DOOM 3 and Resurrection of Evil

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacc
Hát kinek mire kell költeni 😊
Kösz az infot!
Joe004
Mondjuk én nem veszem meg inkább a gépreköltök!

Joe004
13-án fog megjelenni itthon nem ?

Punkerwork
"megvenni" 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

milyen a game me ma megyek megvenni érdemes?
SarkanyfuaRUSH
Üdv!

Az ultra high beállítást tényleg csak 512 mb-s videokártyával lehet beállítani, vagy megnézni azért meglehet kisebbel is?

(nem vagyok otthon, de érdekelne)

Köszi
Simán fut rajta mediumon, 800x600, majd' minden effekt bekapcsolva (nem emlékszme melyiket nem tette rá)

GF4Ti4200/128M -kártyával próbálta már vki? Tapasztalat?
Gép: PIV 4.2 /512M
Andie
Sziasztok!

Tegnap este végre megvolt az install, csodák csodájára indult is a game, rövid konfigolás után már tapostam is a kurzornyilakat. A magyaritás fórumba már irtam egy kis véleményezést, de gondoltam itt is helye van - már aki kiváncsi rá.
Túl vagyok hát az elsö 2-3 órán, most kell majd taliznom valami Alpha pontnál a többiekkel, de közben kihallgattam a 2 fejest, amint áttérnek a B tervre. Itt lefagyott a gép, úgyhogy restart volt 😊
Meglepöen szépen fut a játék a konfigomon (Amd 1.6, 640 Ram, Gef3Ti200 32) 800x600/medium beállitásoknál. FPS 15-35 között mozog, lazább részeknél akár 40 is lehet, de néha 10re is visszaesik, ám alig észrevehetö a szaggatás. Maga a játék hangulata oké, igen parás, ámbár 1 óra játék után kb tudja az ember, hogy na most fog rátörni egy zombi. Úgyhogy +-5 mp-el meg lehet saccolni. A para -5 nél van 😊
Azt nemkomálom, hogy hótsötét van. Egyszerüen néha vakon megy az ember, holott látszik, hogy itt elvileg látni kéne. Nyilván ahol lámpázni kell, ott ok. De az nagyon idegesitö, hogy megyek megyek egy folyosón, egyszercsak leszakad elöttem a mennyezet, és valami elkezd tüzet dobálni rám. Semmi nem látszik belöle, csak tán a szeme világit, meg amit dobál. Azt lövöldözök a vaksötétbe, ahol sejtem a szörnyet, azt 3-4 lövés után várok, hogy vajon meghóta é magát. És az esetek 90% -ban igy van, hogy csak sejtem, hogy merre és kire kéne lönöm.
Brigthness már 50%-on van, lehet még feljebb kéne tolni. - utánna feljebb toltam, kb 60%-ra, igy már valamivel többet látni, de még mindig soxor van, hogy csak egy sötét árnyra lövöldözök. Ehhez felesleges többezer poligonból felépiteni egy szörnyet, mikor az esetek 90%-ban csak a körvonalai látszanak, vagy max néhány barnás pászma. Ha olyan közel engedem, hogy részleteiben lássam (és mondjuk nem mozogna), akkor meg már mindegy, mert a vörös hályogtól nem látok semmit. Szóval biztos szépek a szörnyek, de az állandó sötétség és a gyors mozgásuk miatt (kivéve zombik) nem sok látszik belölük 😞

A hangok is nagyon ott vannak, bár kicsit idegesitö néha már ez a folyamatos beszürödö rádióadás az üvöltözéssel. Oké, elsöre jó poén volt, hogy a többiek kint küzdenek, meg minden, de soxor már nem hallottam a környezetemet, mert ez ott üvöltözött meg sistergett a fülembe (észrevettétek, hogy a "sistergett" szóban benne van az angol "nõvér/húg" szó? )
Az irányitás oké - kisebb malõrtõl eltekintve : elsöre nem sikerül beállitanom az oldalazást a bal és jobb nyilakra. Lenyomtam a nyilat, és beirta, hogy SHIFT. Aztán valahogy mégiscsak sikerült, és kiderült, hogy a numlock zavart be. Egyébként valóban pofoneccerü, elég a 4 irány, ugrás, és kész. Rendkivül hasznos, hogy nincs USE meg ACTION gomb, hanem mindent az egérrel lehet babrálni. Gyak jó beállitás mellett el sem kell venni az embernek a kezét a klaviról és az egérröl.
A fényhatások csodásak - még igy médiumon is - , a lengedözö lámpák (amiket fene tudja mi tart mozgásba - lehet, hogy feltalálták az örökmozgót az UACnál? 😊, a villogó neonok, a körbepásztázó fények, táblákon tükrözödö fénycsikok, a zombi kezében lóbált lámpa is fényt és árnyékot vet... szóval ha az ember túl van az elsö 1-2 óra paráján és megrázkódtatásain, és van ideje kicsit odafigyelni a grafra - és jól beállitotta a brightnesst, hogy lásson is valamit - akkor lehet gyönyörködni. Kiváncsi lennék, sokkal szebb-e egy brutál konfigon, de talán egyszer ezt is megtudom.

A játékmenet egész érdekesre sikerült. Ugye azt vártuk - attól féltünk kicsit, hogy marad a Doom1-2, rohanj, azt aki eléd toppan, henteld le - stilus. Hát ezen kicsit bonyolitottak ezekkel a PDA-kkal, mailekkel, videókkal, sürün kell nyomozni, hogy az ember tudjon haladni. Azonban maradt néhány - számomra - zavaró és idejétmúlt dolog. Mindjárt elsönek ez az ahogy-haladsz-úgy-kapod-a-fegyvereket. Nemazért, de egy tengerészgyalogos (hol van itt tenger???) nem egy marékpisztollyal indul szörnyek ellen, ugyebár. Mérnem lehet mindjárt az elején felszerelni mondjuk az elsö 4-5 fegyverrel, a nagypapákat majd a végén megtalálja, oké. Legyen kevés lõszer - mint ahogy kevés is van sajna 😞 nem gyözök váltogatni shotgun és a riffle között - igy rá legyek kényszeritve az elején a pisztoly meg a puska használatára, de ne legyen már olyan érzésem, mint a szüzlánynál, hogy csak szép fokozatosan kaphatok meg mindent, ha már teljesitettem.
A másik zavaró dolog ez a Doom1-2-böl, Duke-ból, stb-böl ismert trükk, hogy a már kitisztitott területen falak nyilnak meg, és szörnyek özönlenek ki, jól hátbatámadva téged. Hát már ez is elég idejét múlt szerintem. Egyrészt felesleges, igy is elég parás a játék, hogy mi van elötted, mi fog a plafonról leszakadni a következö lépésnél, nemhogy egyszercsak azt látom, hogy vörös a képernyö, nyögdécsel a faszim, aztán mire rájövök, hogy a hátammögött - a biztonságosnak hitt területröl - eszi valaki a seggemet. Jó, nyilván ilyen a "valóságban" is lehet, de azért nem 10 méterenként, és nem ilyen primitiven elhúzódó triggerelt falak mögül. A half-lifeból koppintott villámok közepette a semmiböl megjelenö szörnyekröl nem is beszélve.

Node nem célom lehúzni a játékot, SÕT! Ha kicsit negativnak hangzottak az elõzõ mondatok, az félrevezetõ : igenis tetszik a játék, 10bõl 10 pontos, egy igen izgalmas, parás, és élményekkel teli 2-3 órát szerzett tegnap éjszaka, és ma már töltögetés helyett is játaszni fogok 😊

Konklúzió :
- Aki eddig hezitált, ne tegye mostmár. Igenis érdemes ezzel a játékkal játszani, meg KELL szerezni. Mondhatnám "közelezõ játszomány" 😊
- Akinek "gyengébb" vasa van, mint pl nekem is (1.6 Amd, Gef3Ti200), ne parázzon, megy a játék, elég szépen. No persze nem full beállitásokkal. Kompromisszumot kell kötni, le kell venni 800*600-ra és médium-ra a beállitásokat. A játék igy is élvezhetõ, mitöbb, gyönyörü! (érdemes az advanced menüben is bogarászni, egy-egy kapcsoló OFFra állitása alig észrevehetö minöségromlást eredményez, vagy tán nemis látszik, viszont +5-10 fps-t jelent)
- Angoltudás nem szigorúan szükséges, de rendkivül hasznos. Egy csomó adat, kód, no és maga a történet mailekeben, hangüzenetekben, videókban van elrejtve. Ezeket nem elolvasni, meghallgatni majdnem egyenlö a halállal nehezebb szinteken. Nem jutsz hozzá lõszerhez, páncélhoz, medkithez a titkos (lezárt) kamrákból, raktárakból, netán egész pályarészek kimaradnak. Ma már azthiszem sokunknak megvan az ehhez szükséges angoltudása, aki viszont még nem érzi biztosnak ezt, annak készitjük a magyaritást. Reményeink szerint 1 héten belül meglesz az egész.

Hát ennyi voltam, bocs ha hosszúra sikerült, remélem nem volt haszontalan...

Don\'t be afraid of the Dark... Be afraid of what it hides!

tegnap gyúrtam arra, hogy semmitõl ne parázzak: végig vigyorogtam doom alatt, erre a huzat becsapta mögöttem az ajtót, mehettem alsógatyát cserélni😊

http://gaborszantai.co.uk/

BEAST
amit kinéztem az az Sapphire ATI R9800 , asszem ez lesz 😛

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Seth
Nekem majd lesz...majd ha végeztem megadom ha addigra nem találsz....vagy nem fizetsz ki egy 160+áfa/10 nap összeget..nehogymá ennyit nem ér meg neked, vagy egy ismerõsöd nem tud sms-t küldeni?

PSN ID.: Beegabor

az jó lenne, de még jobb lenne egy új Alien game vagy Doom3 (belsõ terek miatt) vagy FarCry (dzsungel miatt) motorral...😊
LAN-on iszonyúan élveztem a láma tengerészgyalogosokat becserkészni😊

http://gaborszantai.co.uk/

Egyenlõre ennél én sem tudok többet... De nézegesd át a DOOM 3 HQ-t hátha valami érdekeset találsz rajta. Ja meg van egy ilyen oldal is, ez sem rossz:

WWW.DOOM3WORLD.HU
Lacc
Azért örülök hogy lesz co-op mod, de majd csak szigorúan akkor próbálom ki, miután már véggitotlam egyedül 😊 Bár gondolom ezt felesleges is mondanom, mert mire kijön a mod, az gondolom nem hetek kérdése. Vagy milyen készültségi fokban van nem tudni?
Glpetyus

Egy fasza ALIEN mod kellene ^.^

precision
Szedsz vmilyen torrent klienst. Én bittornadot használok (google-n megtalálod).
Aztán elmész ide, és itt megtalálod. De hogy ne kelljen sokat keresgélned, itt egy direkt link is: hír jú ár

Bazinga!

Mint írtam pár nappal ezelõtt, egyre-másra történnek az új készülõ modok bejelentései. Most az Xbox-oa verzióra tervezett CO-op modot ültetik át PC-re, nehogy mi kooperatív mód nélkül maradjunk! Kedves ;-)
Néhány információ a modról:
-Az összes SP pályát implementálják a CO-op modba. Mivel a pályák nagy erõforrás-igényûek, ezért csak 2 játékos támogatott.
-Az alappályák mellett viszont lesznek még plusz, direkt a kooperatív módra kihegyezett pályák! ezek támogatják akár a négy játékos részvételét is!
-Emellett terveznek új fegyvereket és ellenfeleket is.

Nekem még hátravan egy nagy bejelentés, melyet egyelõre nem kötök a kedves olvasó orrára, de a hírbõl adódóan sejteni lehet, hogy egy mod készül a DOOM 3 HQ háza táján... Nem is akármilyen! ;-) Részletek késõbb.

Forrás: DOOM 3 HQ

ÁÁÁÁÁ!!!
Biztos van, mert az atw-n 10 napig tart a kód.

BaLeeX
Még mindig nincs senkinek feleslegessé vált sms accountja amivel le lehet tölteni?

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

gpm
Mindenkeppen refnyakos 9800-at vegyel es olyat, amin 2.8 Ram van, aztan Rage3DOverclocker, 9800Pro orajel beallit: ennyi a tuningtanacs.

Sony VAIO notebook pcg-K33, Xbox+Samsung 43\" 1080i HDTV SP-43T8HL

BEAST
hát akkor valszeg a 9800 lesz ... majd jövök tuning tanácsért

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Punkerwork
3 cd-t még sima 384-es adsl-el se sok nekem is "gyorsan" lejött, dvd írók meg 20 körül vannak, a nyers lemez meg ugyanannyi csak a dvd-re picit több adat megy rá. szal nem értelek

Glpetyus
Bammeg én meg csak hétvége felé kezdhetem el 😞

Glpetyus
😄

BEAST
énmeg hogy végre tolhassam 😛

rezsofiz
😊)

sazl : c

Lacc
Argh alig várom hogy tovább tudjam tolni! 😄
rezsofiz
😊))

BEAST
😊)))

precision
jaja 😞

Bazinga!

gpm
Sztem tok mindegy h 9800 vagy pro, ugyis XT-n jaratnam mindkettot

rezsofiz
Nincs mit

precision
Oké, adjál dvd írot 😄

Bazinga!

Glpetyus
Õ a letöltésre gondol sztem ^.^

precision
nah jó rádumáltál, de ha nem jajj neked, nyitok neked egy gumiszobás fan clubbot 😄DD
<#csak_viccel> 😊

Bazinga!

okszi, köszi!
Glpetyus
^.^

Punkerwork
3 cd??? én 1 nyers dvd-re írom ki és kész

csekkold le, tényleg faszán muzsikált, saját szememmel láttam és szép is volt... tehát TRY! 😊
BEAST
Abit NF7-S nForceos szal tud dualt ^^

rezsofiz
AHa ertem. hat a mostani driver az tokeletes lesz a gepednek,de esetleg ha valami textura hiba vagy akarmi van,akkor kell csak legujabbat felrakni.

precision
Jajj de ez a 3 cd rengeteg... nem lenne az ha biztosan tudnám h jól megy...vmi rip nem jött ki? v. nemtom... 😞

Bazinga!

FX5700-es van nekem, ez nem újgenerációs. Akkor ne tegyem?

Amúgy a srácnak akinek GF3 van, fel kellett tegye a legújabb drivert, mert egyébként csak nagy fehér köd volt nem játék, de utána okés lett minden.
gpm
Aki gepet bovit lehet jobban orul a reszletes "Tanacsnak".(foleg ha Kocsordi)

Glpetyus

Bár ha az alaplapod tud dualba kezelni akkor mégis inkább a ramot 😊

precision
"1700t-bred,GF3Ti200-128MB,256MB Ram: 640*480 LQ = tök jól futott"

Hmm lehet h mégiscsak lecsekkolom...

Bazinga!

Glpetyus
9800 pro szvsz

rezsofiz
512 ram az boven eleg,de videokartyaban van kulonbseg 9800 meg pro kozott,szal en PROt ajanlanek