudja, csak regisztrálnod kell és elhelyezni lapodon a kódot.
én pl. ezt használom: http://www.cqcounter.com

Trade
Lehet hogy rossz helyen kerdezem de:
Vmi olyan dologra (talan java script vagy hasonlo)lenne szuksegem ami gyujti nekem hogy ki nezi az oldalamat es honnan.
elore is koszi

Hixer
jójó tom de azér mégiss

ezzel tisztában vagoyk, nem is az okosabb felhasználók számára csinálom, hanem a láma userek-nek...

szal scriptet plz!!!

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Harder
Így van.

Sil78
Vannak olyan scriptek, amik letiltják a jobbklikket, de olyan nincs, amit ne lehetne igen egyszerûen megkerülni (pláne ha az ember nem IE-t használ). A forrást meg mindig meg lehet nézni (Firefoxban pl akár az egyes keretek forrását illetve a css-t külön-külön is), azt nem tudod letiltani. Szerintem felesleges erre idõt pazarolni, aki le akarja menteni a képeket, az le is fogja, csak a nagyon lamerekkel tudsz kitolni.

Sil78
Azért azt jó tudni, hogy a gördítõsáv átszínezése csak IE-ben (és gondolom a többi IE alapú böngészõben) mûködik, ez ugyanis nem szabványos tulajdonság.

Hixer
lz monygátok meg mijen paranccsal lehet letiltani a JOBBKLIKKET!!

Elég az, ha bárhova kattint a user egy felirat jelenjen meg, hogy ne kattintson jobb kézzel..

Persze még jobb, ha vki azt tudja megmondani, hogy csináljam azt meg, hogy ne lehessen megnézni az oldal forráskódját..ezzel akarom ezt kikerülni.. szal' plz Help

legensy
Ez most kicsit OFF lesz, de azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudnám letölteni egy honlapon található könyvtár tartalmát?
nem honlap elemek kellenek nekem, hanem az alkönyvtárban flasek vannak,és azokat szeretném.de egyesével megkeresni az elérési utat a forrásban lassú és nincs rá idõm.
Tudtok ajánlani valami programot?

\"Ostoba beszédre hallgatás a felelet.\" \"Inkább tisztes halált, mint gyalázatos életet.\" \"Ki hogy él, aszerint gondolkodik.\"

fm
nagyon köszi!!!

Harder
Már hogy ne mûködne HTML-lel. 😊

vagy úgy oldod meg, hogy a html fájlba teszed a css kódot (de akkor mindegyik lapodba bele kell tenni), pl.:

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<title>css kód minta</title>
<style type="text/css">
<!--
BODY {
color: #FFFFFF;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
scrollbar-3dlight-color : #5E5E5E;
scrollbar-arrow-color : #5E5E5E;
scrollbar-base-color : #3B3B3B;
scrollbar-darkshadow-color : Black;
scrollbar-face-color : #3B3B3B;
scrollbar-highlight-color : #5E5E5E;
scrollbar-shadow-color : #5E5E5E;
scrollbar-track-color : #3B3B3B;
}
-->
</style>
</head>

----------------------------------------------------------------------

vagy beteszed egy css fájlba, és a fájlra hivatkozol a <head> részben

CSS fájl tartalma (pl. neve: akarmi.css)

BODY {
color: #FFFFFF;
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
scrollbar-3dlight-color : #5E5E5E;
scrollbar-arrow-color : #5E5E5E;
scrollbar-base-color : #3B3B3B;
scrollbar-darkshadow-color : Black;
scrollbar-face-color : #3B3B3B;
scrollbar-highlight-color : #5E5E5E;
scrollbar-shadow-color : #5E5E5E;
scrollbar-track-color : #3B3B3B;
}

És a HTML fájlok <head> részébe pedig beleteszed az alábbi sort:

<link rel="stylesheet" href="fileneve.css" type="text/css">

fm
köszi!

sajnos én html-ben csinálom a lapot és abban sztem ez a css kód nem mûködik. persze nem értek igazán hozzá...szóval van tipped hogy oldjam meg dreamweaver-ben?

Tetsuo
Örülnék ha erre is mondana vki vmit:
Olyan szövegméretet akarok megadni, amit nem állíthat a felhasználó (az írás akkor már nem passzol a környezetébe). Elõre HTX!

cSuwwi
az ilyen dolgokat szvsz layerekkel lehet

shit happens

Tetsuo
--Úgy akarom megcsinálni hogy (van függõlegesen 3 frém) s a középsõben egy scrollozható szöveg van, de alulra akarok egy olyan 'félig belógó bannert' rakni ami a szöveg felett van s nem hat rá a scroll. Ez volt az 1ik talányom. A másik:
--Ezen a félig belógó banneren egy olyan képet akarok elhelyezni ami ami gombként viselkedik s a szövegre hat. (Jó mi?)

Rájöttem hogy HTMLlel ez nem müxik, javascriptrõl meg nincs magyar leírás hogy mi miért példákkal, csak olyan halandzsanyelven hogy deklarált metódus üzbegisztánja meg ilyenek.. 😞

PetruZ
Csak négyszögletes frame-t tudsz csinálni, mást nem. A problémádra esetleg megoldás lehet az iframe.
Tetsuo
Olyan frémet v mást akarok csinálni ami nem ér végig a monitoron csak egy részébe lóg bele tehát a másik frémnek L alakúnak kellene lennie. Ezt hogy csináljam? Köszi.

Harder
A http://callofduty.hu/style.css elsõ részében látod a kódot (scrollbar-os sorok)

fm
hali!

nagyon bonyolult dolog a gördítõsávot átszínezni honlap készítésekor? mint pl a callofduty.hu-n nem a szokványos win szürke sáv van jobb oldalt.

ha nem bonyi hogyan kell? köszi..

fm
van egy rakat ingyen is, pl: freeweb.hu, ultraweb.hu

egész jók,akár 100mb tárhellyel is. az oldalad kezdõlapja pedig meg van adva,hogy index.php, vagy index.htm legyen,vagy ilyesmi...

DJ Bee18
Én még kezdõ vagyok. Ha csinálok egy weblapot, azt hol lehet feltenni a NET-re? Nem baj ha fizetõs, csak hol lehet közzétenni?

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

maroon
> Nah az örök kérdés, havonta felteszi vki. 😄
Hehe! 😊

Köszi a linket, majd megnézem!

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

Harder
Nah az örök kérdés, havonta felteszi vki. 😄
Én nem mondok programot, csak adok egy linket:
Melyik a legjobb webszerkesztõ program?

maroon
Hali mindenkinek!

Lenne egy kérdésem: mi a legjobb honlapszerkesztõ progi és honnan lehet beszerezni?
Én most Front Page-dzsel szerkesztek, már vagy 2 éve, de állítólag az kezdõknek való... Mindenesetre egy ilyen honlapot sikerült összehoznom vele: http://maronmanga.freeweb.hu

Elõre is köszi!
Maron

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

fm
UP 😊

honlaphoz kellene számláló, hogy hányan nézik a lapot, meg ezt kiírni rá. ingyen van ilyen?

Rigley
Kösz a segítséget, majd próbálkozok 😊
Azt a mozillás gebaszt megoldottam.

dddstudio.tk

izé, a width nem fontos ha csak a magasság kell 😉

football without ultras is nothing

én bizti nem flesheznék, mert nem is tudok
de esetleg megpróbálhatnád egy táblázat segítségével...
lehet hülyeséget mondok, de egy próbát megér...

< table width="100%" height="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td>
ide jön az oldal kódja..... (kivéve a body és html tag zárása)
</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>

talán....

football without ultras is nothing

joebacsi
hát én ezt flash-el oldanám meg, azzal nem olyan nagy ördöngõsség, de biztos php-ban is van rá lehetõség (amihez nem értek annyira)
egyébként pofás az oldalad, grat!
csak nekem mozillában kettéválik, és két sorba kerül a fejléc 😞
de ie-ben minden ok

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Helló mindenkinek!

Ebbe a topicba is leírom a kérdésemet, hátha akad olyan aki tud és akar is segíteni.
Szóval. Összegyûjtöttem az utóbbi idöben rengeteg fényképet, és ezeket szeretném cd-re írni, htm-galériával együtt. Azonban így is annyi kép van, h. thumbnailekkel is éppen ráfér a cd-re. De ezek mellé még kellene .HTM is, amiben lehet az egyes alkönyvtárokra kiszortírozott kisképeket megnézni, és ha rákattintok, bejönne csak az az 1 nagyban.
Ha akarok ide ELÖZÖ ill. KÖVETKEZÖ-re mutató linket is, akkor azt meg kellene csinálni minden egyes képhez, ami rengeteg .HTM, és már nem férne el.
Javascriptben/DHTML-ben meg lehet oldani, h. az aktuális filenévböl "kitalálja", h. mi lesz az elözö és a köv. kép? Tehát a képek pl. kép0011.jpg alakban vannak, és ha ezt behozom, akkor a generált link a kép0010-re és kép0012-re fog mutatni?
Ha nem lenne nagy kérés, ezt a pár soros htm-et el tudná nekem küldeni vki mailben? (ha a legelsö/legutolsó kép detektálása bajos, egy alkönyvtáranként elhelyezett .TXT még belefér a legelsö/utolsó kép sorszámával.)

Elöre is nagyon köszönöm 😊

Rigley
Sziasztok !

Van egy oldalam:
DDDSTUDiO
És van egy kérdésem is .
Azt szeretném valahogyan megcsinálni, hogy az oldal magassága "100%" legyen, tehát mindig az adott felbontáshoz, bõngészõmérethez, ...stb. igazodjon. Hogyan lehetne ezt megoldani ? Sajnos nekem nem sikerült, pedig már elég sokat próbálgattam. Elõre is kösz,

--
RiGLEY

dddstudio.tk