4879
-------------------------------
  • Narxis
    :ASD
  • matyi0323
    Tegnap dumálok haverral, elkezdi:
    Ma rájöttem hogy egy igazi szerelmi háromszögben vagyok.... A 2 barátnőm is kavar egymással..

lol:D
  • Narxis
    :DDDD
  • morcosqtya
    - Lacié igazi gémer gép, durva videokártyával és 4 magos Intel procival. Amikor bekapcsolja, oda kell szólni Paksra, hogy fiúk rakjatok már rá még egy lapáttal!
  • morcosqtya
    - Mi leszel ha nagy leszel?
    - Logikus.
  • Protosz
    Sajnos ez nem csak Magyaroroszágon van így... A kisebbség a városokban csoportokban kóricálnak és mocskolják a környezet. Az normálisnak hat. Az hogy egy egész család úgy van az utcán hogy neked egy magad 20 kiló pakkal kell laviroznod mint a balerina. Hogy a másikhoz hozzá érj...
    Komáromban annyi van emberek mint a csótányok. A vicc az egészben az, h mikor elsős egyetemistaként tanultam ott akkor majdnem karantén alá helyezték a fél várost mert a vérhas úgy terjedt egyes népek között mint a pletyka.
    Hogy mindenre adót dobnak ki és növelik a nyugdíjkorhatárt az megint más. Ha a kurva politikusok fizetésének 10%a vissza kerülne az államhoz már is másmilyen lenne a helyzet... A friss diplomások meg basszák a rezet suli után mert nincs munka hely. 21. század én igy szeretlek....

Jaj igen a topic meg aranyköpésekről szól! :D
  • Magiszter
    "Gyanítom, hogy most is sokan mennének, ha esélyük lenne rá"
    Hát ez az. Meg sokan (ismeretségi körömben) úgy vannak vele hogy mennének, de nem szívesen hagynának hátra mindent. Családot, barátokat, meg egy úgy-ahogy egzisztenciát. Illetve ott kint is hova, milyen munkalehetőség van?Illetve senki sem perfekt angol (bár azért tudunk beszélgetni ha kell), ami meg elvárás kint. De persze azt idehaza nem igazán lehet "élesben" használni. És akkor még nem is beszéltem arról hogy külföldön akkor kapsz jó állást ha ott laksz. De nem tudsz kiköltözni amíg nincs egy olyan állásod. Ördögi kör. Csak úgy vágnék én is egy ilyenbe, ha lenne egy anyagi magom, amivel kimennék fél évre valahova albérletbe és közben munkát keresek a környéken. Persze ha tudom hogy lesz egy ilyen anyagi magra lehetőségem már előtte elkezdem a keresést.
    Szóval ez nem olyan mint régen volt(tán igaz sem volt): Batyut kötsz a hátadra és irány az országút. Ha ilyen lenne, akkor már 6 éve nem itt élnék.
  • morcosqtya
    A második bekezdéshez:
    Itt jön az képbe, hogy ha el akarsz menni, akkor "nem vagy hazafi, nem vagy igaz Magyar!"
    Eléggé nehéz megítélni azt, hogy hol végződik a hazaszeretet és hol kezdődik az egyén létfenntartásra és életszínvonalra vonatkozó (jogos) igénye.
    Azt nem nehéz belátni, hogy ez a két dolog egyénenként változó, mindenki máshogy oldja meg (van nálunk a családban Svájcban és Horvátországban élő rokon is, kiment, mert itt nem bírta tovább, ott jól él, de követi a hazai politikai/társadalmi változásokat, Magyarnak vallja magát, és van benne hazaszeretet, az más dolog, hogy nem lenne itt boldog.. ezért nem is jön haza)

Gyanítom, hogy most is sokan mennének, ha esélyük lenne rá...
  • Magiszter
    OFF

Hát igen. Felháborító ami ebben az országban zajlik, de mivel a NÉP nem tesz ellene semmit (lásd: SEMMIT), ezért a hatalom, meg a befolyásos közeg úgy veszi, hogy ez még belefér. Igazából azt vettem észre hogy tesztelnek minket. Mindig egy kicsit többet és többet tesznek a nyakunkba, kíváncsiak hogy mikor mondjuk: ELÉG! ,de mivel nem mondjuk ezért tovább próbálkoznak. Egyszer kellene testületileg felkiáltani a rendszer romlottsága ellen, egyszer kellene azt mondani EDDIG ÉS NE TOVÁBB!, más lenne a helyzet. De nem a magyar hallgat és tűr a végtelenségig. Majd ha már a fizetésünk 90%-át az állam vágja zsebre meg a C és ZS betűs élősködők, majd ha a C betűsök bármit megtehetnek és meg is tesznek a dolgozó polgárok ellen, sőt a hatóságok ellen is, akkor talán végre belátják az emberek, hogy itt tenni kell valamit.

Most lehet mondani hogy menjek az országból ha nem tetszik. Szíves örömest! Ha fizetik az utazást, meg a szállást amíg munkát találok kint, akkor már holnap bőröndbe pakolok és szevasz! Mert sajnos az állambácsi miatt havi nettó 200 kevés két embernek. Főleg hogy egyre drágább minden, de a fizetés meg nem emelkedik.

ON
  • morcosqtya
    OFF

Jól látod.
    Csak virágnyelven lehet beszélni, mert amint kimondod a c betűs szót, ízekre szed a média, a politika, vagy a közhatalom.
    Munkahelyi e-mail-ben sem túl jó ötlet c-zni, és zs-zni... ha még akarsz ott dolgozni.

Kimondani a szót, és vélt vagy valós összefüggésbe hozni a bűnözéssel, lopással, az már sértés, fajgyűlölet, végső soron társadalmi tabu.

Így - azon túl, hogy az utcán meg vagy félemlítve, ha szembejönnek is Te (én, stb) vagy kénytelen átmenni a túloldalra gyorsan, hogy kerüld a balhét - még a közéletben retorikailag is meg vagy félemlítve, állandóan ott lebeg a fejed felett Damoklész kardjaként a "fajgyűlölet" társadalmi bélyege.

Üdvözöllek 2011-ben, Magyarországon.

ON
  • Magiszter
    „mintavételi emberréteg” összetétele nagyjából sejthető."

Taj parasztok, meg cigányok?*

Erről eszembe jutott egy régi kocsmai beszélgetés. Már nem voltunk szomjasak gondolhatjátok. Valahogy felmerült a téma hogy a fent nevezett népcsoport tagjai milyen szaporák, erre a következő beszélgetés zajlott le:
    - Inkább agyagedényt csinálnának mint gyereket. Nagyobb haszna lenne.
    - Az kéne még csak. Teli lennénk köcsöggel. *Két perc csönd, kortyolgatás*
    - Akkor lehet hogy azt is csinálnak? - érkezett a kérdés

Így nem jön át annyira, de ott az orrunkon jött ki a sör a röhögéstől. :D

*Ők maguk nevezik önmagukat cigányoknak, így nem sértő kifejezés. Megfordítva: magyarnak nevezem magam, de te nem nevezhetsz annak mert az rasszizmus meg satöbbi. Nagyjából ugyanez a helyzet. Aki mást állít az bevette a média által eltorzított, cenzúrázott vagy felfújt marhaságokat.

• morcosqtya
    A TV2 Napló c. műsorában (a napokban ment adásban), Barczai Gabi riportot készített a dohányzó állapotos kismamákkal „Ki szív valójában” címmel.

Gondolom a „mintavételi emberréteg” összetétele nagyjából sejthető… a témából adódóan (nem sok normális jóérzésű kismama szívja a napi 2 doboz Pall-Mall-t terhessége alatt).

Egy megkérdezett orvos elmondta: a terhesen dohányzó kismamák nagy része az iskolázatlan rétegekből kerül ki, ezt igazolta, hogy a megkérdezett riportalanyok nagy része tagadta, hogy veszélyes lehet a magzatra nézve a füst, de ez várható volt, nem is ez a lényeg hanem a válaszreakciók/ellenérvek gyöngyszeme (a hanglejtést és kiejtést ki-ki képzelje hozzá a tartalomhoz. Nem lesz nehéz..):

„- Mé? Há’ a füst az, az nem a babát izéli!”

De. A babát izéli.

• Protosz
    Üdv üdv!! :D
    Hát hidd el qtya :D még az is tud vicces lenni :D
    manapság az E betűknek tudok úgy örülni :D:D
  • papi08
    Hát nálunk egyik ismerős igen csak jó tanuló, és mondta hogy "Idén lehet lesz egy négyese"...én is ezt hajtogattam, de egész más hangsúllyal..:D
  • morcosqtya
    :)
    Akkor ez nem nálatok vicces:

- Lesz idén kettesed?
    - Remélem..
  • qetuol
    üdv földi :D
  • Protosz
    Elkezdtem olvasni mit irsz és hirtelen arra gondoltam mondom mekkora faszság ez mert én kémiából mindig 4/5ötöd kaptam de sosem volt jó az átlagom mindig bukásra áltam. :D aztán kapcsolok h itt Szlovákiában máshogy van az osztályozási rendszer :D:D
  • morcosqtya
    ctrl+F5, még írtam hozzá.
  • sjani1995
    most jobb
  • morcosqtya
    Nem sántít, csak nem fektettem le az értelmezési tartományokat. :)
    Ha 1,0000-ra állsz akkor valóban javítja az átlagot egy 1/2.
    Sőt, ha bármire állsz ami rosszabb mint 1,5, akkor szintén javít, attól függő mértékben, hogy hány érték (jelen esetben jegy) adja ki az átlagodat.

De ha jobban, 1,7-re 3,5-re 4,32-re stb stb állsz akkor az 1/2-eddel KÉT rossz jegyet is kapsz egyszerre, így mivel 1 helyett 2-vel nő a halmazelemek száma, általa a következő 1 db jó (javító) jegy kevesebb részaránnyal vállal majd szerepet az átlag kialakításában, azaz kisebb mértékben javíthatja majd az átlagértéket, .
    Vagyis egy új 5-össel kevesebbet javíthatsz majd, ha kapsz egy 1/2-et mintha egy sima egyest kaptál volna.

Gondolom egyetértesz, csupán a 1,5-ös átlag (meglehetősen kardinális) pontot nem fektettük le az elején.
    Mivel nem nagyon álltam soha semmiből 1,000-ra, így nem terjesztettem ki a lentiek értelmezési tartományát 1-1,5 érték közé.

Meg mivel ez egy viccelődős topic, megintcsak, nem akartam matekozni de sajnos megint belevittél... :)
  • sjani1995
    A hozzászólásod 2. felével 100%-ig egyetértek. A 4/5-öd mi is csináljuk : ) Az 1. fele sántít... ha ugyanis, 1-esre állnék abból a tantárgyból, amiből kaptam akkor nem rontaná az átlagomat, szerintem.
    A másik fél viszont nem úgy gondolkozott, mint Te...:DD
  • sHnux
    ajánlom mindenki figylmébe. "a romkocsmákban szándékosan összetörik a székeket, hogy megfeleljenek egy mesterkélt önképnek"

http://www.midolgunk.hu/2011/02/23/a-penetra-nem-retro/#comment-333
  • morcosqtya
    Valóban rosszabb, mivel az átlagodat duplán rontja, két érték jelenlétével.
    A legjobb (racionálisan) kapható jegy a 4/5 (mivel két ötöst egyszerre ritkán kapsz, így közvetlenül utána a legjobb). Statisztikailag is jól jársz, ha egyel (v. sokkal) több jegyed van mint xy osztálytársadnak, nagyobb eséllyel választ a tanár feleléskor olyat akinek kevesebb jegye van még. De facto a "megúszások" valószínűsége is megnő, így koncentrálhatsz más tárgyakra való tanulásra. Jobb időbeosztás--> profit. :)
    Éppen ezért írtunk meg minden dolgozatot annak idején nagyon jóra de nem tökéletesre, a cél a 4/5-ödös jegy volt.
    A középiskolai matekdolgozatok Szent Grál-ja.. :))
  • sjani1995
    Hanyas lett?
    Egy-ketted...
    Basszus, az rosszabb mint az egyes.
    ???
    Hát az 1/2 ed az csak egy fél....
  • Knabb
    Nővérem: Nekem például a shashlik nagyon bejött a multkor!
    Én: Én úgytudtam, hogy annak kloakája van...

Kb 15 perc fuldokolva röhögés :D:D
  • morcosqtya
    Hát remélem nem.
    Most leírom: nagyon szar nekem! :)
    Így mindenki érezze magát jobban relative! :)
    No flame, no problem.
  • Knabb
    WTf életmódflém? :D
  • morcosqtya
    Köszi! :)

4770: pénz az éppenséggel nincs sok, de így is negyed-ötödannyiban van a gázszámlánk mint egy átlaglakásnak. Nem szokásom folyatni a csapot stb, egyszerűen úgy maradt a termosztát, ennyi.
  • Tarajos Sül
    #4770-val #4767-re válaszolva.
  • Tarajos Sül
    Ahol van pénz rezsire, ott könnyű :)
  • Garrett27
    inkább ne vedd észre a kötekedőket :) nem mindenki gondolja úgy mint ő
  • morcosqtya
    látom neked is lejött a lényeg a post-ból..

"grow up" -> életkor 18-25
    Nálam ez az intervallum kicsit többről indul és végződik... felnőttem de köszi az aggodalmat.

• qetuol
    és nincs igaza? grow up
  • Narxis
    :DDD

Kemény lehet a házas élet.
  • morcosqtya

Üdv a harcosok klubjában.. :)
  • dunga
    Ezek mennek nálunk is :]
  • morcosqtya
    Ma reggel:

Bejárati ajtó nyitva, az ajtóban dohányzom, párom megnézi a termosztátot:
    - Jaaa kicsim, fűtjük az utcát, hogy melegebb legyen kint az idő??
    - Aham.
    (erre benéz a fürdőbe, ahol meg égett a villany)
    - Jaaa, meg világítunk a szappanoknak, hogy lássanak?
  • morcosqtya
    "nincsenek kivételek... kivéve ahol vannak"
  • Narxis
    :DDDD
  • micibi
    A napokban történt. Megyünk anyukámmal kocsival. Tudni kell, hogy a román határhoz közel lakunk. Elromlott a CD lejátszó, haladuk a nagy pusztaságban. Kietlen vidéket látunk magunk előtt, nagy a csend.. Megszólalok: "Anya, nekem most HATÁRközeli élményem volt.." :D