4879
-------------------------------
  • dunga
    Írásbeli záróvizsga aranyköpések
    (Rekreációs mozgásprogram-vezető, általános tevékenységi kör)

Manapság egyre divatosabb a crossfitt, amely leginkább a saját testtel dolgozik, és ez edzi legjobbá a szervezetet.
    Az életmód felgyorsult, a szervezet 'kicsavarása' a jellemző ebben a korban.
    Érett felnőttkorban a szervezet 'takarékra' kapcsol és ilyenkor a használatban lévő és a létfontosságú szervek anyagcseréjére koncentrál.
    'If you dont useit, lose it!' alapján elveszítjük, ami nem fontos. Pl. izomzat, támasztó szervrendszer, kötőszövetek, stb.
    Yóga, sztreccsing.
    Vércsoport: A szervezetben folyó vér típusát, csoportját adja meg. Véradáskor van jelentősége, ugyanis, ha rossz csoportot kap az egyén, akkor kicsapódik a vére.
    Ergonómia: fizikai megfogalmazás.
    Szubjektív életminőség: külső szemmel megállapított életminőség.
    Környezettudatosságra példa: Gépek karbantartása és tisztítása és az eszközök vissza pakolása maguk után.
    Felnőtt kor szakaszai: 30-40 év kötött fiatal felnőt. 40-50-év között éret felnőt. 50 év felet idős kor.
    (Javasolt) Mozgásformák: bicikli: álló képesség javúl, jobb vérkeringés.
    Vércsoport: 0-ás vércsoport
    Turizmus: utazás, kikapcsolódás
    Hulladék: környezet védelem
    Fizikai rekreáció [?] élménykereső irányzata: Passzív és kaktív. Aktív: vasalás, főzés, takarítás. Passzív: napozás, zenehallgatás, olvasás.
    Környezettudatosság: parkokban kialakított 'edzőtermek', futópályák
    Javasolt mozgásforma: állóképesség javítása, a keringési rendszer működtetése
    Vércsoport: a DNS, mint minden rólunk jellemző dolgot (hajszín, szemszín) határozza meg.
    A szervezet számára fontos tápanyagokat kell beépítenünk, hogy erre a korra szinte feltöltődjön.
    Kardió mozgás végzésére hívnám fel a figyelmet hiszen a keringési, légzési rendszert erősíti, így agyi kapacitásunk is jól fog működni.
    Környezettudatosság (fitneszterem szintjén): bicikli tároló a terem által őrzött részen.
    Egyénenként változó, hogy kinél mekkora adrenalint okoz az adott tevékenység.
    Ergonómia: a kardiógépek ciklikus működését szabályozza.
    Környezettudatosság: Mozgólépcső helyett sima lépcső. Lift sem szükséges mert aki eljön mozogni ne legyen neki akadály pár lépcső.
    (Fiatal felnőtteknek ajánlott mozgásformák): labdajátékok, küzdősportok. Ezek a sportok már adnak egy kiállást, magabiztosságot.
    Élménykereső irányzat: természethez vágyódás, egészségügyi juttatás, élmény keresése.
    Arousal: éves zsírszint.
    Családépítés egyre későbbre tolódik el -> egyre több beteg gyerek.
    Szubjektív életminőség: úgy éld az életed, ahogy te akarod.
    Hormonális és testi fejlődés befejeződik csontvégződések végbe mennek.
    A fiatal felnőtt a versenysportot lekéste!
    Vércsoport: új diétairány. DNS alapján kategorizált. Engedélyezett és tiltott tápanyagokat sorol fel a vércsoport igényei szerint.
    Hulladék: Napjainkban felismerték fontosságát és profit termelő oldalát!
    Szubjektív életminőség: Az életminőség javulásával nem emelkedik!
    C-vitamin: Szentgyörgyi Albert a feltalálója! Legfontosabb vitaminunk.
    A test kezdi kiheverni a serdülőkor változásait.
    A fejlődés szakaszai: ifjúkor, felnőttkor, öregedés első fázisa, haladó öregedés, aggkor.
    Még ifjúi élmények és gondolkodásmód jellemzi.
    A felnőtt ember egy meghatározott értelmi és érzelmi stabilitás jellemzi.
    Javasolt mozgásformák: gyaloglás -> egyszerű, dicső
    Hálózati társadalom: olyan társadalmi beilleszkedés, melynek működését az információs berendezkedések, biztosítják.
    Szubjektív életminőség: az emberi kapcsolatok hatása
    Turizmus: az utazás és az azzal kapcsolatos dolgok
    Arousal: Az egyén képességi szintje, mely különböző hatásokra aktiválódik.
    Hulladék: a fogyasztói társadalom által termelt végtermék. (Egy rejtett üzenet lehet?)
    Személy szerint erre az időszakra a minél szélesebb körben megismerhető mozgásformákat ajánlanék, hogy lehetőségünk nyíljon kiválasztani számunkra a legszimpatikusabb mozgásformát és megfigyelhetjük testünk melyekre reagál a legjobban.
    Hulladék: az emberi környezetre károsan ható anyagok, melyeket mi emberek halmozunk fel.
    Szubj. életminőség: Különböző egyének különböző megítélésű mindennapi életminősége, a mindennapok hasznos eltöltése.
    Vércsoport: Az emberi vér felosztása plazmájának kicsapó ill, vörösvérsejtjeinek kicsapható anyagainak egymáshoz való viszonya alapján: A-s / B-s / 0-ás.
    Akceleráció: ha valaki szellemileg vagy testileg fejletlenebb a saját korának / korosztályának.
    Szubj. életminőség: reálisan/ténylegesen megéljük az életminőségünket.
    Ergonómia: A testek olyan jellemzője, formája, mely a legoptimálisabb használatot, mozgásformát teszik lehetővé.
    Akcelerált: Felgyorsult életmód, életjelenségek, melyek szembeötlő tulajdonsága, hogy manapság minden gyorsabban történik mint régebben.
    Vércsoport: Olyan anatómiai jellemző ami függ a szülőktől és emberenként eltérő lehet. 4 féle létezik.
    Turizmus: Olyan kereskedelmi forma, ahol az emberek a látványosságot, kikapcsolódást keresik, fizetik meg.
    Szubj. életminőség: Olyan életminőség amit nem tárgyakban, hanem érzelmekben, élményekben él át az egyén.
    Az urbanizáció miatt a városi élet napi szinten előfordul.
    Szubj. életminőség: A társadalom, gazdaság által kialakult viselkedési forma. Jó közérzer - egészséges életmód, hiányoktól mentes élet.
    Arousal: Ez lehet egy intenzitási szint, ami valamilyen teljesítménnyel jár együtt.
    A C-vitamin az emberi szervezet elengedhetetlen alapanyaga. Több ezer mg-mal már rákos sejteket pusztít el (legújabb kutatások szerint). Olyan ásványi anyag, nem lehet túladagolni, megfázás esetén több 1000mg/naponta.
    Zöld energia: a sportlétesítmény telephelyén fa ill. növény telepítése
    A mesterségesen előállított vitaminok gyorsan felszívódnak, a természetes vitaminoknak lassabb a felszívódása, tovább hat, több is szívódik fel.
    Vércsoport: Egyénileg változik a vér összetételének arányai. Létezik A, B, 0 és Rh+, Rh - felosztás. Az előbbire kidolgozott étrend is létezik.
    Ergonómia: Légiesség, a high impact becsapódások tompítják.
    Élménykereső irányzat: 1, nem mindennapi eszközökkel végrehajtott tevékenységek, 2, mindennapi eszközökkel végrehajtott nem mindennapi tevékenységek, 3, nem mindennapi terepen végrehajtott tevékenységek.
    Egy jó edzés után bárki megtalálná a megfelelő helyét az elhasznált zsebkendőnek, vizes flakonnak.
    A testi sajátosságok ebben az időszakban a legjobb. Életmódjukra jellemző, hogy ebben az időszakban teljesednek ki munka területén, kialakul az első munkahely. Bármilyen mozgást végezhetnek ebben a korban, legjobb, az ha funkcionális, többoldalú többféle edzésformát végeznek. Ez lehet: testépítés, esetleg szimplán prevenció, labdarúgás úszás, kerékpározás vagy akár túrázás.
    Érett felnőtt korban már az egyes szervrendszerek változnak, ilyen pl.: a látás vérnyomás emelkedése, tehát a keringési rendszer változik. Kevés mozgás volt a megfelelő időszakban akkor az is lehet a következménye, illetve a daganatos betegségek kialakulása, cukorbetegség.
    Vércsoport: a vörösvérsejtek membránját körülvevő sejt, melyeknek különböző tulajdonságaik vannak, vércsoportok: 0 A, B
    Hálózati társadalom: másnéven internet, ülő életmód rabja, akik sokat ülnek internet előtt, gép előtt
    Vitamin: a vitaminok fontos szerepet töltenek be az életünkben, szervezetünknek elengedhetetlen a mellőzésük.
    Fiatal felnőtteknél egyre inkább fontossá válik a külső,férfiak esetében minnél inkább izmosabb, nőknél pedig a vékonységot próbálják nézni.
    A fiatal felnőtt kor kb. 20-30 éves korig tart. Előtérbe kerülnek a szaporodás-párválasztásért felelő összetevők.
    A környezettudatos életmód napjaink egyik legfontosabb kérdésköre. A környezet és az ember kapcsolata körforgást alkot.
    Javasolt mozgásformák: Csapatsportok: golf
    Vércsoport: DNS hordozó; örökítő anyag az ember kódolt térképe, genetikai sajátosságainak: 0, A, B és variációi.
    Akcelerált: akceleráció minőségi jelzője
    Hulladék: az ember által már nem hasznosítható többlet, felhalmozott felesleg
    Szubj. életminőség: az egyén által megszervezett szellemi és anyagi javak halmaza
    Vércsoport: több féle van
    Arousal: egy hormon. Ha kevés vagy ha túl sok van belőle, az egyaránt rontja a teljesítményt.
    70-es, 80-as években kezdődött a városiasodás ami által megindult a rekreáció is.
    Érett felnőttek szeretnek általában közösségekben mozogni.
    Ergonómia: környezet tudatosság
    Turizmus: idegenforgalom
    Szubj. életminőség: Mindenkinek a saját maga igényei iránt kialakított élet, melynek minősége lehet jobb, rosszabb is.
    Vércsoport: a vér egészére jellemző tulajdonsága, amely a vércsoport diéta alapja
    Ergonómia: környezettudatosság, a hulladékok újrahasznosítása, a környezeti feltételek előnyös felhasználása
    Vércsoport: DNS molekula által kivált génállomány
    Hulladék: az ember számára használhatatlan tápanyag
    Pulzustérfogat: 1 perc alatt mért pulzus száma
    Ergonómia: gazdaság
    Makro tápanyag: magnézium, kálcium, foszfor. Mikro tápanyag: vas, cink, mangán
    Rekreáció élménykereső irányzata: extrém, teljesítmény, kettő együtt.
    Ergonómia: gazdaságosság
    Az érett felnőtt időszak helye 20-as éveink elejére rakható.
    Vércsoport: 3 fajta vércsoportot különböztetünk meg 0, A, B (pl. A-nál a zab vizesíthet)
    Turizmus: Amikor valamely személy ellátogat egy másik országba, ami nem a szülővárosa, a különbözőszolgáltatásokért cserébe.
    Hulladék: otthonunkban, környezetünkben felhalmozott veszélyes, és nem veszélyes szemét, hulladék.
    Hálózati társadalom: Amikor olyan kapcsolatokat alakítok ki, hogy abból mindenképpen előnyöm származzon.
    C-vitamin: Nagyon fontos ennek a bevitele. Általában kapszula formájában juttatjuk be a szervezetbe, de sok táplálékban is megtalálható.
    B-vitamin: karotin, ha karotinhiány van, akkor szemremegés (répa)
    Rekreáció: jellemző rá az urbanizáció
    Hálózati társadalom: a neten élők közössége
    Hálózati társadalom: olyan szolgáltatás, amelyből mindenképp előny származik
  • dunga
    Egyik professzorom tegnapi mail-je:

Subject: Élő nyelvtanítástörténet

Tájékoztatom a nyelvpedagógiai irányultságú hallgatókat, hogy a nyelvtanítás kultúrtörténetének vizsgájára az idén február 7-én pénteken kerül sor.
    A vizsga rövid írásbelivel indul, majd tételhúzással folytatódik és utána kiszámíthatatlan fordulatokat vesz. Az alapfogalmakon túlmenően, továbbra is a kommunikatív megközelítés, a nyelvtani-fordító módszer, a direkt módszerek, az audiolingvális, az olvastató, az intenzív és az audiovizuális módszerek állnak a középpontban - Comenius, Marcel, Prendergast, Gouin, Sweet, Palmer, továbbá Asher, Curran, Gattegno és Lozanov társaságában.
    A vizsga nyilvános, de az első éveseknek nem csak nosztalgia...
    Szíveskedjenek legkésőbb 8:30-kor a TKTK (Érsekkert) épületének 102-s szobája előtt tolongani.
    Félreértések elkerülése végett előre jelzem, hogy a résztvevők a legjobb teljesítmény esetén sem juthatnak ki a koppenhágai Eurovíziós dalfesztiválra...
    Üdvözlettel, *** :-)

Loalság van :]
  • SLICK
    :D
    végülis kifejezte magát
  • dunga
    Többek közt személyi edző és gyakorlati oktató vagyok az egyik fitness iskolánál testépítő - fitness edző szakirányon.
    A kliensektől mindig megkérdezem, hogy hogyan vannak, fáj-e valami, hogy telt a hétvége, stb.
    Mai párbeszédem az egyik klienssel:
    -Hogy vagy? Hogy telt a hétvége?
    -Fáradtan, dolgoztam egész hétvégén. Tiéd?
    -Meló volt még pénteken is, hétvégén meg tanítottam, így én is elég fáradtan.
    *nevet*
    -De a tiéd az nem munka.
    *nézek*
    -Akkor hétvégén nem csináltam semmit.
    -Nem azt mondtam, de a te munkád nem munka munka.

• Narxis
    :DDDDDD
  • xNecroBladex
    "Azt nem mondanám, hogy anyósom nagydarab, de múltkor a Déliben a mozdonyt öleltem át helyette..."
  • Narusco
    ez kurvajó :DD
  • morcosqtya
    - hahaha
    - Mi van, min nevetgélsz?
    - csak eszembe jutottak régi dolgok.
    - ?? például a bronzkorszak vagy a mezozoikum?
  • morcosqtya
    - Mi az a pácsó?
    - Mi?
    - Pácsó. Párizsiban van, összetétel: nitrites pácsó.
    - PÁC - SÓ bazmeg.
    - meh..
  • Narxis
    haha :DDD
  • zoliapu
    Csend mert megpörgetlek mint kurva a retikült.
  • naddki asheggem
    "élj a májnak!"
    "egyszer az életben a halált is ki köll' próbálni!"
    Dolák Saly Róbert
  • morcosqtya
    "két lovat egy csapásra"
  • cifusuckscock
    cifu az igazi fasszopó!
  • Narxis
    :DDD
  • Daza500
    Pfff....xDDD

2 informatikus veszekedés közben:

- Te, ha elrontod én úgy kifizettetem veled, hogy a fal adja az ÁFA-s számlát !
  • Narxis
    xDD
  • Daza500
    Ezt ma hallottam buszon, apa fiának:

Gyerek: - nahát, mióta???
    Apa: - Mióta ?! Öregapád pilóta!

xD
  • morcosqtya
    Pedig bizony humoros volt a második.
    Mint tudjuk a humor és a humorérzék a lehető legszubjektívabb fogalom a világon.
    Még népek között is van humorkultúrális szakadék nemhogy egyének közti különbség...

A parasztembert meg nem nézem le attól, hogy nevetek azon amit mond vagy ahogy mondja. Az emberies tisztelet emellett megtartható.
  • Fletley9
    Azért mert vidéki valaki és talán még paraszt ember (a szó legjobb értelmében!!) attól nem kellene az ilyen "beszólásokat" aranyköpésnek venni..itt mindennaposak.
  • dunga
    Ma első ízben voltam az egyik vidéki munkaügyi központban. A megjelent embereket inkább nem minősítem. Nem voltam sokáig, de két beszélgetés megmaradt bennem.
    #1 Nő beszél telefonon: 'A munkanélkülibe' vagyok.'
    #2 Középkorú férfi mondja egy hozzá hasonló csoportnak: 'Vettek vért is. Cukrot is találtak.'
  • Daza500
    Diákmunka közben főnök bejön, valamit meglát, ami szúrni kezdi a szemét, de annyira, hogy azonnal egy velőset akarna káromkodni, ami el is indul, de a trágárabb szót hirtelen behelyettesíti egy szalonképesebbel:

- Az ISTEN...*pillanatnyi hatásszünet*...csókáját !

xD
  • SLICK
    gyáááá erről van egy hatalmas sztorim :D

amúgy meg 18+ reklámszöveg:

"Egyél Te is Danon Activiát bifidusz eszenzisszel, meg bifidusz kurvaanyjával, hogy hamarabb rohadjon ki a beled!"
  • tutituti
    ennyi:D
  • Narxis
    :DDDD
  • Daza500
    Ma egyik ismim:

- Tökjó ez a Danone Activia. Ettől akkor is tudok szarni, amikor nem kell...

xD
  • RelakS
    nem jó, otthon lehet érdekesebb dolgokat is csinálni :]
  • Narxis
    loool, mondjuk igaz, azt otthon is csinálhatja xD
  • dunga
    Egyik volt személyi edzettem:

amúgy ott a konditeremben
    ha valaki csinál fekvőtánaszokat
    meg felhúzódzkodást
    ha ezekért megy csak be úgymondd
    akkor hülyének nézik
    szerinted?
    hogy kirööhögnének minket ha ott csinálnánk fekvőtámaszt?

DAFAQ?
  • Narxis
    :DDD
  • Anders
    7 éves fiam mai szövege meccs közben:
    - ha focista leszek, akkor Christiano Ronaldo leszek, csak kapusba'!
  • morcosqtya
    - Kinek ajánlottad fel az 1%-odat?
    - Ateista gyerekekért alapítványnak.

:)
  • ressy14

Ezt a tárgyat én is szerettem :)
  • Hegi90
    - E'(szigma) pedig E(szigma) klózainak halmazát jelöli
    - mit jelent az, hogy klózainak halmazát?
    - ez aranyos volt
    hát a klóz
    azzz
    egy {l1....ln} literálok halmaza
    -át jelöli
    :D
    egy literál pedig egy p vagy ~p alakú formula
    az ítéletkalkulusban
    ahol p ítéletváltozó, azaz ítéletkalkulusbeli predikátumszimbólum
    egy predikátumszimbólum pedig egy n aritású leképezés
    0 vagy 1 (igaz vagy hamis) értékekre
    az aritás pedig csak annyit jelöl, hogy hány paramétertől függ a kimenete valaminek
    pl f(x) függvény egy aritású, mert csak x-től függ
    más kérdés?

- azt hiszem nem lesz több...

sry, lehet nem annyira vicces, de így hajnalban 1 percig röhögtem :D
  • morcosqtya
    Mindig történik valami.

Legutóbb egy cukrászdából: egy extrán "vidéki" jellegű nő fagyit vett:

- Adjon má' két vaníliát! Dobozba'
    - Kehelybe parancsolja?
    - Igen, abba. Addig elmegyek wc-re.
    ..
    - Parancsoljon, a két gombóc vanília!
    - Na úgy É!

(gondolom ez a "köszönöm" akart lenni..)
  • matyi0323
    Öröm lehet ilyen környezetben élni, sosem unatkozol/tok. :) Mindig jót mosolygok, mikor elolvasom ezeket. :))
  • morcosqtya
    Újabb oltás menyasszonyomtól:

- Mikor feküdtél le tegnap?
    - Háát.. igazából ma hajnali háromig darts közvetítéseket néztem, váltottam tollat meg szárat és a dobástechnikámat is gyakoroltam, rájöttem egy pár dologra...
    - például, hogy nem vagy normális?

• Narxis
    looooool, felszedném azt a lányt :D
  • dunga
    Az derék :]

Hétvégén egyik ismerős lány mondta az őt felszedni próbáló srácnak:
    'Köszönj, mert mész.'
  • morcosqtya
    Menyasszonyom simogatja a kiskutyát, közben átszellemülten megszólal:
    - Olyan aranyosak vagyunk most!

:)))