Ferencvárosi Torna Club
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ezek közül van a másik 2-3 spicli szerintem: Géczi István, Novák Dezsõ, Szûcs Lajos, Páncsics Miklós, Juhász István
Könnyen megbocsát az, aki ellen nem vétkeztek
- Csaknem egy hét telt el Novák Dezsõ beismerõ vallomása óta. Beszéltek azóta?
- Nem, nekem eszembe sem jutott, hogy megkeressem, õ pedig, úgy látszik, nem vette a bátorságot, hogy felhívjon vagy elém álljon - mondta Albert Flórián. - Fordított esetben én biztos megtettem volna. Legalább a telefont felemelem, és annyit mondok: ne haragudj.
- Csaknem egy hét telt el Novák Dezsõ beismerõ vallomása óta. Beszéltek azóta?
- Nem, nekem eszembe sem jutott, hogy megkeressem, õ pedig, úgy látszik, nem vette a bátorságot, hogy felhívjon vagy elém álljon - mondta Albert Flórián. - Fordított esetben én biztos megtettem volna. Legalább a telefont felemelem, és annyit mondok: ne haragudj.
Az Aranycsapat másik két besúgója halott
2004 okt. 26 12:19 - Forrás: mtv.hu
Grosics Gyula a Magyar Televízió Este címû mûsorában azt mondta, tudja, hogy ki volt Novák mellett besúgó az Aranycsapatban, de nem nevezi meg õket, mert azokról, akik már nem tudnak védekezni, nem beszél. Az Aranycsapat tagja elmondta, mindketten halottak már. Annyit elárult, egyikük a csapat tagja volt, másikuk a körülöttük dolgozókból volt valaki.
Grosics Gyula szerint minden csapatnál voltak olyan játékosok, akik vállalták a besúgó szerepét, akik amatõrök voltak. Így könnyen elárulták magukat. Az Aranycsapat tagja elmondta: beszédtéma volt a csapatban, hogy ki elõtt lehet, és ki elõtt nem lehet beszélgetni.
Arra a kérdésre, hogy örülne-e, ha kiderülne, hogy ki volt ez a két ember, Grosics Gyula az Estében azt mondta: nem lenne baj, ha tisztázódna a helyzet.
Az egykori játékos elmondta: õ nem tud megbocsátani Nováknak, mert õ átélte a gyakorlatban azokat a pillanatokat, amikor egy embert be akarnak szervezni. Az pedig, hogy valaki a csapattársairól jelentést készítsen, számára elfogadhatatlan.
2004 okt. 26 12:19 - Forrás: mtv.hu
Grosics Gyula a Magyar Televízió Este címû mûsorában azt mondta, tudja, hogy ki volt Novák mellett besúgó az Aranycsapatban, de nem nevezi meg õket, mert azokról, akik már nem tudnak védekezni, nem beszél. Az Aranycsapat tagja elmondta, mindketten halottak már. Annyit elárult, egyikük a csapat tagja volt, másikuk a körülöttük dolgozókból volt valaki.
Grosics Gyula szerint minden csapatnál voltak olyan játékosok, akik vállalták a besúgó szerepét, akik amatõrök voltak. Így könnyen elárulták magukat. Az Aranycsapat tagja elmondta: beszédtéma volt a csapatban, hogy ki elõtt lehet, és ki elõtt nem lehet beszélgetni.
Arra a kérdésre, hogy örülne-e, ha kiderülne, hogy ki volt ez a két ember, Grosics Gyula az Estében azt mondta: nem lenne baj, ha tisztázódna a helyzet.
Az egykori játékos elmondta: õ nem tud megbocsátani Nováknak, mert õ átélte a gyakorlatban azokat a pillanatokat, amikor egy embert be akarnak szervezni. Az pedig, hogy valaki a csapattársairól jelentést készítsen, számára elfogadhatatlan.
no mindegy most NEM ERrE kell összpontosítani hanem a Feyenoord ellen!

igen
errõl beszéltünk az elõbb
errõl beszéltünk az elõbb
football without ultras is nothing
ha nem õ adja fel magát, késõbb a Varga be tudta volna bizonyítani és akkor kínosabb az ügy Nováknak, így lehet hogy Varga leáll, és a másik spicli örökrre homályba merül. úgymond Nemere megmentette.
Novákon kivû volt még egy akkor a csapatból. 2 fõ volt az akkori "teambõl", valamint a Rubicon,Népszabadság,MTI írásai szerint is a 60-as,70-es,80-as években is volt mindig 2 vagy 3 fõ a Fradiból!!
sajnos ez van+
sajnos ez van+
sztem ha lehe, inkább novák is magával vitte volna a sírba ezt az ügyet
de nem lehetett
szted csak ugy kijött belõle? nemhiszem
de nem lehetett
szted csak ugy kijött belõle? nemhiszem
nem hiszem hogy olyan is ki fog derülni amit azok a bizonyos (politikai9 erõk nem akarnak, h kiderüljön
lehet h ez az egész dolog is csak novák kicsinálására készült
ki tudja?
túl sok itt a kérdés, és kevész a válasz
de ezt már megszokhattuk
lehet h ez az egész dolog is csak novák kicsinálására készült
ki tudja?
túl sok itt a kérdés, és kevész a válasz
de ezt már megszokhattuk
honnan tudod hogy volt még 8-9?
hogy kik?
majd ha lesz bennük annyi mint novákban, akkor megtudhatod!!!!
hogy kik?
majd ha lesz bennük annyi mint novákban, akkor megtudhatod!!!!
csak az nem értem hogy itt az ügynek tovább kéne dagania
volt még 8-9 spicli a Fradiban a 80-as évekig.
KIK?
és kik voltak a spiclik a válogatottnál??? meg a liláknál,vasasnál,honvédnál,mtknál,gyõrnél, kik az mlsz-ben,
KIK??? és kik a MOB-ban???
és amúgy is
KIK????????????????????????????????????????????????????
volt még 8-9 spicli a Fradiban a 80-as évekig.
KIK?
és kik voltak a spiclik a válogatottnál??? meg a liláknál,vasasnál,honvédnál,mtknál,gyõrnél, kik az mlsz-ben,

KIK??? és kik a MOB-ban???
és amúgy is
KIK????????????????????????????????????????????????????
😛
* felpörgött a topik 😄
na ezekre a kérdések itt az sg-én bizti nem találunk választ...
talán már nem is akarnának válaszolni....
talán már nem is akarnának válaszolni....
Juhász is egy szimpla disszidens, ugyhogy nem értem miért szidja Vargát a disszidálása miatt.
Bárki más szidhatja!! CSak õ nem!!! ennyi gerince legyen már
Bárki más szidhatja!! CSak õ nem!!! ennyi gerince legyen már
nálunk szvsz ez nem igaz
de ha mégis, akkor igazad van
de ha mégis, akkor igazad van
nem is legálisan hagyta el a Magyar Néköztársaság területét
A LÉNYEG:::::::::::
"A foci a társadalom tükre"
na akkor mi hatalmas szarban vagyunk!!!!
"A foci a társadalom tükre"
na akkor mi hatalmas szarban vagyunk!!!!
igaz
elismerem h egy mocskos rendszer része volt
egy mocskos rendszer mocskos része
elismerem h egy mocskos rendszer része volt
egy mocskos rendszer mocskos része
figyelj!
ha a jelentések miatt kellett volna,mert cseszegeték, akko ki sem mehetett volna, hogy diszidálhasson!!
ha a jelentések miatt kellett volna,mert cseszegeték, akko ki sem mehetett volna, hogy diszidálhasson!!
Juhásznak abszolút Kuss a neve, fõleg Vargához ne szóljon mert ugyanolyan disszidens mint õ!!!!
akkro Juhász miért gahyta el illágilas az országot!!!!!!!!!!!vagyis disszidált, (mint Varga)
igaziból nem tudom miért hagyta el az országot Varga.
De van itt egy itthoni régi fradista abból a csaptból, asszem Juhász, na õ is lesunyizta Vargát hogy rohadt diszidens, miköüzben anno õ is illegálisan hagyta el az országot.
Tudod ha 10 múlva kiderülne legjobb barátomról, hogy csak azért voltnuk barátok mert az nbh úgy kérte...... nos errõl inkább "no comment" (Albert-Novák viszony ha jól tudom ez volt, hisz még a legbelsõbb titkait is fel kellett derítenie...,
De van itt egy itthoni régi fradista abból a csaptból, asszem Juhász, na õ is lesunyizta Vargát hogy rohadt diszidens, miköüzben anno õ is illegálisan hagyta el az országot.
Tudod ha 10 múlva kiderülne legjobb barátomról, hogy csak azért voltnuk barátok mert az nbh úgy kérte...... nos errõl inkább "no comment" (Albert-Novák viszony ha jól tudom ez volt, hisz még a legbelsõbb titkait is fel kellett derítenie...,
vargával igaza van 😊
jó
de szted õ mondta volna azt, h hát igen, az ország legjobb6leghiresebb6legpatinánsabb csapatának fénykora bnda volt?!??!
és h õk csak a gépezet részei, õk csak bundákkal nyertek?!? ezt senki nem fogja elismerni magáról
viszont félre ne érts4 én FRADISTA voltam - vagyok - leszek!
MINDÖRÖKKÉ FERENCVÁROS!
de szted õ mondta volna azt, h hát igen, az ország legjobb6leghiresebb6legpatinánsabb csapatának fénykora bnda volt?!??!
és h õk csak a gépezet részei, õk csak bundákkal nyertek?!? ezt senki nem fogja elismerni magáról
viszont félre ne érts4 én FRADISTA voltam - vagyok - leszek!
MINDÖRÖKKÉ FERENCVÁROS!
itt egy másik:
S még nincs vége! Juhász István, a Fradi aranycsapatának jobbfedezete néhány pillanattal késõbb szintén az újságírókhoz fordul, s azt mondja: "Novák Dezsõ ugyanúgy egy kor áldozata, mint azok, akikrõl jelentést kellett írnia. Rólam is említést tett, ahogy ez késõbb kiderült az aktákból, de soha, semmilyen károm nem származott ebbõl. Kérem, írják meg, ha Dezsõ valóban ki akarta volna szolgálni a titkosszolgálatot, az a Fradi szétesik pillanatok alatt, hiszen mi annyit loptunk akkoriban, s annyi zavaros ügyünk volt, hogy a rendszer lecsapott volna ránk. Ebbõl is látszik, hogy Dezsõ nem hazudott, amikor azt mondta, nem akart senkinek ártani. Varga Zoltán viszont az országot hagyta cserben, amikor lelépett, úgyhogy õ ne mutogasson másra…"
S még nincs vége! Juhász István, a Fradi aranycsapatának jobbfedezete néhány pillanattal késõbb szintén az újságírókhoz fordul, s azt mondja: "Novák Dezsõ ugyanúgy egy kor áldozata, mint azok, akikrõl jelentést kellett írnia. Rólam is említést tett, ahogy ez késõbb kiderült az aktákból, de soha, semmilyen károm nem származott ebbõl. Kérem, írják meg, ha Dezsõ valóban ki akarta volna szolgálni a titkosszolgálatot, az a Fradi szétesik pillanatok alatt, hiszen mi annyit loptunk akkoriban, s annyi zavaros ügyünk volt, hogy a rendszer lecsapott volna ránk. Ebbõl is látszik, hogy Dezsõ nem hazudott, amikor azt mondta, nem akart senkinek ártani. Varga Zoltán viszont az országot hagyta cserben, amikor lelépett, úgyhogy õ ne mutogasson másra…"
érdekes mert akkor az összes római náci volt!!! akárcsak a vikingek, indiánok is mind mind nácik
jó, bocs!
de figyelj,és olvasd!Ám mielõtt belépne, Géczi István kér szót, s a következõket mondja: "Az elmúlt napokban gyakorlatilag az egész országot Novák Dezsõ nyilatkozata foglalkoztatta, amely bennünket, csapattársakat is megrázott. Mi, egykori ferencvárosi futballisták, akik immár negyven esztendeje együtt vagyunk jóban-rosszban, és csodálatos tizennégy évet töltöttünk el a pályán, kötelességünknek érezzük, hogy kiálljunk Novák mellett. Nem szabad megtaposni és meggyalázni a múltunkat, a közös sikereinket, legfõképpen nem egy olyan embernek, aki közvetlen a mexikói olimpia elõtt hagyta el a válogatottat és a hazáját. Nekem egy ilyen ne beszéljen magyar erkölcsrõl és emberségrõl. Mindenki tudja, kire gondolok… Mi megbocsátunk Dezsõnek, õ közénk tartozik."
de figyelj,és olvasd!Ám mielõtt belépne, Géczi István kér szót, s a következõket mondja: "Az elmúlt napokban gyakorlatilag az egész országot Novák Dezsõ nyilatkozata foglalkoztatta, amely bennünket, csapattársakat is megrázott. Mi, egykori ferencvárosi futballisták, akik immár negyven esztendeje együtt vagyunk jóban-rosszban, és csodálatos tizennégy évet töltöttünk el a pályán, kötelességünknek érezzük, hogy kiálljunk Novák mellett. Nem szabad megtaposni és meggyalázni a múltunkat, a közös sikereinket, legfõképpen nem egy olyan embernek, aki közvetlen a mexikói olimpia elõtt hagyta el a válogatottat és a hazáját. Nekem egy ilyen ne beszéljen magyar erkölcsrõl és emberségrõl. Mindenki tudja, kire gondolok… Mi megbocsátunk Dezsõnek, õ közénk tartozik."
az ÁVH nem kiscserlészek gyülekezete. poénból nem kellett jelntgetni, termelni kellett az áldozatokat is. szóval pl: novák leirta hogy X talizott Y al Bécsben és ott volt még Z is (Z mondjuk nem focista), majd Z-nek a családja "szívta" .egyszerû példa
jah, ezt mondom énis
akkor neonácik vagyunk mind
éljen, büszke lehetsz magadra, legyél boldog
helló
éljen, büszke lehetsz magadra, legyél boldog
helló
viszont az karakán természetre utal hogy bevalotta!!
miután már a Varga Z. szorongatta....
'szal inkább õ miont más mondja el róla...
miután már a Varga Z. szorongatta....
'szal inkább õ miont más mondja el róla...
viszont örülök hogy van amiben egyetértünk, bár a novák ügyben sem különbözik nagyon a véleményünk.
azért mert nem értek veled egyet, nem kell hülyének nézni
tudom mi az az interju
különösebben nem érdekel mit nyilatkoztak, mivel ez sosem fog teljesen kiderülni, majd mindenki hisz vmit és kész.
csak azért valott mert nem akart mégnagyobb szarba kerülni, ha kiderül róla. igy legalább õ a nagy ember, h be mert vallani. hát NEM
tudom mi az az interju
különösebben nem érdekel mit nyilatkoztak, mivel ez sosem fog teljesen kiderülni, majd mindenki hisz vmit és kész.
csak azért valott mert nem akart mégnagyobb szarba kerülni, ha kiderül róla. igy legalább õ a nagy ember, h be mert vallani. hát NEM
miért mondana el mindent???
mert az pl. a Rubicon fejtegette, hogy mekkora bunákat intézet nemere!!!
mert az pl. a Rubicon fejtegette, hogy mekkora bunákat intézet nemere!!!
"fradista karlendítés" alatt azt értem amikora fradisták, jobb kar lenditésével kiáltják hogy FRAAADIIIII-FRAADIIIIII.
ez egy fajta köszöntés!
az hogy a nácik is karlendítéssel köszöntek egy másik eset.
Mintahogy tele van swastikával Reykjavík, még se nácik!!!
ez egy fajta köszöntés!
az hogy a nácik is karlendítéssel köszöntek egy másik eset.
Mintahogy tele van swastikával Reykjavík, még se nácik!!!
ha most elmondta hogy jelentéseket irt,mért titkolná hogy nem csak a társairól?
akkor már nem mindegy?
ha ártott volna, akkor a társai észlelték volna, mivel nekik ártott volna!!!!!nem?
akkor már nem mindegy?
ha ártott volna, akkor a társai észlelték volna, mivel nekik ártott volna!!!!!nem?
Miféle "fradista karlendítés"?
Ki ne találd már,hogy ez egyedi és ti találtátok ki.
Másik meg,hogy ua. mint a siegheil.Ezt fasiszta(nácista) karlendítésnek nevezik.
Ki ne találd már,hogy ez egyedi és ti találtátok ki.
Másik meg,hogy ua. mint a siegheil.Ezt fasiszta(nácista) karlendítésnek nevezik.
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
társairól írt jelentést???
biztos????
biztos hogy van valami amit még nem valott be????
honnan tudja hogy a jelentéssel másnak nem ártott!!!
az ávó nem csak téged figyelt, hanem a barátaid, családod....etc
biztos????
biztos hogy van valami amit még nem valott be????
honnan tudja hogy a jelentéssel másnak nem ártott!!!
az ávó nem csak téged figyelt, hanem a barátaid, családod....etc
mivel egy interjú volt( ha tudod miaz) több volt csapattársával,ezért gondolom hogy van benne igazság!!!!
Amúgy ez nem sport hanem politika a Novák-ügy mert a Fradiban a 80-as évekig 8-9 spion volt, valszeg a liláknál,mötökásoknál, és a honvédnál is. Grosics mondta az aranycsapatról ne is beszéljünk inkább (no meg puskás õrnagy volt -bár õ diszidált), de ugyanígy a mûvész világban klásd -> VIKIDÁL
ez itt a mindenkori magyar kormányok feladat lenne hogy a múltat tisztáznánk hogy kik voltak a spiclik,a gyilkosok,a verõlegények etc... ez müködött az NDKban, lenygeleknél és a csehek is nyilvánosságra hozták, csak mi fogunk még évekig csodálkozni!!!
ez itt a mindenkori magyar kormányok feladat lenne hogy a múltat tisztáznánk hogy kik voltak a spiclik,a gyilkosok,a verõlegények etc... ez müködött az NDKban, lenygeleknél és a csehek is nyilvánosságra hozták, csak mi fogunk még évekig csodálkozni!!!
neked az NS az szentírás?!?!?
ez igy helytálló sztem is...