641
X-Men I-II-III.
  • Shiwo
    hmm..most látom, a közepe világosabb..érdekes.. a photoshop-ba 1színű volt o.O .. nyah mind1, holnap kijavítom..
  • Shiwo
  • Quantumleap
    És?
  • Magoo
    hát ezaz :)
  • apocalypse0
    ez még a stáblista előtt volt
  • Quantumleap
    Én, személyesen. Mondjuk nem vártam meg a stáblista végét sem, mert siettem.
  • Szolnokboy
    a wikipedian rengeteg adat van a karakterekről és magáról az x-menről

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_X-Men#Apocalypse.2FHis_Horsemen
  • Magoo
    Tényleg ennyire xar az emberek szeme??????
    Ki az aki nem veszi észre, hogy tényleg megmozdult a bábu???
  • apocalypse0
    és megmozdította az erejével a bábút
  • Quantumleap
    Francba, nem színezte át.
  • Quantumleap
    SPOILER

[grey=]Honnan veszed, hogy Magneto visszanyerte az erejét? Csak azt láthattuk, hogy sakkozik magában, immáron közönséges vén szivarként. [/grey]
  • Shiwo
    esetleg ha vki letöltöte a filmet, az nem tudná kivágni a legvégét és feltölteni vhova ? megnézni mégis jobb, mint leírva :)
  • Szolnokboy
    Ezt a HW fórumba irtam, bocs ha kicsit hosszú lett:

X-men - Az ellenállás vége (X-men - The Last Stand)

Nagy rajongója vagyok -ha a képregényeknek nem is- a tucatképregényfilmeknek, meg ugy általában a szuperhősös témának. Ezek közül elég magasan kiemelkedik az X-men sorozat amit sikerült MA megtekintenem. Nem véletlenül irtam a mát csupa nagy betűvel tudniillik a filmet a tengerentúlon majd csak holnap mutatják be, a premier a magyarhoz képest 2 nappal késöbb van és ez azért nem kis szó egy ilyen blockbuster esetében.
    A harmadik epizód nem kapcsolódik túlságosan az előző két részhez, de hőseinknek szintén egy a mutánsokat fenyegető ezúttal medicínával kell megküzdeniük. A rendező váltás szerintem nem igazán tett jót a filmnek. Talán nem meglepetés ha azt elmondom hogy ebben a részben is vannak veszteségek mind a jó mind a rossz(?) oldalon és sajnálatos módon nem igazán éreztetik velünk a készítük, magyarul a dráma ugy ahogy van kimarad. Persze ez egy látványfilm de azért a minimum szintet hozhatták volna. A másik dolog pedig az hogy sokan tévhitben élnek, mert van egy tény amit a filmek (egyik sem) nem támasztanak alá: Magneto nem gonosz ! Ő egyszerűen más nézeteket vall és más módszereket alkalmaz. A korábbi részekben elég jól eltalálták a balanszot ellentétben ezzel az epizóddal, ahol a mérleg sajnos a 'gonosz' felé billen. A történet kicsit meseszerűbb kicsit fantáziátlanabb kicsit butuskább a forgatókönyv ugyszintén, de nem vészes.
    Na de mostmár nézzük a pozitivumokat. A sok uj,érdekes mutáns szerepeltetésének mennyiségét nagyon eltalálták, szerencsére nem az lett amire számítottam, hogy majd csak egy-egy villanás erejéig látjuk őket, mind-mind elegendő szerepet kapott. Van akit kicsit kiemeltek (Colossus) van akit leredukáltak (Vadóc) és van akit kiirtak többé-kevésbé a film előnyére. Vannak azért kivételek például Angyal ott feszít a plakáton Farkas mellett totálban , ennek ellenére szerepe elég csekély és szinte már-már felesleges (kis túlzással élve). Audiovizuális megvalósítás mint már említettem káprázatos, akad egy-két trükk amivel nem voltam kibékülve. Színészek hozzák a színvonalat rájuk most nem térek ki. A szinkron rosszabb mint megszokhattuk, ennél jobbat vártam, de nem baj ugy is utoljára néztem magyar nyelven.
    Végszóként: Az X-ek legujabb kalandja kissé összecsapottabb és átgondolatlanabb lett de méltó folytatása a szériának és továbbra is a legjobb képregény átirat marad.

8/10

Figyelem! A stáblista végét (kb. 5 perc) mindenképpen érdemes megvárni (én is igy tettem, bár ezért meg kellett küzdenem az akaratos mozis jánykával aki akár az élete árán is ki akart tessékelni a teremből, mondván nincs plussz jelenet a stáblista végén. Márpedig de! ) mert , igaz csak 3 szó hangzik el de azok annál fontosabbak és talán egy esetleges folytatást is előre vetít. Szóval várjátok meg, akárki akármit mondd !
  • a zsírkereskedő
    sajnos hollywood nem szereti a monumentális történetek hű ábrázolását...
    csak a hangulatát adják vissza pl:a gyűrűk ura- annak kb a harmada negyede egyezik a könnyvel ennek ellenére sztem mégis az egyik legjobb filmtrilógia(főleg, hogy nem lehet negyedik rész) habár én a könyvet jobban bírtam
    de ha belegondoltok sokan nem ülnének be egy 5-6 órás alkotásra - mi rajongók is húznánk a szánkat
    ekkora történetet csak rövidítve és megerőszakolva lehet filmre vinni
    én úgy fogom nézni mint filmet és nem mint a képregény mását
    még valami sztem ian bácsi nagyon gizda magneto és hugh is jól nyomja "farkas"ként bár én a dögös jean-re bukok
  • BlackWolf
    megneztem a filmet nekem tetszett de van par kerdes ami felmerult bennem :
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

- wolverine miert nem oltotta be egyszeruen jane-t ? miert kellett megolni..
    - mint a film elejen es vegen is lathattuk a megoldas csak ideiglenes a szormok keze visszavaltozik miutan odebmegy es magneto is visszanyeri az erejet
    - es amugy ha xavier bekoltozott abba a nyomorult testebe es magneto is visszanyerte az erejeset akar lehet is folytatas csak kicsit leszukult a szereplogarda
    -az a kislany viszont aki attudott meni a falakon nekem kifejezetten nemtetszett , hogynezett mar ki x-men ruhaba ott logott rajta a kis cuki pink szinevel :)
  • Serooo
    Valaki nem tudna ajállani egy modszer amivel a filmekből jelenetet lehet kivágni
  • Magoo
    Sajnos ez nem sokat segít:

X3 - Regular Trailers:
    Rising Empire (Choir) - Immediate Music
    Original Trailer Music - Immediate Music
  • Magiszter
    Az engem is érdekelne!!!
  • Magiszter
    Én meg msot találtam a kepregeny.hu-n egy tök király bejátszást Logan meg Colossus és Storm játszik benne "főszerepet" ja meg egy Sentinel feje . ha valakit érdekel akkor: www.kepregeny.net
    Itt regisztráltok és már nézhetitek is (ha megtaláljátok)
  • Magoo
    Valaki akkor most nekem segítsen! :)
    Van az X-men 3-nak a fő trailere. Van az a marha nagy drámai zene a vége fele! Az honnan van? vagy melyik albumon található? Szívesen megvenném már csak ezért az egy számért is! :D
    Aki tudja légyszi segítsen!!! ;)
  • apocalypse0
    LOL wow

kár hogy nem láttam
  • Shiwo
    ennyit az etikus viselkedésről...
  • Magoo
    SPOILER!
    A felirat utáni rész:
    Volt az a csávó akiről korábban Xavier beszélt, hogy agyhalott és át lehetne tenni bele más ember gondolatait. De nem etikus...stb...
    Nos a végén a nővérke oda sétált ehhez a kómás csávóhoz hogy ellenőrizze az élet jeleit....aztán a csávó megszólította a nővérkét Xavier hangján. "MOIRA!" Gondolom ez a csaj neve...
    Ergó Xavier átvitte saját személyiségét annak a csávónak a testébe. Így egy szebb véget nyerve a filmnek :)
  • winnie
    nővérke? izé. az nem nővérke volt.
  • Magoo
    jaja én is olvastam az X4-ről :)
  • Iori
    Fox confirms X4
  • Iori
    aki nem látta a credits utáni jelenetet:

Jön a növérke be a betegszobába, és meglátja az arcát a betegnek s ezt mondja: "Charles??"
  • Lacc 88
    Én azt sajnálom még hogy Kolosszus nem kapott több szerepet a filmben, jó lett volna több akcióban is látni. És szerencsére raktak be jó kis humoros részeket is, sztem azok jól jöttek bele.
    Magiszter:
    Igazad van így tényleg jobban megoldották Bulldózer ügyét, de engem akkor is naon bosszant a dolog. De most mit tehetünk ez van. (Sajnos)

• Shiwo
    de hasonló lehetne..mint már írtam, a Hulkot is megtudták oldani..
  • vg
    Lehetetlen megoldani, hogy egy élőszereplős filmben így nézzen ki...
  • Shiwo
    példáuld :D

de abba pl Kolosszus Magnetonak dolgozik, meg Gambit is.. az x-menek nagy része kölyök még, és Bulldi nagyon gagyi benne sztem..
  • Magiszter
    Igen. Pl: Kék az ég és Zöld a fű
  • Shiwo
    de persze vannak egyezések is (még szerencse :)
  • Shiwo
    hát mondjuk az x-men evolúció megint tök más mint a film vagy a regények...
  • Magiszter
    Amúgy csak ezért tudtam ezeket mert régebben minden részét megnéztem az X-men Evolució nevezetű rajzfilmsorozatnak. Bár azt is a legizgibb résznél hagyták abba. Mikor Apokalipszis kikelt a sirjából és az X csapat tagjainak az erejével elindult világot látni. Kicsit voltam csak nagyon ideges, hogy nézem, nézem, aztán kezdik elölről a sorozatot. Ha olyan erőm lenne mint kükinek akkor kicsit átalakítottam volna a környék domborzati térképét.

Amúgy hogyhogy 1,5? Akkor már kerekítsünk 2-re De azért pojén hogy nem láttam csak a bemutatókat és 3-ból 2-t eltaláltam. Kivi vagyok hogy mi lehet az amit eltaláltam. (de nem mond el)

Kérdés: Milyen hosszú az a stáblista?
  • Lacika 79
    hát igen, pontosan így
  • Shiwo
    nyah..valahogy így köllött volna kinézni Bulldinak :)

• Lacika 79
    na igen, a 2 vége az érdekes volt, bár erre az olyan fanatikusok mint én, sztem az első pillanatban rájöttek.
  • Lacika 79
    fasszopó geci multiplexben :S
    csak az uccsó előadás volt, és valszeg sietett a geci gépész hazafelé :S
    most meg azzal tellik a napom, hogy kutatok fórumokon, hogy mi is történt :/
  • Sir Quno Jedi
    Banyek, te hol nézted?!

Már a 2-be is az volt a pláne, mikor a Dark Phoenix ott szárnyal a víz alatt...