641
X-Men I-II-III.
-
#241 Ja, ezek engem is érdekelnek, bár szerintem aki elég nagy rajongó plusz még a képregényt is olvasta (én nem) az már úgyis tudja hogy mi lesz a vége, vagy nem?? -
Lacc 88 #240 Szerintetek mi lesz a film vége? Sokat gondolkoztam rajta, de nem jutottam döntésre. Magneto megint veszít és elmenekül? Mi lesz a Főnixé vállt Jean-nel? Van-e esélye hogy esetleg vki jobb szereplő meghal? Mi lett Küklopsszal alig látni az intrókon akció közben. És miért nam hagyták benne árnyékot? Az ő teleportáló képessége az egyik legjobb dolgokhoz tartozik amit berakhattak volna.
Na ezek a kérdések érdekelnek naon. Szerintetek mik a válaszok? Kíváncsi vok ki hogyan gondolja és mi lesz az igazság.
-
Lacc 88 #239 Holnap végre láthatjuk a filmet úgyhogy inkább arról szóljon a téma az érdekesebb. (amúgy én már hallottam hogy Pézsmapatkánynak is nevezik, na az kikészítő és totális káosz a fordítók részéről. De most ennyierővel arról is lehetne beszélni hogy a képregényes vihar miért lett ciklon, de semmi értelme ilyeneken felakadni. Élvezzük a filmeket a nevek másodlagos dolgok.)
-
#238 "Nem sokat tudhatsz a Rozsomákról mivel az az agresszív karmos szőrgolyó 30 kilogramm és egyedül képes elejteni egy jávorszarvast vagy rénszarvast is. És látták már megfutamítani jegesmedvét is."
Nagyon jól tudom, hogy mire képes. Nem érezted az iróniát a hangomban (vagy írásomban)
"De mágián kell égetni mert sem az eredeti szöveghez nem hűséges sem a képregényhez. Harmadrészt meg kicseszettül zavaró...."
Mint már említettem: Tolerancia.(vagy te is Magneto-nak szurkolsz a fimben?) -
#237 "ne hülyemaradizzuk már le azokat, akik nem hajlandóak farkasnak hívni egy rozsomákot."
Ki mondott ilyet?
Csak kukacoskodok: nem egy rozsomákot farkasoztunk le hanem egy képregénykaraktert.
off: Gyürük ura: Az Elfeket meg letündézték. Mégis mindenki (nagytöbbség) tündéknek hívja.
"A torkosborz és a rozsomák ugyanaz az állat."
Igen. Csak földrajzilag kicsit másmerre élnek.
De szerintem tényleg tegyünk már pontot ennek a témának a végére. Vagy mostantól tényleg Pistának kezdem el hívni Wolverine-t -
#236 A torkosborz és a rozsomák ugyanaz az állat.
Tőlem mindenki úgy hívja, ahogy akarja, de ne hülyemaradizzuk már le azokat, akik nem hajlandóak farkasnak hívni egy rozsomákot. -
#235 "ÉS nézd meg angolul nup... ott wolverine.."
Én is ezt mondtam: "Ez igaz. És angolul Wolverine.";"A képregény és a film alkotói Wolverine-nek nevezték el."
Vagy talán cáfoltam?
"[...]wolverine jelentése Rozsomák. Pont."
A Wolverine jelentése Rozsomák, és Torkosborz. A képregénybeli Wolverine jelentése Rozsomák. A Filmbeli jelentése és Rozsomák, de magyarul mégis Farkas. Az ügyes fordítónak kell leszedni a fejét. És nem annak aki Farkasnak hívja. Ugyanis Magyarországon többen látták szerintem a filmet mint olvasták a képregényt.
Én csupán egy minimális toleranciát szeretnék azok irányába akik Farkasnak hívják. Fogadjátok el hogy valaki így hívja mert a filmben valaki így nevezte el. És kész. Ennyi.
-
#234 Én szerintem meg akkor már hívjuk Pistának. -
#233 ÉS nézd meg angolul nup... ott wolverine.. ugyanis angol szinkront nézd és a wolverine jelentése Rozsomák. Pont. Ez tény ezen nincs mit változtatni szar a magyar szinkron.
"Csak a magyar fordító Rozsomákot látta helyénvalóbbnak mivel az egy kis agresszív karmos szörgolyó."
Nem sokat tudhatsz a Rozsomákról mivel az az agresszív karmos szőrgolyó 30 kilogramm és egyedül képes elejteni egy jávorszarvast vagy rénszarvast is. És látták már megfutamítani jegesmedvét is.
De mágián kell égetni mert sem az eredeti szöveghez nem hűséges sem a képregényhez. Harmadrészt meg kicseszettül zavaró.... -
#232 "Szerintem nincs igazad, mert a filben is olyan néven szerepel, ahogy a képregényben: Wolwerine."
Képzeld megnéztem és a filmben Farkasnak Hívják. És tényleg. 5.1-es magyar hangzással én akárhogyan is füleltem Farkasnak hívták.
"Tehát a képregény és a film alkotói is Rozsomáknak nevezték el ezt a karaktert"
A képregény és a film alkotói Wolverine-nek nevezték el. Ugyanis az is magyar fordítás ami a képregényben van. És a Wolverine jelent torkosborzot is. Csak a magyar fordító Rozsomákot látta helyénvalóbbnak mivel az egy kis agresszív karmos szörgolyó.
"A film nem magyarul keszült, hanem angol nyelven."
Ez igaz. És angolul Wolverine.
". Namármost ha egy pancser fordító elb[cenzúra]ssza, attól még nem kell győzködni a többieket, hogy de ez akkor is milyen jó név, amikor egyszer nem úgy hívják."
Nem tudom hol olvastad hogy azt mondtam mindenki hívja Farkasnak mert ez milyen jó név. Én csupán azt mondtam hogy nem kell mindenkinek nekiesni hogy az nem Farkas hanem Rozsomák. Annyi volt mondandóm lényege hogy a magyar mozikban a magyar nyelvü filmben Farkasnak hívták. Ezért aki Farkasnak hívja nem kell azonnal mágián megégetni hogy mekkora szentségtörést követ el. El kell fogadni, hogy magyarországon x millió ember Farkasként ismeri.
És bocsi ha tényleg ennyire félreérthetően fogalmaztam. -
#231 Vagy láma, de nem tök mind1 hogy mi a neve!? -
#230 Szerintem nincs igazad, mert a filben is olyan néven szerepel, ahogy a képregényben: Wolwerine.
Tehát a képregény és a film alkotói is Rozsomáknak nevezték el ezt a karaktert.
A film nem magyarul keszült, hanem angol nyelven. Namármost ha egy pancser fordító elbassza, attól még nem kell győzködni a többieket, hogy de ez akkor is milyen jó név, amikor egyszer nem úgy hívják. Ennyi erővel lehetne Zsiráf is nem?
-
#229 link
Végefele keresgess. 3 részes. -
#228 Én szerintem onnantól kezdve hogy kishazánkban immáron a 3. rész-t is úgy adják le hogy Logan/Farkas és nem Rozsomák, teljesen értelmetlen azon vitatkozni hogy a Wolverine az most mi is.
Ha ez az X-Men képregények fórum volna akkor megértem a felháborodást. De ennek a topiknak a címe "X-Men filmek" A filmben pedig a csodásan leleményes és nyelvtanilag korrekt, megfontolt, kivitelezésben jeles fordítóknak köszönhetően a Huge Jackman (tudja a rosseb hogy írják) által megformát karaktert, Farkassá nyílvánították. Ettől a pillanattól kezdve pedig a vitánk, arról hogy most a Farkas az Rozsomák, avagy nem, értelmét veszti mivel a fent nevezett topik a filmről szól. Éppen ezért a Wolverine/Farkas elnevezések a helyén valók. Aki pedig furmányosan agyatekert monológokat ad elő azzal a célzattal hogy meggyőzze a tisztelt publikumot affelől hogy a Wolverine az a Rozsomák és aki mást mond az szellemileg korlátolt, azok az egyének pedig kéretik ezen hozzászólásaikat azoknak célozni akik a képregényről diskurálva ejtenek ilyen egetrengető nyelvtani és fordítási hibákat. Ezt a kis kérelmet azzal a megfontolással írtam, mivel az ilyen és ehhez hasonló hozzászólások számossága immáron meghaladja azt a határt ami még elfogathatónak számit. Egy másik X-men filmes topik 90%-át is a Rozsomák és a Farkas Wolverine-el való azonulásáról szóló viták töltik ki. Ez úton kérem minden tisztelt forumolvasó X-men képregény fan elnézését és megértését.
Köszönöm figyelmeteket. -
#227 link? -
#226 Logan és nem Logen és Rozsomák nem pedig Farkas... legalább tudd a nevét rendesen... -
gabi1023 #225 Nem bírok várni!!!!! X-Men-t akarok.+Logent.(Szerintem is inkább Farkas) -
#224 Én is megnéztem, nagyon komoly!! -
#223 Találtam ott egy South Park-os X-men 3 filemet(3 részes). Hát az valami nagyon kész.
Apocalypse0:
T minusz Holnap -
#222 T -1 nap -
#221 aki feliratosan szeretné megnézni menjen a MOM parkba (én is oda megyek csüt. :))
Vki már említette hogy credits után senki se menjen ki mert van egy extra jelenet a végén! -
Lacc 88 #220 Én már naon sok videót megnéztem és brutális rézsleteket is láttam. Vanna oylan párharcok hogy az hihetetlen. pl Wolverine vs. Juggernaut (remélem Colossus-sal is lesz egy akciója, az ütős lenne) vagy Piró vs. Jégember (ez se lesz semmi)
Már naon várom, ma mek jegyet venn. Ha nem lesz bekattanok.
-
#219 Kicsit átnéztem a linket. Van ott még 1-2 érdekes X-men 3 részlet. -
#218 LOL!!! Tényleg. De pojén.
Ezek szerint a rendezőnek adhatott némi támpontot a forgatások során. Reméljük a film előnyére.
T minusz 2 nap...(Apocalypse0-tól lopva az 5letet) -
Lacc 88 #217 Halljátok most néztem meg ezt a videót.
http://www.youtube.com/watch?v=lggvfQnwEcs&search=x-men
És ha jól látom akkor a marvel képregények legnagyobb atyja, Stan Lee is szerepet kapott a filmben. Mondjuk én nem csodálkozom ezen, hiszen nélküle nagyon szegény lenne a marvel.
-
#216 Köszi a linkeket mindenkinek :-) -
#215 Nos egy szerencsés, aki már látta: Bateman -
Lacc 88 #214 http://www.kepregeny.net/news.php
Itt olvastam.
http://www.xfanzine.hu/xmen3.php
Ez pedig interjúkat közöl meg képeket. Érdemes megnézni vannak jó cikkek.
-
#213 Elolvastam. Érdekes.
Lacc:
Ezt hol találtad? megosztanád velünk? -
#212 mozinetes kritika -
#211 T- 3 NAP -
Lacc 88 #210 Brett Ratner, az X-Men 3 rendezője érdekes felhívást adott közzé: érdemes lesz végigülni a film végi hosszú stáblistát, ugyanis egy fontos (talán a film egész történetét új fénybe helyező) jelenet a végtelennek tűnő névlista után kapott helyet!
Hogy miről is van szó, leghamarabb jövő csütörtökön megtudjuk!
Ezt olvastátok már? Remélem ha tényleg van vmi akko a moziban is leadják majd, én kivárom. -
#209 103?!!!!! Az nagyon kevés az x-men-ből! A második rész volt 133 perc. Nem lehet hogy ennyire megszabják a 3.-at. Sirni fogok -
#208 imdb szerint mindössze 103 perc -
#207 Az én várakozásomat nem kell fokozni:D -
#206 van benne egy 5-6 perces részlet a filmből. És a hivatalos trailer kb 10másodperc plussz jelenettel, annyira össze vissza hogy ha kikockázod se tudod hogy mi is történik tulajdonképpen :-p
Mennyi is a film tényleges hossza? mert minimum 120 perc. ebből lejön a szokásos 2 perc intró és a cast. Az kb 110 perc tiszta film. Ebből vegyük le a 6 perces részletet (amiben csak szájtépés van) azaz marad 104 perc amiről csak elképzeléseid lehetnek. Szerintem abban van a film tartalmi lényege meg a csattanók. Ezért aki megnéz egy trailert vagy egy pár perces kivágott jelenetet az nem lövi le a film "pojénjait". De izlések és taslik.
Szerintem megéri megnézni, ez is csak fokozza a várakozás izgalmát :-) -
#205 nem nézem meg:D Nem akarom alényeges dolgokat látni a film eltt:D majd utána:D -
#204 Szerintem az X-men viszi a pálmát a képregényadaptációk közül. A pókmanus sem rosz de... az egy kicsit más kategória.
Megnézte már valaki a 7 perces részletet? Nagyon jóóó.
Most már még izgatottabban várom a premiert. (azt már el lehet mondani hogy a reklámkampánya jó a filmnek) -
#203 Az,az. -
#202 pfff:D Ez azért eléggé erős túlzás volt:D