DOOM 3 and Resurrection of Evil

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VÉGRE EGY ÉRTELMES EMBER 😊
Ez így van. De azért ha valakinek már az elején nem tetszik, mert egyszerûen unalmas, és véleményt mond, akkor az sem hibás, mert miért nem csinálták meg úgy, hogy ne legyen unalmas. Azért végigvinni csak, mert azért ez mégiscsak a Doom3, azért eléggé csalódás szagú a sok várakozás után. Tehát õket is meg lehet érteni. Igaz lehet azt mondani, nem túl kitartóak... Bár ha elkezdik olvasni a fórumhozzászólásokat, bõven találnak olyat, hogy: 12-ik pályán járok mikor lesz már végre valami, nagyon uncsi, akkor nem biztos, hogy ez olyan hatást vált ki belõlük, hogy na akkor csakazért is végigviszi, mert akkor úgy lesz vele, hogy õ az elején elkönyvelte uncsinak, néhányan még meg is erõsítik ebben és akkor úgy lesz vele, akkor végül is jól gondoltam, abba is hagyom. Én végigviszem az tuti, de bizony sok szol amellett, hogy a grafika miatt és hogy lássak új szörnyeket is, meg azért kiváncsi vagyok a pokolra és egyébre... Azonban ez már közelsem az a lerakhatatlan, mindennap nyomom ahogy hazaértem feeling.
NeoMaN
Nálam is Painkiller a jelenlegi HENTcsúcs. Doom3-at is inkább ilyennek vártam, nekem nem kell a történet és a sztorivezetés...
Attól függetlenûl nem csalódtam benne. Sõt örülök, hogy nem KELL VGA-t cserélnem, mert még pont jáccható Gef4-el.

rezsofiz
Igy van!

sazl : c

Smuge
Smuge
Ha jol emléxem pár napja ennél a résznél szintén elakadt valaki, sajnos velem sincs másképp én is megakadtam. Valaki plz segitsen továbbjutni! Kösz!

lwb
mondjuk szvsz egy fps-hez nem is kell rpg-szintû sztori. épp csak annyi kell, hogy valami célt adjon az embernek, esetleg legyen benne egy-két meglepetés/nem várt fordulat (doom3-ban 1 minimum volt - legalábbis nekem). szóval a hl2 nálam a sztorin nem fog elcsúszni. ha elcseszik a videók alapján kiváló fizikát és az interaktivitást, akkor már persze más a leányzó fekvése ...

lwb
ok. ezt nem olvastam.

lwb
nekem nem teccett. szerintem nem egy kategória a doommal. az inkább serious sam klón, tényleg full agyatlan lövöldék. de szándékosan az.

KranaZoli
Korrekció: kb. ebben a kategóriában...

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Lacc
Nem tudom, ez mind csak szubjektív megérzés 😊
KranaZoli
Itt senki nem írta még a PainKiller címû játékot, vagy én nem vettem észre. Ebben az FPS kategóriában eddig ez volt a legjobb amivel játszottam az utóbbi idõben.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Lacc
A Doom3-nál nagyjából ugyanazt mint a HL-ben, és már ott se estem tõle hasra. És amit eddig hallottam a játékrõl, megitn valami hasonlót akarnak letenni az asztalra. Támadnak az idegenek hajjjajajjaj.
Kis korrekció: A D3 és nyilván lesz még egy két hasonló amolyan a gépünk minden alkatrészét megdolgoztató program, viszont jelentõsen támaszkodik a processzorra is. De a programok többsége azért mégis inkább vkártya függõ, illetve egy jobb vkártyával sokkal jobb teljesítményt lehet elérni, a képminõségrõl nem is beszélve. Nyilván a D3 miatt csak nem érdemes procit venni, akkor azt már a jövõben megjelenõ játékok miatt érdemes, ha hosszabb távon gondolkozol, de akkor már úgy is egy teljes gépfejlesztésen fogsz átesni. Bár én még azt sem mondanám, hogy most rohanj fejelszteni, szerintem ebben az évben kifogod húzni a GF3 és a többi alkatrészeddel, aztán jövõ év elején egy cakummpakk váltás befigyelhet, ha szeretnél még játszani élvezhetõ minõségben. Ami meg most van azon tuti lehet találni olyan beállításokat, hogy élvezhetõ legyen a játék, max. a felbontás már csak 800*600 vagy 640*480 maradhat és nyilván pár effektek butítani kell, vagy kikapcsolni, illetve a DX9-et használó effektek nem fognak megjelenni a DX8-as kártyán. A ram lehet talán gázos, abból az év vége fele is elképzelhetõ, hogy az 512MB már-már kevéske lehet, persze ez sem minden játékban, csak egy két nagyágyúban. Én a BF2-re gondolnék, de ne nekem legyen igazam.

Hogy legyen egy kis ON is: Ma este dúmozok, csak jussak már haza 😄
Krinyo
ugyanaz a személy irja a történetet mint az elsõ résznél, tehát szvsz a történet biztos jó lesz.
(mert doom3nál mit kaptunk történetként? )

Kandurex
Miért? Már tudod?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Lacc

(bár szvsz a HL2-nél sem kapunk majd olyan egetrengetõ storyt az arcunkba)
lwb
addig nincs is baj, hogy kihangsúlyozzák egy játék hibáot, mert ugye azok vannak és eltitkolni nincs értelme (a doom3-nak is vannak). az viszont nagyon nemszeretem dolog, amikor olyan ember fkázza a sztorit és nevezi agyatlan hentnek, aki még az alpha labs-et sem vitte végig, nemhogy befejezte volna a játékot. mert ezzel az erõvel akár az AvP2-t is nevezhetnénk agyatlan hentnek, mert a doom3 sztorija igen erõsen hajaz az AvP2 Marine-es küldetéseire és egy picit az undyingra is.

nem kiemelkedõen eredeti a története, de pl. az FC-é, a COD-é vagy szinte bármelyik nemrég megjelen shooteré sem. a hl2-nél pont a sztori és a jó fizika/interaktivitás az, amit mindenki vár. a doom3-nál nem ezen volt a hangsúly.

Lacc
Labirintus? Nem is emlékszem ilyenre.
Nézd Andie. A processzorcsere jó dolog. De ettõl ne várj majd csodákat. A mostani játékok a vkártyára építenek és ha abból veszel jobbat, sokkal jobban jársz. Régebben sokat számított a processzorok teljesítménye, de a te 1533Mh-en üzemelõ procid azért még nem elavult technológia. Tény, hogy van jobb is. Ha ehelyett beletennél egy jobb 2500+-os Bartont-t (de én is úgy tudom, nem fogadja be a KT7 csak a T-bredeket és azt 2600+-ig, meg persze a Palomino-t is, de abból a legnagyobb 2200+-os, amúgy 2400+-os T-bred-ek nagyon elterjedtek, 2600+-ost alig kapni...) egy 8-9-1 fps növekedést kapni fogsz, de ha a Vkártyádat cserélnéd le egy fejlettebb megoldásra, akkor a régi procid mellett akár 20-30 fps különbségek is lesznek. És még bõven Aniso-AA-hatsz is mert azt is jobban bírja majd. A proci a fizikai motorok számolásánál viszont jól jön, ha minnél nagyobb, plussz az újabb Vkártyákból is jobban kihajtja a szuflát. Tehát ha kevés pénzed van, és vagy proci vagy Vkártya jöhet szóba, a kettõ együtt nem, akkor egyértelmû, hogy a Vkártya mellett döntessz jobban. Több fps-t fogsz kapni és még a kapott kép is szebb lesz, a GF3 után.

Pl: 3DMark2003-ban 2000+-os proci és egy FX5700 2900 pont
2800+-os proci és egy FX5700 2950 pont

Igaz ez szintetikus teszt, de jól ábrázolja a játékoknál is, hogy inkább a VGA a fontosabb, pl STALKER korai verzió:

3200+-os és 9800Radeon: 195fps 1024*768
2000+-os és 9800Radeon: 189fps 1024*768

Ezekbõl jól látható, hogy a processzor alig ad némi plussz fps-t... De ezt mutatja a megélt tapasztalat is, és sok egyéb teszt is, de ennek majd járj utána... Remélem ez azért majd ad egy támpontot...
rezsofiz
😊))))))))))))

sazl : c

RelakS
nédda, ték 😊

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

RelakS
szerintem meg kelljen agy, de amit a DukeNukem 3d végefelé belevittek (olyan lapirintus, hogy az agyam hányta a cigánykerék), na az már túlzás 😄

Krinyo

mekkora poén lenne línelgetve futni mint mohaa-ban

NeoMaN
Szal nekem bejött, azt kaptam amit vártam (ugyanúgy mint az új SW részek).
Hent, kis para, monszták. Nekem ez a PDA-zás már sok is kicsit. Nálam a game legyen game. No agy, csak beragadt tûzgomb... 😊

RelakS
Nincs "lín", elég "lín"eáris a történet maga

RelakS
stimm, FC ezért gyorsult nekem sokkal kisebb mértékben

RelakS
Jah, történet? 😄 Baszki, a mai játékokban legalább van egy kis bemelegítés, itt meg egybõl ránkszakad az ég. Igaz, hogy csak holmi zombik kiséretében, de akkor is... Szó szerint szakad 😄 (gyk plafon)

hykao
Én elhiszem, csak azt nem értem miért nekem írod ezt?
Krinyo

hykao
Igen, számít a proci is!
De a legfõbb szûk keresztmetszet a videókártya.
Tehát ha van jó videókártya, azért kell mellé a proci is, de azért elfutkározik egy nem csúcs proci melett is, de hiába van valakinek 5 Gigás procija akár, ha nincs mellé videókártya, akkor fúhtja.
NeoMaN
Az a baj, hogy mindenki túl sokat vár a mai gamektõl. Aki meg eleve úgy áll hozzá, hohgy EZT utálni fogom mer "ezmegaz, ilyenolyan satöbbi", annak télleg nem jön be. Sok féle ember van a világon,. és mindegyik különbözõ. Van aki ezt szeret van aki azt. Az meg emberi gyarló tulajdonság, hogy beszól annak aki nem azt szertei mint õ (zene, divat, kocsi, hardware, game stb.stb..)
Én pl imádom a hent gamekat (Doom, Serious, Painkiller), nem szeretem a taktikai elemekkel és bújkálással telebrakott multit...
SOKKAL jobban vártam a Doom3-at mint a HL2-õt (ezt sztem tuggyátok), de eszembe sem jutna a HL2-õt fikázni, azzal is kurvajókat fogok nyomni singlében.Néha egy-egy kis csipkelõdés a HL2 fanoknak belefér persze, de ezt sem gondolom komolyan.
Ufff....

Andie
Erre voltam kiváncsi!!! Köszönöm!!

Don\'t be afraid of the Dark... Be afraid of what it hides!

hykao
Amúgy szerintem az 1600-as AMD sem 1600-on megy hanem ha jól emlékszem 1433-on vagy 1466-on.
RelakS
erre csak annyit, hogy 1.46-on pörgetett tualatinomat most cseréltem le 3000+-os athlon-ra, és ahol lehet, ott minimum duplaakkora fps-t produkál a dúmhárom

Pont azért jó, hogy vannak akik leírják ide nemtetszésüket a játékkal kapcsolatban, mert egyrészt igazuk is van, másrészt pedig ez a játék hibája, ahogy Krinyo is írta. Emellett pedig nem lehet elmenni. Az ID-tõl többet vártak, az ID többet is ígért, de az ID úgy látszik ahogy mindig is: JC maga. JC pedig a grafika atyaúristene, ebbõl pedig következik, hogy a játékaik erre fognak építeni a többi feature (AI, játékmenet, hangulat stb...) háttérbe szorul az elõbbi oltárán. A gond csak az, hogy az ID most ígéretett tett ezek megcsinálására is, sõt mi több: igazi sztoriorientált FPS-t is ígért. Mindenki döntse el és írja ide nyugodtan ez sikerült e nekik. Én még várok vele, de többen bejönnek mondanak egy két mondatot és ha a fanoknak fáj is, bizony ebben is van igazság bõven. Az AI-val meg JC egyenesen kijelntette nem kíván különösebben foglalkozni, illetve akik ott ezen dolgoznak nem teszik. Pedig 2004-ben az AI-nak már minden játékban nagyon-nagyon komoly szerepe van. Az ID-nél egyszerûen még ehhez a feladathoz nem találtak igazán megfelelõ embert. Most ez lehet amiatt is, hogy ebbõl is szeretnének maximumot kihozni, és ahogy JC az egyik inerjújában elmondta ez eléggé összetett terület és emiatt nem mennének bele (álá marad a jól megszokott szörnyek és zombik világa, azoknak úgy sem kell), másrészt lehet amiatt is, hogy nem értenek hozzá ott még annyira sem, hogy legalább valami nívosabbat összehozzanak belüle. Végül is az ID mindig is a grafikát tette le az asztalra, a többivel elmolyoltak a különbözõ fejlesztõcsapatok. Kicsit olyan ez, mint a Forma-1-ben a Toyota: Bivalyerõs a motor, de a többiben még van mit feljõdni. Ergo igazán értékelhetõ eredmény egyenlõre nincs. De majd lesz az is. 😊
Krinyo

Andie
AMD-nél van a 3DNow, ez tuti.
Nemis ebbe a szaros KT7-be akarom betenni a Bartont, isten örizz. Ha a mostani 1.6-ost se hajtja 1.6-on, akkor elég reménytelen 😊
Új alaplap is lesz - erre is kérni akartam a tanácsotokat, de akkor áttakarodok a magyaritás fórumba, ne offoljak itt ezzel.
Menjen tovább nyugodtan az egymás anyázása inkább

Don\'t be afraid of the Dark... Be afraid of what it hides!

Lacc
Akkor bújj vissza a HL2 topikba fortyogni
Kandurex
Oké, proci téma lezárva!

hykao
Csak SSE!
hykao
Barton prociknak nincs SSE2 utasításkészletük!!!
Kandurex
Vász? Nem úgy van, hogy (ez most nem biztos, de ilyesmire emlékszem) az Intelt használhatja a 3D now -t, cserébe az AMD pedig az SS2 -õt?

Glpetyus
khmm...muszáj itt?

hykao
KT7 szerintem nem támogatja a Bartonokat!
Krinyo
muszáj lesz kiadniuk..különben nagyot buknak

hykao
SSE2-t nem tartalmaznak a Bartonok!
És a legfõbb különbség az a kisebb mikronú gyártsátechnológia.
Krinyo
grafikailag lehet hogy nem jobb, de játékélményben nekem jobban tetszett, még a kilopott verzió is!

Kandurex
Na, azért csak ki adják már ...ez évben

Krinyo
pardon, az ilyen ÉRVek miatt