DOOM 3 and Resurrection of Evil

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lova*lopva

hiba
Egyet sajnalok, hogy nem lehet mindenkit es mindent megutni 😊

na tul jutottam a liftes palyan kicsit felhuizott nemertem minek ilyen lifetezest belerakni ezis kicst HL-bol van lova de mind1

Jaja, róla van szó 😊
b-type
hát nem tom vazz, én telepumpáltam egy testet söréttel, pedig csak lecsúszott vmi korlát alól, szal az épp nem volt genyó....én azért telenyomtam 😄DD
a frászt kaptam néha, az a tipik eset amikor csak hozzámérnél, hogy mennyi az idõ, én meg fullba nyomlak skulóval.... 😊
közepesen nyomom én is..

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Szinte végig shotgunnal mentem, abból csomó ammó volt
Andie
Hát nemtom hogycsinálod, hogy elég a lõszer, én közepes nehézségi szinten kezdtem, de rendszeresen kifogyok, hol a riffle golyóból, hol a shotgun shellbõl. Gáz akkor van, ha épp jön felém egy geca, aztán közben kell fegyvert váltani. Pedig nem lövöldözök összevissza, próbálom a fejüket lõni, sõt, ha lassabb zombi jön, akkor közel engedem, és 1, max 2 lövéssel széttépem.

Ezeket a szörnyneveket honnan tudjátok? Mi az imp, meg a többi? Lehet, hogy nem voltam elég nagy doom1-2 rajongó?...

Don\'t be afraid of the Dark... Be afraid of what it hides!

rage
Jó, ennyi elég is, köszi !

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

3P
Timedemo: CTRL+ALT+~ azután timedemo demo1.demo

FPS kiiras: com_showfps 1

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

lwb
változnak. nagyon késõbb meg aztán pláne, de nem akarok spoilolni.

rage
Inkább csak megakadhat 1-2 másodeprcre, s pont
egy sötét jelenet / fal stb van

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

RelakS
Ízlések. Csak azért kapcsoltam ki, mert nagyon zavart, hogy egy hordókkal teli teremben a render késett az egérhez képest

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

rage
A pályák egyébként milyenek késõbb?
Mint az elsõ 5, vagy azért változik valami?

Ma2ska
Öööö néha nekem 1-2 mp re elsötétül a kép, van még valakinek ilyen gondja ? / én is jol vagyok, a játékban is kizárva mert a zseblámpa se világit / lehet a kártya nem birja?

lwb
majd késõbb lesz gondod a lõszerrel. eléggé a vége felé vagyok (minden fegyver megvan) recruit fokozatban (legkönnyebb) mégse nagyon ment az egészségem 20 fölé az utóbbi két pályán.
a végén az audio logok is klasszak lesznek és lesz egyéb meglepi is ... nekem teccik, mire kezdene egysíkúvá válni a játék, jön valami új.

Laalee
persze elég a 640*480 is 😄 de azért inkább mégsem

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Boba
Nem fölösleges. Mivel egy normalmaphoz lekell modellezd a testet, bump maphoz meg csak textúrát kell festeni. Amit már nem tudsz lemodellezni, azt kell bumpmappel fakelni.

Far-crynak a demóját láttam csak. Nem Dx9es kártyán, szóval valszleg annak a szépségét nem csodálhattam meg teljes pompájában.

Talán olyami van benne, ami az új Unreal engine techdemoban. A displacement nem csak az árnyékokat, fényhatásokat módosítja hanem a textúrákat is széthúzza, mégjobb hatást keltve.

Krinyo
ha zavar felrakom nagyobb felbontásba...de NEM zavar

RelakS
Õ?

"Hé te! Az eltûnt tudóst keresed? Hidd el, nem akarod megtalálni! De nem is mondok semmit, úgysem érdekes"

RelakS
Hááát... A FarCry.ban igenis van értelme, mikor éppen kibújsz egy valami mögül, és távolról henteled a népet, de pl egy multipléyeres gémnél tényleg fölösleges

Énis elmondom senkit nem érdeklõ elsõ 4 órás Doom3 tapasztalatom.
Grafik kúl. Hang kúl (5.1rlz, néha azt hittem a szomszédból hörög vki😊
Egyeltalán nem volt olyan sötét mint sokan leírták, és láttam más gépeken. Lehet, hogy a moncsim van felnyomva? Mind1, a default fényerõ pont jó volt.
A para. Háát én nem igazán paráztam. Egyszer ilyedtem csak meg igazán az elején, amikor egy tudós hirtelen a hátammögöt megszólított, hogy hé te 😊
De szörnyektõl nemnagyon.
Eléggé kiszámítható volt, hogy honnan jönnek, s ha az ember mindig a háta mögé néz, akkor nincs nagy ilyedezés.
Párszor volt, hogy nagy okosan egy sarokba hátráltam, hogy minden belássak, erre kinyílik a hátam megett a fal, és egy imp kezd el vakargatni :p
A PDA-k, meg ilyesmik az elején izginek tûntek, aztán nagyjából redukálódtak az "itt a sárga kulcs itt a kék", stb szintjére. Csupán a kulcsok száma 1000-re nõt.
Most a chaingunig jutottam el- a legnehezebb fokozaton amin kezdeni lehet- de kezd laposodni.
Lõszerrel érdekesmód sose volt gondom.
RelakS
Pontosan ugyan akkora, de nem kell cserélgetned telepítéskor a cd-ket

Krinyo
valahogy lexarom az élsimítást...
semmi értelme, eddig sem a "vonalakat" néztem egy játékban.

hiba
DVDs verzio? nabazzel 😊
lehet ezen jobb minosegu texturak vannak?
Mekkora amerete?

grebber
Az jó lenne. 😊

Next PC upgrade: 2022

RelakS
Ja, viszont már a FarCry-ban is feltûntek olyan fények, amit bump mappal aligha fogsz megcsinálni...
Szvsz ha van normal-mapod, akkor fölösleges bumpolgatni...

Na ha mar leirtak akkor sorry, de leirom en is mert
lattam volt par rinya a szaggatasrol (nem csak itt):

Radeon 9800 Pro -m van (128 Mega) + 3Gig Intel P4.

ULTRA H - 512 M Videomem
HIGH - 256
MED - 128

Es ez nem veletlenul van leirva ! Highon 1024x768-ban
lehet erzekelni szobavaltaskor hogy lenyul a kartya
az AGP buszon keresztul texturaert. Egyebkent makulatlanul
futna, csak NEM FER FEL NEKI a teljes textura keszlet.
Ezert van hogy altalaban folyamatosan megy, de esetenkent
nagyon beszakadozik, de ha odafigyelsz akkor lathatod hogy
ez a texturak toltese miatt van.

A MEDIUM beallitas tokeletes a 128-as kareszhoz, teljesen
megszunik ez a problema. Azonban jon 1 masik problem,
a mediumon nem kapcsolja be alapba a Aniso-t. Ez mar nagy
gond, eleg fos lesz tole nehany textura. Megoldas: forceba
bekapcsolod az Anisot 4x-re, es majdnem ugyanugy nez ki a
graf mint HIGH beallitasok mellett, de sokkal folyekonyabb.

Csinaltan pixelre azonos osszehasonlito shotokat, es a
HIGH quality KOZEL azonos a MEDIUM + 4x ANISO-val. Persze
nem teljesen, mert HIGH-ben nem kompresszalja a texturakat
MED-ben meg igen, de ezen meg javitasz az ANISO-val. Ha nem
kapcsolod be az anisot akkor a medium latvanyosan szarabb
mint a HIGH.

Uff...
rage
Na, ez az, köszönjük
Tegnap este volt egy srác, akinek pont ez volt a gondja,
igaz, neki 1607-es errort írt, de a lényeg ugyanez.

Reméljük , még visszanéz, s akkor fel tudja tenni
S nem törölte még le az ISO-t

rage
:-)

No problem😊

Andie
Hiba : Error -1608: Unable to Create InstallDriver Instance
Megoldás : Lecserélni a 9-es windows installshieldet
A If the file version number starts with 9: rész érdekes Doom3 esetén.

Részletesen :
1. Keresd meg a Setup.Exe -t, amivel a Doom3 indul. Kattints jobbegérrel rá, és Tulajdonságok / Properties.
2. Az új ablakban a Verzió / Version fület válaszd.
3. Itt felül láthatod, hányas InstallShield verzióval készült a setup.
4. Ez DooM3 esetén 9.0... akármi. Tehát nekünk az ISScript9.zip kell.
5. Töltsd le, és tömöritsd ki.
6. Menj a C:\Program Files\Common Files\InstallShield\engine könyvtárba, és ott ha találsz "9" nevü mappát, töröld, vagy nevezd át, mondjuk "old 9" -re.
7. Az 5. pontban kitömöritettél egy .msi kiterjesztésü file-t. Erre kattints duplán, és igy felkerül a legfrissebb 9-es verziójú InstallShield a gépedre. Ez kell a DooM3-nak.
8. Enjoy 😊

Don\'t be afraid of the Dark... Be afraid of what it hides!

hiba
miert lett ekkora a keret mikor a kep kisebb?

Glpetyus
izé sry 😛

tibor16
Ez a marsra való kilépésnél van?, az elején?, amikor a pisztolyt meg a lámpát kapod? -mer én nem látok ott lehetõséget a másik szekrény kinyitására??? -jó lenne az elején egy komolyabb cucc...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

rage
Olvasd el a 12550-es hozzászólást is...

Boba
box-on valszleg nincsen AA. Lényegesen kisebb felbontást is használ a box, alacsonyabb részletességû textúrákat, és még 1 effect (heat haze) is hiányzik pl a megjelenítésbõl. De a box attól is gyorsulhat, hogy oda sokkal jobban tudnak optimalizálni.

Extraboy
Sztem is

Ma2ska
Most ha én itt bekapcsolom az AA t diavetités egyböl../persze az én konfigommal de egy konzolnál /papiron/ erösebb sokkal/

Glpetyus

Ritka nagy gyökér vagy ^.^

Boba
Ma2ska: bump mapping nem kunszt már egy Matrox g400 is kényelmesen elvolt vele. Élsimitás? a fene tudja... 640*240ben kell is.

B@dsector
A timedemo parancs hogyan nézz ki?
rage
Szerintem, a DVD verzió abból állhat, hogy van rajta cd1,cd2,cd3 könyvtár

Mint ahogy az UT2004 dvd-s verziója is így terjedt el
Cd1-Cd6

Boba
Bumpmapping és normal mapping nagyon nem ugyan az. És van mindkettõ elvben a játékban.

az incandescence mapot elfelejtettem. hja.

RelakS
Én tegnap töltöttem le a dvd-st

Extraboy
Ilyennel nem is taalkoztam 😊 csak 3CD-sel

Ma2ska
Hát élsimitás alapból, bump mapping alapbol azért van...

RelakS
"Diffuse, Bump, Specular, Normal."

Namost elárulok valamit: Amit bump-mapnak csúfolnak a doom-ban, az a normal map. Kapcold ki, és meglátod. A textúrák: Alap, fény-árnyék, becsillanás, saját fény, normal map

Sikerult mar valakinek feltelepiteni a doom3 dvd-s verziojat?

Faki -Unknown- Lvl 50 Jedi Consular TOFN. inc to Retire Dagooz -Unknown- Lvl 40 RR68 Choppa Retired Faki - Lvl 40 RR61 Zealot Retired

rage
Csak poén volt 😊
Pont azt a visszásságot akartam vele megmutatni, hogy internet nélkül tulajdonképpen nem érhetsz el bizonyos pályákat. S amit írtam, értsd úgy, mintha az ID Soft gondolatai lennének. (kit érdekel, ha valakinek nincs nete)
Pedig pont azok az emberek veszik meg a játékot, akik nem szerezhetik be máshonnan.

Érted már?

Boba
X-box on jóval kisebb méretû textúrák vannak, egyes effectek pedíg nem is léteznek. 2: hatalmas elõny a fix hardwarre való optimalizálás ám!

Rosz textúrákról meg... hmm... Alapból 512*512es textúráknál nincsen kisebb. És akkor egy tárgyon akár 4szer ennyi van. Diffuse, Bump, Specular, Normal. És akkor egy alacsony felbontásúról van szó. Kiszámoltad mekkora lehet így egy textúra pack?
Rajongói textura csomag? hehh... Valószínüleg a rajongók tudnak majd olyan normalmapokat generálni

Ma2ska
De végülis meg lehet szokni, csak az ösrégi Haloban is szebb texturák voltak föleg a közeli felületeken...