23325
-
#6080 Bocs, csak felbaszta az agyam.... -
#6079 Ams, ne má! Nincs kedvem delezni! -
#6078 trollszagot érzek -
#6077 Ja kepek alapjan nem lehet itelkezni -
#6076 Hát de most nem? Kurva képek alpján szórja itt az észt...menjen a picsába... -
#6075 Ezt máshol! -
#6074 Hat kepek alapjan nem naon lehet itelkezni,meg kene varni jatekot:) -
#6073 Anyád is szebb mégse mondjuk... -
#6072 Ja -
#6071 Azert azt se szabad kifelejteni, hogy a Doom3 carmarc uj enginejenek bemutatojanak keszult, tehat valoszinu nem egy jatek fog raaepulni, mig ez hl2 eseteben kerdeses. -
Árnyvadász #6070 HL2 az tuti ATI, és ez akkora név, ha nem nagyobb (CS Sorce), mint a D3. Szerintem az ATI is jól taktikázott. Nincs itt semmi gond. -
Árnyvadász #6069 Erre mondják azt, hogy az érmének két oldala van. Jelen eseteben: Jó teljesítményű és fejlett chippel ellátott hardvare (Vkártyák) és az ezekhez jól megírt egyre tökéletesített driverek. Azért itt a játékfejlesztő cégek magatartása is meghatározó. Nvidia: támogatjuk, ATI: azért azt is. "Azt is." De miért? : Lóvé azt ennyi. Persze ez csak az egyik megközelítés, ami az én meglátásom, hogy most az ATI igaz, hogy előrébb tart a hardweres fejlesztésben, de az Nvidia meg a driveres programozásban van előrébb. Érdekes szitu. -
#6068 Azért a HL2-t sikerült megszerezniük:) Ha azt is elhalássza az NV most végük lenne mint a botnak. -
#6067 Amíg gond nélkül nyomultak előre a piaci részesedésük növelésében (9xxx család), addíg nem foglalkoztak a témával. Gondolták előbb-utóbb úgyis átállnak az ő oldalukra a programkészítők. De az új generáció megjelenésével az ATI már nem számolhat a gondnélküli további növekedéssel, az erőkiegyenlítődés miatt szükségessé vált a szoftveresekkel történő jobb kapcsolatkiépítésra, amira az nVidia mindíg is jóval többet áldozott nála. Az ATI egész egyszerűen elaludt ezen a téren. -
Árnyvadász #6066 Far Cry szerintem szebb, mint a D3 a mostani álláspontom szerint, és ez pont a DX9-es effekteknek, a kiváló minőségű textúráknak és megadurva bumpmappingnak köszönheti. Ráadásúl ott külső&belső terek is rettenet jól néznek ki, míg a D3 kizárólag a belső terekre koncentrál (mint ahogy az ID játékai mindig is). És itt a tesztben is febúkkanó egy két képen, nem mondhatnám, hogy jóval szebb, mint az FC. Pedig ha már csak erre ment a koncentra, akkor lehetne durvább is. Jó persze ez majd kiderül a játék alatt, csak megjegyzésképpen írom. Semmit nem von le a D3 értékéből, csak ebből is jól látszik, hogy a FC igencsak odabassza azt a bizonyos mércét. :) -
#6065 nincs, de ez a DOOM 3! a fenébe is, ha valami szir-szar fps lenne uekkora grafikálva, magasan leszarnám. de ez a DOOM 3! -
#6064 GT-n szinte minden jobban fut, mint x800 Pron -
#6063 Egyébként játék tartalmaz 1-2 dx9 effektet is.
[Gonoszkodás on: amiket sajnos az nvidian ki kell kapcsolni a drassztikus sebesség zuhanás miatt. Gonoszkodás off.] -
#6062 jol fut atikon is, csak ha nvidian jobban, akkor mar megy a siras -
#6061 lol -
#6060 Minek is vennél? Van játék ami jobban muzsikál Nvidián (openfaxGLn kívül)? -
vrob98 #6059 Nevetseges teljesitmeny?
Nekem ugy tunik, nagyon is jol fut az ATI-kon is. -
#6058 ottvan nekik a hl2 :) -
#6057 ez az amit nem értek. a gamerek kb felének ATI kártyája van. tehát a piac fele az ATI-é. nem igaz, hogy nincs pénzük olyan piacpolitikára, mint az Nvidia ...
szerintem szimplán balfaszok és kész. :(
(azért se veszek nvidiát) -
vrob98 #6056 -
#6055 ...látom nem csak nekem tűnt fel, különböző fórumokon igen csak morognak, hogy nincsennek DX9 effeketek, na meg kifejezetten nem tetszés, hogy míg a FarCry csoda 1024 + futkározik az ATI -n,, addig itt valami nevetséges teljesítményt nyújt. -
#6054 Van nekik, és szívja is a fogát, hidd el.
Az nVidia ezen a téren messze az ATI előtt járt/jár.
Nem hiába, hogy az ATI is elindította a saját kis projektjét ezen a téren, megszerzendő a programozók támogatását, hogy ATI-ra optimalizáljanak. -
#6053 Kíváncsi vagyok a HL2 előtt lesz-e ATI logo :) -
#6052 Az a különbség a legtöbb játékot készítő csapat és az ID között hogy ők raktak is valamit az NV logo mögé. D3-ban nem csak reklám hanem +teljesítmény. -
Árnyvadász #6051 Az FX széria valóban kiválóan lett optimalizálva a D3-ra, de gyakorlatilag arra is készítették fel hardwaresen is. Shadow, majd Ultrashadow chip a kártyán... Engem igazán az FX5200-asak remek teljesítménye lepett meg. Bár végül is az a GF3-al van egyszinten, illetve DX8-ban még jobb is picit. Szóval ez kifejezetten klassz. Így már értehtő az nvidia oldalán az FX széria ajánlása a D3-hoz. Én úgy gondoltam az ajánlás max. FX5600-tól az igazi, de akkor ezekszerint lefedi a teljes FX szériát. Congrat. Nvdia & ID! -
#6050 szinte minden játék nv logoval indul és nem atival. hólapáttal kéne megpiszkálni az ati pr managerét, ha van nekik egyáltalán olyanjuk ... :( -
#6049 Majd szépen kijön az ATI spcekó openGL D3 4.8 catalyst amiben tuti lesz 10+% gyorsulás. -
#6048 Tudom most az jön hogy openGL-ben is gyorsabb;)
1: nagyobb órajel, 1x4 pipe vs 2x2
2:Nyilván JC nagyobb hangsújt fektetett az FX száriára való optimalizálásra mint a radeonra. Ezen nem tudom miért kell kiakadni. NV logoval indul a game nem ATI-val. -
Pontius #6047 Én is éppen aztat olvasgattam :) LOL
Mindenki abban reménykedik, hogy vagy ma vagy a hétvégén már nyomhatja... :P -
#6046 D3D-ben;) -
Árnyvadász #6045 Ez igaz, de én STB Velocity és Monster3D összehasonlítást vettem alapul. Akkor még a Monster bealázta az nvidia elsőszülött gyermekét. TNT1-től kezdve ez a tendencia már nem jellemző volt. Nem éltem bele magam. Csak tényeket írok. -
#6044 Egy évben jöttek ki, de óriási különbségek vannak közöttük.
Nesze és nézd meg magad hogy hol a helye az FX5600 -nak! -
Árnyvadász #6043 Egyébként ez tényleg programozói felfogás kérdése. Régebbi kártyákon is meglehet írni egy újabb játékot, ha a tisztelt urak veszik a fáradtságot és utána szépen optimalizálják, csak ugye ez idő, fáradtság és sem a hardware piac, sem az üzleti érdekek nem ezt szolgálják. Carmack pedig mindig kiankánzta az adott kártya lehetőségét az utolsó tranzisztort is megmozgatva feladattal, így érthető a GF4 MX jó teljesítménye. Akár még GF2-n is megtudta volna csinálni, csak azok nyilván már lassúak lettek volna az órajeleik miatt, és a memória is csak 32MB-os azokon (bár volt GF2 pro és Ti amik 64MB-osak voltak) hisz a GF4 MX voltaképpen egy feltúrbozótt (sebességileg és némi hardwares változtatás is befigyel) GF2. De mégis alkalmas rá. Azért egy GF3 ehhez a játékhoz szerintem tök tuti kis szerkezet. Kár hogy lecseréltem, nem tudom mi a francnak:) Bár az tény, hogy nemcsak a D3 van a világon, szóval a többi progihoz jó a mostani is. -
#6042 Tudtommal az FX5600 meg a R9600 egy generáció. -
Zsoldos #6041 meg mielott nagyon beleelned magad: az nvidianak mar a tnt1 ota nagyon jo volt az opengl teljesitmenye.