DOOM 3 and Resurrection of Evil

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacc
Jó kis leírás, tetszik.
De ésrevettem valamit "mely hõségével lobogtatja a levegõ izzását." He? 😊
shala
yepyep

non potest pluere aeternum

Na akkor minden ok?
shala
jo bocs, igazából nem a te véleményed a gáz, csak kijött rajtam , kicsit elegem van már abbol amikor a hozzáértö maygarok jönnek és jol megmondják mindenröl a tutit, aztán a jogaikra hivatkoznak. közben meg egy nagy nullák. Persze nem rád gondoltam most, szal ne kezdjél gecizni meg noobolni a köv üzenetedbe

Cáfolj meg, ha valami valótlant állítottam volna... Egyébként véleményem az már csak lehet, hisz egyrészt alkotmányos jogom, másrészt a fórum az véleménynyilvánításra való vagy ezt is rosszul gondolom?
DOOM'3 -BEMUTATÓ ÉS ÉRTÉKELÉS 1.rész

Az ID software (továbbiakban ID) és John Carmack, mindig is tudta mitõl döglik a légy. A grafikus motorok atyja a Wolfenstein 3D óta tudatja velünk: Õ már egy élõ legenda, akit a számítógépes világ (IT) is befogadott, és játékosok százezrei magasztalnak. Az ok persze rém egyszerû: Nyiss új stílust a grafikában, és használd ki az adott kor hardware elemeinek képességeit maximálisan, majd öntsd ezt egy jól bevált recept-formába (FPS), majd add el és mivel a mészárlós játékok piaca a legfelkapottab és legközkedveltebb, a siker nem fog elmaradni.

A DOOM 3 mindenképpen mérföldkõ a grafikai megjenítés terén. Az ID aktuális játékai egytõl egyig a legjobb megjelenítéssel rendelkeznek amióta JC lerakta az elsõ alapkõnek számító Wolf3D-t és ez a D3 megjelenésével sem változott cseppet sem. Ehhez most annyiban tettek hozzá plusszt, hogy a hangzást is egyszintre hozták a grafikával, illetve megfelelõ körítést is alkottak egy látszólag egyszerûnek induló történettel. Az igazi áttörés azonban mindenképpen itt mutatkozik meg. A történet kiteljesedik és egyre elvadultabbá válik, mindeközben mi magunk megismerünk egy komplex marsi kutatóbázist, annak minden fontos helyszínével.

Minden ajtónyitás egy új korszak a megjenítésben. A pályatervezõk igen szép munkát végeztek, megalkották a tér a térben világot. A szobákban az eddig megszokott tárgyakon kívûl csõvezetékek mérnöki pontosságú nyomvonalai ágaznak szerte, a textúrákon túl (mélységi 3D) is vannak 3D-s objektumok, melyek akár akítv szerepet is betöltenek. Villognak, fény cikázik át rajtuk, mindenképpen érzékeljük a jelenlétüket, mert egyrészt különleges színvilágukkal kitünnek, másrészt hang is kötödik hozzájuk, ha esetleg passzívan alkotnának egyet a környezetükkel. Színes fényefektek pontosan elszórva, mesterien díszitik fel a nagyobb, de akár a piciny szobák hangulatvilágát. Másfelõl a mindenütt jelen lévõ árnyékok és fények összhatása valóssá varázsolja a látvány egészét, a textúrák pedig a megfelelõ technikai eljárásnak köszönhetõen, visszadják a marsi bázis elképzelhetõ jövöbeni képét.

Atmoszférikus a környezet. Minden lépésnél felfigyelünk valamire. Valami mindig megtöri a csendet, az esetek többségében pedig mi magunk ámulunk csodálkozva és keressük a részleteket az alig hihetõ látványorgia közepette.

Mivel azonban a pokol kapuin keresztül mérhetetlen kórság szabadúl el, nemsok idõnk lesz az igazi nyugodt bámészkodásra, helyette kökemény csatákban kell helyt állnunk, és közben állandóan koncentrálnunk a küldetésünk végrehajtásában. Szerencsére mindig akad segítõkész ember. Így könnyebben haladhatunk elõre a játékban, csak nagy ritkán leszünk teljesen magunkra utalva igazi logikai feladatok megoldásában. Személyes PDA-nak hála, minden infomációról tudni fogunk, és rádiós összeköttestésünknek hála a nehezebb helyzetekbõl is lesz kiút.

A pokoli teremtmények persze minden próbálkozásunkat meg figják akadályozni, ezen a téren a script vezérli õket. Viszont a harc bármelyest is hentelõs formátumu, élvezetes marad, ezt pedig annak köszönhetjük, hogy fegyvereink roppant mód széleskörûen alkalmazhatóak. Így akár félpercenként is más fegyverrel a kezünkben pusztítjuk a gonoszt. Függõen távolságtól és a fajzat sebességétõl, életerejétõl. Még akár elemlámpával is harcba bocsájtkozhjatunk, de akár öklünkkel is és a hatás nem fog elmaradni, bár így mindenképpen jó reflexekkel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy mi magunk ne sérüljünk le tulságosan. Azért aggódni nem kell, a pálya minden zugát (ez nagyon izgalmas) érdemes átkutatni, mert nagy mennyiségû utánpótlást találhatunk. Elemlámpával ki tudjuj szûrni a legapróbb részleteket is, és sok eldugott hely, melyet sötét lepel borít tartogatni fog apró kis meglepétesek. Ahová lépek ott szörny terem, és láncfûrész az egyetlen fegyver mellyel nyerhetek idézet oly megállná itt a helyét.

Brutalitás, torz szemlélet és kissé felörlõdõ idegek, sokszor kataklizmikus, barbár, állatszerû harc amiben részünk lesz. Magunk is kissé beleörülünk, de az ellenfelek láttán ez jogos is. Õk sem kímélnek semmit, mi sem, egyszerûen mi nem állunk meg az õrült professzor kedvéért egy percre sem, magunk is sátáni harcosként mészárolva törünk utat.

Közben a bázist egyre jobban átjárja a gonosz. Minden megváltozik. Ami eddig is félelmetes volt, az ezután talán már hátborzongató. A textúrák alapvetõen változnak meg, és ocsmány pokolszerû nyáladékkal kevert, véres gennyszirupként beisszák magukba a falak utolsó kis szabad felületét is. Közben a talaj is kiveszik a lábunk alól, a megnyílt aljzaton keresztül a marsi magma izzó látképét tudhatjuk, mely hõségével lobogtatja a levegõ izzását. Furcsa kettõsség alakul ki, már pokol és ember alkotta épületek között járunk. Vagy ember alkotta pokolban?

A kérdés persze majd válaszra talál, de addig hosszú út vezet.

thx!

gpm
Nincs mit, akkor jo hentelest

Sony VAIO notebook pcg-K33, Xbox+Samsung 43\" 1080i HDTV SP-43T8HL

Davidus
timedemo demo1 a konzolba

V9ykn8_TZL0

valaki pls!! A timedemo-t hogyan kell elindítani?

Hyder
na feltettem a full tweaket és a köv jött ki:

800*600 - 56,9
1024*768 - 41,8

Steam: [HUN]Feriggno

shala
te meg alkarcsont fogd már magad vissza, mi vagy te vmi istenverte kritikus? majd akkor dumáljál arrol hogy mi a jo és mi a szar ha majd letettél vmit az asztalra. de azért örülünk hogy látszik a játékon a sok befektetett munka és az ids fiuk biztosan boldogok hogy kiérdemelték az elismerésedet.

fitutufi
KÖSZI GPM MOST TISZTÁN MEGY MINDEN JOBB ! MÉ A GÉPEM IS ! MEG A JÁTÉK SE IRJA KI !!! KÖCCCCCCCEEEEEE

Asus A7n8x-x | AMD Barton 2.8+ 512K 333MHz | Sapphire Radeon 9600XT 128MB | [TWINMOS] 1GB DDR RAM 400MHz | 530GB HDD ^^...:::[ CHELSEA ]:::...:::[ ZTE ]:::...^^

shala
kurva jo szerintem csak egy a gáz, nem találunk megfelelö hostot, hiába a brutál kábel eccerüen egy+egy embernél többet nem képes kiszolgálni 😞 lehet a mi készülékünkel van a baj ?

Hyder
nekem is az volt, de nálam akkor ha visszaírtam a 2048 -at az alap 200 -ra

amint visszaírtam 2048-ra ismét simán indult

rezsofiz

sazl : c

Davidus
Majd szólj ha lesz aztán megyek és lebüntetlek benneteket😄

V9ykn8_TZL0

hiba
azonnal inditasnal

Hyder
amikor töltené be a gamét vagy már demo/játék alatt?

rezsofiz
9800xt

shala
dav, nekünk nemsikerült multizni , szerintem eredetivel lehet csak a szervereken, mi bullal meg deroval nyomjuk ip alapján 😊

hiba
use cache 1-re nalam kifagy

tigeroo
köcc
Hyder
nos, nekem a köv eredmények jöttek ki a kis tweak után:

800*600 árnyék BE - 53,6
800*600 árnyék KI - 56,6

1024*768 árnyék BE - 33,9
1024*768 ármyék KI - 53,3

még ezeket írtam át:

seta image_useCache "1"
seta image_cacheMegs "512"
seta image_cacheMinK "2048"

Hát befosatósnak befosatós, de csak egy darabig, meg ha új szörny utana ugy ereztem, hogy en vagyok a vadasz, es a szornyeknek kell felni tolem. A játékmenet elég egysíku megyek elõre és jön egy szörny következõ szoba megint egy szörny, de ez olyan jól fel van építve, hogy az ember alig veszi észre, viszonylag jó sok szkriptelt jelenet van benne, de ezek is kellenek szóval a játékmenet amúgy rendben van... Egyébként szerintem a DoomIII-ba vannak nyúlások mint pl.: töltsük le a pda-ba az adatot tovabbmegyünk=szerezzünk õrt aki belenéz a retinavizsgálóba (D3:HL) falra szerelt életerõ feltölt (szntén HL) pda=translocator (Unreal1) az árnyékokkal sem vagyok kibékülve nagyon sötét az egész nem találom valóságosnak, hogy van egy lámpa aminek nagy szúró fénye van, de fél métrre a lámpától már korom sötét van és az igazi baj velük, hogy nemigazán van átmenet általában mintha húznának egy vonalat, hogy ez a sötétoldal ez meg a világos... A fizikával is vannak gondok egyszer leszakadtak nagy vasgerendák és mint a tejesdobozt tologattam máskor a kartondobozt vagy a kólásdobozt nem lehet megmozdítani... Volt, hogy 2 zombit egymásra lõttem aztán az alsõt elporlasztottam és a felsõ meg ottmaradt! Persze nem fikázni akarom, mert ez szerintem az ID eddigi legjobban megcsinált játéka látszik benne a sok munka, pl. a hangok nagyon jók a történet is oké szóval az elismerést megérdemlik, de nem vagyok mindennel kibékülve!
rezsofiz
lehet hogy ezert csinaltak meg ugy hogy mindig eltunjenek a szornyek miutan meghaltak😊

gpm
Ha meg nem tetted fel a multifixet, akkor sehogy,azzal is csak ip alapu megy, ASE-val ne is probalkozz.

Davidus
Mit is kell csinálni ahoz hogy multizni tudjak? Pár 1000 hozzászólással ezelött le volt írva de nincs lelki erõm megkeresni😉 Ha be akarok lépni egy gamebe annyit ír hogy waiting for authorization vagy mi.

V9ykn8_TZL0

gpm
winrestart es run doom3.exe 😊

fitutufi
nah feltettem most egybõl próbeszoljam ki a gammát ?

Asus A7n8x-x | AMD Barton 2.8+ 512K 333MHz | Sapphire Radeon 9600XT 128MB | [TWINMOS] 1GB DDR RAM 400MHz | 530GB HDD ^^...:::[ CHELSEA ]:::...:::[ ZTE ]:::...^^

rezsofiz
ez nem igaz................ mondom jatekokent valtozik!

Kaliga
A pak000.pk4/glprogs/interaction.vfp fájlt cseréled ki a módosítottra.

Davidus
Carnack már leszarja hogy utólag mire jönnek rá az emberkék. Õ megcsinálta hogy gyorsab legyen NV-n mint ATI-n és felvette érte a dellát😉

V9ykn8_TZL0

gpm
ha elotte 3 fps-e volt akkor az 1-2 fps javulas eleg durva
Amugy timedemoban nekem is csak +5% jon ki, jatekban viszont sok helyen +10-20fps

ibrik
Alt+0 (nulla)-val elõhozod a konzolt és begépeled: com_showfps 1

Kikapcsolni a következõvel lehet: com_showfps 0

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Kaliga
konzolba:com_showfps 1
Konsole elõhívás: altgr+0

hiba
Tenyleg?
De komolyan ott minkenki ilyen 1-2 fpst irt.

ibrik
Már rég fentvan többféle változatban és ma is került fel újabb torrent.
Használd a keresõt. (http://search.suprnova.org)

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

gpm
#17369 omega nalam, de van aki 4.9 betara eskuszik

hogyan lehet kiiratni az fps-t?

gpm
Erdekes h itt meg +5-20% mindenkinek, hehe

hiba
miért, már nincs fent?

tigeroo
a supranován nem tudjátok mikor lesz fenn a doom?
hiba
a catalystok kozul melyikkel a leggyorsabb?

hiba
azon a forumon ahol az ati gyorsitasrolirtak a sok embernek rengeteget gyorsult, pl 43 rol 43,4 fps-re

fitutufi
ja bocsi 😄

gpm
a neve igy kezdodik: rad_w2kxp_
szerinted? 😊

fitutufi
az az omega a radeoné ?

fitutufi
az ati-t meg az nforce drivert letörlöm és felrakom az újjat

tibor16
és szted mia tökömet csinál ez? -mitõl gyorsabb?

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...